göğüs pompası olarak neyi önerirsiniz?
Cevaplariniz icin tesekkurler, arkadaslar! Benim bebegim de konusmalari dinliyor. Umarim birseyi yoktur.
Ben emziriyorum canim...Yoksa uykusunu dagitiyo hickirik
ben emziriyorum canım ,zaten memeyle kavuşma anı bi harika, ne yapsın onun dünyasıda o..ayrıca hıçkırığıda geçio..
kızlar size nasıl imreniyorum bir bilseniz. ikinci kuzumu 22 temmuzda doğum yaptım. sezeryan ile.. ilkini de emziremedim. bunu da.. Allah bol bol süt versin size.. kimse nin göğüsü benimki kadar işlevsiz değildir herhalde...
İyi akşamlar kızlar, nasılmış bakalım topiğimizin yorgun ama harika anneleri?
Biz bugün kızımla 1.ayımızı doldurduk ve 2.sarılık aşımızı olduk. Yarın da kulak, kalça çıkığı ve ilk ay kontrolümüz var, inşallah herşey yolunda gider. Meleğim 3.600 gr. ve 50cm. doğmuştu, bugün ölçtü hemşire 4.900 gr. ve 55cmolmuş güzel kızım maşallah, gelişimi iyi dedi, sevinip geldik biz de şükür
Gaz damlasını aksatınca o gün huzursuz oluyor bebeğim, dün düzenli verdim, rezene çayından da verdim rahatladı, güzel uyudu baya ama bünyesi alışır mı ki bu sefer de? Yine ara ara atlatarak vereyim diyorum. Siz düzenli mi veriyorsunuz ? Bir de sağlık ocağı bize kalsiyum damlası da vermişti, günde 3 damla veriyorum 15 günlük olduğundan beri, size de verildi mi? Daha ufacıktan bu kadar ilaç canımı sıkıyor ama inşallah bi zararı olmaz?
Teşekkürler kızlar yanıtlarınız için, ben bazen hıçkırığının durmasını bekletiyordum ama ben de bekletmeyeyim o zaman
Amin canım, Allah analı babalı büyütsün yavrularını da neden sütün olmuyor ki? Yani ilk gün benim de olmamıştı ama sonra ısrarla emzirince gelmeye başladı. Senin neden olmadı, stresli miydin o günlerde, o çok etkiliyormuş :2:
Kızlar benim kız hıçkırık tuttuğunda ısrarla meme istiyor. Çünkü emmeye başlayınca hıçkırığı duruyor. Şimdi ben onun isteğine mi cevap vereyim, yoksa hıçkırarak rahatlamasını mı bekleyeyim?
Medela kullaniyorum cok memnunum tavsiye ederim kendimde cok arastirarak almistim...
merhaba
topiği sürekli takip edemiryorum ama senin konun dikkatimi çekti. benimde 37 günlük bi oğlum var. bizimde doğduğumuzdan beri sürekli hıçkırıyor öyle ki büyük insanlar gibi hıçkırıyor.çok canım sıkılıyodu çünkü bi süre sonra hıçkırıktan kendide sıkılıyor aynı senin dediğin gibi hıçkırınca memeye sarılıyordu en az iki üç doktora sordum hepsi bebeklerin hıçkırdıklarını olur öyle dediler ama dün hastaneden verdikleri evde bebek bakımı kitabına bakma fırsatı buldum orda okudum bebekler gazları olduğu için hıçkırırlarmış artık hıçkırdığı zaman meme vermiyorum gazını çıkarmaya çalışıyorum rahatlıyor gazı çıkınca:))) tabi bizde rahatlıyoruz o gaz çıkarınca... tabi her çocuk aynı olur mu bilmem istersen bi dene derim ben.
gögüs pompası ile ilgili marka ve model yazabilirmisiniz?
merhaba
topiği sürekli takip edemiryorum ama senin konun dikkatimi çekti. benimde 37 günlük bi oğlum var. bizimde doğduğumuzdan beri sürekli hıçkırıyor öyle ki büyük insanlar gibi hıçkırıyor.çok canım sıkılıyodu çünkü bi süre sonra hıçkırıktan kendide sıkılıyor aynı senin dediğin gibi hıçkırınca memeye sarılıyordu en az iki üç doktora sordum hepsi bebeklerin hıçkırdıklarını olur öyle dediler ama dün hastaneden verdikleri evde bebek bakımı kitabına bakma fırsatı buldum orda okudum bebekler gazları olduğu için hıçkırırlarmış artık hıçkırdığı zaman meme vermiyorum gazını çıkarmaya çalışıyorum rahatlıyor gazı çıkınca:))) tabi bizde rahatlıyoruz o gaz çıkarınca... tabi her çocuk aynı olur mu bilmem istersen bi dene derim ben.
iyi dileklerin içinteşekkür ederim. benim ilkinde de olmamıştı. annem 1 hafta durdu gitti. büyük kızım çok huysuzlandı. herşeye ağlamaya başladı benden başkasına gitmiyordu. bir bebebkle bi onunla uğraşmak yordu. wc ye bile gitmeye fırsatım olmuyordu. 15. gün dikişlerim açıldı, göğsüm yara oldu yaralarım yeni kapandı derken anca 20 gün emdi sonra damlası bile kalmadı... ilkinde hadi bilememiştim ama bunda da stresten neden sütüm olmuyor diye üzülmekten artık neden bilemiyorum.. sanırım hayatta iki çocuğunuda emziremeyen bir ben varımdır..
