• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Gelin Adayları Buyrun Sohbete...

2012 Gelinlerinin yaş ortalamaları...

• Ankete Katılan
    993
KIZLAR BNM DÜĞÜN 30 EYLÜLDE...ağustosta evimizi tutmayı düşünüyoruz temmuzun sonunda eşyalarımızn çoğunun siparişini vercez 1ayda teslim ediyorlar....eylülde de çeyizim gidecek evimiz yerleşicek:nazar::nazar::nazar::nazar: eksikler tamamlanıcak inşallah yetişir....:27:

canım o anlaşmaya bağlı mesela biz nişanlımla şöyle konuştuk : nişanlımın ailesi bize düğün ve eşya le alakalı hiç borç bırakmıyorlar çok şükür ama bu yüzden de çok borca girdiler onun için bilezikler hariç kalanları ailesine vericez bilezikleri alıcaz sadece

bizde eşyaları-mobilyalar ben ve damat yapıyoruz.... eşimin ailesi oğullarına ev almışlar ama biz oturamıyoruz şu anda, aralarında anlaşmaları varmış kızkardeşi üni yi bitirene kadar kirada kalıcakmış kira parası kızkardeşine gidicekmiş....evi biz tuttuk, kiracı olucaz, mobilya ve beyaz eşyaları biz aldık, daha halı ve perde alıcaz, eşim ank da çalışıyor ben ank dışında hergün gidiş geliş yapıcam , yol paralarımız var, eşimin ailesi takıları aldılar ve düğün salonunu tuttular...... benim çeyiz gelicek 10 saatlik bir şehirden, kameraman falan tutulacak bunlarında parası bizden isteniyor:26:

nasıl yani canım yaa size annesi babası sağ oldukları halde yardım etmıyorlar oyle mı?hangı takı parasını aldılar anlmadım nısanda sana takılanları mı verdınız ?eger öyleyse çok saçma yaa senın hakkın ceyız ıcın takılanlar onları salon parasına nasıl verırler,düğünde takılan paradan verılır hadı anlarım da nişansa eger gercekten cok saçma o parayı alıp sende vermeyı bılırsın onlarmı odemıs oldu sımdı yanı!!!

ben daha konusmadım nısanlımla ama konusucam,nişanda kımseye vermedık tabıkı takıyı benım ceyızlerıme gıttı hepsi...

Son düzenleme:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :43::43::43::43::43::43::43::43::43:

naptım ben yaaaaaa :14::14::14::14: karmate den anadan ayrı babadan ayrıyı dinledimmmmm koptum koptummmmm :14:

Hadi senin teyzen belki sen üzüldün diyte demiştir tutamamıştır kendini
Ama şu bi gerçekki 5 teyzem var 5inide sevmem günahımı isteseler yinede vermem
Çünkü hepsi kopardıklarını kar sayıyor anneme hep onlar böyle böyle yapma etme dedimde hayır öyle değiller diyordu
İyi oldu şimdi kendi kabullendi
Anneme hep derim sen nasıl bunlarla kardeşsin diye
Destek olcaklarına köstekler ya

bende hep teyzem yok diye üzülürdüm :23::23: ama böyle teyzede istemem yanii :50::50: teyze anne yarısı derler ama sende öle değil...bakıyorum herkezin teyzesine gerçekten anne yarısı gibi...benim ne teyzem ne kızkardeşim var...birtek annem var dayanağımmm :16::16:

bende hep teyzem yok diye üzülürdüm :23::23: ama böyle teyzede istemem yanii :50::50: teyze anne yarısı derler ama sende öle değil...bakıyorum herkezin teyzesine gerçekten anne yarısı gibi...benim ne teyzem ne kızkardeşim var...birtek annem var dayanağımmm :16::16:

Nerde çokluk orda b.... diye boşuna dememişler canım:1::1::1:
Olmasın boşver olanların hayrı mı var sanki
Bi tek annen olsun san ayeter canım:16::16::16::16::16:

çok az kaldı canım, hazırlıklar ne alemde :34:

oooooo komşum gelmişşşşşş evet son 22:16: nasılsın bakalım ne var ne yok tamamladınmı biraz eksikleri?

