• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
NİL.. günün bellı olmuş hayırlı olsun,, bende 1 inde gitcem doktora bakalım nediek merak ediyorumm..
ben çokk hastayım,yatıyorum,boğazlarım , öksürüğüm geçmek bilmiyorr,, bugun saglık ocagına gittim dok.ilaç yazdı,inşallah iyileşirim artık ya:(

Çok geçmiş olsun canım, benimde bri ara protein kaçağım vardı ama sonar geçti şükür.. Demek senin değerin büyük ki, öyle dediler.. Neden moralini bozuyorsun ki, senin sağlığında çok önemli annesi.. Rabb'im hayırlısını versin, hiçbir plan Allah'ın planının önüne geçemiyor.. O ne derse, o oluyor.. Ne olursa olsun, herşeyin en güzeli ve en hayırlısı olsun.. Hayırlı haberlerle gel inşaAllah..

Aa hadi bakalım, Rabb'im bir avazda kurtarsın.. Sağlıkla kucağına al bebişini..

Ayy Allah'tan alttan muayene etmedi yine.. Şükür ya, korktum alttan edecek diye..

Bende kontrolden geldim.. Bu sefer herşey yolundaydı şükür.. Gerçi tahlil sonucumu yarın alavcağım ama usg ve nst de herşey normaldi.. Ama bebiş bu hafta kilo almamış.. SAnırım plasentam yaşlandığı içim.. Gene 3300 lerdeydi.. Dr. 9 undamı alayım, 12 sinde mi diye sordu.. Bende 2 gün için erken almaya değmez dedim 12 si olsun istedim.. 12.11.2012 sezeryan tarihim.. Ama acil birşey olursa da gene sezeryanla alınacak..
Geçen hafta 12 sini beklemez bu bebek demişti ama şimdi birşey demedi.. Bende kurcalamadım açıkçası.. Haftaya salı gene kontrolüm var.. Ve anestezi uzmanıyla görüşeceğim.. Hepimiz için en hayırlısını diliyorum..

sende mi anestezi uzmanı ile görüşeceksin canım.? bana da dr öyle söyledi ama ne görüşeceğimizi bilmiyorum :52:

amin canım inşallah.
benimde orası çok hassas 2 kez alttan muayene edildim çok acıdı. nasıl doğurucam bilmem. bir de normal doğum olacak güya :)
inşallah güzel haberlerle gelirsin bakalım neler diyecek dr. bebiş kaç kg. şimdi?

canım kasılıyoruz ara ara farkediyorum ama ben her iki saatte ilaç aldığım için kasılmayı hissetmiyorum pek. ama bu ilaca başlamadan önce adet sancısı gibi her 10 dk.de bir inanılmaz kasılıyordum. 100 lere kadar çıkmıştı nst da kasılmalarım.
şimdi nasıl bilmiyorum. bu kadar kasıldığıma göre rahat doğururum diyorum ama Allah bilir tabi. :)
senin sezeryan kesin heralde dimi?

ben de senin gibiyim bugün 4. kez alttan muayne oldum ama hala alışamadım nedense ve normal doğum isterken 6 kasıma sezaryen için gün aldık o zamana kadar normal gelirse normali deneyecem ama başarabilir miyim die korkuyorum:18:

hmm, çatı muayenesiyle ne farkı var, el sokup bakıyorlar dimi her ikisine de, ben olmadım daha hiçbirini de ondan:/

evet cnm çatı muaynesi de açılma var mı die de alttan elle muayne ediyorlar aslında kasılmadığında korkacak bişey yok ama ben panikatağım daha dokunmadan kasıyorum o yüzden zor geçiyor.. ama normal doğumda sık sık kontrol ediliyomuş bişekilde de alışmak lazım sanki :52:

hasta olanlara acil şifalar diliyorum kızlar günde yarım limon tüketmeyi deneyin hem enfeksiyondan korur hem de gripten..

bebeğine kavuşanların gözüne aydın allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin biz bekleyenlere hayırlı doğum nasip etsin.. biz de bugün kontroldeydik ve bir haftada hiç kilo almamış kilomuz iki haftadır 3100 gr haftaya salı günü sezaryen talep ettik o zaman kadar gelirse normali deneyecem yoksa da beklemek stemiyorum artık hem korkuyorum hem de artık kucağımda sevmek istiyorum..

