- Konu Sahibi Ufka Yolculuk
-
- #71.241
kızlar Arda'nın alt dişlerinden sonra üst kesici dişler yerine kesicilerin sağ ve solundaki dişleri çıkmıştı. şimdi bunlar baya uzadı ve sanki dipleri siyah gibi ben de onu araştırıyorum da netten sizinle de paylaşayım dedim. bebeğin dişleri çıkmadan temizlemeye başlamak çok önemliymiş, gazlı bezle ağzı sabah akşam silinmeliymiş. bir de anne mümkün olduğunca kendi ağzından uzak tutmalı bebeğini, beslerken yiyeceklerine aynı kaşıkla tadına bakmaması, bebeği ağzından öpmemesi çok önemli.
Bebeği birçok hastalığa karşı koruyarak bir kalkan görevi üstlenen anne sütü, yüksek oranda şeker içerdiğinden, ağız temizliği yapılmadığında bebeğin dişlerinde çürük gelişmesine yol açabiliyor. Bunlar nasılsa süt dişi dökülecek diye bakmamak gerekiyor olaya, bu dişler yeni geleceklerin yerini tutuyor erken çürüyüp dökülürlerse yer tutma işlevlerini kaybediyorlar. Ayrıca psikolojik olarak ve konuşmasında da bebeği olumsuz etkileyen bir durum
yiyeceklerinde şeker kullanmamak da çok önem arzeden bir durum tabi.
İlk dişlerle birlikte diş doktoruyla da tanışma vakti geliyormuş. ben Ara'yı götürmeyi düşünüyorum. Götüren var mı kızlar diş doktoruna?
Merhaba şekerlerimm
Bizim üstte 4 tane birden dişimiz çıktı bugün :)) Altta da 2 vardı 6 olduk, Alya hanımın canıma okumaları umarım biter artık :)
Bende götürmeyi düşünüyorum canım diş doktoruna, diş temizliği de yapmıyorum aslında en acilinden başlamam lazım. Bizim bıdık oburix ne olsa yiyor çünkü, bende öyle ayy uyy sakınmıyorum çocuğu herşeyden tattırıyorum. Ayrıca annesi gibi alerjik bizim minik kuş, göz doktoruna bir kez daha görünme zamanımız geldi. Elleri sürekli gözlerinde,kıpkırmızı edene kadar kaşıyor
gönülcüm valla ben ağzının içini öpüyorum öpmeyede devam edicem
off kızlar hayatımın en kötü günlerinden birini yaşadım.. gökalp iyileşmiş ateşi düşmüştü, sadece öksürük kalmıştı, agumentin ve peditus kulalnıyorduk, bu akşam öksürüğü anormal şekilde şiddetlendi, nefessiz şekilde öksürdü yaklaşık 2 saat .. elimizden hiçbişi glmedi, gözlerinden şıp şıp yaşlar akıyordu yawrumun..ve sonunda kustu ama ne kusmakkk, şarıl şarıl kustu, sonra bir daha ve bir daha,, koştu koştur hastaneye gittik..öksürüğü diş çıkaracak olmasından dedi, balgam atamadığı için bebekler sıkıntı yaparlarmış, kakasıyla atarmış çoğu bebek, kusarak kendini kurtarmış aslında. bir de asist verdi ama asistte öksürüğünü arttıracak, hiç vermek istemiyorum.. çok korktum kızlar yaa elim ayağım boşaldı..
Bılgısı olan annelerden yardım ıstıyorumm...
Aysımanın azonce altını temızledım ve kızım bıldıgınız sımsıyah kaka yapmıs,yesıl falanda dııl barız sıyah...
3gundur kan ılacına baslamıstık,dunde ılk defa corbasına kıyma kattım acaba bu ıkı durumla alakalı bırsey varmıdır?
gökalpe çok geçmiş olsun... nasıl korkmuşsundur kim bilir ya, kendimi senin yerine koydum da bana olsaydı öyle bir şey aklım çıkardı. demek sizde diş çıkartıyorsunuz ne güzel biz kaldık bir dişsiz...
mervecim bir seferde 4 tane diş çıktı demek ne güzel... ben de istiyorum dişimiz çıksın... ama o zamanda emerken ısırmaya felan kalkar.
yaa çıkamadı gitti şu dişler,kurtulamadı oğluşum bi gün ateş bigün öksürük bigün göz akıntısı..asisti kullanmakta tereddüt etmiştim ama kullanıcam galiba, balgamı çokmuş dr dediğine görecanım benim yaa evet diş çıkartma döneminde bazı bebeklerde ateş bazılarında ishal bazılarında kabızlık gibi rahatsızlıklar olurmuşkusmasıyla balgamı cıkmıstır yavrumun ya. asist cok iyi balgam sökücü canım sen güvenle kullan doktorun verdiyse. emin ol balgam kadar rahatsız etmez asist öksürügü. inşallah tez zamanda dişleri çıkar sizde rahat edersiniz.