Ben iyiyim kızlar, sizler nasılsınız ???
Stres hat safhadaa :18: Evim daha bitmedii bitmeğe çok az kaldı diyimm :)
Eksik olarakta bi tek halılarımla avizelerim kaldı. Halılarımı beğendim alıcaz önümüzdeki hafta, avizeleride bu hafta inş. hallederiz.
Akşam çeyizlerim yerleşicekk, hem çok heycanlı hem çok garip hissediyorum kendimi :2:
Düğün hazırlığımda da bir tek ayakkabım alınacak o kadar.
Sizde durumlar kızlarr, komşum sen anlatt düğün adaşım benim sende durum ne çeyizin ne zaman gidicek, eşyaların geldimi, evi temizledinizmi :))

Birde kızlar aranızda cibinlik yaptıranınız varmı, yada elinde cibinlik modeli olan varsa paylaşabilirmi ?

canım o anlaşmaya bağlı mesela biz nişanlımla şöyle konuştuk : nişanlımın ailesi bize düğün ve eşya le alakalı hiç borç bırakmıyorlar çok şükür ama bu yüzden de çok borca girdiler onun için bilezikler hariç kalanları ailesine vericez bilezikleri alıcaz sadece

bizde eşyaları-mobilyalar ben ve damat yapıyoruz.... eşimin ailesi oğullarına ev almışlar ama biz oturamıyoruz şu anda, aralarında anlaşmaları varmış kızkardeşi üni yi bitirene kadar kirada kalıcakmış kira parası kızkardeşine gidicekmiş....evi biz tuttuk, kiracı olucaz, mobilya ve beyaz eşyaları biz aldık, daha halı ve perde alıcaz, eşim ank da çalışıyor ben ank dışında hergün gidiş geliş yapıcam , yol paralarımız var, eşimin ailesi takıları aldılar ve düğün salonunu tuttular...... benim çeyiz gelicek 10 saatlik bir şehirden, kameraman falan tutulacak bunlarında parası bizden isteniyor:26:

canım herşeyi biz yapmak istedk nişanlımla ama baya ağır olacak oda bunalıma giydi girecek yani:50:
bende düşündümde babamla konuşcam akşama bize destek çıksın olmuyor böyle, yatak odasını aldırmıcak nişanlım benim aileme ben alırım dedi ama her yük onun üzerinde.

bende babamla konuşsam baba yatak odasını nişanlım alsın ama sizde bana en azından kınada alıncakları falan alsanız işte abiyedir bindallıdır falan olmaz mı ya. kim bilcek nişanlımın değil babamın aldığını ki:31: en azından biraz rahatlar nişanlım.

valla kızlar şuan en canımı sıkan çeyizde denk gelecekler hadi düğün kına kalabalık arada kaynarda çeyiz endişelendiriyo beni inşallah tatsızlık çıkmaz yaa
masatakvimi canım teyzem bana ters davransa kızarım küserim neyse artık işte ama nişanlımın tarafına yapması beni çok ama çok utandırdı senin teyzenler için söylediklerini benim halamlar yapıyo yani varlığı yokluğu bir bi taneside yardıma ihtiyacınız varmı demiyo kızıyorum ama takmıyorum fakat teyzemin yaptığı bunla bir tutulmuyo çok üzdü beni

bi tatsızlık çıkmaz kuzum inşallah, dua edelim bol bol:16:

rabbim herkese huzurlu bir yuva nasip etsin inş:16::16:

kızlar kaç saattir delirecem topiğe giremiyodum netim gitti hep sonunda başardım:46::46::46::46::46::46::46:

amin canım inşallah bende yoğunsun sandım seni:34:

KIZLAR BNM DÜĞÜN 30 EYLÜLDE...ağustosta evimizi tutmayı düşünüyoruz temmuzun sonunda eşyalarımızn çoğunun siparişini vercez 1ayda teslim ediyorlar....eylülde de çeyizim gidecek evimiz yerleşicek:nazar::nazar::nazar::nazar: eksikler tamamlanıcak inşallah yetişir....:27:

yetişir canım yetişir , bizde öyle yapıcaz temmuz sonuna doğru ayarlıcaz hepsini.:16:

Nerde çokluk orda b.... diye boşuna dememişler canım:1::1::1:
Olmasın boşver olanların hayrı mı var sanki
Bi tek annen olsun san ayeter canım:16::16::16::16::16:

Evet canım haklısın...ama sağolsun yengemler, babamın kuzeninin karısı var (uzak akraba ama çok yakınızdır) bunlar hep soruyorlar..yapılacak birşey varmı falan diye :16::16: birileri böyle dedikçe çok hoşuma gidiyor doğrusu :46::46: en çok üzüldüğün nokta guya dostum dediğim insanların hiçbiri ortada yok çok kırgınım onlara :19::19:

Evet canım haklısın...ama sağolsun yengemler, babamın kuzeninin karısı var (uzak akraba ama çok yakınızdır) bunlar hep soruyorlar..yapılacak birşey varmı falan diye :16::16: birileri böyle dedikçe çok hoşuma gidiyor doğrusu :46::46: en çok üzüldüğün nokta guya dostum dediğim insanların hiçbiri ortada yok çok kırgınım onlara :19::19:

Benimde yengem saolsun hep sorar ev bir yerleşmeye başlasın şöyle yapcaz etcez der
Ki kanser yani bende istemiyorum dinlensin istiyorum ama durmuyor işte o da
Benimde senin arkadaşın gibi bir kuzenim var sözde çok yakındık yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi nişanlandığımdan beri yok hiç
Neymiş nişanlanmışım değişmişim
Sen nişanlıyken ben öyle mi davrandım birde küsüyor onla elbise bakmaya gitmemişm diye sen benle gelinlikciye geldin mi kaç kere aradım gel diye gelmedi
Düğünde ne giyceğini konuşur anca:19::19::19::19:

Benimde yengem saolsun hep sorar ev bir yerleşmeye başlasın şöyle yapcaz etcez der
Benimde senin arkadaşın gibi bir kuzenim var sözde çok yakındık yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi nişanlandığımdan beri yok hiç
Sen nişanlıyken ben öyle mi davrandım birde küsüyor onla elbise bakmaya gitmemişm diye sen benle gelinlikciye geldin mi kaç kere aradım gel diye gelmedi

benimki ne gizyeceğini bile düşünmüyor...çok kırgınım ama çokkkk :19::19:
bu hafta liseden kız arkadaşlarla buluşcaz 8-9 senedir görmedim...çoğunun çocuğu falan var...çok değişik olacak...:46::46::46: bir arkadaşla hiç irtibatı koparmamıştık topladık kızları :46::46:

bu hafta liseden kız arkadaşlarla buluşcaz 8-9 senedir görmedim...çoğunun çocuğu falan var...çok değişik olacak...:46::46::46: bir arkadaşla hiç irtibatı koparmamıştık topladık kızları :46::46:

sonunda ben geldim kızlarrrrr:1::1::1: uyuz etti beni pc ayyy:52::52::52:

Allah'ım hepimizin gönlüne göre versin kızlar:16: zor işler bunlar gerçekten,sevgi saygı çok önemli karşılıklı.
Allahım hepimize yardım eder kızlar bol bol dua edelim bu dönemde, hem recep ayındayız
:34: dualarımızı kabul etsin Allah'ım inşallah.
benim arkadaşımda kayınvalidesiyle baya sorun yaşamıştı ama karşılıklı hataları anladılar ve düzelttiler zamanla:16:

amin canımm inşş:16::16::16::16:

Günaydın Güzellikler...

