• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Kasım Anneleri

Bizim .....

• Ankete Katılan
    370
üzme kendini canım inan herşey dogunca netleşecek .ben ultrason ölçümlerine innanmıyorum bak hilalin bebegi hiç ultrasondaki gibi cıkmamış yareninki ultrasondan daha iyi kiloyla dogmuş maşallah .Benim eski doktor fl sini 5 gün geri ölçerken bu yeni doktorum fl yi 1 hafta ileri ölçtü amaannn artık dogunca görecgiz fl yi 7 ile carpınca benim ki 53 çıkıyor ama hiiiiiiç ihtimal vermiyorum inanmıyorum doktorların ölçümlerine..ayrıca benim iki doktorda boy söylemiyor ben 7 ile carpıyorum fl yi ama yanılma payı cok yüksek:)))))sıkma canını tatlım saglıkla dogsunlar inşallah

Ya aynen, bende hiç inanmıyorum usg ölçümlerine.. Bak, benim bebiş daha 35+1 de.. 3350 gr ve 54 cm.. Hadi kilosu tuttu diyelim (ki çoook zor), şimdiden 54 cm olması imkansız bence.. Bana öyle geliyor ki, benim bebiş o kadar tombiş çıkmayacak..
İlk oğlumda da doğumdan 3-4 gün önce 3300 demişti dr. Çocuk 4 750 gr doğdu.. İnanma sen ona.. Sıkma canını..

kızlar hilalle konuştum, maşallah sesi çok iyi geliyordu... çok rahat bir doğum yapmış, hiç korkmayın sezeryandan diyo o da :) rahat rahat emziriyomuş, biraz zayıf bir bebekmiş... 3300 demiş doktor en son, ama 2800 doğmuş, çok şaşırdık diyo... en önemlisi bebek sarılık olmuş değerleri yüksekmiş... sarılık degeri 17 olunca hastaneye yatış veriliyomuş, zeynep bebeğin 16.5 muş. kızlara söyle dua etsinler dedi... yarın belli olucakmış hastaneye yatıp yatmayacağı... çok uslu bi bebekmiş, altı pislenince ağlıyo diyo bi tek :) topuk kanı alırken bile ağlamamış :) :)

Allah'ım şifasını versin, hastaneye yetmek zorunda kalmasın inşaAllah.. Çok zor oluyor ya, bebiş hastanede, anne evde.. Rabb'im esirgesin..

Selam kızlar maşallah herkesin keyfi yerinde sanırım:nazar:
Ben doktordan geliyorum acayip canım sıkıldı yine gelişimi yavaşlamış ve sadec 100 gr almış ve 2630 gr boyuna geçen hafta 48cm demişti bu hafta 45-46 cm dedi
Neden geçen hafta 48 cm dediniz dedim dikkatli ölçülmemiştir dedi
Beklemenin anlamı yok dedi 29 ekimde almak istedi ama ben 1 kasıma erteledim hep erken gelio kıyamıyorum
Dışarda daha kolay büyür biliyorum ama kıyamıyırum:14:
Herşeyi nırmal kan akımları kalp atışı falan ama büyümüyo o kadar da dikkat ediyorum niye böyle oluo ya:14:

Canım, plasentanda yaşlanma falan mı var acaba? benim dr. bugün uyardı beni, plasentam yüzünden.. Sürekli kontrol edip, eğer bebiş gerilerse sezeryanla alınıyormuş böyle durumlarda.. Sanki seninde öyle olmuş g,b, davranmış doktorun..

Canım, plasentanda yaşlanma falan mı var acaba? benim dr. bugün uyardı beni, plasentam yüzünden.. Sürekli kontrol edip, eğer bebiş gerilerse sezeryanla alınıyormuş böyle durumlarda.. Sanki seninde öyle olmuş g,b, davranmış doktorun..

Özellikle sordum ama yok diyo herşey normal diyo ısrarla
Suyum plesentam bebeği besleyen kan akımı herşey normal görünüyo ama bebek kilo almıyo
Minyon bi bebek olcak ama ilerde de ufak tefek olcak anlamına gelmez diyo
Biraz esnek konuşsa hata payı olabilir falan dese rahatlıycam
Ama boyunu daha geçen hafta 48 cm dedi bu hafta 45-46 cm diyo bebeğin duruş pozisyonu eğimi hepsi önemli bu ölçümü yaparken
Ama ısrarla geçen hafta yanlış ölçülmüştür doğrusu bu diyo sinir etti beni
Bide ona kalsa hemen alcak ben istiyorum biraz daha kalsın
38+4 te kısmetse sezeryan olcak
Hayırlısı artık sağlıklı doğsunlar yeter ki

sordum canım doktorda dedi endişenmemizi bi gerektircek bi durum olsa bebeği hemen alıcam dedi ama suyum plesentam bebeğe giden akım herşey normal
metabolizması hızlı olabilir dedi minyon doğması ilerde de minyok yapılı olcak anlamına gelmez dedi
ne biliyim artık ne düşüneceğimi de şaşırdım ya:50:

emaya canım eşin nasıl minyonmu yapılı mı benim eşim zayıf degil aslında ama kemik yapısı ince :))bende babası gibi olur diye teselli ediyorum kendimi oglumun kemikleri narindir diye.

