canim insallah toparlanir, olmaz diye bisey yok, insanlar bosanip tekrar evleniyolar. sikma canini, bundan sonrasinin iyi ve huzurlu olmasi icin caba sarfet. sevdigin adam seninle huzur bulsun ki, huzuru ailesinde arayamasin, sen de kendini yeni girdigin ailede yalniz hissetme.
mesela nisanlimin ailesi canimizi sikcak bi sey yapiyolar. sevgilim cildiriyo. aslinda ben de cok kiziyorum ama kendime hakim oluyorum. aliyorum bunu, yatiriyorum gogsume, saclarini oksuyorum. gececek bebegim diyorum, once bi sakinlestiriyorum. sonra, ailesinin bu davranisi kotu niyetli yapmadigini, bizim iyiligimizi istediklerini falan filan tatli dille anlatiyorum. ikna oluyo, morali duzeliyo, ortada bi sorun olmadigina kanaat getiriyo. sonra, kendi istedigimiz gibi olmasi icin, en azindan istedigimiz seye yakin bi sey olabilmesi icin cozumler sunmaya basliyorum. o da fikir veriyo, saatlerce fikir uretiyoruz, bazen gunlerce... en sonunda makul bi sey buldugumuzda, laf arasinda soyler gibi ama mutlaka tatli dille ailesine soyluyoruz. onlar da bu ara bulma olayindan memnun oluyolar ve teklifimizi kabul ediyolar hep, cunku biz onlari da zorlamayacak bi cozum bulmus oluyoruz.
size tavsiyem, once cozum arayin. gunlerce, haftalarca arayin. cozum bulamazsaniz uzulun ya da nisanlinizla tartisin, ilk yaptiginiz seyler bunlar olmasin. hem kendiniz, hem karsinizdakiler hem de iliskiniz yipranmamis olur.