Canım aslında paypal senın güvenliğin için var,yani kartla güvenli alışveriş yapabilmen için,tabi kartının paypala kayıtlı olması lazım,ben kapıda ödemeyi sectim,kargoyu takıp edebılıyosun 4 gun de geliyomuş zaten,ona göre eve bırını koyarsın sıkma canını...

Maşallha canım gunlerı bıtırdın ytarıhım değişmese bu pazarda ben evleniyordum kız,hadı bakalım hersey gönlüne göre olur inş. resimleri bekliyor olucaz..

Nişanlın hata etmiş biraz güzelim aslında daha düşünerek konusması lazım ne demek erkek ailesi karar verirmiş,tabıkı kız karar verecek kınaya,ayrıca annen neden kına ıstemıyo anlamadım tatlım,senı dusunerek en ıyısını yapmalı bence karsı taraf da bu konuda bıraz haklı her anne oğlu yada kızı evlenırken boyle anları yakınlarıyla paylaşarak yasamak ıster 20 kısı senın kız arkadasların olsa evde yapsanız nısanlının annesi yakınları üzülmez mi?Sen cok uzulmussun okudum yazdıklarından bazı konuları kuzum ama nısanlın bu heyecanı ilk kez yaşıyo biraz mazur görün ailesi kına gecesı istemekde bence cok haklı...

Aaaaa ne kadan ayıppp,isim yok kızlar boşuna mı gectik kadınlar hamamına...

Maşallh canım nazar değmesin size valla imrenerek okuyorum yazdıklarını ilişkilerinizi,
ama ben böyle olamıycm yaa bazen diyorum ben cadı bı gelınmıyım acaba yaa hıcbısey yokken bıle annesını görünce içim daralıyo hemen,ben neden sevemıyorum bu kadnı yaa halbukı tanımadan evvel telefonda konusurken ne kadar sevınıyordum iyi bi kayınvalidem olacak diye,ben mi kötüyüm acaba yaa benım ailemmi kötü acaba neden hıcbırımız bu konuda mutlu değiliz bilmiyorum:(

canım bende mavıyı çok begendim en sık olan o içlerinde,dediğin gibi masanın çiçeği aşağı dogru sarkan biset olursa cok guzel olur
bunun gibi mesela,Eki Görüntüle 432739

Amin canım ama şunu unutma ki bu senin sansından kaderinin güzelliğinden geliyo,herkes senın kadar sanslı değil bak bende isterdim annem kadar içim ısınsın ama olmuyo işte

Kader arkadaşıyıoz bız galiba,sevmeye calıstıkça dah da sogudum dün aradım resmen kalbini kırdım bıle dıyebılırım ama aksam gördüm hiçbişey olmamıs gıbı aynı davrandı,sevebıldıgım tek özelliği bu iğneleyici lafları yok kin tutma,şikayet etme huyu da yok buna şükür:)

günaydın canım:3:
saol canım allah razı olsun :nazar::nazar::nazar:rabbim herkese nasip etsin inşş:16::16::16::16::16:

aşkolsun yani kızlar günaydın nasılsınız dedim hiç biriniz ne gördünüz ne cevap verdiniz ben şimdi küsmeyeyimde napiyim:19::19::19:

günaydın canım ben bi süre giremedim görmedim o yüzden :12::12::12: nasılsın kuzum ben iyim bu arada:1::1:

masatakvimi ,my_everything , whewonthelove

kıslar nedir sizin bu teyzelerin durumu , çok kızıyorum böyle şeylere sanki 7 kat eller yani:19:

hiç aldırmayın boşverin kızlar, baksanıza demek ki kendi teyzen bile bunu yapıyorsa kaynananın yapması çok normal sonuçta kaynana el yani dimi ama :55:

isyan ve good_heart yoğunlar galiba:44:

yok canım yaa bu pc beni delirtiyoo:52::52::52:
demekki her ailede bir pürüzlük çıkartan oluyoo kızlarr:30::30::30: dikkat edelimmm uzak tutalım elimizden geldiğince:45::45::45:

