• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

başka odada oluncada ben rahat uyyamam ya yine aynıya gelir anlıycan kemale uyku eğitimi vermeddim ama o bize uykusuzluk eğitimini başarıyla veriyor:27::27::27:

ben ilk odasını ayırdığımda saatimi her saat başına kurup kalkıp bakıyordum sürekli kontrol ediyordum sonra 2 saatte bir kurmaya başladım alarmı. yavaş yavaş azaldı. şimdi o uyanmazsa ben de uyanmıyorum ama uyanıyor tabii ki :)

son günlerde hastalıktan düzeni bozulan, yemeyen, uyumayan, sürekli hareket halinde olup mızmızlanan liva'ya babasından yorum: zeynep ne oldu bu çocuğa duracell pil takmış gibi enerjisi hiç bitmiyor :)
hahahh hakkaten hiç bitmiyo nerden buluyolar bu enerjiyi:1: yağmurun da ilk ismi zeynep yağmur tek koyulmaz dedi herkes
kız ne dağıtmış öyle bizim hala dişimiz yok

hem ne dağıtmak daha neler yaptı cadı ısırıp duruyo ya geç çıksın daha iyi:19:

büyüdükçe daha zor olacak diye düşünüyorum bende ayaklanmaya başlayacaklar oğlum hadi yatağına yat diye ikna etmeye çalışacaz biz yatıracaz o kalkıp oturacak yatakta :)
bilmiyorum hangisi doğru gerçekten ama kollarım çok ağrıyor artık eskisi kadar hafif değiller ki... bir de biz de diş yok diş sıkıntıları başlayacak yok tuvalet eğitimi yok memeden kesme derken uyku eğitimini veremeyeceğim diye düşünüyorum. çünkü uyku eğitimi yeni bir alışkanlık evresinde verilmemeli deniliyor. böyle olunca da hep erteleyeceğim gibi geliyor. en azından denemek istiyorum. olursa olur olmazsa başımın üstünde her zaman yeri var zaten :)
aynı saatte uyutmakta birşey. sonuçta bütün bebekler bir şekilde uyumayı öğreniyorlar bakarsın senin hiç uğraşmana gerek bile kalmaz.

bazen kendi kendine uyyuya kalıyor zaten bide en fazla 5 dakikada uyur hasta filan olmazsa tabi ben bide beşiğe ip bağladım yattığım yerde sallıyorum :27::27::27:

bebekle aynı odada yatınca uyku kalitesi çok yüksek olmuyor en azından bizim öyleydi. öksürüyorsun uyanıyor su içmeye kalkıyorsun uyanıyor ya da uyanır gibi oluyor. o kıpırdanıyor uyandı diye sen uyanıyorsun. ben 3 aylıkken ayırmıştım odasını o zaman daha uzun süre uyumaya başlamıştı. tabi bu bizimki herkesin böyle olacak diye birşey yok.

ben sürekli kontrol ediyorum üstü açık mı yüzü açık mı diye bide geçenlerde hafif öksürdü baktım kusuyo dönememişte anlamadım ne oldu midesinde ne varsa çıkmış çok korktum o gün eskiden gündüz odasında yatıyodu şimdi o da yok

ben sürekli kontrol ediyorum üstü açık mı yüzü açık mı diye bide geçenlerde hafif öksürdü baktım kusuyo dönememişte anlamadım ne oldu midesinde ne varsa çıkmış çok korktum o gün eskiden gündüz odasında yatıyodu şimdi o da yok

Allah korusun bebişlerimizi. çok korkuyorum bende öyle kusup dönememesinden hala. uyku tulumu aldık biz. onla yatırıyorum üstünü örtmüyorum geceleri artık. o yüzden üstü açıkmı yüzü kapanmış mı derdinden kurtuldum gibi.