Çok geçmiş olsun canım, benimde bri ara protein kaçağım vardı ama sonar geçti şükür.. Demek senin değerin büyük ki, öyle dediler.. Neden moralini bozuyorsun ki, senin sağlığında çok önemli annesi.. Rabb'im hayırlısını versin, hiçbir plan Allah'ın planının önüne geçemiyor.. O ne derse, o oluyor.. Ne olursa olsun, herşeyin en güzeli ve en hayırlısı olsun.. Hayırlı haberlerle gel inşaAllah..

öylede işte bozuluyor valla kötü durumdayım şimdi belki yarın geçer

Kızlar 5 kasıma tarihimizi aldık. Makat gelişi bizim kız. Epidural sezeryan olacak. Herkese şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum. Heyecan dorukta.

selam kızlar ben 2011 kasım annesi hepinize hayırlı doğumlar dilerim. topiğin başında da yazmıştım ara ara bakın zaman nasıl geçmiş. biz 1.yaş kutlamalarına hazırlanırken siz kucağınıza almaya başladınız bile.size ufak tavsiyelerde bulunayım. emzirirken meme acısından 40gün çektim.göğsüm doldu mutlaka pompa alın ve en iyi ve garantilisi avent manuel chicoyu çöpe attım.diğer arkadaşlarda elektiriklileri bile değişti.aventt manuel çok iyi sütü gelmeyenin bile sütü geldi kesinlikle tavsiye ederim.sağdınız sütleri rahatlıkla biberondan içerebilirsiniz.meme bırakma falan olmuyo hatta biberona almazsa bida almıyolar çok zorluk çekenler oldu özellikle çalışan anneler.ben sağdığımı gece verirdim böylece tüm gece rahat rahat uyurdu bu şekilde baya yürüttüm işi:1: gece gündüz uykularını çabuk öğrendi.ahh ah gazlar,kakalar, meme savaşı sizi bekliyor yorulacaksınız ama hiç yılmayacaksınız bugünlerde çabucak geçiyo hepinize yavrularınızla mutluluklar dilerim:16:

Merhaba arkadaşlar

Bugün 4 günlük olduk bebeğim mememi kabul etmîyor. Ağlama krizine giriyor bir saat denîyorum bana mısın demiyor çok çok inatçı. Sütüm dün yani iki gün geçtikten sonra geldi göğüslerim patlayacak gibi şişince acil süt sağma makinası aldık. Sütümü sağıp biberon ile veriyorum :( çok cnm yanıyor bu duruma. Sütüm yeterli gelmediğinde ise aptamil mama veriyorum günde yaklaşık üç kere 30 cc.

Tecrübeli anneler bana bir akıl verin sütü sağıp biberon ile vermek memeden emmek kadar sağlıklı olur mu ? Yüzüm gülmüyor canım çok şıkkın içimin rahatlaması lazım.

Bu arada benim sezeryanım çok ağrılı çok zor geçti. Burada anlatıp sezeryan olacak arkadaşların moralini bozmak istemediğim için doğum hikayemizi yazmayacağım. Herkesin ağrı eşiği ve komplikasyonlara verdiği tepki , yan etki farklı. Ben malesef ki tüm yan etkileri çektim neyse ki azaldı şükürler olsun.

Geçmişi okuyamadım doğum yapan annelerimize hayırlı olsun bekleyenlere ise sağlıkla kucaklarına almayı nasip etsin Rabbim.

