• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ayy günaydın güsel anne adayları ve anneler...ah semracım bak her geçen gün büyüyoruz sen başlattın anne adayları devam ettiriyor ne güzel!

benim ilk defa bu sabah midem bulandı ama kısa sürdü allahtan geçti şimdi kızımla kahvaltı edeceğiz ..

ya bu folik asit gerçekten kilo yapıyor mu?ben o yüzden mi 3 haftada 3 kilo aldım anlamadım ama korkuyorum artık pazartesi doktora gittiğimde soracağım,
bir de sigarayı bıraktığım için belki de farketmeden çok yiyorum...

kızlar ben bir de yazın kola hastasıyım ama onu da içmemek gerekiyor gene de her gün 1-2 bardak içmeden yapamıyorum:17:

hayırlı günler,

bilirsin hamilelerin kesinlikle alkol almamaları gerektiği söylenir, yazılır, çizilir. o içtiğin 1-2 bardak koladada alkol olduğunun farkındamısın? daha anne karnında alkol alması, o yavrucağın gelecekteki maneviyatını kötü etkiler. canım dikkat et lütfen. helal gıda seminerinde şöyle söylenmişti. gazlı içeceklerin tümünde alkol var. her ne kadar 'ürünlerimizde alkol bulunmamaktadır' yazsa bile. tarım ve köy işleri %5lik alkolün altındaki rakamı alkolden saymıyormuş. tabi firmalar %5in altında alkolü ürünlerine eklreyip ürünlerimzde alkol bulunmamaktadır yazabiliyorlar. alkolün azıda haram çoğuda. bir söz vardı;helal ile beslersen çocuğunu hürmet ile öder borcunu, haram ile beslersen çocuğunu hakaret ile öder borcunu...

tam 1sene önce bugün oğluşuma hamile kaldığımı öğrenmiştim tahmini doğum tarihi 24 mart idi ama 11 martta doğdu bebişim şimdi 4 aylık oldu bile zaman nede çabuk geçiyor allah sağlıkla bebişlerinizi kucağınıza almayı nasip etsin szilerinde

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar.
çok baş ağrısı çekiyorum aranızda benim durumumda olan var mı?
daha dr'a gitmedim. cmts gideceğim inşallah

benim bebiş 5 haftalık oldu bugün 1 haftadır folik asit kullanıyorum hamileliğimi öğrendiğimden beri 1,5 kilo almışım...bugün hiçbişe yiyemedim çok kötüydüm bu saat oldu yeni geçmeye başladı mide bulantım çok kötüydüm çok doktorun verdiği mide bulantısı ilacınıda almadım inat ettim dayancam die offf sonuçta ilaç 0 zararsızda değildir bebek için...hamileliğimin en güzel taraflarından biri günde 1 pakete yakın sigara içiyodum hamile olduğumdan beri ağzıma sürmedim ilk günler zorlandım ama şimdi nefret ediyorum kokusuna bile dayanamıyorum..öle tiksiniyorum inşallah doğumdan sonrada başlamam Allahım beni kurtar...

hayırlı günler,

bilirsin hamilelerin kesinlikle alkol almamaları gerektiği söylenir, yazılır, çizilir. o içtiğin 1-2 bardak koladada alkol olduğunun farkındamısın? daha anne karnında alkol alması, o yavrucağın gelecekteki maneviyatını kötü etkiler. canım dikkat et lütfen. helal gıda seminerinde şöyle söylenmişti. gazlı içeceklerin tümünde alkol var. her ne kadar 'ürünlerimizde alkol bulunmamaktadır' yazsa bile. tarım ve köy işleri %5lik alkolün altındaki rakamı alkolden saymıyormuş. tabi firmalar %5in altında alkolü ürünlerine eklreyip ürünlerimzde alkol bulunmamaktadır yazabiliyorlar. alkolün azıda haram çoğuda. bir söz vardı;helal ile beslersen çocuğunu hürmet ile öder borcunu, haram ile beslersen çocuğunu hakaret ile öder borcunu...

yaa ben bunu bilmiyordum cnm çok iyi oldu söylemen bundan sonra ağzıma bilem sürmem tövbe tövbe..desene hep alkol çekmişim ben yıllardır halbu ki nefret ederim alkolden...

arkadaşlar kendi aileniz ve eşinizin ailesi ve yakın akrabalar filan hamileliğinizi öğrendiler mi??

