2012 Nisan Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ....

• Ankete Katılan
    181
tşk ederim... doktorumu değiştirsem acaba

bence dikkate alman gerekenler gebeliğin riskli miydi yoksa 9 ay boyunca rutin muayenelerde her şey yolunda mıydı?Eğer her şey yolundaysa sorun yok şimdilik demektir,ikincisi bebek kaç kilo,eğer 4 e yaklaşmışsa normal doğum zorlayabilir,4 ve üstünü zaten hiç bir doktor normal doğurtmuyo,üçüncüsü bebeğin başı aşağıda mı,doğum pozisyonundaysa yine akışına bırak derim ben,idrar kaçırma vs problemler yaşayanlar tabi ki var ama sezaryen olup da dikiş yerleri ömrü boyunca sızlayanlar da var,enfeksiyon kapıp tedavi görmek zorunda olanlar aylarca iyileşmeyenler de var,yani her iki doğum şeklinin de riskleri var,kolay bişi değil 3 kg üzerinde bir canlı çıkıyo içinden,doktorun sanki sezaryen çok basit bi şey de normal doğum çok kötü bi şeymiş gibi anlatmış,o tavrini beğenmedim ben sadece,sana deseydi ki iki doğum şekli de şöyle şöyle yiner anlardım,ama eğer normal doğum yapabilceksen doktorunun zaten şu anda normal doğum için bir risk görünmüyo falan demesi gerekirdi,sen ille sezewryan olcam ben diye ısrar edince de iki doğum şeklini de anlatması gerekirdi diye düşünüyorum,bana doktorum daha sezaryen istiyo musun bile demedi,sadece bebek ters olursa ve 4 kg olursa sezaryen olmak zorunda kalabilirsin dedi,ki bu da zaten bilinen bişi.Ayrıca yüzyıllardır kadınlar doğuma göre programlanmışlar,vücut kendini ona göre hazırlıyo,keyfi sezeryan aslında doğal sürece müdahale etmek gibi bence.Ben doktoruma güveniyorum ve sezaryen derse son anda,eminim ki risk gördüğünden dicektir,ve ben o zaman bu kararı doktoruma bırakırım,ama güvenmeseydim napardım bilmiyorum,son dk doktor değiştirmek de zor bi şi

benim de yarın kontrolüm var çok merak ediyorum ne diyecek 2 hafta önceki kontrolümde bebeğimin kilosunun az olduğunu söylemişti.2300 gr geliyordu.bebeğimin 3 kiloyu geçmeyecek gibi gözüktüğünü,beslenmeme daha dikkat etmem gerektiğini söyledi ben de son 2 haftadır yememe içmeme epey özen gösterdim,inşallah almıştır söyle 300 gr falan.zaman azaldıkça herkeste olduğu gibi heyecandan geceleri uyku tutmuyor,normal doğum olur inşallah.neden bimiyorum ama sezeryan beni daha çok korkutuyor.hepinizin hayırlısıyla bebeğine kavuşması dileğiyle..

Son düzenleme:

canım sağlıklı olsunda allah sağsalim kucağımız almayı nasip etsin inşallah.bende normal doğum istiyorum:2::2::2:hadi yarın bebişin inşallah 2800 gr olmuştur inşallah

zeyno'dan veya pares83'ten haberi olan varmı kızlar..ikiside bugün doğum yapcktı..yarında sevda yapcak sanırım..yaa face'e gireniniz varsa söyleyin kızlara burayada uğrasınlar accık

ya canım face adresi ne?ben bilmyiorum.söylesene bana:)))

öyle canım tabiki. ALLAH yardımcımız olsun sağ salim doğsunlar inşallah. sen de bi kontrole gitte sonuçlarını ben de merak ediyorum .