Bizde de aynı problemler mevcut ama memeyi ben yatıyorum sola ya da sağa dönünce ancak öyle alıyo dr a sordum doymuyo memem yara oldu dedim dr dediki 10 ar dk emzir yeter çünlü bebekler 10 dk içinde yüzde 80 ni ni alır daha sonra göğsünü yara eder dedi mama 3 -4 kez sebest sezeryan yerim hala yanıyo ayaklarım şişmişti hala biraz şiş drum dikişime baktı bugün çok güzel bakmışınız dedi eşim ve annem yıkıyo ayakta saç kurutma mak kurıtuyoz orayı ve batikon ile temizlioz iki günde bir oğlan çok zırıldak benim de

kızlar nabr bebişler nasıl bugun bayagı kontrole gıdecekler vardı son durumlar nedır ? bende bugun gttım 2650 olmuş bnm mınık kızım dr um en fazla 3000 yada 3300 kg dogar dedı fazla ırı bı bebek deıl dedı daha ne olsun anasını satım dıcektım drun yuzune tovbe yaaa :)) normalde ıstıosun kolay dogurursun dedı adam bıde yaa sızlerın bebklerın ne kadar olmş kızlar ? umarım herşy yolundadır

Hepinize merhaba;

Ben ağustos annesiyim 17 ağustosta doğum yaptım,heyecanlı bir bekleyiş insan özlüyor ama inşallah bebeklerinizi sağ saim kucağınıza aldığınızda çooook mutlu olacaksnınız hepinize hayırlı doğumlar diliyorum Allah yardımcınız olsun ,bebeklerinizi şimdiden kokluyorum :))

ben de senin gibiyim bugün 4. kez alttan muayne oldum ama hala alışamadım nedense ve normal doğum isterken 6 kasıma sezaryen için gün aldık o zamana kadar normal gelirse normali deneyecem ama başarabilir miyim die korkuyorum:18:

evet cnm çatı muaynesi de açılma var mı die de alttan elle muayne ediyorlar aslında kasılmadığında korkacak bişey yok ama ben panikatağım daha dokunmadan kasıyorum o yüzden zor geçiyor.. ama normal doğumda sık sık kontrol ediliyomuş bişekilde de alışmak lazım sanki :52:

hasta olanlara acil şifalar diliyorum kızlar günde yarım limon tüketmeyi deneyin hem enfeksiyondan korur hem de gripten..

bebeğine kavuşanların gözüne aydın allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin biz bekleyenlere hayırlı doğum nasip etsin.. biz de bugün kontroldeydik ve bir haftada hiç kilo almamış kilomuz iki haftadır 3100 gr haftaya salı günü sezaryen talep ettik o zaman kadar gelirse normali deneyecem yoksa da beklemek stemiyorum artık hem korkuyorum hem de artık kucağımda sevmek istiyorum..

normal doğumda sık sık kontrol ediliyor demişsin , benimde sayılı günlerim kaldı ama daha olmadım hiç ...

beysalımmmm gelmişşşş hoşgelmişşş nasılsınnızz kuuznlaaa geçmiş olsun canımmm pıtırcıgın nasıl annesi saglıgı iyi mi sen nasılsın boyu kilosu nasıl anlat seni cok merak ettim umarım canın yanmıyordur canımmmmmmmmsssınnnnn:16::16::16:

cnm maşallah bebişinede sanada..doğum yapan arkadasların yazılarını okumak çok zevkli ya bu zor gecen son günlerde moral ve ümit oluyo:)sarılık ıcınde dr. önemsencek bıse deıl dedıyse guven bence sarılık yuksek olsa bıle atlatılmıcak bıse olmuo Allahn ıznıyle..

Teşekkür ederim canım çok şükür rahat bir doğum geçirdim en kısa zamanda yazacağım doğum hikayemi.
Benim gibi bi korkak bile sezaryen olduysa herkes olur onu söyleyeyim..

