• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
Günaydın kızlarrr,

Nasılsınız aranızda şöyle çooook mutlu olan yok mu sırrınızı yazında azcık içimiz açılsın, herkesi kendim gibi sanıp evlilikten tırsmaya başladım da bu aralar:1::1::1:

Selam kızlarr,
Saliha canım bende çok şükür çok mutluyum :nazar: biz çok konuşuyoruz iletişimi hiç koparmıyoruz aslında ben bazen susmayı istesemde nişanlım buna fazla dayanamıyo, zorla duygularımı hissettiklerimi anlattırıyo, sessiz kalmama daha çok kızıyo :44: sonra çözüme odaklanıyoruz ayrılığin a sı bile geçmiyo, birde ne kadar kızgın olsamda onu kırmamaya kötü konuşmamaya özen gösteriyorum.. Böyle olunca saygı korunuyo, gözündeki değeri korunuyo.. Ayrıca olumsuz duyguları bastırırsan olumlu duygularıda bastırmış olurmuşsun, o yüzden gerekirse tartışmak herşeyi konuşmak lazım, sonucunda barışmak ta ayrı güzel oluyo :23:
Evlilikte sen ben çatışmaları çok olacaktır ilk zaman, öfkelenlenmeden baskı yapmadan güzelce isteklerimizi istemediklerimizi söyleyebilirsek sıkıntı olmaz sanırım arkadaşlar..
Benden bu kadar.. :17:

Miskacımm ağzınaa sağlıkk ne güzell yazmışsınnnn:16:

Bende sana katılıyorum, her ilşkide sorunlar oluyor, aileler işin içine giriyorr artık 2 kişinin isteği değil 6 kişinin belki daha fazlasının istekleri beklentileri oluyor. Doğal olarakta problem çıkabilir. Ben nişanlımı seviyorum ona güveniyorum, düzde olsa eğride olsa onun yanında olmalıyım çünkü artık biz bir aile olucaz. Kimin ne dediğin o kadar önemli değil ama ilalerin dedikleri önemsenmeli çünkü onalrında evlatlarıı evleniyor. Elbetteki iyisini isterler birazda iğneyi kendi tarafımıza batırmalıyız. Diyee düşünüyorummmm :30:

Son düzenleme:
:nazar::nazar::nazar:Allah nazarlardan sakınsın sizi canım inan kendim gibi sevindim mutluluğunuza inş herkes senin kadar mutlu olabilir...

Ama malesef biz dediğin gibi olamadık ya bu saatten sonra da yasananları unutmak pek mümkün değil ama nasıl oluyo bilmiyorum onca seye rağmen hala birlikteyiz, ama benim içim rahat değil çok arada kalıp hemen herseyi nişanlıma aksettirdiğim için hatalıyım ben ama tek taraflı da değildi bizim sorunlar 2 kez yüzük atıldı hatta ilkinde bohçayı bıle götürdü bizimkiler,ben ağladım o üzüldü ailesi yeniden ikna etti ailemi ve hala nişanlıyız ama çok yıprandık heyecanımız gitti maddı sorunlar sevgimize gölge düşürdü benim korkum onun bu olanlar yüzünden eskisi gibi olamaması hatta bazen beni yanında olduğumda seviyo sonra umursamıyo gibi hissediyorum:(

canim insallah toparlanir, olmaz diye bisey yok, insanlar bosanip tekrar evleniyolar. sikma canini, bundan sonrasinin iyi ve huzurlu olmasi icin caba sarfet. sevdigin adam seninle huzur bulsun ki, huzuru ailesinde arayamasin, sen de kendini yeni girdigin ailede yalniz hissetme.

mesela nisanlimin ailesi canimizi sikcak bi sey yapiyolar. sevgilim cildiriyo. aslinda ben de cok kiziyorum ama kendime hakim oluyorum. aliyorum bunu, yatiriyorum gogsume, saclarini oksuyorum. gececek bebegim diyorum, once bi sakinlestiriyorum. sonra, ailesinin bu davranisi kotu niyetli yapmadigini, bizim iyiligimizi istediklerini falan filan tatli dille anlatiyorum. ikna oluyo, morali duzeliyo, ortada bi sorun olmadigina kanaat getiriyo. sonra, kendi istedigimiz gibi olmasi icin, en azindan istedigimiz seye yakin bi sey olabilmesi icin cozumler sunmaya basliyorum. o da fikir veriyo, saatlerce fikir uretiyoruz, bazen gunlerce... en sonunda makul bi sey buldugumuzda, laf arasinda soyler gibi ama mutlaka tatli dille ailesine soyluyoruz. onlar da bu ara bulma olayindan memnun oluyolar ve teklifimizi kabul ediyolar hep, cunku biz onlari da zorlamayacak bi cozum bulmus oluyoruz.

size tavsiyem, once cozum arayin. gunlerce, haftalarca arayin. cozum bulamazsaniz uzulun ya da nisanlinizla tartisin, ilk yaptiginiz seyler bunlar olmasin. hem kendiniz, hem karsinizdakiler hem de iliskiniz yipranmamis olur.

