• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba arkadaşlar çok uzun süredir giremiyorum. küçük kızım bütün günümü dolduruyor ve bir süredir sağlık sorunlarıyla uğraşıyoruz. Ahsen 2,5 aylıkken İYE geçirmiş hastanede yatarak tedavi görmüştük. Kurban bayramından önce tekrarladı antibiyotik tedavisi gördük. voiding istediler ve korktuğumuz başımıza geldi maalesef böbrek reflüsü çıktı Ahsen'de 2. derece. dr.lar %80 3 yaşına kadar kendiliğinden geçeceğini söylüyorlar. geçene kadar sürekli antibiyotik kullanmak zorunda. idrar yolu enfeksiyonu olmasın diye olursa böbreğe zararı olacak çünkü. geçmezse de ameliyat... çok üzgünüm. çaresiz bekliycez en azından 1 yıl. ne olur dua edin. Rabbim kabul eder de bebeğime şifa verir inş. çocukla imtihan çok zor... bu arada tanıdığınız gerçekten ii bir çocuk nefrologu var mı?

geçmiş olsun canım umarım bebişin bir an evvel sağlığına kavuşur Allah yardımcın olsun...

peynir yapmıyorum bende. belki faydası vardır ama yoğurdu kaynatıp sabah bebeğe vermek pek mantıklı gelmiyor. hep aynı vitamini alıyormuş gibi düşünüyorum...
meme emdiği için ona güveniyorum belki ama dediğin gibi bırakırsa halimiz ne olur hiç bilmiyorum. ki ben daha 1 aydır pütürlü veriyorum öyle eline ekmek ya da başka birşey vermişliğim yok. boğazına kaçar korkusu var hala...

zeynepçim bende daha düne kadar çınarın eline bişiler vermeye korkuyordum annem benden saklı gizli alışsın diye veriyormuş meğerse geçen akşam yemekte eline ekmek parçasını kapıpta kemirince nasıl şaşırdım anlatamam ben aman boğazına kaçar diye düşünürken çınar götürdü ekmeği meğer kuzucum alışmış çokta iyi olmuş şimdi bende salatalık muz elma eline veriyorum bir güzel kemiriyor tabi o kemirirken ben bir yandan gözetliyorum büyük parça almasın diye kendi kendine birşeyler yeme alışkanlığı edinmesinin zamanı gelmişti zaten...

ev yapımı ürünlere gelince çalıştığım için maalesef herşeyi ev yapımı yapmam mümkün olmuyor her ne kadar bakkal ürünü dediğimiz abur cuburdan vermesemde peyniri yoğurdu güvendiğim markalardan yedirmek zorunda kalabiliyorum gönül isterki herşeyin en doğalını vermek elbette ama sende bir yere kadar yetebilirsin canım ve dediğin gibi sütten kesilene kadar alıştırmak zorundasın çınar artık bizimle birlikte yemek yiyor onun tabağına koyduğum yemekleri sadece çatalla ezmem yeterli oluyor blendrdan geçirmeden kendi çiğneyebiliyor çünkü

bende rondodan geçirmiyorum pütürlü hatta biraz büyük parçalı veriyorum ama eline birşey vermiyorum. zaten pütürlü gıdalar için de gönül cesaretlendirmişti beni. bir kere eline armut verdim damağı ile kopardı bir türlü ağzından alamadım. eşim ters çevirdi alp i. şimdi tekrar cesaret edemiyorum ama bir deneme yapmak çok istiyorum...

ben daha hiç eline birşey vermedim geçmi kaldımki uyansın bende vereyim ama pütürlü veriyorum herşeyi ya kızlar danone vereniniz varmı

Alp sorunsuz uyuyor çok uğraştırmıyor yazmıştım dün.
dünden beri uyumuyor. ilk uyku sinyali ile yatırmaya çalışıyordum. dün ben yatırıyorum yatırdığım gibi yatağında bir tur atıp ayağa kalkıyor. ve belki 5 kere oldu bu bir seferinde. sonunda pes edip uyutmaktan vazgeçtim dün gün içinde. en sonunda gece emerek uyudu. ama her 3 saatte bir kalktı.
sabah 8:30 da gözlerini ovuşturunca uykusu gelmiştir diye uyutmaya çalıştım uyumadı. dedim pestili çıksın o zaman belki hata yapıyorum çünkü normalde de yatınca hemen kalkıyor gün içinde 4 kere az az uyuyor. saat 10:30 oldu iyice yoruldu yatırdım 20 dk sonra kalktı. ama yorgun tekrar uyutayım diyorum yine yatakta dönüp ayağa kalkmalar... şimdi 25 dk dır uyuyor ama çok yoruldum. bu sefer uyuttuğumda en son koridorda koşuyordum :):):)
bileğimde de sıvı var bileğim de şişti. bugün gündüz uykusunu iyi alsa keşke. gece uyku eğitimine başlayacağım.