emaya canım eşin nasıl minyonmu yapılı mı benim eşim zayıf degil aslında ama kemik yapısı ince :))bende babası gibi olur diye teselli ediyorum kendimi oglumun kemikleri narindir diye.

Yok canım eşim 1.85 ve iri kemikli ama bizim ikimizinde bacak boyları vücuda oranla daha kısa öyle uzun bacaklı insanlar değiliz
Eşim Doktor bi arkadaşa sormuş bu ölçümleri,bebeğin boyunu fl değerine göre yani uyluk kemiğine göre ortalama söylüyolar demiş belki gövdesi daha uzun olcak o yüzden takılmayın değerlere demiş
Yani bizim ufaklıkta bizim gibi bastı bacak olacaği için boyu kısa çıkyo olabilirmiş
Ne bilim umarım öyledir :26:

herkese mrb nasıldı gününüz bugün doğum yapan bebişine kavuşan arkadaşlar hepsinin gözü aydın olsun hilal'in bebeği inşallah yatmaz hastanede rabbim sağlık versin valla bu usg konusunda benim oğluma 4000 gr demişti 3100gr doğdu şok olduk bundada iri bebek diyolar ama ben inanmıyorum sağlıklı olsun tek isteğim o geçirdiğim nöbetlerden zarar görmemiş olsun bugün kontrolüm vardı nst çekildi usgye girdim herşey yolunda şükür en erken 5 kasım engeç 8 kasımda alırız seç beğen dedi tabi acil bişey olmazsa Allah korusun

Yok canım eşim 1.85 ve iri kemikli ama bizim ikimizinde bacak boyları vücuda oranla daha kısa öyle uzun bacaklı insanlar değiliz
Eşim Doktor bi arkadaşa sormuş bu ölçümleri,bebeğin boyunu fl değerine göre yani uyluk kemiğine göre ortalama söylüyolar demiş belki gövdesi daha uzun olcak o yüzden takılmayın değerlere demiş
Yani bizim ufaklıkta bizim gibi bastı bacak olacaği için boyu kısa çıkyo olabilirmiş
Ne bilim umarım öyledir :26:

benim eşimde 184 canım adamı incelemekten bi hal oldum:52: benim bebişin kafası da 1 hafta ileride cıkınca eşime sende koca kafalısın tabi bebiş koca kafalı olur dediydim adamcagız komplekse girmiş hakkaten koca kafalımıyım diye sorup duruyor:)())))aç bacaklarını inceleyeecgim diyorum yazık hemen acıyor hmmmm diyorum bak seninde ü,st bacak boyun kısa :)))o uyluk kemiği canım yani üst bacak boyu ona göre tahmini ölcğyorlar boyu kesinlikle net bir sonuç degil takılma ..benim benim doktorlarailk defa hak verdim kesinlikleboy ölçülmez diyorlar...

benim eşimde 184 canım adamı incelemekten bi hal oldum:52: benim bebişin kafası da 1 hafta ileride cıkınca eşime sende koca kafalısın tabi bebiş koca kafalı olur dediydim adamcagız komplekse girmiş hakkaten koca kafalımıyım diye sorup duruyor:)())))aç bacaklarını inceleyeecgim diyorum yazık hemen acıyor hmmmm diyorum bak seninde ü,st bacak boyun kısa :)))o uyluk kemiği canım yani üst bacak boyu ona göre tahmini ölcğyorlar boyu kesinlikle net bir sonuç degil takılma ..benim benim doktorlarailk defa hak verdim kesinlikleboy ölçülmez diyorlar...