son günlerde hastalıktan düzeni bozulan, yemeyen, uyumayan, sürekli hareket halinde olup mızmızlanan liva'ya babasından yorum: zeynep ne oldu bu çocuğa duracell pil takmış gibi enerjisi hiç bitmiyor :)

süpermiş vallaha çok güldüm :52::52:

valla fiyatlar bomba mobilyaların. sağolsun bize de annem ile babam aldılar. yoksa imkanı yok alamazdık yeni eve taşınıyorduk o ara. herşey planladığımızdan daha pahalıya gelmişti bir de bebek odası yaptırsaydık heralde bitmiştik. hoş hala ödüyoruz diğer taksitleri :):):)

fiyatlar hemde ne bomba kız hamile hamile ev mi taşıdın ben yattığım yerden kalkamıyordum vallaha hamileyken yaa bravo doğrusu :46::46:

merhaba kızlar alıntılarım yine uçmuş :20:esra ne güzel şeyler yapmışsın yorulduğuna değmiş bravo valla.biz de geçen ay yaptık yağmur muma üflerken pastaya ayağını soktu mumu ellemeye kalktı buğdayı kadehlere koymuştum birkaçını devirdi falan ama yinede güzeldi:52: bu arada yağmur da odasında yatmıyo bizim odadakine yakında sığamayacak dün gece park yatak mı alsak diye düşünürken buldum kendimi:26:odasında uyuması o derece imkansız geliyo sürekli uyanıyo çünkü saat başı :37:

maşallah çok atraksiyonlu bir parti olmuş sizin parti rukiyecim bu arada çok teşekkür ediyorum :)) benim çınarda o gürültüye rağmen saat 1:00 de bir uyudu 16:00 da zar zor uyandırdım nerdeyse partiyi onsuz tamamlıcaktık :)) normalde uyumayan çocuk dün horul dorul uyuyacağı tuttu :52::52:

bebekle aynı odada yatınca uyku kalitesi çok yüksek olmuyor en azından bizim öyleydi. öksürüyorsun uyanıyor su içmeye kalkıyorsun uyanıyor ya da uyanır gibi oluyor. o kıpırdanıyor uyandı diye sen uyanıyorsun. ben 3 aylıkken ayırmıştım odasını o zaman daha uzun süre uyumaya başlamıştı. tabi bu bizimki herkesin böyle olacak diye birşey yok.

sen çok erken başlamışsın maşallah ya ben geç kaldım ayırmak için vallaha küçücük evim var afadersiniz çınar osursa yan tarafta duyarım ama korktum bu zaman kadar hep bu gece ayrı yatırayım bakalım ne olcak...

bazen kendi kendine uyyuya kalıyor zaten bide en fazla 5 dakikada uyur hasta filan olmazsa tabi ben bide beşiğe ip bağladım yattığım yerde sallıyorum :27::27::27:

oo suna sen yöntemi bulmuşsun ayıramazsın tabi maşallah kemalede boşuna çaki diyosun sen bu oğlanın hakkını yiyosun :27:

ben gökalp i 5 aylıkken ayırdım odasına, geç kalırsak daha zor olur diye düşünerek... ilk zamanlarda ewet sürekli odasına gidip geldim, hık dese kalkıyordum(telsiz kullandıım için yatağında dönse bile çok net duyuyorum). ilk günler telsiz son ses açıkk uyuduk ama baktım tık ses çıksa ben uyanıyorum, yavaş yavaş kademesini düşürdüm, şimdi en kısık seste kullanıyorum, sadece uyandığında bende kalkıyorum böylece.. geçenlerde hastalanmıştı ya, ozaman kaçamak yapıp aramızda yatt bikaç günı, sonra alışmasın die odasına geri götürdük.. alışmasın lafı da beni kasmaya başladı son günlerde,ona alışmasın buna alışmasın, pöfff

Allah korusun bebişlerimizi. çok korkuyorum bende öyle kusup dönememesinden hala. uyku tulumu aldık biz. onla yatırıyorum üstünü örtmüyorum geceleri artık. o yüzden üstü açıkmı yüzü kapanmış mı derdinden kurtuldum gibi.

iyi yapmışsın zeynepcim, bende aldım ama bizimkine daral geldi, uykusundan çok sık uyandı ayakları kapalı uyuyamıyor, napcam bilemiyorum üstü hep açık uyumak istiyor..

