2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
bende hala bekliyorum bayanlar,gerçekten geçmiyor zaman sanki durdu...kızlar bilmiyorum siz yedinizmi ama son haftalarda hurma yenmesi iyi oluyormuş,doğumu kolaylaştırıp hatta doğumu bile başlatabiliyormuş..sizlerin duyduklarıda bu yöndemi,şuan hurma elimde kararsız kaldım yiyip yememek arasında:)

bende duymuştum hurma ile ilgili öle şeyler yedin mi dersen yemedim sezeryan olduğum için tetiklemesinden korktum sen kütahyadaydın değil mi az kalmış gününde hayırlısıyla alırsın bebişini kucağına

bugün oğlum 11 günlük oldu ama bu gaz sorununu bi türlü çözemedim..( gazını çıkaramıo ne yapsam olmadı heryerine masaj yapıorum ama yok hep zar zor uyurken çıkarıo poposunun ucu yara oldu bile ( meme uçlarım ise helakk olduu onlara lansinoh die krem kullanıorum ama fayda etmedi ne yazıkki..bunun için önereceğiniz bişi varmı?gecem gündüzüme gündüzüm geceme karıştı artık ama olsun bebeğim için herşeye katlanırım yeterki o sağlıklı olsunn.szinkide sürekli meme istiomuu sonrada kusuoomuu.ara ara nerdeyse yarım saat 45 dk da bir meme istioo sonraa da kusuoo ( annelik ne zormuşş gerçekteeennn

Canım aynı sorunlar bizde de var ne yazık ki. Ben dün doktorumuza sorduğumda gaz olayını bebeklerde kırkı eya uç ayı veya altı ayı dolana kadar gaz olması normalmiş çünkü bağırsaklar buyuyormuş. Ve gazli bebek sağlıklı bebektir dedi. Metsil kullanıyoruz günde dört defa sekiz damla seklinde biraz rahatladı. Bir de ben gündüzleri eve olana kadar ne kadar uyursa hep yüz üstü yatırıyorum bu sekilde cok güzel ikinip gazını çıkartıyor maşallah. Bir de popo deliğine pislik önleyici kremden bolca sürüyorum rahatça yapsın yara olmasın diye. Meme ucu benim artık beyaz oldu bir kısmı öyle emmiş ki canımdan can gitti. Bepanten krem sürdüm bir gün o memeyi sağarak verdim emzirmedim. İkinci güne iyileşti. Bir de göğüs ucunu değil komple göğüs cevreni ağzına alması gerekiyor sadece ucunu alırsa yara oluyor ben bu konuda dikkat ediyorum ve şimdilik yara oluşmasını önledim cok şükür.

hayatın boyu unutamayacagın hiçbir olaydan bu kadar haz mutluluk duyamacagın bi doğa olayıyla karsılasacaksın. harika bi duygu muhtesem bi guzellilik. keşke daha önce doğursaydım diyeceksin :)

ayy sabrszlkla kucagıma alacagım gunu beklıorum melegımı mıs kokulumuuuuuu annesının prensesııııı

Bende burdayim hala. Cok fazla yazmiyirum ama surekli takip ediyorum siteyi. Doguranlari duydukca heyecan, korku, mutlulkuk hepsini yasiyorum. Allahim hayirlisi ile bizleride kavustursun yavrularimiza..

kızlar bende burdayım halen. forum gun gun takip ettim ancaka cok fazla yazmadım.şuan 39+4 yarın dr randevy var akalım ne dıyecek.
allah hayırlısı ile bizleride kavustursun kavusturduklarına uzun omur saglık versin inşallah

Hurmayı bende dün duydum ama artık doğsun diye bişeyler yapmaya korkuyorum aslında sanki hala durması gerekiyormuş gibi :)) bu arada 1 gün geçti günüm halada tık yok :))

kütahyadaydım ama 3 aydır bozüyükteyiz artık buraya taşındık canım,Allah bebeğine uzun ömür versin,sen kavuşmuşsun darısı benim gibi bekleyenlerin başına...sanırım yicem hurmayıda:))

Hurmayı bende dün duydum ama artık doğsun diye bişeyler yapmaya korkuyorum aslında sanki hala durması gerekiyormuş gibi :)) bu arada 1 gün geçti günüm halada tık yok :))

Durdular durcakları kadar:)) umarım sende sağlıkla,kolayca alırsın bebeğini kucağına,sıraya bakmıyor bu işler ama seninkide tam zamanını beklemiş maşallah..bakalım benim bebiş ne zaman gelmeye niyetlenicek:)

Son düzenleme:

valla ne yapacağımı şaşırdım memeyi veriyorum 20 dk uyuyor bir guzel sonra yatırıyorum 15 dk sonra uyanıyor acaba sutüm mü kuvvetsiz mama veriyormusun ben arada vermek zorunda kalıyorum

valla ne yapacağımı şaşırdım memeyi veriyorum 20 dk uyuyor bir guzel sonra yatırıyorum 15 dk sonra uyanıyor acaba sutüm mü kuvvetsiz mama veriyormusun ben arada vermek zorunda kalıyorum

benim sütüm yetmiyor malesef canım ve mama takviyesi yapıyoruz. yoksa uykuya dalar dalmaz ac oldugu ıcın cığlık cığlığa uyanıyor kolumu, yüzümü, ellerimi, omuzumu nereyi görse emiyor. mama yedikten sonra mışıl mışıl uyuyor. doktorumuzda önce anne sütü doymazsa mama ver dedi. günde yaklasık 200-300 ml mama içiyor.

Peki arada kalan günler için bişey gerekiyormu acaba?

ben çalıştığım yerin personel şefine sormuştum herhangi bir şeye gerek yok demişti, zaten doğduğunda dr rapor yazıyor ve bununla beraber doğum sonrası iznin başlayacak demişti bakalım, ben de hiç bişey yapmadım, benim de 1 hafta geçti muhtemel doğum tarihimin üzerinden , bişey gerekseydi ararlardı iş yerimden, ne arayan var ne de soran :)

Benim doktrorumda başta lansinosh verdi.. Ama daha hastanedeki ilk gün berbat oldu göğüs uçlarım.. Doktorum, lansinosh yara olmadan önce besleyici olarak kullanılır, eğer yara olduysa abepanthene kullanacaksıun dedi bana.. Bence sende bepanthene kullan canım.. Ama unutma bu kremi her kullanmada temizlemen gerek...

Benim bebişimde sürekli emmek istiyor.. Hiç durmadan.. Ya uyuyacak, kiii uykuda uyku değil sürekli mızırdanma.. Ya da ağlayacak, emecek.. Öyle boş boş durduğunu, etrafa baktığını hiç görmedim... Doktorumuza da kaç kere sorduysam, "bebekler sadece acıktıkları için ağlamazlar, sevgi ister, ilgi ister ağlarlar, ağlayacak tabii " deyip konuyu kapatıyor.. Huysuz bebek çok zor, ilk oğlumda böyle çok huysuzdu benim.. Ne zorluklarla büyütttüm ben onu, sanki şimdi sil baştan yapmış gibi hissediyorum.. Bunalıyorum bazen.. Rabb'im affetsin, yardım etsin hepimize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…