arkadaşlar benim son 8 gün ama herkes daha bebek yukarıda aşağıya inmemiş diyor normal doğum olacak inşallah ama bebek inmezse olmaz herhalde bebek ne kadar kala iniyor
Kasım 2012 anneleri artık birer birer bebeklerini kucaklarına aldılar ve almaya devam ediyorlar. Ne güzel, inşallah siz ve sıradaki diğer anneler de hayırlısıyla ve kolaylıkla bebeğinizi artık kucağınıza bir an evvel alırsınız sağ salim kısmetse.
Yeni annelerden size çok daha iyi bilgi verebilecek olanlar vardır mutlaka. Ama ben yine de, yazdığınız gözüme ilişince kendi oğlumla ilgili süreci hatırladığım için bir iki satır yazmadan geçemedim.
Beklenen doğum tarihi 17 Eylül idi. Ve sürekli hep midemin üzerindeydi. Ben kafası gibi düşünüyordum ama aslında ...posuymuş tabi ki, sadece sağa sola biraz hareket edebiliyordu artık son zamanlarda. Tedbiren çok daha öncesinde hazırlıklarımı bitirdim ve beklemeye başladım, arada küçücük hani periyodik dönemlerde olan gibi çok hafif bir sancı da olsa beklemeye başladım pür dikkat. Derken 17 Eylül geldi geçti, aynı vaziyette beklemeye devam ede ede üçer gün arayla kontrole gitmeye başladım tabi ki çantam kolumda ve sanki beşinci ayımda falan gibiydim.
Nihayet 17, 20,23,25 ve 27 Eylül oldu takvim. Vaziyet hala aynı. Ultrason bu bebek neden hala orada diye soru işareti verdi doğal olarak. Doktorumuz muayne masasında doğum açısına bakalım dedi ve bebek suyunun eksilmesinin sakıncalı olacağı için artık normal doğumdan uzaklaştık dedi ve 30 Eylül sabahına sezeryan günü verdi.
Sordum tabi ben tekrar, çünkü sürekli normal doğum görünüyordu durum son ana kadar diye, "peki bu iki üç gün içinde normal doğum da olamaz mı o güne kadar" şeklinde ama pek sanmıyorum yine de herhangi bir farklılık olursa haberleşiriz dedi.
Aynen öyle oldu, en ufacık bir baskı veya sancı hissetmedim o sabaha kadar ve tabi ki bebek sezeryanla oldu.
Sizin durumunuz için herhangi birşey söylemek tabi ki hiçbirimiz için mümkün değildir belki ama bahsettiğiniz şekildeyse sanki biraz benim oğlumun durumuna benziyor ama yine de hayırlısı olsun inşallah.
Şu an doğumu yaklaşan tüm anneler için ve sizin için, gönlünüzden hangi şekilde geçiyorsa öylesi olsun, normal doğum veya sezeryan hangisi olursa olsun inşallah en kolayından geçsin doğumlarınız ve inşallah sağlıcakla bebeklerinizi kucaklarınıza alın ve hepsi inşallah hayırlı birer evlat olsunlar.