Miskacımm ağzınaa sağlıkk ne güzell yazmışsınnnn:16:

Bende sana katılıyorum, her ilşkide sorunlar oluyor, aileler işin içine giriyorr artık 2 kişinin isteği değil 6 kişinin belki daha fazlasının istekleri beklentileri oluyor. Doğal olarakta problem çıkabilir. Ben nişanlımı seviyorum ona güveniyorum, düzde olsa eğride olsa onun yanında olmalıyım çünkü artık biz bir aile olucaz. Kimin ne dediğin o kadar önemli değil ama ilalerin dedikleri önemsenmeli çünkü onalrında evlatlarıı evleniyor. Elbetteki iyisini isterler birazda iğneyi kendi tarafımıza batırmalıyız. Diyee düşünüyorummmm :30:

evet canim kesinlikle sana katiliyorum. bu surecte bencil olmamak lazim. tamam, gelinin en mutlu, en ozel gunu olabilir ama nisanliniz ve aileler icin de o kadar ozel ve onemli... kadinlar biraz benmerkezci evlilikle ilgili konularda sanki.

evet canim kesinlikle sana katiliyorum. bu surecte bencil olmamak lazim. tamam, gelinin en mutlu, en ozel gunu olabilir ama nisanliniz ve aileler icin de o kadar ozel ve onemli... kadinlar biraz benmerkezci evlilikle ilgili konularda sanki.

Evet kesinliklee kelimeyii yumuşatmaya çalışmışsın cnm benmerkezciylee ama kısacasıı bencilizz :)))
İstiyoruzkii hayatımda bir kere oluyorr şu şöyle olsun bu böylee olsunn iştee arkadaşıma bilmemkiminkızınaa böylee yaptılar benim neyim eksikk banada yapılsında diye düşünebiliyoruzda.
Tabiki bizim bişeyimiz eksik değil hatta fazlamız varr herşeyin en iyisinide hak ediyoruz. Ama olmayıncada olmuyoo insanlarada yazık, bende önceden çok hayal kuruyordum ve yaşamaya başlayınca hayallerim gerçek olsun istedim.
Bide empati yapmak lazım benimde erkek kardeşim var bizede böyle bi gelin gelse annemin yaptıklarını beğenmese içten içe eleştirsee nasıll üzülürümm kii annemin üzülmesini düşünemiyorum. Bu şekilde karşılıklı düşünerek kendimi frenliyorum. Hem işin maddi boyutunda hemde manevi boyutunda.

canim insallah toparlanir, olmaz diye bisey yok, insanlar bosanip tekrar evleniyolar. sikma canini, bundan sonrasinin iyi ve huzurlu olmasi icin caba sarfet. sevdigin adam seninle huzur bulsun ki, huzuru ailesinde arayamasin, sen de kendini yeni girdigin ailede yalniz hissetme.

mesela nisanlimin ailesi canimizi sikcak bi sey yapiyolar. sevgilim cildiriyo. aslinda ben de cok kiziyorum ama kendime hakim oluyorum. aliyorum bunu, yatiriyorum gogsume, saclarini oksuyorum. gececek bebegim diyorum, once bi sakinlestiriyorum. sonra, ailesinin bu davranisi kotu niyetli yapmadigini, bizim iyiligimizi istediklerini falan filan tatli dille anlatiyorum. ikna oluyo, morali duzeliyo, ortada bi sorun olmadigina kanaat getiriyo. sonra, kendi istedigimiz gibi olmasi icin, en azindan istedigimiz seye yakin bi sey olabilmesi icin cozumler sunmaya basliyorum. o da fikir veriyo, saatlerce fikir uretiyoruz, bazen gunlerce... en sonunda makul bi sey buldugumuzda, laf arasinda soyler gibi ama mutlaka tatli dille ailesine soyluyoruz. onlar da bu ara bulma olayindan memnun oluyolar ve teklifimizi kabul ediyolar hep, cunku biz onlari da zorlamayacak bi cozum bulmus oluyoruz.

size tavsiyem, once cozum arayin. gunlerce, haftalarca arayin. cozum bulamazsaniz uzulun ya da nisanlinizla tartisin, ilk yaptiginiz seyler bunlar olmasin. hem kendiniz, hem karsinizdakiler hem de iliskiniz yipranmamis olur.

