- 28 Nisan 2011
- 1.830
- 687
-
- Konu Sahibi TwoPrincess
- #37.441
slm kızlar uzun zmandır giremiyorum bebegim gece uyumuyo günüz uyudugunda bende onunla beraber uyuyorum nezamn düzene binecek bilmiyorum...
gelelim dogum hikayemize 11 haziran pazartesi günü kontrol diye hastaneye gittik sancılarım oluyodu kendi doktoruma gitigimde bu dogum sancısı degil diyip gönderiyodu salak adam neyse dogum yapaacagım hastaneye geldik dktr ebeye muane olsan iyi olur dedi yukarı ebeye gittik muane etti ooooo kızım senin dogum başlamış 5 cm açıklıgın var rahim içi kanaman başlamış hemen doguma alıyoruz seni dedi ben şok titremeye başladım sakinleştirici yaptılar hazırlıksız gelmişiz eşim eve geldi eşyaları aldı falan bana sancıyı dayadılar ama bende tık yok 2 igne yaptılar banamısın demiyor kestiler sonra daha fazla veremeyiz sabah yine veririz dediler sabah doktorum geldi istersen hemen sezeryana lalım seni dedi ben normal istiyorum dedim ozamn öglene kadar oldu oldu olmadı senin istegine bakmayız acil sezeryana gireceksin dedi neyse verdiler sancıyı busefer tutum ama ne tutmak yerleri tırmaladım resmen eşim sesime dayanamayım hastaneden dışarı çıktı 10 çeyrek kala doguma girdim ıkınıyorum çocuk çıkmıyo parçaladım kendimi olmuyo bebek hanede sıkıştı dedi ebe hemşire üstüme çıkıp bastırdı bebek çıksın diye o an içimden bişey aktı sanki ama bebegimin boynuna kordon dolanmıştı aglamıyodu oksijen verdiler vurdular valan çok şükür agladı çok zor dogum atlattım annem yanımdaydı dogumumda o çok iyi oldu ..kızım 3 300 kilo 50 cm dogdu güzel emiyo sütünü işte bir uyku problemimiz var oda zamanla düzelir umarım rabbim tüm istiyenlere nasip etsin bu güzel duyguyu doguran arkadaşların yavrularını allah bagışlasın doguramıyanlarıda rabbim bir avazda kurrtarsın inşallah
14 haziran persembe gunu 07:14te genel anesteziyle sezeryan oldum.
18 saat dogum sancisi cektim ve 3 cm acilma oldu sadece. Bebegin kafasinda odem olusmaya baslamisti, bu da bebegin birseye takildigi cikamadigi anlamina geliyormus. Benimki zaten kanala da girmemisti. Carsamba gunu once suyumun sonra nisanin gelmesiyle hastaneye yatis yaptik.
Doktorum izinliymis baska doktorlar bakip ona bilgi verdi gece 11 e kadar. Doktorum 11de geldi ve bu bebek cikmaz dedi, biz de salak gibi sabahi bekleyelim dedik. En son saat 04:30 da kadini arayip gelmesi icin yalvardigimi hatirliyorum.
Kizom 50 cm 3.545 gr dogdu. Anesteziden zor uyandim, zaten ameliyata da aglaya aglaya girmistim. Gozumu actigimda korkunc bir agrim vardi hala agliyordum. Yavas yavas agri azaldi, annelerin cok guzel bir kizimiz oldu pembe beyaz ayni sana benziyor dediklerini duydum ama gozumu acip bakamadim. Bir sure yanimda yatti minigim, bilmiyorum ne zaman gozumu acip baktigimda dunyalar guzeli bir minik balbocegi gordum.
Hemsireler emzirmek icin geldiginde hala yari baygindim, kizimi kucagima oyle bir almisim ki ikinci cocugum sanmislar
Kziim hemenn memeyi aldi, emdi uyudu. 5-6 saat sonra ilk yurume egzersizime basladim, butun gece de devam ettim. Gaz hemen cikti.
Gece surekli uyaniktik, besledim besledim besledim.... Deli gibi su ve humana stil tea icirdiler, gunde 4lt sivi tukettim.
Sonuc gogus kanallari tikandi! Bunu pzt doktorumuza gittigimizde anladik. Daha kotulerini gormustum diye teselli etmeye calistilar, dusunun ne haldeydi goguslerim. Neyse uzatmiyim, kizim hastaneden cikarken de biraz kilo kaybetmisti sariligi cok hafifti, haftasonu deli gibi emmesine ragmen beslenememis minigim daha da zayiflamis ve sariligi artmis. Gunde 8kere emzirip arkasindan sagdigim sutumu biberonla veriyorum.
Daha iyi gorunuor, sutum de cok fazla. Ama kakasi ishal gibi, bakalim ne diycek yarin doktorumuz?
Bu arada gercekten nerdeyse hic uyumuyorum ama bir sekilde ayaktayim.
