2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181

menentra dieyince ben anlamadım tabi. menenjit aşısıymış meğer.
biz 2 yaş kontrolünde yaptırdık bu aşıyı. Hem heatt a hem de menenjit aşısı oldu.
şimdi de doktor çocuk felci için çağırdı ağızdanek dozda verecekmiş.
sağlık ocağı ile konuştum kesinlikle yaptırın suriyeden yayılıyor hastalık dedi.

valla cnm çok zor herşeyi dşünüyor insan dediğin gibi böyle yapsam öyle olurmu şöyle ypsam böyle olurmu diye herşeyi korka korka yapıyoruz. ilaç vermemeye başlamıştım ben elife ama en ufak öksürüğün ilerlemesi bizde zatüreye iniyor hemen mecburen dr. antibiyotik yazarsa artık hemen kullanıyorum her ne kadar istemesemde zatüreden iyidir heralde Rabbim yardımcımız olsun inşallah be cnm zor. bizde hastalandık yine her sene doğum günü zamanımızı hasta geçiririzz bu senede aynı oldu boğazları kötüymüş ve gözünden iltihap akıyor yavrumun pazara kadar geçer inş
cnm ben düzenli aynı dr.a gitmediğim için söyleyen eden yok tek gittiğimiz dr. prof umuz oda nöroloji dr.umuz ama senden duyuncada insan tedirgin olmuyor değil hani ben rota virüsüde çok düşünmüştüm ama yaptırmadım Rabbim kötü hastalıklardan korusun aslında biraz kadercimi olmalıyız olacağı varsa biz ne yapsakta olur. çocuğu korumuyorum üstüne düştükçe hasta oluyor dye ama yine aynı. Rabbim korusun çocuklarımızı inşallah

aynı duyarlılığı her konuda gösteriyorsa mesela mama yerine anne sütü alması,hemen ilaç yazmaması,antibiyotiğe mümkün mertebe karşı olması vs,mesela bizim doktorumuz mamayı bıraktırdı bana, oğlum yaz tatili dönüşü 39.5 ateşle acile gittiğimizin ertesi günü muayenede boğazlar hafif kızarmış ama antibiyotiklk bir şey yok,döküntü olur ya da ateş inmezse tekrar konuşalım,38 in üstünde değilse ateşi ya da keyfi yerindeyse hemen calpol falan da verme demişti,gerçekten de 2 gün içinde oğlum toparlandı,mesela ilaç kullansaydım da iyileşirdi ama ben ilaca bağlayıp şu ilaç iyi geldi diyecektim.oğlum doğduğunda ilk haftasında idrar yolu enfeksiyonu geçirdi,ilk götürdüğüm doktor hemen antibiyotik verdi,sonra bu beğendiğim doktora geçtim,takip edip tahlil ve kültür istedi,kültür temiz çıkınca sünnet derisinde biriken mikroplardan ben sünneti öneririm boşuna antibiyotik vermeyelim dedi,eğer kanallrda enfeksion olsa kilo kaybı olur bebekte dedi,gerçekten de 1.5 aylıkken sünnet yaptırdık,enfeksiyon vs kalmadı,hala 1 haftalık oğluma antibiyotik içirdiğimi hatırlayınca içim sızlıyor,yani demem o ki ilacı çocuğa dayadığı halde çok popüler olan doktor da var,ilaçsız mümkün mertebe tedaviye çalışan ve popüler olan doktor da var,doktoruna güvenin tamsa karar senin sonuçta,rotada da doktorumuz siz bilirsiniz ,rota daha çok kirli su içilen yerler ve kırsalda görülen bir hastalık,ille de vurdurun da demem vurdurmayın da demem,karar sizin demişti

