Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bir yanım bir an önce kavuşmak isterken bir yanım hamileliğin bitiyor olmasına üzülüor ne yalan sölim onu içimde hissetmek dünyalara bedel sanırım kokusunu duyunca bunlar hiç gelicek ama yinede şuan bile attığı tekmeleri çok özlicem
şu sıralar doğum şekli ile ilgili kafam karışık bakalım yarın sabah 9 da randevumuz var doktorumuz muhtemelen doğum şeklimizin nasıl olacağına karar vericek oğlumu çok merak ediyorum bugün kalan bir kaç eşyasını daha yıkadım yatağının çarşaf ve yorganını serdim öyle garip geliyoki kuzumun sesini kokusunu duyabilecek olmak hayatımıza 3 kişilik bir aile olarak devam edicek olmak vs vs yazdıklarımdan da anlaşılacağı üzere kaafam çok farklı düşüncelerle dolu...
bir yanım bir an önce kavuşmak isterken bir yanım hamileliğin bitiyor olmasına üzülüor ne yalan sölim onu içimde hissetmek dünyalara bedel sanırım kokusunu duyunca bunlar hiç gelicek ama yinede şuan bile attığı tekmeleri çok özlicem
şu sıralar doğum şekli ile ilgili kafam karışık bakalım yarın sabah 9 da randevumuz var doktorumuz muhtemelen doğum şeklimizin nasıl olacağına karar vericek oğlumu çok merak ediyorum bugün kalan bir kaç eşyasını daha yıkadım yatağının çarşaf ve yorganını serdim öyle garip geliyoki kuzumun sesini kokusunu duyabilecek olmak hayatımıza 3 kişilik bir aile olarak devam edicek olmak vs vs yazdıklarımdan da anlaşılacağı üzere kaafam çok farklı düşüncelerle dolu...
burcum hoşgeldin nasıl oldun ağrıların devam mı edior rüyamda doğumum sanırım beklenenden erken olacak diyordun bana
Beysalcığım, ben bu topiği en başından beri hergn takip ediyorum ama şu son aylarıma kadar yazmamıştım.. O yüzden buradaki hemen herkesin karakterini de az çok tanıyorum.. Sende en başından beri, çok duygusalsın.. Hatta son haftalarına girdiğinden beri acayip git geller yaşıyorsun.. Hamilelik mi seni bu kadar hassaslaştırdı, hep böylemiydin bilmiyorum.. Ama gebelik her açıdan zor zanaatmış ben bunu söyleri, bunu bilirim..
Ama emin ol, şu anki yaşamından uykuların dışında arayacağın birşey olmayacak.. Bebişinin kokusunu duyduğunda hamile olduğun günler aklına bile gelmeyecek..
Hatta size bir sır daha vereyim mi? Ben oğluma 3-4 yaşalrından sonra aşık oldum.. O yaşa kadar, çok zor bir bebek olduğu için sadece büyütebilmeye, yetişebilmeye odaklanmıştım ama sonrasında resmen aşık oldum oğluma.. Dünyalara değişmem birtanemi.. Bu acayip hisleri umarım bu bebişlerde daha erken yaşarız.. Hepimize yaşamak nasip olru inşaAllah tekrar tekrar....
Arkadaşlar, eve daha yeni geldim.. Gece acile gittim, nst falan derken o kanamamın nişan olduğu anlaşıldı.. Doktorum gece falan demedi hemen geldi, baktı, kanama az olduğu için, eve gönderdi, devam ederse gel dedi. Ama sabah erkenden tekrar gel, inceleyeceğim dedi.. Geeceyi evde geçirdim, sabah erkenden gittim tekrar.. Usg, nst derken.. Sonuç:
Bebek 35 haftalık 3350 gr. 10 günde 800 gr almış.. Boyu 54 cm.. İri bir bebek..
İriliği ayrı da, son haftalarda kilo alışı çok fazla...
İşin kötü tarafı, plasentam çok olgunlaşmış ve artık bebeği taşıyamıyormuş..
Her an doğum yapabilir mişim.. Normalde doğum tarihim 21.11.2012 ama dr. sezeryan için 9.11.2012 ye gün verdi..
Gün verdi ama bu bebk o tarihi beklemez dedi. Haftaya yine muayenem var, çok erkende alabiliriz dedi..
Sanırım plasenta izin verse gününü beklesek bebek 5 kilo gibi olacak.. Abisi de 4750 doğmuştu.....
Sürekli yatacağım, bol su içeceğim.. KOmutlar bu şekilde ama iyi bir korku yedim yani...