Bizim doktorumuz evde hangi peynir yeniyorsa onu bi gece onceden suya koyun kahvaltida onu verin dedi. Sonucta ileride sizin alisik oldugunuz seyleri yiyecek bu cocuk dedi, yogurt konusunda ise evde yapilmis tercih edin zorda kalirsaniz raf omru kisa olanlardan verin dedi. Biz boyle uyguluyoruz

bende rondodan geçirmiyorum pütürlü hatta biraz büyük parçalı veriyorum ama eline birşey vermiyorum. zaten pütürlü gıdalar için de gönül cesaretlendirmişti beni. bir kere eline armut verdim damağı ile kopardı bir türlü ağzından alamadım. eşim ters çevirdi alp i. şimdi tekrar cesaret edemiyorum ama bir deneme yapmak çok istiyorum...

ben ne zaman pütürlü parçalı şeyler versem hemen öğürmeye başlıyor. bizimki de muzu kaçırmıştı boğazına, korktum o gün. bi daha cesaret edemedim.

ben ne zaman pütürlü parçalı şeyler versem hemen öğürmeye başlıyor. bizimki de muzu kaçırmıştı boğazına, korktum o gün. bi daha cesaret edemedim.

hayal nasıl oldu? geçti mi burun tıkanıklığı? soğanı denedin mi canım. Alp in de burnu hep tıkalı ve otribebe kullandırtmıyor savaş veriyoruz resmen minicik adamla. soğanın kokusuna tahammülüm olmadığı için denemedim ama işe yarıyorsa artık mecbur yapacağım...

cesaretimi topladım ve kayınvalidem yanımdayken eline ekmek kabuğu verdim. verdikten hemen sonra pişman oldum ama bizimki aldırtmadı elinden ekmek kabuğunu. önce ufak bir parça kopardı ekmekten yuttu. sonra diğer geri kalan parçasını ıslattı ıslattı damağına yapıştırdı ve yuttu. hiç korktuğum gibi olmadı. çok tatlı yedi ya üstüne de bir kaç kaşık ayran verdim... :16::16::16:

cesaretimi topladım ve kayınvalidem yanımdayken eline ekmek kabuğu verdim. verdikten hemen sonra pişman oldum ama bizimki aldırtmadı elinden ekmek kabuğunu. önce ufak bir parça kopardı ekmekten yuttu. sonra diğer geri kalan parçasını ıslattı ıslattı damağına yapıştırdı ve yuttu. hiç korktuğum gibi olmadı. çok tatlı yedi ya üstüne de bir kaç kaşık ayran verdim... :16::16::16:

ne mutlu sana,afferin kuzucuğaa darısı başıma darısı başıma:)önce korkumu bi yeneyim.kısmetse bende vericem muzla başlamayı düşünüyorum.

ne mutlu sana,afferin kuzucuğaa darısı başıma darısı başıma:)önce korkumu bi yeneyim.kısmetse bende vericem muzla başlamayı düşünüyorum.

bende kayınvalideme inmeden muz koymuştum masanın üstüne. gelince deneyeyim diye. aşağı inince ekmek kabuğu ile deneme yaptım. korktuğum gibi olmadı tam yenemedim korkumu ama en azından birşey olmadığını gördüm. umarım sende cesaret edebilirsin...
mart anneleri olmasaydı benim bebeğim hala püre yiyordu...

bende kayınvalideme inmeden muz koymuştum masanın üstüne. gelince deneyeyim diye. aşağı inince ekmek kabuğu ile deneme yaptım. korktuğum gibi olmadı tam yenemedim korkumu ama en azından birşey olmadığını gördüm. umarım sende cesaret edebilirsin...
mart anneleri olmasaydı benim bebeğim hala püre yiyordu...

valla az önce bende muz verdim kabuğunun yarısını bıraktım tutusun kaymasın diye 2 - 3 sn yalandı sonra koca parçayı yarım ısırdı tabi elinden aldım parçayı gene gene büyük koparıyor azğına almasına fırsat vermedimki alsaydı ne yapardı bilmem ezermiydiki neyse ben başında azrail gibi gibi sonra salatalığın daha iyi bi seçim olduğuna kanaat getirdim gayet güzel yalandı suyunu emdi.kısa gününn karı ilk adımı attım sanırım oda hazır ama önce benim alışmam lazım yavaş yavaş :))ama çok hoşuma gitti bişeyleri kendi yemeye çalışması sanırım büyüyolar allahım hepsini korusun

ben daha hiç eline birşey vermedim geçmi kaldımki uyansın bende vereyim ama pütürlü veriyorum herşeyi ya kızlar danone vereniniz varmı

