• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
Canım düğün tarihinin belli olmasının tek avantajı belirsizlikten kurtulmak.
İşte hangi mevsim neler olabilirr gibi seçenekleri gözden geçirmek yanii kısacası mevsimine göre hayal kurmak :))
Bide tabii geri sayımaa başlamakkkk:24:

ay ben hic sevmiyorum girip magaza dolasmayi yaa, ne bicim kadinim anlamadim :1: nisanlim benden daha cok sever :) biraz da bikmakla alakali galiba, oyle cok kiyafet aldim ki kendime calismaya basladigim son 4 senedir, artik gereksiz ve bos gelmeye basladi alisveris namina her sey. depremzedeler icin butun gardrobumu bagisladim nerdeyse, allah kabul etsin, yaralarini sarsin insallah. o yuzden cul caput hic keyif vermiyo bana ama ayakkabi dedin miiiii orda saygi durusuna gecerim, hastasiyim :)))))

Canım düğün tarihinin belli olmasının tek avantajı belirsizlikten kurtulmak.
İşte hangi mevsim neler olabilirr gibi seçenekleri gözden geçirmek yanii kısacası mevsimine göre hayal kurmak :))
Bide tabii geri sayımaa başlamakkkk:24:

ben mevsimine gore hayal kurdum bocukcum, acik hava dugunu istedigim icin dugunumu temmuzda yapmak istedim ama yine kapali bi yerde olcak, sans di mi... allah hayirlisini versin tabi, onemli olan yuzler gulsun, kalpler sevsin :)

ay ben hic sevmiyorum girip magaza dolasmayi yaa, ne bicim kadinim anlamadim :1: nisanlim benden daha cok sever :) biraz da bikmakla alakali galiba, oyle cok kiyafet aldim ki kendime calismaya basladigim son 4 senedir, artik gereksiz ve bos gelmeye basladi alisveris namina her sey. depremzedeler icin butun gardrobumu bagisladim nerdeyse, allah kabul etsin, yaralarini sarsin insallah. o yuzden cul caput hic keyif vermiyo bana ama ayakkabi dedin miiiii orda saygi durusuna gecerim, hastasiyim :)))))

Yok ben çoktandır bişi almıyodumm, hak ettim yanii almayıı :1:
Bende her sene bitimindee giymediklerimi ayırırım yıkarım poşetlerim belediyeye veririm. Evde asla tutmam belediyede ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor, evde boş duracağına iş görsünler.
Bide benim huyumdurr aslaa fazla, kullanmadığım, gereksiz bişeyi tutmam ya birine veririm ya başka şeyle sokarım çok eskimişsede atarım.
Bide gerçekten son bir senedirr paramı bütün çeyize bohçaya yatırmaktan sıkılmışım sanırım, acık nefes arası diyorumm ama henüz bişi aldığım yok, çünküü evimin eksiklerii a4 kağıdında yazılmış şekilde üzerleri çizilmeyi bekliyoo :1:

ben mevsimine gore hayal kurdum bocukcum, acik hava dugunu istedigim icin dugunumu temmuzda yapmak istedim ama yine kapali bi yerde olcak, sans di mi... allah hayirlisini versin tabi, onemli olan yuzler gulsun, kalpler sevsin :)

Benimde haziran benimde açık hava olcakktıı ama şuan farklı fikirler var ortadaa, bide mevsimler şaştı yağmurdanda korkuyorumm. Bilemiyorum yanii belkii çok hoş bi salonda olabilirr aslında ben artık açık hava felan değildee nikahh istiyorum, nikahtan sonrada şöylee yakın akrabalarr 100-200 kişilik bi yemekk, hem ikisi bir arada olmuş olurr farklı bişiler çıkar, hemde candan kandan insanlarla başbaşa eğlenirsin diyorum.

benimki ne zaman belli olacak acaba :44: evet belirsizlik en önemli stres faktörlerindendir :14:

Belli olur cnm merak etme, nişanlısın dimii, 2012 sonuna kadarr olcak başka yolu yokk :21:

Ben yokken neler yazmıssınız ama hepsini okudum hayatım,bal böcüğü,miska Allah nazarlardan sakınsın :nazar::nazar::nazar: maşallah diyeyim ilişkilerinize mutluluğunuza bana moral oldu yazdıklarınız,
Ben kesinlikle tek taraflı bencillik yapacak birisi değilim sadece içimde tutamıyorum herseyimi 4 yıldır paylaştıgım nişanlımdan saklı düşünemiyorum ve bu yuzden sorunlarımız buyudu zaman zaman.Benim aileme kızdıgım tek nokta var evlenmeme özellikle annem alışamıyo ve düğünü uzattılar normalde kasımda evlenmemız gerekiyodu ama mayıs belkide hazırana kaldık :( Annem ayrılma düşüncesi yuzunden yetiştiremeyiz diye uzasın istedi ve nişanlımın bazı konularda sabırsız davranısı herseyin ustune tuz,biber oldu ama zamanın uzaması bazı seyleride görmemize vesile oldu.Mesela ailesi 2 ay içinde düğün yapalım derken cok guvenıyolardı kendılerıne ama ıs uzayınca koye gıttıler ve bır ay once ögrendim ki altınından esyasına kadar herseyi nişanlım borçla yapacak,üstelik evlenınce aılesınede arada para göndericez.
Ben hıcbızaman aılesıne destek olmasına engel olacak bırı değilim ama aılesinin hiçbisey yapmamasına anlam veremıyorum bunu ögrenınce ev tamır ettirme işinden vazgectim kiraya cıkmaya karar verdik nişanlımı ıkna ettim, düşünsenize 15 mılyar masraf yapıp eve giricez ama hem çok küçük hem daha esyası düğünü gelinliği,nısanda getirmedikleri bohça olayları hersey yine nişanlıma ve 7 ay sonrada ıkımızın ustune kalacak.bı sene oldu tam sözümüz olalı sadece buzdolabı ve camasır makınamız alındı ıkı bılezık nısanımda takıldı bundan baska hıcbısey yok o esalarıda düğün olana kadar kullanmak ıcın aldılar onuda belirteyim ve ben ailemden her an borcun altında ezileceksınız ne olacak nıye yapmıyolar sozlerını duyarak gecirdim bu bır seneyı ve sonucunda da boyle tatsızlıklar yasadık:50::50::50:
Eger en basında sız ıkı kısı calısacaksınız kendınız yapın ıstedıgınızı alın deselerdi bunlar hıc olmaz bızde mutlu olurduk ama benim ailem ıgneye kadar ınceleyıp borc harc almaya kalkarken onların kılını kıpırdatmaması ağrıma gidiyo ve yıne de kadır kıymet bılmıyolar...anne baba olmak sadece buyutmekle bıtmıyo,şimdi ben düğünümde yapılan borcu takılarla oder kapatırım hıc sorun değil ama kendı aılemın borcuna yardım edemezmısım nısanlım oyle dıyo erkek evlat ediyoda kız neden edemıyo yaa bırı bana bunu acıklayabılır mı onun babası para ıstıyo benımkı ıstemez asla ama ben zor anlarını gordugumde cıkarıp veremeyeceksem ne anlamı kalır kı kazandığım paranın işte bu düşünceler yüzünden ben mutlu olamıyorum belki evlenınce hıcbısey boyle olmayacak ama onun boyle konusması bıle aklımdan gıtmıyo hala evet bencıl degılım ama cok dırdırcı oldugumu bılıyorum ne yapayım ailem benim ben onların mutlulugunu ıstıyorum hee bıde yapanla yapmayan aynı kefeye koyulmasın istiyorum saygı farklı bişey bu anlattıklarım verilen değerle alakalı...

gunaydin canim. senin tarihin nasil hala belli degil yaa, yer bulamiycaksin iyi bi yerde?? ne zaman gibi olsun istiyosun, planlarin ne yonde?
canım tarih güya lafta belliydi salonda tutulacxaktı ama vazgeçildi.bizim bi tartışmamızda ertelensin dedim.odur budur karşı taraf herkese ertelendi bir iki ay daHA belli deil diyolar anlamadım gitti.nişanlım uzatmak istemiyo bilmiyorum biraz zaman geçsin elti adayıma kurbanda yada kurbanın peşinden nişan takcaklarmış az onu bi atlatsınlarda sölerim nişanlıma artık olmuyo böyle belirsizlik çok kötü.insan kendini odaklayamıyo çok zamanın varmış gibi rahatsın oysaki hiç zaman yok :((
eğer fikirleri deişmezse mayısta olcak