Selam kızlar biz de 2 gün önce aşı vurulduk annemin yanındayım o yüzden sağlık ocağına misafir olarak gittik hemşire bana hangisini vurduracaksınız diyr soruyor ben de siz hastalarınıza 2 yaşında ne vuruyırsunuz dedim bir acayipler burdakiler neyse hepatit a vurulduk menenjit aşısını ben vurdurmadım bizim doktor da çok aşıdan yana değil bazı aşılar bağışıklık sistemini bozup ms vs gibi hastalıklara da zemin hazırlıyor demişti. Çınar burda tam bir kuduruk oldu evde yapmadığı ne varsa burda yapıyor ben ise etkisiz eleman gibiyim zaten bırakıp bir yerr gidemiyorum kıyameti koparıyor biri gelince ben yokuö gibi davranıyot kızlar en kötüsü klozetlerin suyuyla oynuyor laf dinlemiyor bizim evde sakın deyip ordan uzaklaştırıyotdum burda sinirleniyor kendini otururken yere atıyor kaç defa yetişemedim kafasını öyle bir arkaya atıyor ki çok yoruldum uykusuzluk devam ediyor istanbula dönünce bu çocuğa nasıl bakacam bilmiyorum gece 10 defa emiyor emse de uyuyamıyor bel boyun fıtığıma diz ağtısı da eklendi Allahım biz ne zaman huzura düzene ereceğiz bilmiyorum

mrb guzel nısan annelerı ,gecmıs gunununuzu kutlarım.Acaba aranızda 2 yasını doldurmus tuvalet egıtımıne gecmıs yada gececek olan var mı?

slm kızlar hepiniz iyisiniz umarım
benim çalışmalar devam ediyor sınava çok az kaldı stresim tavan yaptı artık nolur dualarınız esirgemeyin:26:
elfleda sana bu aşıyı öneren doktorun adını öğrenebilir miyim bandırmadaki drlar hakkında az çok fikrim var ona göre yorum yapıcam bizim dr hiç bişey demedi bu aşı hakkında ben rotada yaptırmadım miray rota kaptı 4 gün hastanede yattık ölüyo sandım allah korudu o yüzden önemli mi bende dr u arıcam bklm

Cnm dr.umuzun adi cihat erdem, adini duymussundur gitmediysende. yani aslinda guveniyorum ama ne biliyim iste... sende asi konusunda edindigin bilgileri paylasirsan sevinirim. Bu arada Allah emeklerini bosa cikarmasin. Ins. Atanirsin ve atanamayan butun ogretmenlerde atanir....

mrb guzel nısan annelerı ,gecmıs gunununuzu kutlarım.Acaba aranızda 2 yasını doldurmus tuvalet egıtımıne gecmıs yada gececek olan var mı?

ben başlamadım,öğretmeni o yüzden okullar kapansın öyle başlayayım,kendim ilgileneyim istiyorum,adem güneş i dinledim,onun dediği şekilde yapıcam,şu anda oğlum gözlemliyorum,bu aralar çişini yapacağı zaman da çömelip bazen çiş demeye başladı,sanırım artık hazır eğitime,adem güneş önce gözlemlemeyi öneriyor ve asla ısrar etmeyin,sürekli çişin var mı diye sormayın diyor,www.ademgunes.com da arama kısmına tuvalet eğitimi yazıp oradan tüm soru cevapları bi dinle istersen,onun dediği şekilde başlayıp kısa sürede bu süreci tamamlayıp teşekkür maili atanlar var,acele etmiyorum yani,o da 2 yaş civarı uygun,aceleye getirmeyin ,eğer hazır değilse zaten süreç başarısız olur diyor,hem psikolojik hem fiziksel olarak hazır olup olmadığını nasıl gözlemleyeceğimizi anlatıyor,buraya özet yazarsam yanlış ya da eksik yazarım belki,o yüzden dinlemeni öneririm

