• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
yat kuzum yat herşey olacagına varır stres yapma. bu arada sen de izmir deydin di mi? ne soğuktu bugün ya. dün ki havadan eser yoktu. dışarı bi çıktım uçucam sandım. ben o işleri çoktan yaptım zor olucagını bildiğimden yorgan nevresim filan geçirdim kışlıkları çıkardım üzerime olmayan yazlıkları kaldırdım taa 1 ay önceden. ben de kıyafet bulsam ayakkabı uyduramıyom ayakkabı bulsam kıyafetim uymuyo. terlikle filan gezdim ayakkabı meselesi yüzünden. üşütmüşüm çok fena..:2:

evet izmirdeyim bugun birden soğudu hatta dün akşam bile ılıktı dedim bu hava nasıl soğucak, sabah ayaz gibiydi, eskiden olsa ucabilme ihtimalim vardı da şu halimle uçamam herhalde:37:

iki günde bir çağıracak yarın yine gidecem doktora
40+3 oluyor yarın
aslında aşağı inmeside değil açılma olmaması iyi değil suni sancı ile açılma olmayabilirde
bebek strese girebilir ben ondan korkuyorum
strese girmekten kasıt ne ki canım.. suniyle doğuran bi sürü insan var okuyorum deminden beri.. korkma doktoruna söyle korkunu zaten 2 3 saat içinde onlar anlıyolarmış gidişatı olmadı bıraktırırsın.. normalde kaç saat beklerler bilmiyorum sormamışım ben doktoruma.

evet izmirdeyim bugun birden soğudu hatta dün akşam bile ılıktı dedim bu hava nasıl soğucak, sabah ayaz gibiydi, eskiden olsa ucabilme ihtimalim vardı da şu halimle uçamam herhalde:37:

:1: ay hiç güleceğim yoktu. sen resimde çıtıpıtı bişiye benziyon. o kadar şişmiş olabilir misin. ben normal kilomdan 10 kilo fazlayken hamile kaldım şimdi gülle gibiyim. sen o kadar yoksundur. bu arada beben 3 kg yu geçmiş benimkde bugün itibariyle 3 kilomuş. :49:

strese girmekten kasıt ne ki canım.. suniyle doğuran bi sürü insan var okuyorum deminden beri.. korkma doktoruna söyle korkunu zaten 2 3 saat içinde onlar anlıyolarmış gidişatı olmadı bıraktırırsın.. normalde kaç saat beklerler bilmiyorum sormamışım ben doktoruma.

:1: ay hiç güleceğim yoktu. sen resimde çıtıpıtı bişiye benziyon. o kadar şişmiş olabilir misin. ben normal kilomdan 10 kilo fazlayken hamile kaldım şimdi gülle gibiyim. sen o kadar yoksundur. bu arada beben 3 kg yu geçmiş benimkde bugün itibariyle 3 kilomuş. :49:

:)) evet 51-52 kiloydum bir zamanlar şu an 66 :52: bana fazla geliyor tabi, hedefim max 65le tamamlamaktı ama olmadı işte, durdukça insan alıyor kilo 1 gün içnde 1,5 kilo aldım nasıl olduysa, hayırlısıyla bi dogursaydık da eksilmeye başlasaydık

:)) evet 51-52 kiloydum bir zamanlar şu an 66 :52: bana fazla geliyor tabi, hedefim max 65le tamamlamaktı ama olmadı işte, durdukça insan alıyor kilo 1 gün içnde 1,5 kilo aldım nasıl olduysa, hayırlısıyla bi dogursaydık da eksilmeye başlasaydık

verirsin verirsin ben 67 kiloydum şimdi 81 olmuşum annem kadarım yahu şoklardayım ama etim sıkı benim o kadar göstermiyorum :27:

suni sancı veriliyor , sancı etkisiyle kaslar kasılıyor
annede açılma olmayıp bebek gelebilir veya annede açılma olur ama bebekte hareketlenme olmaz her iki durumda kasılmalardan dolayı bebeğin durumunda oluşabilecek komplikasyonlar için bebeğin strese girmesi oluyor Allah muhafaza ....