Günaydın kızlar ben geldim:3:

hoşgeldin canım:3:

:21::21::21: ayy ne az kaldı yaa benim o heyecanlarım geldi aklımaa:52::52::52::52:

canım herşeyi biz yapmak istedk nişanlımla ama baya ağır olacak oda bunalıma giydi girecek yani:50:
bende düşündümde babamla konuşcam akşama bize destek çıksın olmuyor böyle, yatak odasını aldırmıcak nişanlım benim aileme ben alırım dedi ama her yük onun üzerinde.

bende babamla konuşsam baba yatak odasını nişanlım alsın ama sizde bana en azından kınada alıncakları falan alsanız işte abiyedir bindallıdır falan olmaz mı ya. kim bilcek nişanlımın değil babamın aldığını ki:31: en azından biraz rahatlar nişanlım.

amin canım inşallah bende yoğunsun sandım seni:34:

yetişir canım yetişir , bizde öyle yapıcaz temmuz sonuna doğru ayarlıcaz hepsini.:16:

yok kuzum şimdilik değill nasılsın bakalım çok katılamadım sohbetinizee :31::31::31:

:21::21::21::21:
Ohhhh hoş ssohbetler şimdiden tatlım:49::49:

Eksik olarakta bi tek halılarımla avizelerim kaldı. Halılarımı beğendim alıcaz önümüzdeki hafta, avizeleride bu hafta inş. hallederiz.
Akşam çeyizlerim yerleşicekk, hem çok heycanlı hem çok garip hissediyorum kendimi :2:
Sizde durumlar kızlarr, komşum sen anlatt düğün adaşım benim sende durum ne çeyizin ne zaman gidicek, eşyaların geldimi, evi temizledinizmi :))

Birde kızlar aranızda cibinlik yaptıranınız varmı, yada elinde cibinlik modeli olan varsa paylaşabilirmi ?
güzel telaşeler bunlar, Allah hepimize tamamlamayı nasip etsin hayırlısıyla:16:

Canım ben çok yakın bir arkadaşım var düşün izmire 2 saat uzaklıkta oturuyor ama her hafta sonu geliyor yardıma
İşi gereği sürekli yurt dışında Allah razı olsun her gittiğinde birşey alıp getirir
Öyle bir arkadaşki aslında arkadaş denmez kardeş ötesi :nazar::nazar::nazar::38::38::38::38::16::16::16:
Hakkı çok büyük ödeyemem belki o evlendiğinde ben o kadar sık bile gidemeyebilirim
Annemde çalıştığı ev işleri filan derken çok yardım edemedi ama fikir verdi yıkancakları yıkadı
Arkadaşım ve ben hallettik herşeyi aslında

Ben halalarımın hakkını ödeyemem kargolarım eksik olmuyor
El işleri gecelikler havlular
ki 2 halam var 3 tanede cocukları var
en küçükleri daha 2 yaşında o küçük cocuklarla bile yapıyorlar taşıyorlar
Ve farklı şehirlerde yaşıyoruz
Allah razı olsun

Canım 1 tanede ola 5 tande olsa hayırsız hayırsızdır
Takmayacağım hiç bir eşyamıda göstermedim çatlasınlar:21::21::21::21::21:

masatakvimim bak halaların ne iyi yardım ediyorlar sana, benimde bir halam var daha doğrusu halam değil ama bizim halamız yok diye babamızın kuzenine hala diyoruz, kadın nişanımda da yardım etti evlenirkende şimdi baş rol oynuyor resmen çok ta seviyorum onu,Allah razı olsun, yardım edenlerden.