Biz daha annem ve kardeşim hariç kimseye söylemedik. eşime sordum nikah tarihimizde (24.07.11) söyleyelim mi diye yok dedi. Kızımızın doğum günü daha uygun dedi. Yani daha tam 1 ay bekliycez :87::87:

arkadaşlar kendi aileniz ve eşinizin ailesi ve yakın akrabalar filan hamileliğinizi öğrendiler mi??

Biz daha annem ve kardeşim hariç kimseye söylemedik. eşime sordum nikah tarihimizde (24.07.11) söyleyelim mi diye yok dedi. Kızımızın doğum günü daha uygun dedi. Yani daha tam 1 ay bekliycez :87::87:

semracım canım topiğiniz hayırlı olsun bitanem ben yeni gördüm burasını kıskandımda azucuk:9:keşke bende mart hamişi olsaydım diye:1::1::1::1: şaka bir yana listenizinde maşallahı var inşallah daha çok dolar canım.bu arada ben ocak annesi olucam inşallah nasip olursa ama kendi anneme ilk defa bugün söledim 3 ay bitti :17:şimdi sıra k.validemde onuda ilk gördüğümde sölicez inşallah:9::9::9: arkadaşlara sormuşsun arada bende söleyeyim dedim:1:

semracım canım topiğiniz hayırlı olsun bitanem ben yeni gördüm burasını kıskandımda azucuk:9:keşke bende mart hamişi olsaydım diye:1::1::1::1: şaka bir yana listenizinde maşallahı var inşallah daha çok dolar canım.bu arada ben ocak annesi olucam inşallah nasip olursa ama kendi anneme ilk defa bugün söledim 3 ay bitti :17:şimdi sıra k.validemde onuda ilk gördüğümde sölicez inşallah:9::9::9: arkadaşlara sormuşsun arada bende söleyeyim dedim:1:

Oyy benim canım arkadaşım topiğimizi ziyaret edermiişşş..:16::16::16: Çok duygulanıyorum böyle olunca yaaa..:16::16::16: Reyhancım valla iyi dayanmışsın sen. biz gizli gizli konuşuyoruz annemle. Malum evde gelin var.

Senin bebik daha şanslı kuzum, 2012 nin ilk bebişlerinden olacak hayırlısıyla.
Beni çok mutlu ettin canım çok sağol.

yaa ben bunu bilmiyordum cnm çok iyi oldu söylemen bundan sonra ağzıma bilem sürmem tövbe tövbe..desene hep alkol çekmişim ben yıllardır halbu ki nefret ederim alkolden...
canım benim hani namaz kıldığımız zaman hep deriz ya aklıma başka başka şeyler geliyor, unuttuğum şeyler geliyor, huşu bulamıyorum vs. işte varya bunlar yeyip içtiklerimizden kaynaklı. kendi helal kazandığımız parayla aldıklarımız. örneğin vanilyanın alkole batırılarak elde edildiğini biliyormusun? ve o alkolün hiçbir şekilde ayrışmadığını. tabi şuda var alkol dışında elde edilen yöntemlerde var lakin en hesaplısı alkolle olan üretim. üretim yapan firmalarda haliyle ucuz olan yöntemi alkolle elde etmeyi uygun buluyorlar. ve işin kötüsü markette hangi şeker, çikolata, dondurma vs arkasına bakarsam bakayım hepsinde vanilin:( neyse geçelim tavuğa benim aklımdan ne geçtiyse şu linkte yazılmış bir incele istersen, HELAL TAVUK ETİNE DİKKAT!!! FİRMA GEZİ NOTLARIM bunlar felaket şeyler aslında sonra peynir, kahvaltılar börekler çörekler onsuz olmaz. hele biz mutlaka tüketmeliyiz. ama ki helal olanı. peynir mayaları hayvanların şirden denilen bir yerinden elde ediliyor ve bazı mayalar avrupadan geliyor. avrupadan gelen mayayı hangi firmalar kullanıyor bilemiyoruz. ancak helal gıda sertifikası almış firmalar var internetten araştırabilirsin. dH neleeer neler o kadar çokşey var ki. ah ahh diyorum sadece...