verirsin verirsin ben 67 kiloydum şimdi 81 olmuşum annem kadarım yahu şoklardayım ama etim sıkı benim o kadar göstermiyorum :27:

inşallah inşallah 55-56 da takılı kalmak istemiyorum, ama veririm inşallah, herkes şişmemişin diyor, bi doğursak vercez de gelen giden yok:52:

suni sancı veriliyor , sancı etkisiyle kaslar kasılıyor
annede açılma olmayıp bebek gelebilir veya annede açılma olur ama bebekte hareketlenme olmaz her iki durumda kasılmalardan dolayı bebeğin durumunda oluşabilecek komplikasyonlar için bebeğin strese girmesi oluyor Allah muhafaza ....

canım bekle o zaman nasıl olsa 2 günde bi gidecekmişsin bakarsın 1 gecede herşey değişverir. ben kesin 41 bitimine kadar beklemeye kararlıyım. suni sancıda da karrarımı verdim. önce suni sonra sezeryan. neticede herşey olacagına varır hakkımızda hayırlısı olsun inş.

mertur bak canım bunları alıntı yaptım suni sancıyla doğum yapanlardan örnekler... daha bi sürü var..

30 haziran da 40. hafta doldu. 29 haziranda doktora gittiğimde hiç bir belirti yoktu .
30 haziran akşamı hadi bi avm ye gidip son alışverişlerimizi de yapalım uzun süre ugrayamayabılırız dedık.
AVM de bir magazaya girmemizle bikac damla altıma kacırır gibi hissetmem bir oldu.
Hemen dışarı cıkalım ya da eve gıdelım ya suyum gelıyor ya da altıma kacırıyorum tuvaletımı tutamıyorum dedım eşime...
o da yolda tutturdu hastane yakın önce doktora gidelim içimiz rahatlasın eve gitmeyelım...
neyse hastanede nst ye bagladılar muayene ettıler baktılar kı suyum azar azar gelmeye baslamıs 1 cm acıklık var ama hıcbır sancı belırtısı yok biz doktorunuza haber verdik. Sizi müşaade altında tutmalıyız eve gönderemeyız dedıler
olurdu olmazdı cumartesı aksamı 10 da yatışım yapıldı. ailelere ne zmn hbr verelim vermeyelım derken sabahı beklemeye karar verdik.
Sabahleyınde doktorum geldı muayenemı yaptı durumda bır degısıklık yoktu 1 cm acıklık vardır ...
sancılarım baslamıstı duzenlıleşti 116ları vurdu fakat acılma olmadı. Suni sancı verdiler acılmayı artırmak ıcın devamlı yürüdüö fakat yıne acılma olmayınca aksam 6 da sezeryana aldılar sezeryan sırasında gördük ki prensesimiz kakasını bile yapmış
neyse pazzar akşamı 18.14 de bizde prensesimize kavuşmuş olduk:) darısı tüm bebek bekleyenlerın başına...
prensesimizle cok zor 4-5 gün gecırdık uyum problemı yasıyoruz ve bebegımız her gece sabaha kadar aglıyo :(