Kilolar aynen duruyor, 76yla doguma gittim 72 kiloyum. Gobegim alti aylik hamile gibi. Haftaya pzt saricaz, bilmiyorum ise yarar mi?
Butun gun memelerim acik ya emziriyorum ya sut sagiyorum, insanliktan ciktim. Bir de eve birileri gelmek isteyince cildiriyorum.
Dusunsenize en sutyenimi bile kapatamazken insanlar gelip seyrtmek istiyor. Neyse duzelecekmis, annem oyle diyor...
Oznurcum, nilgunun sinirleri bozuk biraz
Kizlar hastaneden hastaneye ihtiyac listesi farkedecektir. Bir ara bunla da ilgili yazarim, ama emzirme aparatlarini alin ihmal etmeyin diyim kisaca.
Ozellikle meme ucu duz ya da cokuk olanlar slikon meme ucu alsin mutlaka.
Dogum yapmamis olanlar, en kisa zamanda kavusursunuz umarim miniklere. Gercekten dunya baska bir gezegen oluyor.
İlk goruste ask yasadim ben, darisi bekleyenlerin basina. Hepinize kolay dogumlar diliyorum.
Canim benimsezeryan degil kismetse normal olacak alttan ilac verecek acilmam fazla olsun diye sonrada suni sanci ins. DayanabilirimElif hic olmazsa sezeryan olcan gunun belli.
Olipps aranizda 1 gun var ama sende benden once dogurursun
Cumartesi dogurmazsam ,carsamba ebe de kontrolum var. Ozmn ne diyecek acaba. Ben bdt gunumde de dogurmicam diye dusunuyorum
Off offff
hayırlı akşamlar canlarım nasılsınız
benim nişan geldi ama hala sancım yok
ama kasılmalarım var hastaneye 2 gündür gidip geliyoruz
2 cm açılma var sadece
anlayacağınız hala beklemedeyiz
belimden gelen ince sızılar başladı kasıklarda artıyo şiddeti gece çok üsütüm açıktı gazım da soylemesı ayıp acaba bunlar onun agrılarımı yoksa başka bişi mi yada metobolizmam da benm gibi psikopata mı bağladı ? ayrıca kızı da bugun cok az hareket edıyo
geçmek bilmeyen bu belimdeki ağrıda neyin nesi :44::44:doğum yapanlar böyle bir şey yaşadılar mı:44:
slm kızlar uzun zmandır giremiyorum bebegim gece uyumuyo günüz uyudugunda bende onunla beraber uyuyorum nezamn düzene binecek bilmiyorum...
gelelim dogum hikayemize 11 haziran pazartesi günü kontrol diye hastaneye gittik sancılarım oluyodu kendi doktoruma gitigimde bu dogum sancısı degil diyip gönderiyodu salak adam neyse dogum yapaacagım hastaneye geldik dktr ebeye muane olsan iyi olur dedi yukarı ebeye gittik muane etti ooooo kızım senin dogum başlamış 5 cm açıklıgın var rahim içi kanaman başlamış hemen doguma alıyoruz seni dedi ben şok titremeye başladım sakinleştirici yaptılar hazırlıksız gelmişiz eşim eve geldi eşyaları aldı falan bana sancıyı dayadılar ama bende tık yok 2 igne yaptılar banamısın demiyor kestiler sonra daha fazla veremeyiz sabah yine veririz dediler sabah doktorum geldi istersen hemen sezeryana lalım seni dedi ben normal istiyorum dedim ozamn öglene kadar oldu oldu olmadı senin istegine bakmayız acil sezeryana gireceksin dedi neyse verdiler sancıyı busefer tutum ama ne tutmak yerleri tırmaladım resmen eşim sesime dayanamayım hastaneden dışarı çıktı 10 çeyrek kala doguma girdim ıkınıyorum çocuk çıkmıyo parçaladım kendimi olmuyo bebek hanede sıkıştı dedi ebe hemşire üstüme çıkıp bastırdı bebek çıksın diye o an içimden bişey aktı sanki ama bebegimin boynuna kordon dolanmıştı aglamıyodu oksijen verdiler vurdular valan çok şükür agladı çok zor dogum atlattım annem yanımdaydı dogumumda o çok iyi oldu ..kızım 3 300 kilo 50 cm dogdu güzel emiyo sütünü işte bir uyku problemimiz var oda zamanla düzelir umarım rabbim tüm istiyenlere nasip etsin bu güzel duyguyu doguran arkadaşların yavrularını allah bagışlasın doguramıyanlarıda rabbim bir avazda kurrtarsın inşallah
ayy biraz oturup dinleniyim bari sarmamı sardım yemekleri yaptım ama bende bittim karnım taş gibi oldu alta çok baskı yapıyo ama işler bitmedi daha((
slm kızlar nabersiniz nasıl gidiyo iyimsiniz kızım hala sarılık anne sütü sarıllığı var yarın knt var doktorumuzda büyük ihtimalle küveze alıcak ama inş almaz bugün 6 günlük olduk
akıntı tarzı değildi canım,jölemsi bi kıvamdı gelen,baya da yapışık bişeydi,nişan böyle bişey diye okudum diye hatırlıyorum ama yanlış ta olabilir.
