Ben coook mutluyum sekerim
sirrim su, problem yaratmiyorum; problem cozuyorum. her iliskide sorunlar olur, her evlilik arefesi can sikici olaylar yasanir, bunun istisnasini hic gormedim. onemli olan, bu cikan problemlerin, mutlulugunu golgelemeye degip degmeyecegini iyi analiz edebilmek.
benim de nisan oncesinden simdiye kadar ufak tefek anlasmazliklar yasadigim oldu ailelerle ilgili elbette, cingar cikarip nisanlimi uzecegime, ailesiyle arami bozacagima, oturup sakinlesmeyi bekledim. kimseye anlatmadim, boylece kimse beni gaza getiremedi, dolduramadi. sadece nisanlimi da sakinlestirip, onu da cozum arama yoluna cektim. sakinlestik, sinirimizi yendik, kimsenin bize kotu niyetle yaklasmadigina, isimize karissalar bile aslinda bizim iyiligimizi istediklerine ikna olduk. sonra da cozum uretmeye basladik. kimseyi kirmadan, nasil istediklerimizi yapabiliriz dusunduk. ve inanin cozum buluyo insan boyle yaklasinca, gercekten.
iliskinin icindeki en onemli mutluluk kaynagi ise saygi. biz nisanlimla asla birbirimize, birbirimizin sahibiymisiz gibi davranmayiz. kiskanclik yapmayiz, kisitlamayiz, karismayiz. saygi duyariz ve saygisizlik yapmayiz. bunu karsilikli yapmayi becerdikten sonra, asilmayacak sorun yok. hem boylece sevgi de hic azalmiyo, hic yipranmiyo iliski. tabi bu dedigim tek tarafli olmaz, sen yapacaksin, nisanlin tepene cikacak, o zaman olmaz elbette.
allah herkesin agzinin tadini korusun, kimseyi sevdiginden ayirmasin,askini bitirmesin :)