- 28 Mayıs 2011
- 1.997
- 7
- 116
- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #71.281
geçmiş i okuyamadım kızlar henüz,
2 haftadır yazmak için beklenen diş buğdayını yazdım sonunda, yazının en altında ayrıca fotoğraflar içinde link var,
LeGa-Be-Be: Berra'nın Diş Buğdayı
gamzecim herşey harika olmuş bayıldım berranın inci gibi dişleri olsun inşallah. berranın bende ayrı bir yeri var buraya katılalı daha çok yeni ama hamileliğimin başından beri takip ediyorum hepinizi. berra zamanında doğsaydı kızımla aynı zamanlarda doğacaktı ve benimde başlarda düşük sonlarda da erken doğum tehlikem vardı 3 kez kanama ve su gelişini atlatıp 40 +3 te 3 martta kızım nehir dünyaya geldi sen doğuma giderken heycanla telaşla haberini bekledim.aynı dönemlerde doğum çantamız elimizde bekliyorduk bizde. berra için hep dua ettim.şimdi onun herşeyi her yaptığı sanki nehir yapmış gibi heycanlandırıyor beni ...
canım benim kızım yemekten hemen sonrada emmek istiyor sadece açlık değilki oyun oynuyo resmen zaten memye çok düşkün benimki bişey yemesin emsin
arkadaşlar çok soruldu ama zahmet olmazsa denemiş ve tutmuş bi beb bisküvisi tarifi yazarmısınız benim iki denemem de facia ki elim yatkındır ya bende bişey var heralde
:44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44:
çocuk istismarına hepimiz karşıyız bu konuda hemfikiriz ama meleklerimizi öpmemekten başka bir çözüm olmalı mutlaka. zaten belli bir yaşa kadar yalnız bırakmıyoruz. kendini bilmeye başladıktan sonra da bu konuyu anlayacağı bir dille anlatarak çözdüm buldum büyük kızımda. insanların kendilerine ait başkasının asla bakıp dokunamayacağı yerleri olduğunu belirttim ve açıkladım çok küçük bir yerde yaşıyoruz parka giderken şort vb şeyler bile giydirmem ama nedenini anlatırım o da anlar ama öpmemek gibi mesafe olarak algılanabilecek şeyleri yapmak çocukta farklı psikolojik sorunlara yol açabilir bence başkalarının annesi öperken benim annem niye öpmüyor diye düşünebilir çocuk ilerki yaşamında o mesafe hep olur bence bu konuda bir psikologdan tavsiye almak en iyisi ama tabii ki herkes kendi çocuğuna istediği gibi davranır bu da benim naçizane görüşümdür...
geçmiş olsun canım biz de atlattık ben asisti veredim ama hiçç sevmedi övürerek içti hep
kızımın gündaşı hızlı çıkmış maşallah bizim hala dişimiz yok ama olmayan dişleriyle memeyi ısırmayı başarıp benim çığlık atmamı sağlayabiliyor küçük sıpa dişleri çıksa koparır artık biz de geceleri sık uyanıyoruz dişten mi acaba
Gunaydın kızlar...
Kızlar hanı su sosıs balonlardan fıno kopek yapıyolarya,onun nasıl yapıldıgını bılen varmı,nette hep vıdeolarla gosterıyo,telden gırdgm ıcın acamıyorum vodeoları...keske resımlerle anlatan olsa
Alp e meyveleri karıştırarak veriyordum meğerse benim oğlum öyle sevmiyormuş... bugün tek tek verdim daha bir istekli yedi ya da yiyeceği vardı :)
pütürlü meselesinde haklısın gönül bugün patates ezeceği ile ezdim şimdi yedirecem bakalım nasıl yiyecek mi... sen nasıl yapıyorsun haşladıktan sonra çatalla mı eziyorsun?
selam kızlar nasılsınız?
biz dünden daha iyiyiz en azından öksürükten boğulmuyoruz, bu da iyi bizim için.işten gelmek için dakikaları saydım ilk defa işe gitmek bu kadar zor geldi.. neyse yarından sonra 6 gün beraberiz oğluşla :) bayramda ist. dayız, gökalp iyi olursa gezmelerimizi yapıcaz, siz neler yapacaksınız kızlar;?
ınsallah dahada ıyı olur ,gecer oksurugu tamamen..selam kızlar nasılsınız?
biz dünden daha iyiyiz en azından öksürükten boğulmuyoruz, bu da iyi bizim için.işten gelmek için dakikaları saydım ilk defa işe gitmek bu kadar zor geldi.. neyse yarından sonra 6 gün beraberiz oğluşla :) bayramda ist. dayız, gökalp iyi olursa gezmelerimizi yapıcaz, siz neler yapacaksınız kızlar;?
yer yer merak etme hiçbir şey olmaz, ben de patates ezeceğiyle eziyorum canım:)
selam kızlar nasılsınız?
daha da iyi olur inşaallah bir an önce gökalp... biz de klasik bayram gezmelerini 2 güne sıkıştırıp sonraki günleri kendimize ayırmayı planlıyoruz... sonra da eşim izne çıkıyor zaten... bol bol günümüz olacak şu 2 gün geçtikten sonra :)
Çok şükür canım buna şükür. Biz bayrama gelemiyoruz maalesef Baki'deyiz( İlk gün benim doğum günüm zaten ilk kez oğluşumla kutlayacağız:)
çocuk istismarına hepimiz karşıyız bu konuda hemfikiriz ama meleklerimizi öpmemekten başka bir çözüm olmalı mutlaka. zaten belli bir yaşa kadar yalnız bırakmıyoruz. kendini bilmeye başladıktan sonra da bu konuyu anlayacağı bir dille anlatarak çözdüm buldum büyük kızımda. insanların kendilerine ait başkasının asla bakıp dokunamayacağı yerleri olduğunu belirttim ve açıkladım çok küçük bir yerde yaşıyoruz parka giderken şort vb şeyler bile giydirmem ama nedenini anlatırım o da anlar ama öpmemek gibi mesafe olarak algılanabilecek şeyleri yapmak çocukta farklı psikolojik sorunlara yol açabilir bence başkalarının annesi öperken benim annem niye öpmüyor diye düşünebilir çocuk ilerki yaşamında o mesafe hep olur bence bu konuda bir psikologdan tavsiye almak en iyisi ama tabii ki herkes kendi çocuğuna istediği gibi davranır bu da benim naçizane görüşümdür...
geçmiş olsun canım biz de atlattık ben asisti veredim ama hiçç sevmedi övürerek içti hep
kızımın gündaşı hızlı çıkmış maşallah bizim hala dişimiz yok ama olmayan dişleriyle memeyi ısırmayı başarıp benim çığlık atmamı sağlayabiliyor küçük sıpa dişleri çıksa koparır artık biz de geceleri sık uyanıyoruz dişten mi acaba
benim sıpam uyuyor şimdi... biraz temizlik yapmaya başladım... üst kat bitti de alt katta uyanır diye birşey yapmaya çekiniyorum
gönül sen istanbulda nerde öğretmenlik yapıyordun anadolu yakasında mı avrupa yakasında mı
canım şimdiden d.günün kutlu olsun, ilk gün girip kutlayamam çook büyük ihtimal.. bir ömür mutlu ol çekirdek ailenle :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?