1 hafta kadar önce nişanım geldi. Bir arkadaşa oturmaya gitmiştim. Lavaboya girdiğimde kırmızımsı bir akıntı geldiğini gördü. 2. gebeliğim olduğu için bunun nişan olduğunu artık öğrenmiştim. Hemen eşimi aradım. Acile gittik, muayene oldum ama ne açılma ne de sancım vardı. nişanın hemen doğum demek olmadığını öğrenerek eve döndük. bize 8 saat içinde de 48 saat içinde de doğum gerçekleşebilir dediler ve böylece bekleme maratonu başladı. Bebeğim yaklaşık 1 hafta bekledi Nişandan 6 gün sonra suyum geldi. Bir musluktan sızar gibi bir şey.. Karıştırırım diye korkmayın bence, karışmıyor. Su gelince zaten hemen hastaneye gitmemiz gerektiğini biliyorduk. Hastaneye gittik 3 cm kadar bir açıklık vardı ama sancı yoktu. Biraz bekledik daha sonra suni sancı vermeye başladılar. Bebeğim başaşağı dönüktü ama henüz doğum pozisyonunda değil diye doktorum suni sancıyı azar azar başlatarak kendi doğal ıkınma hissimi bekledi. Sancılar şiddetlenip beni 2 büklüm yaptığı halde ıkınma hissi yoktu. Bir türlü bebek az aşağı inmiyordu. Açılmam 9 cm falan olunca doktor bir ıkınma deneyelim dedi ve ıkındım. Artık o meşhur büyük tuvalet hissi gelmişti, hemen doğum odasına geçtik. Orada korkudan mı yorgunluktan mı ıkınmayı beceremedim. Gücümü yoğunlaştıamıyordum. Yine de doktorun ve ebenin yoğun destekleriyle, tabi Allahın izniyle, doğum gerçekleşti. Çok ufak bir dikişim var. doktor neredeyse dikişsiz denebilecek bir doğum olduğunu söyledi çok şükür. Plasentanın düşmesini beklerken bebeğimi yanıma verdikleri o anı tarif etmek imkansız. Rbbim doğum bekleyen bütün hamilelere yardım etsin. Çocuk isteyenlere de hayırlı evlatlar versin. Eksikliğini göstermesin.

hamileliğimin 42. haftası ıcındeydım.hala ınatla normal doğum olsun dıye beklıyordum.ama ne bır sancı ne bır agrı hıc bır belırtı yoktu bende.en son kontrolumde doktorum.5 temmuz perşembe gunu eşyalarınla gel dedi bana.sabah 9 da hastanedeydık.önce sunni sancı verildi,açılma olursa normal doğuracaktım.saat 9 dan öğlen 2 ye kadar sunni sancı verdiler.3 kez çatı muayenesı yapıldı.1 cm bıle açıklık yoktu.üstelik çatı muayenelerınde canım cok yandı ve kanama oldu resmen.saat 2 de doktorum tamam artık bu kadar yeter bebeğin kalp atışları düşmeye başladı sezeryana alıyoruz dedi.saat 2.5 tu amelıyathanedeydım herkes hazırdı.anestezi uzmanıyla kısa bır sohbet oldu.kullandıgım ılaç varmı bı hastalıgım varmı vs.sonra bna nasıl bır anestezi uygulayacağını anlattı.önce belımden ıkı ığne vurdu.anında belden aşağısını hıssetmez oldum.sonra doktorum sanırım neşteri vurdu cunku karnmın altında ellerını hıssettım.doktorum neşterı vurduktan sonra anestezi uzmanına tamam olmuş dediğini hatırlıyorum.sonra benı uyuttular.ben 10 ya da 15 dk en fazla uyumuşumdur.uyandığımda bebeğim doğmuştu.hala amelıyathanedeydık.dikişlerim atılıyordu.bebeğimi yaklaştırdılar bana bi öptüm.işte o an.siz o anı parayla satın alamazsınız asla.tarifi mumkun değil.kuzum hoşgeldin,çok uzak yollardan mı geldin sen dedim kızıma.sonra bebeğimi alıp götürdüler.beni de odama cıkardılar.benı odama yerleştırdıkten sonra bebeğimi de getirdiler.uyuyordu.uyandırıp emzırmeye calıstık ama süt falan olmadıgı ıcın yaygarayı basıyodu yavrum.gerçi hala emzırme problemımız cözülmüş değil.işte benım de hikayem böyle.