BenDün başladım önce kızımla konuşup anlattım artık büyüdüğünü tuvaletini yaparsa daha rahat olacagını bez bağlamak zorunda kalmayacağını anlattım birde ben sürekli tuvalete giderken oh kakamı cisimi yaptım oh oh rahatladım diye ozendiriyorum. Yarım gün bezsiz gezdi bir makine çamaşır çıktı. Bezsiz olmanın rahatlığını anlasın diye bir süre bunu yapacagım. Ilk iki çişinde yaptıktan sonra söyledi sonra kilerde yapmadqn önce söyledi ama tutamadı altına yaptı.2 kez yapmayı başardı ama çok sık ve qz az yapıyor gayret ediyor 2 . Gün bakalım başarabilecekmiyiz. Cok sabırlı olmak gerekiyor kesinlikle kızmıyorum oyun içinde götürüyor. Adem güneşi dinlemek isterdim ama cepten giriyorum dinleme şansım yok.

Selam kizlar..herkes iyidir umarim..biz cok iyi değiliz malesef bir haftalik gezme bize pahaliya patladi ela yine rota tipi bir sey oldu..ishal kusma ateş. .iki gündür cok kötüydü bugun daha iyi çok şükür. .sanirim köyde mikrop kaptı sudan vs..tuvalete bende gelecek haftalarda başlıcam.ela her zaman kaka yapacağı zaman anne kaka diyor epeydir. ..ama cisi soylermi bilmiyorum..çokta zorlamak istemiyorum bakici gelecek haftalarda basliyalim dedi..bende olur dedim..bizden haberler böyle. .

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

canım cihat erdem benim çocukkende doktorumdu alanında iyidir ablamda şuan yeğenimi ona götürüyor yanıltacağını pek sanmam ben de bi sorucam dr umuza bakalım

mıgıcım tesekkur ederım canım cvb ın ıcın. ben okudum adem gunesı.. sabıha paktuna keskını de cok super buluyrm onuda cok okuyrm ben de ogretmenım ve tum gun okuldayım .ama oglum cısını de kakasınıda yabarken souylyr comelıyr yanı hazır bulunuslugu var dıye dusunuyrm ...acıkcası takıp ettırecek tabıkı yorucu olacak ama her seferınde tuvaletını yaparken saklanıp comelıp soyleyerek yabyr acıkcası ben de hemen baslamak ıstemıyorum ama o cok rahatsız bezden ...neyse hepımıze kolay gelsın dyrm.MELISELA canım gecmıs olsun yazık yavrucak kılo da vermıstr gecmıs olsun tatlım

geçmiş olsun canım
çiş egitimine bende başlamak istiyorum ama havalara belli olmuyor elazığ epeyi soguk bu aralar birde üşütmeyeyim birazdaha ısınsın havalar diye bende bekliyorum

eyidas serenay geçmiş dogum günleri kutlu olsun kuzuların
pencem allah yardımcın olsun canım dualarım seninle

Son düzenleme:
Jklm, ahsen saolun canlarim..valla hastalik cok zor..bu sabah ateşi düştü cok sukur ama bir kaka yapmisti resmen omzuna kadardi..soguk diye banyoda yaptiramadim..bingol kis gunu gibi yeniden montlari falan cikardim..evde soğuk odum patliyor yine burnu falan tikanir diye bakalim akşam nasil olacak..arada karnim agriyor diyor ama onceki gunlere gore busabah iyidi..zayifladi, gözleri süzuldu resmen baygin baygindi..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

MELISELA ay kıyamam ya ben cocuklara cok uzulutyorum rabbım tez zamanda saglıgına kavustrsn canım.ben de yaz tatılında baslayayım dym tuvalaet egıtımıne ...acıkcası okulda zaten yoruluyorum ugrasamıcam ..aslında oglum cok hazır durumda ama ben ıstemıyrm bakalım hayırşlısı

ay cnm geçmiş olsunda bi daha gelmesin hastalıklar, valla öyle bir havalar varki tam hastalık
tuvalet eğitimine ben daha başlayamam çünkü elifte hiç birşey göremiyorum başlamam için

tşk ederim cnm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…