Bravo çok güzel anlatmışsın :)
Bize ailesi karışmıyo çok şükür öyle bi sıkıntımız henüz olmadı, ilk zamanlar benim ailem pek istemedi laf söz oldu ama nişanlım tanımadıkları için böyle yapıyolar tanıdıkça güvencekler diye olgunlukla karşıladı saolsun.
Ben ailemin söylediklerine takıldım bazen acaba mı dedim sorguladım ama idare etti anlattı kendini hep ikna etti beni, canım ya az uğraşmamış :1: artık ona çok daha fazla güveniyorum, bişey söylüyosa vardır bi bildiği anlamaya çalışıyorum. Ben bişeyler için onu zorlamadığım sürece olduğu gibide onu sevdiğimi gösterebildiğim sürece, o istediğim gibi olmaya çabalıyor bunu görüyorum, Onunla hayat çook güzel olacak.. :69::69:

Bravo çok güzel anlatmışsın :)
Bize ailesi karışmıyo çok şükür öyle bi sıkıntımız henüz olmadı, ilk zamanlar benim ailem pek istemedi laf söz oldu ama nişanlım tanımadıkları için böyle yapıyolar tanıdıkça güvencekler diye olgunlukla karşıladı saolsun.
Ben ailemin söylediklerine takıldım bazen acaba mı dedim sorguladım ama idare etti anlattı kendini hep ikna etti beni, canım ya az uğraşmamış :1: artık ona çok daha fazla güveniyorum, bişey söylüyosa vardır bi bildiği anlamaya çalışıyorum. Ben bişeyler için onu zorlamadığım sürece olduğu gibide onu sevdiğimi gösterebildiğim sürece, o istediğim gibi olmaya çabalıyor bunu görüyorum, Onunla hayat çook güzel olacak.. :69::69:

Ohhh ne güzel anlatmışsınn, sanada katılıyorumm esrammm (umarım ismini yanlış söylemedim:))
Olgun insanın hali başka oluyoo herzaman, çok küçük ayrıntılara takılmamak lazım,
Bende nişanlımı gün geçtikçee daha çok seviyorum, hayat onunla güzelllll :17:

Herkese masaallah kizlar, yazdiklarinizi okuyunca cok mutlu oldum. dedeginiz gibi hepimiz, biz de, nisanlilarimiz da, ailelerimiz de mutlulugu fazlasiyla hakediyoruz, neden bunun icin cabalamayalim ki?

umarim allah kotu seyler yasatmaz, bu soylediklerimizden bizi utandirmaz ve cozumsuz dertler vermez. sorunu, sikintisi olan da bi an once cozer insallah.

Ya kızlarr bişi dicemm, iyi hoş güzell hepp evlilikten çeyizden bahsediyoruz doğal olarak velencez tmm da, bu arada hiç mi kendimize bişi almıyoruzz kendimizee bakmıyomuyuzz yoksaa :-)
Bu sabah biraz modo bloğu inceledim dee biraz çeyizlerden başımı kaldırıpp üst baş bişilerr almam gerektiğini fark ettim. Kışlık şuan çok güzel şeyler varr ama sezon başı malümm fiyatlarr biraz fazlaa gibii siz ne dersinizz ne alemdesinizzz ??

:8:
Haftasonuu böylee kırmızı bii kaban mont tarzı bişi gördümm çok hoştuu, bidee böylee acık topuklu süet bi çizmee mest etti beniii, alsam mı almasam mı bilemedimm.
Kırmızının sarışınlaraa çok yakıştığını düşünüyorum ama kombinlerii zorr oluyoo sankii :25:

$top10boot12092008002.webp

$imagesCAZN6LMV.webp

Yaa bugünn çenemm düşükk acayipp konuşasımm varr ama kimseciklerr yokk, nerdesinizz hatunlarrrrr :1:

:8:
Haftasonuu böylee kırmızı bii kaban mont tarzı bişi gördümm çok hoştuu, bidee böylee acık topuklu süet bi çizmee mest etti beniii, alsam mı almasam mı bilemedimm.
Kırmızının sarışınlaraa çok yakıştığını düşünüyorum ama kombinlerii zorr oluyoo sankii :25:

Eki Görüntüle 278843

Eki Görüntüle 278844

Yaa bugünn çenemm düşükk acayipp konuşasımm varr ama kimseciklerr yokk, nerdesinizz hatunlarrrrr :1:

ben geldım... aslında bocugun bayram yaklasıyo bayramlıklardan falan sohbet edelım bırazda. bız mesela bu bayram nısanlı bı cıfte pekte yakısmıcak seyler aldık :))))

selam kızlaar uzun bi aradan sonra geldimm...tarihimiz kesinleştii,günümüzü aldık kısmetse 14 nisan 2012 :)

ben geldım... aslında bocugun bayram yaklasıyo bayramlıklardan falan sohbet edelım bırazda. bız mesela bu bayram nısanlı bı cıfte pekte yakısmıcak seyler aldık :))))