biz aslında söylemeyecektik ama söyledik şimdilik sadece ailemize akrabalar bilmiyor

canım benim hani namaz kıldığımız zaman hep deriz ya aklıma başka başka şeyler geliyor, unuttuğum şeyler geliyor, huşu bulamıyorum vs. işte varya bunlar yeyip içtiklerimizden kaynaklı. kendi helal kazandığımız parayla aldıklarımız. örneğin vanilyanın alkole batırılarak elde edildiğini biliyormusun? ve o alkolün hiçbir şekilde ayrışmadığını. tabi şuda var alkol dışında elde edilen yöntemlerde var lakin en hesaplısı alkolle olan üretim. üretim yapan firmalarda haliyle ucuz olan yöntemi alkolle elde etmeyi uygun buluyorlar. ve işin kötüsü markette hangi şeker, çikolata, dondurma vs arkasına bakarsam bakayım hepsinde vanilin:( neyse geçelim tavuğa benim aklımdan ne geçtiyse şu linkte yazılmış bir incele istersen, HELAL TAVUK ETİNE DİKKAT!!! FİRMA GEZİ NOTLARIM bunlar felaket şeyler aslında sonra peynir, kahvaltılar börekler çörekler onsuz olmaz. hele biz mutlaka tüketmeliyiz. ama ki helal olanı. peynir mayaları hayvanların şirden denilen bir yerinden elde ediliyor ve bazı mayalar avrupadan geliyor. avrupadan gelen mayayı hangi firmalar kullanıyor bilemiyoruz. ancak helal gıda sertifikası almış firmalar var internetten araştırabilirsin. dH neleeer neler o kadar çokşey var ki. ah ahh diyorum sadece...

evet haklısın öyle artık bundan öncekilere günah yoktur herhalde bundan sonra da dikkat ederiz..

ya yapmayacağım diyorum ama dayanamıyorum gene çok yordum kendimi bugün..belim acayip ağrıyor..kızlar sizde de oluyor mu bel ağrısı çok ayakta durunca?

canım biz baya bebişin yolunu gözlediğimiz için birde tüp bebek oldugu için ailem tahlil yapacagım günü biliyolardı zaten sonucu alınca hemen eşim annesigili aradı ben annemleri aradım o sevinçle herkes duydu valla güzel birşey ama :66::66:
ya yapmayacağım diyorum ama dayanamıyorum gene çok yordum kendimi bugün..belim acayip ağrıyor..kızlar sizde de oluyor mu bel ağrısı çok ayakta durunca?
bendede var canım bel ağrısı fazla ayakta durduğumda biraz iş yaptıgımda tutuyor

ilk günler benim de oldu cnm ama şu sıra yok halsizlik fln da oluyor mu bende çok halsizlik ve uyku oluyor..

Halsizlik çok yok. ama kızıma hamile iken her yerde uyuyordum. o duyguyu çok iyi biliyorum. işten gelince akşam 8'den sabaha kadar uyuordum:1: 3 ay sonra geçti. ama şimdide baş ağrım çok fazla var. Umarım çabuk biter bu dönemler. canım sen dr'a gitmişmiydin

Back
X