bazen sancılanıyorum,bazen kasılma oluyo,bazen de hamile olduğumu unutuyorum,eğilme kalkma işi olmasa ama en büyük acıyı kuyruk sokumunda yaşıyorum,sürekli bıçak saplanıyo sanki
hayırlı akşamlar canlarım nasılsınız
benim nişan geldi ama hala sancım yok
ama kasılmalarım var hastaneye 2 gündür gidip geliyoruz
2 cm açılma var sadece
anlayacağınız hala beklemedeyiz
Herkese merhabalar,
Artık yeter diye bağırmak istiyorum resmen sıcaklar çok bastırdı, dayanamıyorum yahuu... Bakıyorum hala doğuran yok ortalarda herkes sancı gelmesi için başka şeyler yapıyor, çok komik okurken ağlasak mı gülsek mi halimize bilemedim :))
Bende de bugün dehşet enerji patlaması vardı sabah kalkınca baktım hiç bir şeyim yok annemi aradım, onun da şehir dışından misafirleri vardı hadi toplanın bana kahvaltıya gelin dedim, deli gibi kahvaltı sofrası hazırladım, sonra onlarla beraber çarşıya çıktık biraz takı falan aldım. Yaz geldi herşey rengarenk cıvıl cıvıl insanın mağazalara girip çıkası gelmiyor ama üzerimize hiçbir şey olmuyor canım sıkıldı bende incik boncuk aldım doğumdan sonra takar takıştırırım diye...
Sonuç olarak sabah 11 den akşam 5 e kadar sokaktaydım ama bana mısın demedi bizim oğlan, dayadı topuğunu kaburgalarıma yan gelip yatıyor sıpam...
Bir arkadaşım bu göğüs ucu yaraları ve tıkanma problemi için soğan suyunu dehşetle önermişti, fark ettim de doğum yapanların en büyük sıkıntısı bu sanırım. Bende denemeyi düşünüyorum bakalım.
inşş doğum sancısıdır cnmmmm:))))
ayyy bebiş mi geliyo yoksaaaaaaa
Allah bağışlasın cnmm.. inşşş bir an önce düzene girer uykularınız
ayy bnm de karnım taş gibi valla..
geçmiş olsun cnmmm, inşş atlatırsınız sarılığı da
nişandır belki cnmm, dr ne zaman görüneceksin??*
az kalmış senin ki, hayırlısıyla al kucağına inşşş bebeğinii
herkes de bi hareketlilik sorma gitsin valla..
doğuralım diye ters takla atıcaz nerdeyse( atsam mı acaba:26::26:)
Esra nasilmis son gunler? İnsan cildiracak gibi oluyor belirti de olmayinca degil mi?
Ben bebekten kafami kaldiramiyorum ama senin hayirli haberini bekliyorum sabirsizlikla
Kzim uyurken ben de biraz kestireyim, kendinize iyi bakin hamisler.
içimizde debelenip duruyorlar
çıksalarda dışarıda hareket etseler artık
kızlar sarma sarıp buzluğa atmak istiyorum yapan oldumu hiç
hala geçmedi amaannem başlangıcı olabilecğini herkeste farklı olduğunu söylüyor.1 2 güne gelir diyo
bugün hiç oturmadım diyebilirim. yemek yaptım, ewi süpürdüm sildim, 2 makine camasır yıkadım ws.ws..
sonra esim geldi 1 saat awm gezdik.. son günlerim ya hep gezmek istiyo canım. gecen haftalara göre gücüm de daha iyi sanırım onunda etkisi war..
yatmak istemiyorum, ama sonra cok ariycaz bu günlerikarnım yine tas gibi.. simdi uyumaya gidicem yine ağrılarım baslıycak. bakalım bu kısır döngü ne zaman sona ericek benim minğim ne zaman bana süpriz yapıcak.. ama artık sabırsızlanmıyorum, oluruna bıraktım yoksa kafayı yicem düşün düşün.. ne zormus son günler..
psikolojik olarakta herseyden daha fazla etkilenmeye basladım. hersey batıyor, dokunuyor..
Allah yardımcımız olsun kızlar..
Nilgünün yasadıklarına da Allah sabır wersin.. ben simdiden doğum sonrasını düşünüyorum. Nasıl basa cıkarım diye yollar arıyorum..
Bebekle uğraşmaktan daha zor gelicek insanlarla uğraşmak, laf anlatmaya calısmak
ama ben cok dayanamam bi yerde patlarım gibime geliyo. o zamanda elbet herkes nasibini alırr