Hoşgeldin mervem, nasılsın cnm nasıl geçti düğünnn
iyiyim canım sen nasılsın iyi geçti yaa yorucu.çok kısa aralıklarla kaç saat yol gitmek gelmek mahvediyo insanı
Mervecim nasılsın,

Eski yazılara baktım baya üzmüşler senı ama yinede ailesini çok takma derim ben önemli olan nişanlınla aranızın iyi olması bence ne yaptınız,hallettinizmi bari sorunları?
evet canım üzüldüm :((
artık bardaga dolu tarafından bakmaya çalışıyorum.bi de böyle denicem.eğer düzelme olursa hata bendeydi derim ama hala sorun dewam ediyosa karşı tarafta ararım suçu.
nişanlımla sorunlarımızı hallettik şükür.biz bi iyi bi kötü oldugumuz için tamam artık sorun morun yok diyemiyorum zaman herseyin ilacı bqakalım zaman ne gösteriyo ama şimdilik herşey güzel.
hakkımızda hayırlısı

Ben yokken neler yazmıssınız ama hepsini okudum hayatım,bal böcüğü,miska Allah nazarlardan sakınsın :nazar::nazar::nazar: maşallah diyeyim ilişkilerinize mutluluğunuza bana moral oldu yazdıklarınız,
Ben kesinlikle tek taraflı bencillik yapacak birisi değilim sadece içimde tutamıyorum herseyimi 4 yıldır paylaştıgım nişanlımdan saklı düşünemiyorum ve bu yuzden sorunlarımız buyudu zaman zaman.Benim aileme kızdıgım tek nokta var evlenmeme özellikle annem alışamıyo ve düğünü uzattılar normalde kasımda evlenmemız gerekiyodu ama mayıs belkide hazırana kaldık :( Annem ayrılma düşüncesi yuzunden yetiştiremeyiz diye uzasın istedi ve nişanlımın bazı konularda sabırsız davranısı herseyin ustune tuz,biber oldu ama zamanın uzaması bazı seyleride görmemize vesile oldu.Mesela ailesi 2 ay içinde düğün yapalım derken cok guvenıyolardı kendılerıne ama ıs uzayınca koye gıttıler ve bır ay once ögrendim ki altınından esyasına kadar herseyi nişanlım borçla yapacak,üstelik evlenınce aılesınede arada para göndericez.
Ben hıcbızaman aılesıne destek olmasına engel olacak bırı değilim ama aılesinin hiçbisey yapmamasına anlam veremıyorum bunu ögrenınce ev tamır ettirme işinden vazgectim kiraya cıkmaya karar verdik nişanlımı ıkna ettim, düşünsenize 15 mılyar masraf yapıp eve giricez ama hem çok küçük hem daha esyası düğünü gelinliği,nısanda getirmedikleri bohça olayları hersey yine nişanlıma ve 7 ay sonrada ıkımızın ustune kalacak.bı sene oldu tam sözümüz olalı sadece buzdolabı ve camasır makınamız alındı ıkı bılezık nısanımda takıldı bundan baska hıcbısey yok o esalarıda düğün olana kadar kullanmak ıcın aldılar onuda belirteyim ve ben ailemden her an borcun altında ezileceksınız ne olacak nıye yapmıyolar sozlerını duyarak gecirdim bu bır seneyı ve sonucunda da boyle tatsızlıklar yasadık:50::50::50:
Eger en basında sız ıkı kısı calısacaksınız kendınız yapın ıstedıgınızı alın deselerdi bunlar hıc olmaz bızde mutlu olurduk ama benim ailem ıgneye kadar ınceleyıp borc harc almaya kalkarken onların kılını kıpırdatmaması ağrıma gidiyo ve yıne de kadır kıymet bılmıyolar...anne baba olmak sadece buyutmekle bıtmıyo,şimdi ben düğünümde yapılan borcu takılarla oder kapatırım hıc sorun değil ama kendı aılemın borcuna yardım edemezmısım nısanlım oyle dıyo erkek evlat ediyoda kız neden edemıyo yaa bırı bana bunu acıklayabılır mı onun babası para ıstıyo benımkı ıstemez asla ama ben zor anlarını gordugumde cıkarıp veremeyeceksem ne anlamı kalır kı kazandığım paranın işte bu düşünceler yüzünden ben mutlu olamıyorum belki evlenınce hıcbısey boyle olmayacak ama onun boyle konusması bıle aklımdan gıtmıyo hala evet bencıl degılım ama cok dırdırcı oldugumu bılıyorum ne yapayım ailem benim ben onların mutlulugunu ıstıyorum hee bıde yapanla yapmayan aynı kefeye koyulmasın istiyorum saygı farklı bişey bu anlattıklarım verilen değerle alakalı...