öyle canım tabiki. ALLAH yardımcımız olsun sağ salim doğsunlar inşallah. sen de bi kontrole gitte sonuçlarını ben de merak ediyorum .

bi de nazarboncuğu hiç ilaç kullanmadan 1-2 hafta bekleyip,sancıları başlayınca doğurdu diye hatırlıyorum,o da içimi rahatlattı biraz,doktoru nasılsa doğurcan diye hapa başlamamıştı hatırlarsan,çok tehlikeli olsa hemen ilaca başlatırdı diyorum,bizim daha zamanımız var diye ilaç verdi doktor bence,ben 32. haftamdaydım öğrendiğimde,erken doğum olurdu doğsaydı,ama 5 hafta geçti neredeyse üzerinden şu ana kadar bi aksilik olmadı,inşallah böyle gider,bir de ne kendi doktorum ne de gastroentoloji her hafta gel tahlil yapalım falan da demediler,çok tehlikeli olsa böyle davrnamazlar heralde diye düşünüyorum,biri demee biri derdi ne bileyim,internette yüksek riskli gebelik sayılıyo falan diye yazıyo ama geçen hafta sağlık ocağındaki doktora da anlattım rutin taramada böyle böyle oldu diye,o da hiç öyle bişi demedi ,sanırım değerler böyle 600-700 lere falan çıkarsa risk oluşturuyo,hani bazı hamileler 2 ay boyunca kaşınıp da tahlil yaptırmayıp artık değerler iyice fırladığında farkediyolar ya,belki onlar daha risklidir,bilmiyorum ki,dosyama bile özel bi not düşmedi mesela doktorum riskli gebe falan diye

Son düzenleme:

evet aynen nazarboncuğu sancısı geldikten sonra oldu bide 39. haftada yani. onunkide 200 küsür ve 100 küsür demişti hap da kullanmadı oysa. dediğin gibi doğumu yakın diye sanırım.

İyi gecele arkadaslar, dun gece inanilmaz kasik agrim oldu ve acyip bir baski hissettim alt kisimda, kabizlik sorunm da var o yuzden olailir diye dusunuorum simdi aslinda kasilmalarim surekli oluyor zaten o yuzden korkuyorum dogm basladiini anlamazssam diye :18:

[SUP][/SUP]
evet aynen nazarboncuğu sancısı geldikten sonra oldu bide 39. haftada yani. onunkide 200 küsür ve 100 küsür demişti hap da kullanmadı oysa. dediğin gibi doğumu yakın diye sanırım.

bi de nette baya araştırdım,"şiddetli kolestaz varlığında bebeği riske atmamak adına doğum planlanarak bebek dünyaya getirilebilir" yazıyo,yani kesin 37 de doğmak zorunda demiyo,bir de forumlarda falan hiç bu yüzden bebeğinin hayatı tehlikeye giren ya da bebeğini kaybeden birini okumadım çok şükür,enzimleri 700 lere fırlayanları okudum düşün,5 hafta önce internette nasıl araştırdım bi bilsen, okuduklarımdan çıkan sonuç en fazla 37. haftada doktor doğum yaptırmış,enzimleri normale inip de haftasını bekleyenleri de okudum,ama bana en pozitif örnek nazarboncuğu oldu,içimi ferahlattı onun sağlıkla doğum yapması,bildiğim kadarıyla doğumu da sorunsuz oldu,yani kolestazdan dolayı kanamaydı vs de yaşamadı,pozitif düşünelim lovacım,bi kaç hafta sonra bunları birer anı olarak yazıcaz inşallah ne endişelenmiştik hatırlıyo musun diye

bana doğum yapan arkadaşlarım kesinlikle anlarsın doğum sancısı ne kasılmaya ne de adet sancısına benzemiyo,farklı diyolar,ben de senin gibi ya anlamazsam diyorum,belki başlardaki haffi sancıları anlamayız ama şiddetlenince anlarız heralde

Benim de benzer durumda bir suredir. Ayaklari sag tarafta. 1,5 hafta onceki ultrason muayenesinde 32+6 idi sanirim, dr bas asagi dondugunu soyledi. Ben de normal dogum istedigim icin pek bir sevindirik oldum tabi. Dr. Yukari Donebilir tekrar ama cok sik karsilasilan bir durum degil dedi.

