• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bir de o kadar şey okudum bu uyku öğretimiyle ilgili alışan bebeklerin çoğu ilerde düzenlerini inanılmaz bir biçimde bozmuşlar. bana kalırsa bunun en önemli nedeni bebeğin anneye doyamamış olması. bebeğim şu an minicik ve en çok bana ihtiyacı var. geçenlerde bir arkadaşımız (bebekleri yok) yeryüzünde en muhtaç canlı insan yavrusu dedi. ne de doğru dedi bence, çünkü yemesinden içmesinden çişinden uykusuna kadar herşeyiyle bana bağlı ve bunları zamanında gerçekleştirmezsem çocuğum bu dönemdeki güven duygusunu kazanamayacak. en önemlisi de tabiki benim sevgim ve şefkatim, ben bunu bebeğimden asla esirgeyemem, uykuya geçişte benim kokumu, sesimi, tenimi istiyorsa herşeyimle ona açığım arkadaş:))
ben oldum olası karşıyım bu uyku eğitimine valla benim için en önemli şey kemalin mutlu olmasa mutlu olucaksa hergün farklı şekilde bile uyuturum nasılsa öğrenicek bi gün kendi uyumayı

Sunacım yarın aysımaya sutlac yapıcam,bı yapım becerırsem kı umıtlıyım,aysımada severse yazarım:) daaaaa bızım kız tatsız tuzsuz hıcbısı yemıyo,anasının karnında yıyodu sankı,nerden anlıyo velet aklım almiiii,sutlacı nasıl tatlandıırsam dıye dusunuom...
bekliyorum canım bende senden öğrenip yapıyorum

hiç dert etme canım. bana da diyorlar bu kadar uğraşıyorsun çocuk ileride nasılsa yiyecek diye ama hiç aldırış etmiyorum bile. ben elimden geldiğince çocuğumun sağlıklı beslenmesi için her şeyi yapacağım, uğraşmadım demeyeceğim vicdanım rahat olacak. göz göre göre ateşe atamam evladımı. bilinçli olmak bazen zorda bırakıyor bizleri açıklama yapıyorsun ama anlamıyorlar ya da anlamak istemiyorlar. hemen sizi anneleriniz öyle mi büyüttü ben şunu verdim bak hiçbirşey olmadı lafları etrafımda dolaşıyor.her şeyi çok bilmiş oluyorsun evet biliyorum diyorum okuyorum araştırıyorum . her şeye rağmen ben yolumda ilerlemeye devam edeceğim :))

yer ya niye yemesinler hem daha bebeklerimizin sindirim sistemleri gelişmediki bence doğru yapıyoruz tuzsuz baharatsız vermekle

maşallah canım selçuğum baya büyümüş :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: berna üstündeki uyku tulumumu

artar canım inşallah bazı bebekler doğuştan iştahsız oluyor ama o yemiyor diye ne olur bırakma peşini çok büyük sabır ve özen göstermen gerekiyor tabiki beslenmesine açı açıverseler olmaz sanki ağızlarını ne güzel özene bözene mamalar hazırlıyorum bazen çınarında damarı tutuyor kime çekti bilmem ki :15::15:

ben hamileyken daha çınarın cinsiyetini öğrenmemiştim bir mağazaya girdim okadar cicili bicili tulumlar zıbınlar varki Allah biliyor ya hepte kız geçiyor içimden hep kız bebek eşyası bakıyorum dayanamayıp ozaman 1 tane tulum almıştım bebeğime aldığım ilk kıyafet kırmızılı bişey sonra içimde ukde kalmasın diye çınara 1 kez giydirdim :52::52: 1 saat flan durdu üzerinde çıkarttım arkadaşın kızına verdim sonra napiim okadar almışım ilk tulum 1 saatte olsa giydi :52:

kime olucak anasına çekmiştir çınar aman esra allahtan bi saat giydirmişin kız:52::52:

kime olucak anasına çekmiştir çınar aman esra allahtan bi saat giydirmişin kız:52::52:

ahhh sende kayınvalidem gibi başlama suna Allah aşkına bulmuş bir açığımı kendine göre ikide birde sende inatsın sende inatsın diyip duruyor zaten bulmuş benim gibi gelinide allam yarebbeeeem yaaa :6::6:

annem kolon kanseriydi cnm bağırsağı torbaya verdiler yani dışarı iç karnıda dikili deildi şimdi kemolar btti sonuçta tewmz çknca tekrar içeri aldılar baırsağı iç karnıda diktiler

rahatsızlığından habeim vardı canım ama bu ameliyatını şimdi öğrendim çok geçmiş olsun, en kısa zamanda sağlığına kavuşur inşallah anneciğin.