Gerçi hala korkuyorum o da ayrı konuu...
nilgün için çok sevindim. maşallah oğluşuna. ne güzel oda yaşadı bu mutluluğu
canım hoşbuldum. dün ve bugün daha iyiyim. 2 gün canım çok yandı. Allah hayırlara çıkarsın rüyanı. ben her an bekliyorum bebişi. hala hazırlık yapıyorum yerimde duramıyorum. bayram temizliğim bitti. akşama yemekli misafirim gelecek. birşeylerle uğraşmayınca ağrıyor sanırım her yanım. yarın doktor kontrolümüz var. seninde var biliyorum. yine aynı şeyi diyecek doktor biliyorum. doğum belirtisi olunca gel diyecek. normal doğum olunca beklemekten başka çare yok. bu arada ödemlerimi attım sanırım. 1 kiloya yakın verdim. karnım dahada büyüdü. kızım maşallah hep kıpır kıpır.
sen nasılsın var mı ağrın sızın?
hey anne adaylaro nasılsınız nbakalım gun getıkce doğum haberlerı cogalıyo maşalla
ay bakıyorumda bız bugun 38 haftalık olucakmışız ama arasımız 5 gunluk oldu bıl ılk kontrolumuzde gercekleştı
şukur sarılık yok kg kaybı yok kucuk tosunumu ışıtme testıde gectık
topuk kanı verdık ışte o cok acıydı
bende kontrolumu oldum herşey yolunda kızlar
nasıp olurssa herkez bıdaha kı ay bu zmanlar bebesı kucagında olucak
kızlar muthıs bı duyu doyamıyoruz bakmaya koklamaya
sızlerde ne ler var neler yok bızde hep emışmek koklaşmak
merb canım.. ne güzel yaaa ayy çok heveslendim.. hala inanasım gelmiyor. yani aylarca bekle burada yazılanları oku yorum yap vs.. artık birer birer geliyor bebişler. inşallah hepimizin yavrusu sağsağlim doğar kucaklarımıza..
benim bebeğin yeri mi daraldı nedir hareket hissediyorum ama çok ağır bi şekilde eskisi gibi değil.. ben daha ağrı filan yaşamadım hiç kasılmalar bi andamı başlar bilmiyorum. bayramdan sonra gelsin istiyorum oğlum. herkes kurbanla uğraşacak çünkü.
bu arada bebeğinin tahlillerini fila doğum yaptıgın hastanede mi yaptırdın? nerede oldun özelde mi ? sezeryandı sanırım? epidural mi oldu? ne kadar ödedin? işitme tesiti filan nerede yaptırdın anlat işte hepicini canım..
kızlar hilalle konuştum, maşallah sesi çok iyi geliyordu... çok rahat bir doğum yapmış, hiç korkmayın sezeryandan diyo o da :) rahat rahat emziriyomuş, biraz zayıf bir bebekmiş... 3300 demiş doktor en son, ama 2800 doğmuş, çok şaşırdık diyo... en önemlisi bebek sarılık olmuş değerleri yüksekmiş... sarılık degeri 17 olunca hastaneye yatış veriliyomuş, zeynep bebeğin 16.5 muş. kızlara söyle dua etsinler dedi... yarın belli olucakmış hastaneye yatıp yatmayacağı... çok uslu bi bebekmiş, altı pislenince ağlıyo diyo bi tek :) topuk kanı alırken bile ağlamamış :) :)
ne olur üzme annesi kendini bebişinin herşeyi normalmiş 2500 altında olmadığı sürece üzülmenin anlamı yokmuşSelam kızlar maşallah herkesin keyfi yerinde sanırım
Ben doktordan geliyorum acayip canım sıkıldı yine gelişimi yavaşlamış ve sadec 100 gr almış ve 2630 gr boyuna geçen hafta 48cm demişti bu hafta 45-46 cm dedi
Neden geçen hafta 48 cm dediniz dedim dikkatli ölçülmemiştir dedi
Beklemenin anlamı yok dedi 29 ekimde almak istedi ama ben 1 kasıma erteledim hep erken gelio kıyamıyorum
Dışarda daha kolay büyür biliyorum ama kıyamıyırum
Herşeyi nırmal kan akımları kalp atışı falan ama büyümüyo o kadar da dikkat ediyorum niye böyle oluo ya
kızlar usg kg lerıne coktatakılmayın ban 3500 e yakın olu demıştı kı usg de 3400 lerdydı ama 3780 cıktı ertesı gun
tatlım özel hastanede genel anestes altında yaptım 1000 tl tum tahlıller dahıl bebışın
ama sadece işitme testını doğum evınde yaptılar başka yerde yapmıyolarış ttatlım
topuk kanı hem hastanede hem sağlık ocakta yapıldı cnm maalesef 2 kere mecburmuş
Selam kızlar maşallah herkesin keyfi yerinde sanırım
Ben doktordan geliyorum acayip canım sıkıldı yine gelişimi yavaşlamış ve sadec 100 gr almış ve 2630 gr boyuna geçen hafta 48cm demişti bu hafta 45-46 cm dedi
Beklemenin anlamı yok dedi 29 ekimde almak istedi ama ben 1 kasıma erteledim hep erken gelio kıyamıyorum
Herşeyi nırmal kan akımları kalp atışı falan ama büyümüyo o kadar da dikkat ediyorum niye böyle oluo ya
hey anne adaylaro nasılsınız nbakalım gun getıkce doğum haberlerı cogalıyo maşalla
ay bakıyorumda bız bugun 38 haftalık olucakmışız ama arasımız 5 gunluk oldu bıl ılk kontrolumuzde gercekleştı
şukur sarılık yok kg kaybı yok kucuk tosunumu ışıtme testıde gectık
topuk kanı verdık ışte o cok acıydı
bende kontrolumu oldum herşey yolunda kızlar
nasıp olurssa herkez bıdaha kı ay bu zmanlar bebesı kucagında olucak
kızlar muthıs bı duyu doyamıyoruz bakmaya koklamaya
sızlerde ne ler var neler yok bızde hep emışmek koklaşmak