korkmaz mıyım yaa babası daha çok korktu, gökalp onun üzerine kustu ilk kusmasında, üzerinden attı pantolonu, donla çıkcaktı nerdeyse dışarı..o kadar panik olduk yani.. birkaç gün kadar patlayacak dedi doktor.inşallah yaaa:)gökalpe çok geçmiş olsun... nasıl korkmuşsundur kim bilir ya, kendimi senin yerine koydum da bana olsaydı öyle bir şey aklım çıkardı. demek sizde diş çıkartıyorsunuz ne güzel biz kaldık bir dişsiz...
mervecim bir seferde 4 tane diş çıktı demek ne güzel... ben de istiyorum dişimiz çıksın... ama o zamanda emerken ısırmaya felan kalkar.
ewet aynurcum bende istemedim ama balgamı çokmuş sökülmesi lazımmış.. dediiğini yapıcam, sağol cnm güzel dileklerin için..perim canım çok geçmiş olsun canım balgam söktürücü şurupları genelde doktorlar çok tavsiye etmiyor
ama anladığım kadarıyla gökalp'in baya balgamı var bence kullanın
birde canım ilacı verdikten sonra yüzü koyun bacaklarının üzerine yatır ve sırtına avucunun ortasıyla hafif hafif vur
o arada yumuşar kusarak çıkarır yada alttan çıkarır inşallah bir an evvel şifa bulur yakışıklı oğluşun
Bence normal.ne yerlerse yesinler anne sütü ya da devam sütünü arıyorlar..benim kızım da onu içmeden rahatlamıyor.daha biberonu hazırlarken dertli dertli ağlamaya başlıyor minik:)ben daha pütürlü vermeye başlamadım kızlar ya. çok korkuyorum boğazına takılmasından... çok az pütür oluyor verdiklerimde...
alp bugün 3 te 180 cc sebze püresi yedi. 4 te emdi, 6 da yine emdi... normal mi sizce 3 te yiyip 4 te tekrar emmesi bir de 2 saat sonra tekrar emmek istemesi... bir de öyle az az emmiyor sanki hiç yemek yememiş gibi emiyor, anlamadım gitti...
Bence normal.ne yerlerse yesinler anne sütü ya da devam sütünü arıyorlar..benim kızım da onu içmeden rahatlamıyor.daha biberonu hazırlarken dertli dertli ağlamaya başlıyor minik:)
ben daha pütürlü vermeye başlamadım kızlar ya. çok korkuyorum boğazına takılmasından... çok az pütür oluyor verdiklerimde...
alp bugün 3 te 180 cc sebze püresi yedi. 4 te emdi, 6 da yine emdi... normal mi sizce 3 te yiyip 4 te tekrar emmesi bir de 2 saat sonra tekrar emmek istemesi... bir de öyle az az emmiyor sanki hiç yemek yememiş gibi emiyor, anlamadım gitti...
tarcın bildiğin tarçın canım benim. hani var ya salep tarçın işte onun tarçınından, baharat olanından:)
off kızlar hayatımın en kötü günlerinden birini yaşadım.. gökalp iyileşmiş ateşi düşmüştü, sadece öksürük kalmıştı, agumentin ve peditus kulalnıyorduk, bu akşam öksürüğü anormal şekilde şiddetlendi, nefessiz şekilde öksürdü yaklaşık 2 saat .. elimizden hiçbişi glmedi, gözlerinden şıp şıp yaşlar akıyordu yawrumun..ve sonunda kustu ama ne kusmakkk, şarıl şarıl kustu, sonra bir daha ve bir daha,, koştu koştur hastaneye gittik..öksürüğü diş çıkaracak olmasından dedi, balgam atamadığı için bebekler sıkıntı yaparlarmış, kakasıyla atarmış çoğu bebek, kusarak kendini kurtarmış aslında. bir de asist verdi ama asistte öksürüğünü arttıracak, hiç vermek istemiyorum.. çok korktum kızlar yaa elim ayağım boşaldı..
canım bende deli gibi öpmeyi istiyorum ancak mikrop kapmasını falan düşündüğümden değil
malesef dünyada çok çok fazla olan çocuk istismarına karşı kendimce önlem alabilmek için öpmüyorum
ben öpmüyorumki birileri öptüğünde yavrum bana söyleyebilsin
eğer ben öpersem o bunu normal görür ve bana söyleme gereği bile duymaz
ve yapılan araştırmalara göre çocuk istismarını yapanların çoğu en yakın akrabalarmış
arkadaşlar bu vesileyle hepinize naçizane uyarım olsun çocuklarınızın dudağını öpmeyin
ve daha şimdiden mahrem yerlerini abartmadan öğretin çocuklar en iyi bizi izleyerek öğrenirler
ve kesinlikle bebeğinizin bezini yabancıların yanında açmayın iç çamaşırını sadece siz ve belli başlı kişiler değiştirsin
malesef hastanede çalışan biri olark öyle kötü hikayelere tanık oldumki Rabbim herkesin evladını korusun
kızlar bebişinize devam sütü hangi markayı veriyorsunuz??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?