selam kızlar;

ben 5 kasımda doğumumu epidural spinal olarak yaptım,7kasımdada oğlumu aldım evime geldim.sizlerden ne var ne yok benden sonra kimler doğum yaptı.ayrıça bebişimde bende çok iyiyiz.yarın kontrolümüz var.:52:

selam kızlar;

ben 5 kasımda doğumumu epidural spinal olarak yaptım,7kasımdada oğlumu aldım evime geldim.sizlerden ne var ne yok benden sonra kimler doğum yaptı.ayrıça bebişimde bende çok iyiyiz.yarın kontrolümüz var.:52:

gozunaydın canım Allah analı babalı saglıklı buyutmeı nasıp etsın..darısı ben ve benım gıbı bekleyen arkadaslarn basına:)

ilk gunaydın benden olsun topikte kımse kalmadı mı ne ben de Allah izin verirse pazartesi suni sancıyla doguracakmısım şeker oldugu için son haftayı beklıyemeyız dedi suni sancıyla doğum yapan var mı ?

Günaydın hala hamiş olanlar nasılsınız biz evde sıkılmaya başladık dünde bugünde oğluşumumda keyfi yok sanırım çok sakin

Günaydın hanımlar bende Hala kasın annesi olarak beklemedeyim,yazdıklarınızı uzun süredir takip ediyorum ama daha yeni izne ayrıldım çok vaktim ölmüyordu..dogum yapan arkadaşları tebrik ediyorum,darısı benim gibi sabırsızlıkla bekleyenlerin basına :)

selam kızlar;

tebrik ederim Allah sağlıklı sıhhatli bir ömür nasip etsin

iki günde bir çağıracak yarın yine gidecem doktora
40+3 oluyor yarın
aslında aşağı inmeside değil açılma olmaması iyi değil suni sancı ile açılma olmayabilirde
bebek strese girebilir ben ondan korkuyorum

kalbini ferah tut.iyi şeylere odaklan.güzel şeyler düşün rahat olki bebişinde sakin olsun.

ilk gunaydın benden olsun topikte kımse kalmadı mı ne ben de Allah izin verirse pazartesi suni sancıyla doguracakmısım şeker oldugu için son haftayı beklıyemeyız dedi suni sancıyla doğum yapan var mı ?

ben ılk dogumumu suni sancıyla yapmıstm doğum sancısını hızlandırılmıs verıolar ıste öle dusun..ama normal sancıları beklemekten daha kısa suruo..saatlerce o sancıyı azar azar cekmektense bırden olsun bıtsın daha ıyı bence..Allah yardımcn olsun ıcını ferah tut kolay olur ınsallah..

Kasım anneleri merhaba, nasılsınız,

Ben de kısmetse haziran 2013 de doğum yapacağım.
Şimdiden çok heyecanlıyım.
Benim kafama takılan bir konu hakkında sizden yardım rica ediyorum.

Ben 46 kiloyum ve boyum da 1.59
Eşim ise 1 83
boyum da kılom da cok az
bebek gelısemıycek dıye korkuyorum
sımdılık daha cok yenı oldugu ıcın gelısımı normal ama
zaman ılerledıkce rahım atıyorum 170 bır ınsana gore daha az buyuyebılecegınden bebıs de hem kısa hem kucuk olur yazı olur dıye korkuyorum

ıcınızde benım boy kıloma yakın olan var mı, bebıslerın boyları kılaları ne durumda
dogum yapan varsa onlar da yazarsa cok sevınırım
belkı sız degılsınızdır de tanıdıgınız vardır kısa boylu zayıf ama cocugu ne kadar dogdu
bilginiz varsa benımle paylaşırsanız cook sevınırım..

Hepınıze hayırlı-kolay dogumlar dılıyorum.
Rabbim o güzel günde hep yardımcınız olsun.

Aminnn....

kızlar benimde dünden beri dediğiniz gibi büyük tuvaletim gelmiş gibi arkada çok fena baskı hissediyorum. ama karın ağrısı, nişan gelmesi, su gelmesi bişey yok. karnım bazen kasılıyo semsert oluyo falan ama sadece arkada hissedilen baskının bi anlamı varmıdır acaba doktorumuda aramadım

Back