artar canım inşallah bazı bebekler doğuştan iştahsız oluyor ama o yemiyor diye ne olur bırakma peşini çok büyük sabır ve özen göstermen gerekiyor tabiki beslenmesine açı açıverseler olmaz sanki ağızlarını ne güzel özene bözene mamalar hazırlıyorum bazen çınarında damarı tutuyor kime çekti bilmem ki :15::15:

aynen esra başından bu yana aman aman iştahımız yok ama iyi kötü yiyordu ama bu hastalık fena vurdu bizi. kime çekti bu bilmem ki lafını bende çok kullanıyorum:)

Son düzenleme:
ahhh sende kayınvalidem gibi başlama suna Allah aşkına bulmuş bir açığımı kendine göre ikide birde sende inatsın sende inatsın diyip duruyor zaten bulmuş benim gibi gelinide allam yarebbeeeem yaaa :6::6:
allah fırsat vermesin kayınvalidenede banada :1::1::1::1::1: eşimde bana diyor bu çocuk aynı sen inatlıkta diye tüm kötü yönleri ben maşallah eniğin

ben hamileyken daha çınarın cinsiyetini öğrenmemiştim bir mağazaya girdim okadar cicili bicili tulumlar zıbınlar varki Allah biliyor ya hepte kız geçiyor içimden hep kız bebek eşyası bakıyorum dayanamayıp ozaman 1 tane tulum almıştım bebeğime aldığım ilk kıyafet kırmızılı bişey sonra içimde ukde kalmasın diye çınara 1 kez giydirdim :52::52: 1 saat flan durdu üzerinde çıkarttım arkadaşın kızına verdim sonra napiim okadar almışım ilk tulum 1 saatte olsa giydi :52:

haha resim çektireydin bari..sonra büyüyünce rezil olurdu çocuk

rahatsızlığından habeim vardı canım ama bu ameliyatını şimdi öğrendim çok geçmiş olsun, en kısa zamanda sağlığına kavuşur inşallah anneciğin.

aynen esra başından bu yana aman aman iştahımız yok ama iyi kötü yiyordu ama bu hastalık fena vurdu bizi. kime çekti bu bilmem ki lafını bende çok kullanıyorum:)

bide o var dimi hasta oldularmı ilk etkilenen şey iştahları sanki çok yerlermiş gibi inşallah açılır iştahları gerçi benim çınarın böyle olması normalmiş doktoru öyle demişti ana 45 baba 54 kilo çocuk ne olsun yinede çok şükür :)) ailecek çok iştahlıyız yemek yetiştiremiyorum inanki :35::35:

allah fırsat vermesin kayınvalidenede banada :1::1::1::1::1: eşimde bana diyor bu çocuk aynı sen inatlıkta diye tüm kötü yönleri ben maşallah eniğin

amin vallaha baksana hemen yapıştırdın sana benziyordur diye kızım senden çok cadı bir kaynana olur zaten eli maşalı seni :27::27:

maşallah canım selçuğum baya büyümüş :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: berna üstündeki uyku tulumumu

yok Suna deel..bn taa hamileyken alışveriş yapmıştım..kafama göre almışım..neyse Allahtan gerdire gerdirede olsa oluyo..ya hiç giyemeseydi..salak gibi bi sürü kıyafet aldm..şimdi tecrübeliyim ama hangi ay ne giyilir kaç aya göre almalı biliorm..2.de tedbirli olcam :))

bide o var dimi hasta oldularmı ilk etkilenen şey iştahları sanki çok yerlermiş gibi inşallah açılır iştahları gerçi benim çınarın böyle olması normalmiş doktoru öyle demişti ana 45 baba 54 kilo çocuk ne olsun yinede çok şükür :)) ailecek çok iştahlıyız yemek yetiştiremiyorum inanki :35::35:

amin vallaha baksana hemen yapıştırdın sana benziyordur diye kızım senden çok cadı bir kaynana olur zaten eli maşalı seni :27::27:
olur valla allah yardım etsin benim geline kız :1:

yok Suna deel..bn taa hamileyken alışveriş yapmıştım..kafama göre almışım..neyse Allahtan gerdire gerdirede olsa oluyo..ya hiç giyemeseydi..salak gibi bi sürü kıyafet aldm..şimdi tecrübeliyim ama hangi ay ne giyilir kaç aya göre almalı biliorm..2.de tedbirli olcam :))

ama çok yakışmış be bende öyle saçma sapan ne bulduysam almışım :1::1::1::1:

haha resim çektireydin bari..sonra büyüyünce rezil olurdu çocuk

ooo çekmek ne demek çektim çıkardım albümüne kapak yaptım bide büyüdüğünde gelinime göstercem hihihih :52::52::52: şaka bir yana kız ergen olduğunda konuşmaz ya sonra benimle foto çektim çekmesine ama babası sildi zaten ben çekiyorum atıyorum pcye bir bakıyom arada fotoğraflardan bazıları siliniyor benim kocam geceleri ben yattıktan sonra beğenmediklerini siliyormuş meğersem kaç tane fotoğafı gitti öylr çınarın :41::41:

Back
X