QUOTE=87nurcan;23701498]merhaba hamişler oğluşla gezmeye çıkmadan bir bakayım dedim topiğe, geçen cuma doktorumuz her şey yolunda demişti ama dün aklıma takıldı , benim oğlan sık sık gövdesini karnımın soluna , ayaklarınıda karnımın sağ kısmına dayıyo, bu çocuk doğum posizyonunu aldı mı almadı mı anlayamıyorum, yani baş aşağıda değilde sanki karnımda yan duruyo gibi hissediyorum :S siz nasıl hissediyorsunuz?[/QUOTE]

günaydın dün giremedigim topige kızım biraz korkuttu beni 2 gündür çok hareketli degildi dünde bana hiç oynamıyo gibi geldi sabah hemen doktora gitim nst bagladılar bi iki sanncı cıktı udrasyondada herşey normal kordonuna filan baktı kızım bana inat udrasyonda nerdeyse bi takla atmadıgı kaldı elini kaldırıyo tekme atıyo agzını acıp kapatıyo yani boşu boşuna korkmuşum doktara kendimi fazlamı dinliyorum dedim yok iyi yapıyosun son aydasın dikkatli ol saglıklı bibebek günde en az 10 kere oynaması gerekir dedi beslenmene dikkat et ve bol bol dinlen dedi sancıda normalmiş sonaylarda olurmuş vüçüt doguma hazırlanyormuş

günaydınlarrrrr
bugün 36.haftamızın son günü

Son düzenleme:
günaydın herkese benim için yazan herkese çok teşekkür ederim nete fazla giremiyorum oğlumla vakit geçirios bol bol oğluşum bu allah sizede göstersin maşallah deyin emi teyzecikleriEki Görüntüle 372464

gözlerin aydın canım çok tatlı maşşallah allah annneli babalı bütmeyi nasip etsin saglıklı sıhatli inşşallah

cemileee,şu çizelgeni değiştir artık kuzum...senin bebiş çoktan çiçeği yoldu da sana verdi bile
bu arada nasıl gidio lohusalık,ağrın sancın varmı..halin keyfin ne durumda

canım anca yazabiliyorum kusuruma bakmayın çizelgeyi silecem artık haklısınlohusalığım iyi bi ağrım kalmadı kanamam devam ediyo az bi şekilde uzun süre adet olmayınca bi garip oldu banyoyuda yapınca sütümde geldi şükür bebeğimi mamadan kurtardım cok cok sömürüyo sütümü sütaş ineği gibiyimsize tavsiyem doğum yapınca bol bol kayısı hoşafı için sütün gelmesi için normal doğumu bilmemde sezeryanda geç gelebiliyo süt mama vermeyi hiç istemedim ama doktor sarılık olmaması ve aç kalmaması için mecbur dedi bol hoşafla bide humananın çayı var onu içerek tabiki streste olmuycak oda çok etkiliyo ozaman süt geliyo allahın izniyle haa bu arada bi tavsiyem daha kulak ardı etmeyin çok önemli çünkü son günlerinizin tadını çıkarın boooooooool bol uyuyun çünkü bebişiniz gelince buna hiiiiç fırsat olmuycak saatte bir kalkıp bakıcaksınız gazı varsa hiç uyumuycaksınız çünkü sürekli ağlıycak ona göre ama bunlardan hiç şikayet etmiyceksiniz çünkü koynunuza yatırdığınızda miniğinizi bütün yorgunluklarınızı unutacaksınız hele benimki gibi yatırınca ağzını sizin yüzünüzde sürekli gezindiriyosa öpüyo gibi ekstra enerji dolacaksınızamma çok yazdım ha

benimki şu an yumrukluyo,sanırım acıktı

günaydın şekerler...
öpüyorus kızımla sizi her bi yerinizden..

bisde seniii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…