uzakta olanların da arayıp sorması yeter, düşünmeleri yeter.

aman kızlar boşverin ne demişler hayırsız 10 komşun olacağına hayırlı 1 komşun yeter o misal yani.
:34:

Kayınvelidecim aradııı :nazar::nazar::nazar: nasılsın kızım özledim diyoooo:16::16::16: yerim ben bu kadını yaaa :nazar:benim gerçekten 2.bi annem oldu rabbim utandırmasınnnnn :16::16::16::16::16::16:

Ben halalarımın hakkını ödeyemem kargolarım eksik olmuyor
El işleri gecelikler havlular
ki 2 halam var 3 tanede cocukları var
en küçükleri daha 2 yaşında o küçük cocuklarla bile yapıyorlar taşıyorlar
Ve farklı şehirlerde yaşıyoruz
Allah razı olsun

Canım 1 tanede ola 5 tande olsa hayırsız hayırsızdır
Takmayacağım hiç bir eşyamıda göstermedim çatlasınlar:21::21::21::21::21:

Maddi açıdan bişi istemiyorum zaten almasınlar ama bak ben akşamdan akşama geldim ütü yaptım yastık doldurdum eşya koliledim gece kaçlarda yatıp ta sabah işe geldim hiç biri çalışmıyo evde evlerimizde yakın birbirine bu açıdan destek olabilirlerdi ama olsun kimseden bişi istemiyorum annem yeter bana ayrıca benimde halam 5 tane hadi bir tanesi yurt dışında onu saymasan bile 4 tane yani

rabbim herkese huzurlu bir yuva nasip etsin inş:16::16:

kızlar kaç saattir delirecem topiğe giremiyodum netim gitti hep sonunda başardım:46::46::46::46::46::46::46:

amin canımmmm:16::16::16:
bizde nerde bu kız işi var heralde dedik

ohh ne güzel planlamışsınız canım yetişir merak etme

nasıl yani canım yaa size annesi babası sağ oldukları halde yardım etmıyorlar oyle mı?hangı takı parasını aldılar anlmadım nısanda sana takılanları mı verdınız ?eger öyleyse çok saçma yaa senın hakkın ceyız ıcın takılanlar onları salon parasına nasıl verırler,düğünde takılan paradan verılır hadı anlarım da nişansa eger gercekten cok saçma o parayı alıp sende vermeyı bılırsın onlarmı odemıs oldu sımdı yanı!!!

ben daha konusmadım nısanlımla ama konusucam,nişanda kımseye vermedık tabıkı takıyı benım ceyızlerıme gıttı hepsi...

benim nişanda takılan paralar bohçalara gitti çeyrekler duruyo hala nişan takısı kızda kalır tabiki erkek tarafına verilmezki

canım çeyizi 2 hafta kala yani ayın onunda götürelim 1 hafta kala yani 17 sinde yerleştirelim diye düşündüm 2 hafta önce getirmek istiyorum ki şuanki evdede temizlik yapılabilsin şehir dışından misafirler gelecek götürüp niye yerleştirmiyorum çünkü anneannem ben gelmeden yerleşmesin dedi oda 1 hafta kala gelecek onu kırmadım bende eşyaların hepsi tamam sadece yatak odasının tülü ve halısı kaldı onlarıda ben yaptıracağım çeyizde gidecek yarın hallederim inşallah onun dışında temizlikte çeyiz yerleşirken yapılacak ama biz 1 ay kadar önce gidip inşaat pisliğini temizlemiştik canım cibinlik yaptırmayı düşünmüyorum çünk odam zaten küçük o dahada kalabalık gösterir onu yerine yatağın başına iki tane kuğunun olduğu güzel bi tablo aldım:16::16:

evet canım dua ediyorum zaten hep
nişanlının ailesi destek olsun birazda canım neden olmuyorlar

Back