Hoşgeldin cnm yaa, iyiki geldin daralmaya başlamıştım yanii tam zamanında yetiştinn:3:

Eddelim tratlım neden istiyosan edelimm, sürekli çeyiz almaktan sıkıldım galibaa kendime bakıym diyorum bu araa,
Bayramlık içinde nişanlım hadi alalım dedi haftasonuu çizme ve çanta aldım, elbisede alıcaz dedii ben trençkot istiyorum dedim ikisinide alırızz dediii:30:
Çok masraflı oldum diyee üzüldüm birazz:30::30:

Sizz neler aldınızz bakıymmm :21:

selam kızlaar uzun bi aradan sonra geldimm...tarihimiz kesinleştii,günümüzü aldık kısmetse 14 nisan 2012 :)

Oyy nerelerdesin sen yaa kaçak aşk olsun nedne uğramıyosunnn, neler yapıyosun anlat bakalımmm
Nisan mıı çok az kalmışş yaa kıskandımmm hadii hayırlı olsunnnn:23:

Hoşgeldin cnm yaa, iyiki geldin daralmaya başlamıştım yanii tam zamanında yetiştinn:3:

Eddelim tratlım neden istiyosan edelimm, sürekli çeyiz almaktan sıkıldım galibaa kendime bakıym diyorum bu araa,
Bayramlık içinde nişanlım hadi alalım dedi haftasonuu çizme ve çanta aldım, elbisede alıcaz dedii ben trençkot istiyorum dedim ikisinide alırızz dediii:30:
Çok masraflı oldum diyee üzüldüm birazz:30::30:

Sizz neler aldınızz bakıymmm :21:

ohhh ne gusel gonlunude yapmayı bılmıs ıste :)))) hanı genelde bayramlarda cıfler bıraz klasık gıyınır ya bızde bu bayram bıraz spor olduk nısanlımın yogun ıstegı uzerıne. ıkımızede lacıvert spor ceket aldık ıcımıze kırmızılı bırer gomlek aldık. altımızada bıraz fazla taslanmıs kot aldık kenarı kosesı azcıcık yırtık:1: bırer tanede lacıvert ayakkabı aldık. ben bı tanede postacı cantalarından aldım lacıvert. bakalım yaptık bısıler ama

Oyy nerelerdesin sen yaa kaçak aşk olsun nedne uğramıyosunnn, neler yapıyosun anlat bakalımmm
Nisan mıı çok az kalmışş yaa kıskandımmm hadii hayırlı olsunnnn:23:

4-5 gündür netim yoktu ondan giremedm cnm ama oncelerıde ne zaman baksam kımse yok çok boş kalıor bu topıc:20:

saol tatlım:1: az kaldı walla bakalım nolcak,nası olcak...kıskanmaa yahuu ne zaman hayırlı olcaksa o zaman olsuunn:16:

herkes gününü aldı mı burda ya :( yokum ben o zaman... belki yarın belki yarından da yakın düğün günüm :33:

ohhh ne gusel gonlunude yapmayı bılmıs ıste :)))) hanı genelde bayramlarda cıfler bıraz klasık gıyınır ya bızde bu bayram bıraz spor olduk nısanlımın yogun ıstegı uzerıne. ıkımızede lacıvert spor ceket aldık ıcımıze kırmızılı bırer gomlek aldık. altımızada bıraz fazla taslanmıs kot aldık kenarı kosesı azcıcık yırtık:1: bırer tanede lacıvert ayakkabı aldık. ben bı tanede postacı cantalarından aldım lacıvert. bakalım yaptık bısıler ama

Oooo siz harbiden bayağıı spor takılcaksınızz bayramdaa, ama iyi yapmışsınızz güle gülee giyinnn zaten önemli olan nişanlının seni beğenmesi değilmiii :54:
Amaa bu araa vitrinlerde çok hoşş şeyler varr hepsinin alasım varrrrr:52:

4-5 gündür netim yoktu ondan giremedm cnm ama oncelerıde ne zaman baksam kımse yok çok boş kalıor bu topıc:20:

saol tatlım:1: az kaldı walla bakalım nolcak,nası olcak...kıskanmaa yahuu ne zaman hayırlı olcaksa o zaman olsuunn:16:

Ben işim olduğu zmanalar giremiyorum malumm, bazen bakıpp çıkıyorumm, bugünde boşumm kafamda boşş topikte takılıym dedim.
Benimde tarih belli ama daha 8 ay varr ocaktan sonra çabuk geçicek gibime geliyorrr

evlilik tarihi belli olan kızlar, kendinizi nasıl hissediyorsunuz? belli olması ve olmaması arasındaki hissiyat farkları nelerdir :)

Back