Sunacm vermedm vermem de.Ekmeğinden peyinirine yoğurduna kadar herşeyi evde yaparken danone vermem.Elmayı haşlıyorm az bişey yumuşalıyor eziyorm çatalla yoğurtla kaıştırıp veriyom oluyor danone işte.Elmayı pişmiş sevdiği için öle yapıyorum ben direk rende yapıp da vere bilirsin.Ekmek evde parmak ekmekler yapıyorum ve kopararak çok güzel yiyor Gülnihal canım .

çıktı çıktı :) bu ara her eve lazım sanırım bunlardan :)

hayırlı olsun :)

aahh kafama taş geldi galiba:))) ben tıkıştırıyorum vllaa gayette mutluyum..oğlumda öyle:)

taş mı ben kaya fırlatmıştım :)) yok şekerim ya senin tarzın bu, Poyraz için en uygunu da bu sanırım, yavrum önlüksüz çıkmıyor fotolarda :))
Ben yine adet oldum ve yine sancı çekiyorum :( Bıktım artık yaa :41::41::41:

çok mu sık oluyor ki? benim bir defa oldu daha da olmuyor tırsmaya başladım :)

oh çok şükür ya, gözümün önüne geldi şimdi kıtlıktan çıkmış gibi sarılmıştır ekmeğe:)) alamazsın tabi elinden :))

Sunacm vermedm vermem de.Ekmeğinden peyinirine yoğurduna kadar herşeyi evde yaparken danone vermem.Elmayı haşlıyorm az bişey yumuşalıyor eziyorm çatalla yoğurtla kaıştırıp veriyom oluyor danone işte.Elmayı pişmiş sevdiği için öle yapıyorum ben direk rende yapıp da vere bilirsin.Ekmek evde parmak ekmekler yapıyorum ve kopararak çok güzel yiyor Gülnihal canım .

canım bende vermedimde komşum doktor tavsiye etti diyince kafam karıştı doğru bende vermiyim aysel ne ekmeği yapıyosun evde ben tam buğdayla çavdar yapıyorum

hayal nasıl oldu? geçti mi burun tıkanıklığı? soğanı denedin mi canım. Alp in de burnu hep tıkalı ve otribebe kullandırtmıyor savaş veriyoruz resmen minicik adamla. soğanın kokusuna tahammülüm olmadığı için denemedim ama işe yarıyorsa artık mecbur yapacağım...

burun tıkanıklığı aynı... otribebeyi kullandırmadı bizimki de. soğanı ben kesip koydum ama ev ahalisi dayanamadığı için kaldırdık kısa süre içinde:9:

Merhaba kizlar. doktora.gittik bugun yavrum altinci hastalik geciriyormus. ilac falan vermedi kendiliginden gecer dedi. aklinizda olsun iki uc gun sebepsiz ates arkasindan da isilik gibi dokuntu olursa altinci hastalikmis bosuna ilac kullanmayin..
Hayale cok gecmis olsun.esperanzacim ben soganin cok faydasini gormustum ama ona katlanamiyorsan cold mix diye bi damla var tamamen dogalmis bebeklr icin olanindan alip mendile bi damla damlat yattigi odaya koy nefesini rahatlatiyor..
İkbalcim size de cok gecmis olsun .sordugun alanda bir doktor tanimiyorum ama doktorsitesi.com diye bi site var aradigin alanda uzmanlara soru bile sorabiliyorsun bi bak istersen..

Son düzenleme:
uyku eğitimine başladım bugün. saat 7 de uyku ritüeli ile başladım odadan çıktığımda saat 9 du. ben uyku eğitimine başladığımda eşim ankaradaydı, Alp uyuduğunda eşim istanbula gelmişti :)
en bombası şu iki kucağımda dolaştırdığımda uyuyan bebek 2 saat boyunca direndi ağladı ki normalde çok nadir ağlar. neyse en sonunda uyumaya karar verdi uyudu ama 40 dk sonra tekrar kalktı. resmen kalbim ağrıdı ilk günden... umarım diğer günler daha kolay olur nasıl olacak bilmiyorum gerçekten...

Back