mertur bak canım bunları alıntı yaptım suni sancıyla doğum yapanlardan örnekler... daha bi sürü var..
30 haziran da 40. hafta doldu. 29 haziranda doktora gittiğimde hiç bir belirti yoktu .
30 haziran akşamı hadi bi avm ye gidip son alışverişlerimizi de yapalım uzun süre ugrayamayabılırız dedık.
AVM de bir magazaya girmemizle bikac damla altıma kacırır gibi hissetmem bir oldu.
Hemen dışarı cıkalım ya da eve gıdelım ya suyum gelıyor ya da altıma kacırıyorum tuvaletımı tutamıyorum dedım eşime...
o da yolda tutturdu hastane yakın önce doktora gidelim içimiz rahatlasın eve gitmeyelım...
neyse hastanede nst ye bagladılar muayene ettıler baktılar kı suyum azar azar gelmeye baslamıs 1 cm acıklık var ama hıcbır sancı belırtısı yok biz doktorunuza haber verdik. Sizi müşaade altında tutmalıyız eve gönderemeyız dedıler
olurdu olmazdı cumartesı aksamı 10 da yatışım yapıldı. ailelere ne zmn hbr verelim vermeyelım derken sabahı beklemeye karar verdik.
Sabahleyınde doktorum geldı muayenemı yaptı durumda bır degısıklık yoktu 1 cm acıklık vardır ...
sancılarım baslamıstı duzenlıleşti 116ları vurdu fakat acılma olmadı. Suni sancı verdiler acılmayı artırmak ıcın devamlı yürüdüö fakat yıne acılma olmayınca aksam 6 da sezeryana aldılar sezeryan sırasında gördük ki prensesimiz kakasını bile yapmış
neyse pazzar akşamı 18.14 de bizde prensesimize kavuşmuş olduk:) darısı tüm bebek bekleyenlerın başına...
prensesimizle cok zor 4-5 gün gecırdık uyum problemı yasıyoruz ve bebegımız her gece sabaha kadar aglıyo
1 hafta kadar önce nişanım geldi. Bir arkadaşa oturmaya gitmiştim. Lavaboya girdiğimde kırmızımsı bir akıntı geldiğini gördü. 2. gebeliğim olduğu için bunun nişan olduğunu artık öğrenmiştim. Hemen eşimi aradım. Acile gittik, muayene oldum ama ne açılma ne de sancım vardı. nişanın hemen doğum demek olmadığını öğrenerek eve döndük. bize 8 saat içinde de 48 saat içinde de doğum gerçekleşebilir dediler ve böylece bekleme maratonu başladı. Bebeğim yaklaşık 1 hafta bekledi Nişandan 6 gün sonra suyum geldi. Bir musluktan sızar gibi bir şey.. Karıştırırım diye korkmayın bence, karışmıyor. Su gelince zaten hemen hastaneye gitmemiz gerektiğini biliyorduk. Hastaneye gittik 3 cm kadar bir açıklık vardı ama sancı yoktu. Biraz bekledik daha sonra suni sancı vermeye başladılar. Bebeğim başaşağı dönüktü ama henüz doğum pozisyonunda değil diye doktorum suni sancıyı azar azar başlatarak kendi doğal ıkınma hissimi bekledi. Sancılar şiddetlenip beni 2 büklüm yaptığı halde ıkınma hissi yoktu. Bir türlü bebek az aşağı inmiyordu. Açılmam 9 cm falan olunca doktor bir ıkınma deneyelim dedi ve ıkındım. Artık o meşhur büyük tuvalet hissi gelmişti, hemen doğum odasına geçtik. Orada korkudan mı yorgunluktan mı ıkınmayı beceremedim. Gücümü yoğunlaştıamıyordum. Yine de doktorun ve ebenin yoğun destekleriyle, tabi Allahın izniyle, doğum gerçekleşti. Çok ufak bir dikişim var. doktor neredeyse dikişsiz denebilecek bir doğum olduğunu söyledi çok şükür. Plasentanın düşmesini beklerken bebeğimi yanıma verdikleri o anı tarif etmek imkansız. Rbbim doğum bekleyen bütün hamilelere yardım etsin. Çocuk isteyenlere de hayırlı evlatlar versin. Eksikliğini göstermesin.
hamileliğimin 42. haftası ıcındeydım.hala ınatla normal doğum olsun dıye beklıyordum.ama ne bır sancı ne bır agrı hıc bır belırtı yoktu bende.en son kontrolumde doktorum.5 temmuz perşembe gunu eşyalarınla gel dedi bana.sabah 9 da hastanedeydık.önce sunni sancı verildi,açılma olursa normal doğuracaktım.saat 9 dan öğlen 2 ye kadar sunni sancı verdiler.3 kez çatı muayenesı yapıldı.1 cm bıle açıklık yoktu.üstelik çatı muayenelerınde canım cok yandı ve kanama oldu resmen.saat 2 de doktorum tamam artık bu kadar yeter bebeğin kalp atışları düşmeye başladı sezeryana alıyoruz dedi.saat 2.5 tu amelıyathanedeydım herkes hazırdı.anestezi uzmanıyla kısa bır sohbet oldu.kullandıgım ılaç varmı bı hastalıgım varmı vs.sonra bna nasıl bır anestezi uygulayacağını anlattı.önce belımden ıkı ığne vurdu.anında belden aşağısını hıssetmez oldum.sonra doktorum sanırım neşteri vurdu cunku karnmın altında ellerını hıssettım.doktorum neşterı vurduktan sonra anestezi uzmanına tamam olmuş dediğini hatırlıyorum.sonra benı uyuttular.ben 10 ya da 15 dk en fazla uyumuşumdur.uyandığımda bebeğim doğmuştu.hala amelıyathanedeydık.dikişlerim atılıyordu.bebeğimi yaklaştırdılar bana bi öptüm.işte o an.siz o anı parayla satın alamazsınız asla.tarifi mumkun değil.kuzum hoşgeldin,çok uzak yollardan mı geldin sen dedim kızıma.sonra bebeğimi alıp götürdüler.beni de odama cıkardılar.benı odama yerleştırdıkten sonra bebeğimi de getirdiler.uyuyordu.uyandırıp emzırmeye calıstık ama süt falan olmadıgı ıcın yaygarayı basıyodu yavrum.gerçi hala emzırme problemımız cözülmüş değil.işte benım de hikayem böyle.