fiyatlar hemde ne bomba kız hamile hamile ev mi taşıdın ben yattığım yerden kalkamıyordum vallaha hamileyken yaa bravo doğrusu :46::46:
maşallah çok atraksiyonlu bir parti olmuş sizin parti rukiyecim bu arada çok teşekkür ediyorum :)) benim çınarda o gürültüye rağmen saat 1:00 de bir uyudu 16:00 da zar zor uyandırdım nerdeyse partiyi onsuz tamamlıcaktık :)) normalde uyumayan çocuk dün horul dorul uyuyacağı tuttu :52::52:
sen çok erken başlamışsın maşallah ya ben geç kaldım ayırmak için vallaha küçücük evim var afadersiniz çınar osursa yan tarafta duyarım ama korktum bu zaman kadar hep bu gece ayrı yatırayım bakalım ne olcak...

34 haftalık hamileydim taşındığımızda hem de erken doğum riskim vardı çarşamba perşembe hastanede yattım cuma taşındık... ama Allahtan iki annemde çok yardım etti. bana hiçbir şey yaptırtmadılar. ama bütün kolileri ben yapmıştım hamileyken zaten ondan heralde risk oldu. kolileri kaldırmaya bile kalktım çünkü...
uyumamaları gerken zamanı bilir uyurlar valla ya dünde kayınvalidem çaya çağırdı annemler bizdeydi alp bir uyudu tam 2,5 saat kalkmadı... bir türlü inemedik aşağıya...
3 aydan sonra zor olur oda ayırması diye okumuştum sonra kendini terkedilmiş hisseder felan diyorlardı bende korktum ayırdım odayı. sonra onu istemediğimizi düşünmesin diye düşündüm.

ay bencede daha dursun nasılsa çıkar bide ısırmasıyla uğraşmayalım :35::35:

yaa gökalp bazen öyle bi sıkıyo ki göğsümün ucunu, sanki dişi war sıpanın..her seferinde aa diyom çıktı galiba dişi, ama yok... bi de diş çıkınca ısırdığında halimi düşünemiyorum:))

iyi yapmışsın zeynepcim, bende aldım ama bizimkine daral geldi, uykusundan çok sık uyandı ayakları kapalı uyuyamıyor, napcam bilemiyorum üstü hep açık uyumak istiyor..

senin uyku tulumu altı torba gibi olanlardan mı ben onlardan almadım onla dönemez hareket edemez diye benimki bildiğin tulum gibi... bizimki de hiç üstünü örtmüyor tam üstünü örtüyorum odadan çıkacam bir dönüyor örtü altında. sonra sıkıysa çek altından örtüyü de üstünü ört...

amin normalde fırıldak gibi döner o gün nasıl dönemedi hayret ettim.alıcam bende ama yatmaz bu cadı üstünü örttürmüyo uyuyunca yavaşça örtüyorum
süpermiş vallaha çok güldüm :52::52:

uyunmayacak zaman uyurlar zaten yğmur da 2 ay önce amcası evlendi tam fotoğraf çekilecek uyudu inat ettim aldım kucağıma bütün fotoğraflarda yamulmuş uyuyo:32:

Son düzenleme:
senin uyku tulumu altı torba gibi olanlardan mı ben onlardan almadım onla dönemez hareket edemez diye benimki bildiğin tulum gibi... bizimki de hiç üstünü örtmüyor tam üstünü örtüyorum odadan çıkacam bir dönüyor örtü altında. sonra sıkıysa çek altından örtüyü de üstünü ört...

ewet cnm altı genişliyor çuval tipi..çok da beğenerek almıştım.. senin ki ayakları olanlardan herhalde. bi de ondan mı denesem..

yaa gökalp bazen öyle bi sıkıyo ki göğsümün ucunu, sanki dişi war sıpanın..her seferinde aa diyom çıktı galiba dişi, ama yok... bi de diş çıkınca ısırdığında halimi düşünemiyorum:))

ben dişi çıkınca biberonla süt vereyim diye düşünüyorum ama bilmiyorum sağsam ona yetecek kadar süt çıkartabilecekmiyim... hem biberonla verirsem memeden kesme sıkıntısı olmaz diye düşünüyorum kendi çapımda.

Back