Canım senin şimdi daha iyi hatırladım, anlattııklarınla konuyu anımsadım. Zor günler geçiriyosun bellli, herkesin bi sancılı dönemi oluyo seninki biraz daha ağırı sanırım. Sanırım karşı ailenin durmu maddi olarak müsait değil ve sizind eyapmanız gereken kendi kendinize bişeylerr ve buna göre önlem almanızz, sen nişanlınla konuşup anlaştıktan sonraa herşeyy işlemeyye başlar zaman ona göre hareket edersiniz.
Maddi olarak belli ki biraz sıkıntı çekiceksin ona göre eşyanı düğününü yaparsın daha az borcun olur, allah kolaylık versin balımm. Böylee şeylerde daha sıkı sarılın birbirinizee bugünleride beraber atlatırsınızz :16:

canım tarih güya lafta belliydi salonda tutulacxaktı ama vazgeçildi.bizim bi tartışmamızda ertelensin dedim.odur budur karşı taraf herkese ertelendi bir iki ay daHA belli deil diyolar anlamadım gitti.nişanlım uzatmak istemiyo bilmiyorum biraz zaman geçsin elti adayıma kurbanda yada kurbanın peşinden nişan takcaklarmış az onu bi atlatsınlarda sölerim nişanlıma artık olmuyo böyle belirsizlik çok kötü.insan kendini odaklayamıyo çok zamanın varmış gibi rahatsın oysaki hiç zaman yok :((
eğer fikirleri deişmezse mayısta olcak

iyiyim canım sen nasılsın iyi geçti yaa yorucu.çok kısa aralıklarla kaç saat yol gitmek gelmek mahvediyo insanı

artık bardaga dolu tarafından bakmaya çalışıyorum.bi de böyle denicem.eğer düzelme olursa hata bendeydi derim ama hala sorun dewam ediyosa karşı tarafta ararım suçu.
nişanlımla sorunlarımızı hallettik şükür.biz bi iyi bi kötü oldugumuz için tamam artık sorun morun yok diyemiyorum zaman herseyin ilacı bqakalım zaman ne gösteriyo ama şimdilik herşey güzel.
hakkımızda hayırlısı

Mervem sende üzülme artık balım, biraz zaman geçsin beklee herşey yerine otursun, aranızda geçenlerin yeri bi soğusun yine herşey eskisi gibi olurr. Hem belki düğünün biraz uzarsa herşey daha zamanlı yetişir,, belkidaha iyi olurr böylee düşünn kurabiyem benimmm:54:

hakkımızda hayırlısı
[/QUOTE]

Haklısın canım herseyin hayırlısı siz severekmi nışanlanmıstınız mervecim hatırlamıyorum, bızde sık kavga edıyoruz ama cabukda barısıyoruz her ılıskı farklı farklı işte...

Bu arada düğün için karsı tarafın aceleci olması gerekır yenı gelın araya gırınce ısınızı uzatmasınlar dikkat edin,zaman uzadıkca stres ve kavga artıyo, bıde kayınvalıdenın kıraya cıkmanızı ıstedıgını okudum yanılmıyosam eger durumunuz gecınmeye yetecekse ev ıslerı ıcın uzulme sakın ben parkeydı, fayanstı dolastım aylarca sonunda vazgectim kiraya cıkıcaz, ama kirada zor olur dıyosan kimseye bısey soyleme sadece nısanlınla tartıs aılesıyle mesafenı koru nasihat veriyomusum gibi de anlama ben ev olaylarını yasadım sen yasama dıye yazıyorum benım aklım ancak basıma geldi:20::20::20:

Asker bekliyosun snaırım 1 ayın kalmışş allah kavuştursun cnm,
Allahım gönlüne göre versin inş...:16:
Askerin gelsin, günün belli olsun burdaa beraber sohbetler edelim, aslı9nda şimdide edebilirizz çeyizz hazırlığına başlaa meselaa :23:

Canım senin şimdi daha iyi hatırladım, anlattııklarınla konuyu anımsadım. Zor günler geçiriyosun bellli, herkesin bi sancılı dönemi oluyo seninki biraz daha ağırı sanırım. Sanırım karşı ailenin durmu maddi olarak müsait değil ve sizind eyapmanız gereken kendi kendinize bişeylerr ve buna göre önlem almanızz, sen nişanlınla konuşup anlaştıktan sonraa herşeyy işlemeyye başlar zaman ona göre hareket edersiniz.
Maddi olarak belli ki biraz sıkıntı çekiceksin ona göre eşyanı düğününü yaparsın daha az borcun olur, allah kolaylık versin balımm. Böylee şeylerde daha sıkı sarılın birbirinizee bugünleride beraber atlatırsınızz :16:

Ahh ahh baksana sıkıntılarımla hatırladın benı canım yaa guzel seylerde oluyo artık onları yazıcam ıyı konusalım ıyı olsun yıne de sunu soyleyım aılesının maddı durumu olmadıgını ılk gorusmede anladık zaten sorun yaparız ederız dıye aılemın yanında konusup sonra yapmamalrı keske basında bızım halımız bu cocuklar sevıyo bızde yapabıldıgımızı yaparız deselerdi ben de aıleme karsı zor durumda kalmazdım, tutulmayan sozu soyleyerek aılemı soguttular, zaten aıle yapısı olarak cok farklıyız resmen bızımkıler bıraksam mutlu olacaklardı o kadar zorda kaldım,ama sevdıgım ıcın yınede destek oldular bana

bende en sonunda baktım aılem uzuluyo haklılar karsı taraf yapamayacak oda belli,en ıyısı kıraya cıkalım dedım gercı onu bıle zor kabul ettıler ama oldu. Veeee nişanlıma dedım madem ev yapılmayacak o zaman sımdıden taksıtlere gır düğün yaklasınca hıc alamayız. Cunku nısanlım kendısı de soyluo parayı tutamıyo ablaları gezme derken harcıyo sagolsun, ve gittik onların ıstedıgı mobılyacıdan tv unıtesı, kose takımı ve fortmanto aldık,diğerlerini begenemedim sırf ipek mobılyadan alalım ıstedıler ama baska bısey almadım ve pazar gunude askıma dogumgunu suprızı yaptıktan sonra gıdıp yemek odası takımını begendım geriye salon takımı ve tül-perde halı kaldı onlarda artık düğüne yakın alırız inş ama bılezıklerı nasıl alacak sevgılım hıc bılmıyorum o yuzden ona destek olmam lazım artık mutlu olmamız lazım dimi ama:3::3::3:

Günaydınn kızlarrrr :3::3:

Salihacım senin adına sevindimm, aldığın eşyaları gülee güle kullan cnm. Bende eşyaları aldıkça yavaş yavaş evimin şekli çıkıyo gözümün önünee elektronik eşyaları aldık ama mobilyalar var şuan sıradaa sanırım oda yılbaşından sonra olur.

Heycanlıyım mutluyum huzurluyummmmm :30:

gunaydin kizlar :)

ay esya deyince icim kipirdiyo, heyecanli bi sey evini dosemek :)

onumuzdeki ay en yakin dostumun, manevi kardesimin dugunu var, bilezik almam gerekecek, asagisini takamam ona. onumuzdeki ay birikim yapabilcek miyim hic bilmiyorum bu yuzden. insallah bayramda ikramiye verirler, eger verirlerse kurusuna bile dokunmadan bankaya aticam.

dun nisanlima ailesi 2000 tl vermisler, eksiklerinizi alirken bulunsun diye. biz daha hicbi sey almaya baslamadik gerci. bi kurutmali camasir makinesi istiyorum, 3000 tl civarinda fiyati, onu alalim dedi. bakiniyoruz iste, bi kac aya kadar makineyi aliriz, birikimlerden 1000 tl de oraya gidebilir. neyse, bunlari hep evimizin esyalari icin biriktiriyoruz zaten :)

dua edin de bayramdan sonra hemen evimizi alabilelim. eger oyle olursa ben hemen eve tasincam, bosuna kira odememek icin. evin icinde otururken almaya baslarim esyalari ufak tefek, dugune kadar cogu hazir olmus olur. aah allahim gonlumuze gore versin, amin.

Back