Bi de benim ilk doğumum hep merak halindeydim acaba sonda acıtacak mı,lavmanı boşaltırken canım yanacak mı,damar yolu açılacak canım acır mı vs.gibi korkularım vardı acı eşiği düşük biri olarak "bu muymuş"dedim ve doğuma da pozitif girdim çıktığımda da fazla bi ağrım yoktu.Rahatlıkla kalkıp yürüdüm yere bakmadım hiç.

en çok içteki dikişlerim canımı acıttı biraz çok şükür istediğim gibi geçti herşey darısı bekleyen herkese inşallah.

Sadece lavman yapan kadın acaip canımı yaktı ben bile kendime daha önce yapmıştım bu kadar yanmamıştı canım küfür bile ettim yani kadına o derece..:41:

kızlar nabr bebişler nasıl bugun bayagı kontrole gıdecekler vardı son durumlar nedır ? bende bugun gttım 2650 olmuş bnm mınık kızım dr um en fazla 3000 yada 3300 kg dogar dedı fazla ırı bı bebek deıl dedı daha ne olsun anasını satım dıcektım drun yuzune tovbe yaaa :)) normalde ıstıosun kolay dogurursun dedı adam bıde yaa sızlerın bebklerın ne kadar olmş kızlar ? umarım herşy yolundadır

Bu doktorlar gerçekten alem daha ne olsun.benim 3000gr mı bile bulmıycak muhtemelen 2900 anca olcak, ki ben buna bile şükrediyorum:49:ama maşallah bebişine :nazar:bence gayet iyi gidiyo kilosu,önünde zaman var daha da alır zaten.benim sıpam dün yani 38+1de 2800 olmuştu p.tesi de doğum var alsa alsa 100 gr alır 2900 doğar gibi duruyo.tahmini tabi bakalım artık umarım artısı olur eksisi olmaz ölçimlerin:26:

Teşekkür ederim canım çok şükür rahat bir doğum geçirdim en kısa zamanda yazacağım doğum hikayemi.
Benim gibi bi korkak bile sezaryen olduysa herkes olur onu söyleyeyim..

Bi de benim ilk doğumum hep merak halindeydim acaba sonda acıtacak mı,lavmanı boşaltırken canım yanacak mı,damar yolu açılacak canım acır mı vs.gibi korkularım vardı acı eşiği düşük biri olarak "bu muymuş"dedim ve doğuma da pozitif girdim çıktığımda da fazla bi ağrım yoktu.Rahatlıkla kalkıp yürüdüm yere bakmadım hiç.

en çok içteki dikişlerim canımı acıttı biraz çok şükür istediğim gibi geçti herşey darısı bekleyen herkese inşallah.

Sadece lavman yapan kadın acaip canımı yaktı ben bile kendime daha önce yapmıştım bu kadar yanmamıştı canım küfür bile ettim yani kadına o derece..:41:

cok gecmş olsun cnm allah analı babalı buyutsun ınş.. darısı bızım başımıza sag salım bnmde normal olcak ınş bır aksılk olmazssa son dkka acıdan benı sezeryana alın dıe bagrmazsam tabıı :)) buarada bebegn kac kg dogdu ve kac haftalktı senın ?

........................

aynen cnm sorma yaa daha ne olcak 5 kg mu olması lazım ırı bebek olması ıcın :)) senınkınede maaşallah cnm bnce senın ogluşunda ıyı kucuk deıl inş artısı olur eksısı olmaz bebeklerımzın ama bnmkının fazla artısı olmasn normal ıstıorum kolay cıkıversın bı avazda :))) 3000 yeterrrr :)):54:

esra çıktımı acaba hastaneden..bulemsu da gözükmüyor bayadır..kAsımın ilk haftası olanlar pek kalmadı sanırım...bize de kaldı 12 gün:31::31: off geçse şu günler..

Back