Allah mama alcak gücü olmayanlara bol süt versin inşallah. çok şükür en azından sağlıklı bir bebeğim var ya mamayı da almayı reddetseydi ? hepinize bol sütlü sağlıklı günler... benim için en büyük ızdırap emziren bir anne görmek insanın içi cızlıyor...
Hayırlı olsun 1. ayınız canım :)) Biz de 2 gün önce 40 ımızı uçurduk... Upuzun, sağlıklı, güzel ömürleri olsun
Gaz ilacını aksatınca benim de bebeğim huzursuz oluyor. Ne yapalım, acı çekmesinden iyidir diye düşünüyorum ben. Bugünden itibaren gene düzenli vereceğim.
Bizim doktorumuz 15. günde multi tabs diye a-c-d vitamin kompleksi verdi bize. Kalsiyumdan hiç bahsetmedi.
iyi dileklerin içinteşekkür ederim. benim ilkinde de olmamıştı. annem 1 hafta durdu gitti. büyük kızım çok huysuzlandı. herşeye ağlamaya başladı benden başkasına gitmiyordu. bir bebebkle bi onunla uğraşmak yordu. wc ye bile gitmeye fırsatım olmuyordu. 15. gün dikişlerim açıldı, göğsüm yara oldu yaralarım yeni kapandı derken anca 20 gün emdi sonra damlası bile kalmadı... ilkinde hadi bilememiştim ama bunda da stresten neden sütüm olmuyor diye üzülmekten artık neden bilemiyorum.. sanırım hayatta iki çocuğunuda emziremeyen bir ben varımdır..
Allah mama alcak gücü olmayanlara bol süt versin inşallah. çok şükür en azından sağlıklı bir bebeğim var ya mamayı da almayı reddetseydi ? hepinize bol sütlü sağlıklı günler... benim için en büyük ızdırap emziren bir anne görmek insanın içi cızlıyor...
2 aylık oğlum 27 hazirandı
sütün çoğalması değil galiba
internetten de şimdi baktım damak düşmesi filan bi kaç kişi de bişeyler yazmış
ama ne zaman nasıl geçer bilmiyorum
doktora da eşim götürmek istemiyor
yakınlarda doktora gidecek olan varsa bu konuyu sorabilirler mi
bu ses yutkunma sesi değil , yutkunma lık lık diye geliyor
bu cuk cuk gibi bi ses
Aminnnn canım amin, Rabbim hepimizin yavrularını korusun gözetsin inşallah
Sizin de kırkınız hayırlı olsunNasıl bişey kırkını çıkarmak anlatsana biraz Ben kendimi kırka öyle bi şartlandırdım ki, sanki kırkımıza ulaşınca benim terlemelerim, sıkıntılarım, uykusuzluğum vb. hemencecik geçecek, kızım bianda olgunlaşıp sancısı bitecek, gülecek, oturacak, hatta bana cevap bile verecek gibi geliyor Çok mu abartmışım 40 olayını ki? Bize bu damlayı sağlık ocağındaki aile hekimiz verdi, Monovit D3 adı. Seninki ile benzer içerikli gibi. Her ilde farklı uygulama var ya, o yüzden yazdım ben, bakalım kim ne kullanıyor diye. Belki daha farklı ilaçlar verenler de vardır.
Bu arada kızlar, benim lohusalığımın bitmesine 7-8 gün var ama ara ara kanamam devam ediyor. 2 gündür yoktu hiç, bugün yine olmuş biraz. Siz de durumlar nasıl? Bir de normal doğum yapan arkadaşlar, dikişleriniz ne alemde? Ben de acı pek yok ama eşim benden bişeyler talep eder 40 çıkınca diye tedirginimSiz neler yapmayı planlıyorsunuz bu konuda?
Benim bebeğim de 28 Temmuz doğumlu son 1 haftadır yedikten sonra kusmadan rahatlayamıyor az kustuğunda problem diilde bazen burnundan gelerek kusuyor bazen süt bazen yoğun çökelek gibi bir şey geliyor ağzından ve biraz da balgamlı gibi oluyor çökelek gibi gelen sürekli olmadığı için pimpirikli olmamaya çalışıyorum sonunda gelişimi normal gidiyor kilo alımı emmesi falan iyi ve düzenli ama gene de içim rahat etmiyor işte doktor randevumuz da ayın 5inde ne yapsam bi doktora göstersem mi randevumdan önce yoksa beklesem mi?