:9:bacak boyunu mu inceledin :9: bende yaptım valla aynısını
Eşim de diyo sen iyice sıyırdın artık şu çocuk doğsada rahatlasam diyo
Dedim sen bide bana sor
Bi çok doktor diyo aslında boy ölçülmez diye ama bizim ki söylüyo işte
Walla bişey demese daha mutlu olcam yani
İnşallah bebişlerimiz sağlıklı doğarlar
Umarım boyuda kilosu da beklediğimizin üstünde olur
Ve eğer gerçekten üstüde olursa 2.çocukta değiştircem doktorumu
Bu kadar can sıkmaya hakları yok ki

Sizin ufaklığın gelişimi nasıl boy kilo için ne diyo doktor

:9:bacak boyunu mu inceledin :9: bende yaptım valla aynısını
Eşim de diyo sen iyice sıyırdın artık şu çocuk doğsada rahatlasam diyo
Dedim sen bide bana sor
Bi çok doktor diyo aslında boy ölçülmez diye ama bizim ki söylüyo işte
Walla bişey demese daha mutlu olcam yani
İnşallah bebişlerimiz sağlıklı doğarlar
Umarım boyuda kilosu da beklediğimizin üstünde olur
Ve eğer gerçekten üstüde olursa 2.çocukta değiştircem doktorumu
Bu kadar can sıkmaya hakları yok ki

Sizin ufaklığın gelişimi nasıl boy kilo için ne diyo doktor

valla canım sıyırdık yaaa yazık her dediğimizi de yapıyor zavallılar bi kafasına bakıyorum bi bacagına :)))benim bebişiönceki doktorumla şimdiki doktorum farklı ölctü birinde bacak boyu 5 gün geri şimdikinde 1 hafta ileride cıktı ama sevinmedim inandırıcı gelmedi yani kilosuda aman aman degil 3200 ancak dogar dedi en son doktorum tabii vaktinde doğarsa

valla canım sıyırdık yaaa yazık her dediğimizi de yapıyor zavallılar bi kafasına bakıyorum bi bacagına :)))benim bebişiönceki doktorumla şimdiki doktorum farklı ölctü birinde bacak boyu 5 gün geri şimdikinde 1 hafta ileride cıktı ama sevinmedim inandırıcı gelmedi yani kilosuda aman aman degil 3200 ancak dogar dedi en son doktorum tabii vaktinde doğarsa

Bende farklı bi doktora gitmeyi düşündüm aslında ölçümde farklılık olcak mı görmek için
Sonra kafamı karıştırmamak için vazgeçtim
Nasıl böyle fark ediyo anlamıyorum ya
Seninkine maşallah :nazar:kilosu iyi görünüyo inşallahta öyle doğar
Vaktinde sağlıkla gelir umarım

sordum canım doktorda dedi endişenmemizi bi gerektircek bi durum olsa bebeği hemen alıcam dedi ama suyum plesentam bebeğe giden akım herşey normal
metabolizması hızlı olabilir dedi minyon doğması ilerde de minyok yapılı olcak anlamına gelmez dedi
ne biliyim artık ne düşüneceğimi de şaşırdım ya:50:
anladım canım bence senin bebişin biraz söylenenin üstünde doğacak gibi hissediyorum canım , sağlıklı gelişimi iyi hiç kafana takma son günlerini tadını çıkar.bak söylemiş metobolizması hızlıdır diye.

Kizlarrr ben kavustum bebisime... Darisi size insallah... Bebekte bende iyiyiz cok sukur... Dua eden herkezden allah razi olsun...
maşallah gözün
aydın canım .sağlıkla büyüsün oğlun.
:9: :9: :9: ay melikecim ne güldrdün beni canım Allahta seni güldürsün , vallahi yedik biz kafayı şu çocuklar doğsunda beyler de bir rahatlasın :1:

benim doktorda anca maximum 3200 diyor canım senin sezeryan ne zamandı bellimi?

anladım canım bence senin bebişin biraz söylenenin üstünde doğacak gibi hissediyorum canım , sağlıklı gelişimi iyi hiç kafana takma son günlerini tadını çıkar.bak söylemiş metobolizması hızlıdır diye.

maşallah gözün
aydın canım .sağlıkla büyüsün oğlun.
:9: :9: :9: ay melikecim ne güldrdün beni canım Allahta seni güldürsün , vallahi yedik biz kafayı şu çocuklar doğsunda beyler de bir rahatlasın :1:

benim doktorda anca maximum 3200 diyor canım senin sezeryan ne zamandı bellimi?

ayy canım hep gülelim inşallah .Benim bebişe bu son doktorum yüzünü ekşiterek 3200 ya dogar ya dogmaz dedi pek begenmedi galiba :9: :9: halbuki bilseler biz doktorların nerdeyse göz kırpmalarından bile bir anlam cıkarıyoruz:52: sogukkanlı ol diyo eşim hep kızıyor bana..benim dogum şeklim beli degil su anlık canım ama bebekte ve bende carpıntı olursa 31 ekim 1 kasım gibi alırım dedi bide bana bak bayramde benide kendinide yorma dedi sanki benim elimdeydi:(((

Back