2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar bu face e nasıl eklenebiliyorum ben bilmiyorum ya ismim ......... resmimde altın yumurta buradakiyle aynı yani.burdan birini mi arkadaş olarak davet edicam? bende eklenmek istiyorum kızlar yardımcı olun lütfen

Ben emziriyorum canim...Yoksa uykusunu dagitiyo hickirik

ben emziriyorum canım ,zaten memeyle kavuşma anı bi harika, ne yapsın onun dünyasıda o..ayrıca hıçkırığıda geçio..

Teşekkürler kızlar yanıtlarınız için, ben bazen hıçkırığının durmasını bekletiyordum ama ben de bekletmeyeyim o zaman

Amin canım, Allah analı babalı büyütsün yavrularını da neden sütün olmuyor ki? Yani ilk gün benim de olmamıştı ama sonra ısrarla emzirince gelmeye başladı. Senin neden olmadı, stresli miydin o günlerde, o çok etkiliyormuş :2:

İyi akşamlar kızlar, nasılmış bakalım topiğimizin yorgun ama harika anneleri?

Biz bugün kızımla 1.ayımızı doldurduk ve 2.sarılık aşımızı olduk. Yarın da kulak, kalça çıkığı ve ilk ay kontrolümüz var, inşallah herşey yolunda gider. Meleğim 3.600 gr. ve 50cm. doğmuştu, bugün ölçtü hemşire 4.900 gr. ve 55cm olmuş güzel kızım maşallah, gelişimi iyi dedi, sevinip geldik biz de şükür

Gaz damlasını aksatınca o gün huzursuz oluyor bebeğim, dün düzenli verdim, rezene çayından da verdim rahatladı, güzel uyudu baya ama bünyesi alışır mı ki bu sefer de? Yine ara ara atlatarak vereyim diyorum. Siz düzenli mi veriyorsunuz ? Bir de sağlık ocağı bize kalsiyum damlası da vermişti, günde 3 damla veriyorum 15 günlük olduğundan beri, size de verildi mi? Daha ufacıktan bu kadar ilaç canımı sıkıyor ama inşallah bi zararı olmaz?

Son düzenleme:

Hayırlı olsun 1. ayınız canım :)) Biz de 2 gün önce 40 ımızı uçurduk... Upuzun, sağlıklı, güzel ömürleri olsun
Gaz ilacını aksatınca benim de bebeğim huzursuz oluyor. Ne yapalım, acı çekmesinden iyidir diye düşünüyorum ben. Bugünden itibaren gene düzenli vereceğim.
Bizim doktorumuz 15. günde multi tabs diye a-c-d vitamin kompleksi verdi bize. Kalsiyumdan hiç bahsetmedi.

iyi dileklerin içinteşekkür ederim. benim ilkinde de olmamıştı. annem 1 hafta durdu gitti. büyük kızım çok huysuzlandı. herşeye ağlamaya başladı benden başkasına gitmiyordu. bir bebebkle bi onunla uğraşmak yordu. wc ye bile gitmeye fırsatım olmuyordu. 15. gün dikişlerim açıldı, göğsüm yara oldu yaralarım yeni kapandı derken anca 20 gün emdi sonra damlası bile kalmadı... ilkinde hadi bilememiştim ama bunda da stresten neden sütüm olmuyor diye üzülmekten artık neden bilemiyorum.. sanırım hayatta iki çocuğunuda emziremeyen bir ben varımdır..
Allah mama alcak gücü olmayanlara bol süt versin inşallah. çok şükür en azından sağlıklı bir bebeğim var ya mamayı da almayı reddetseydi ? hepinize bol sütlü sağlıklı günler... benim için en büyük ızdırap emziren bir anne görmek insanın içi cızlıyor...

merhaba
topiği sürekli takip edemiryorum ama senin konun dikkatimi çekti. benimde 37 günlük bi oğlum var. bizimde doğduğumuzdan beri sürekli hıçkırıyor öyle ki büyük insanlar gibi hıçkırıyor.çok canım sıkılıyodu çünkü bi süre sonra hıçkırıktan kendide sıkılıyor aynı senin dediğin gibi hıçkırınca memeye sarılıyordu en az iki üç doktora sordum hepsi bebeklerin hıçkırdıklarını olur öyle dediler ama dün hastaneden verdikleri evde bebek bakımı kitabına bakma fırsatı buldum orda okudum bebekler gazları olduğu için hıçkırırlarmış artık hıçkırdığı zaman meme vermiyorum gazını çıkarmaya çalışıyorum rahatlıyor gazı çıkınca:))) tabi bizde rahatlıyoruz o gaz çıkarınca... tabi her çocuk aynı olur mu bilmem istersen bi dene derim ben.

Katiliyorum size. Hastanedeki bebek hemsiresi de bana ayni seyi soylemisti: Bebekler gazi oldugu icin hickirirmis. O yuzden gazini alip emzirmeye calismali.

gögüs pompası ile ilgili marka ve model yazabilirmisiniz?

Markasi Medela modeli single deluxe sanirim bu medelanin en basit modeli yani daha guclu motorlularida var.Eger sut getirmek icin veya her gun sik sik kullanacaksan bu modeli tavsiye etmiyolar yine medelanin daha guclu motorlu olanlari var onlari tercih etmen gerekmis...

Teşekkürler canım, dikkat ettim, gaz çıkarmaya çalışırken hep hıçkırmaya başlıyor benim kızım da ve hemen meme istiyor devamında. Hem hıçkırıp, hem süt çekmeye devam etmesi soluk borusuna kaçar diye tedirgin ediyordu beni, gazdan dolayı ise gaz çıkarma çalışmalarına devm edeyim, durmazsa emzireceğim mecbur Tekrar teşekkürler bilgilendirdiğin için

Yalnızlık ve stres seni zorlamış canım ya, çok üzüldüm senin adına benim annem de benim yanımda 10 gün kalabildi, sonra ben de yalnız kaldım ama senin durumun daha zormuş, Allah kolaylık versin bundan sonra inşallah. Lütfen bu şekilde negatif düşünüp de kendini daha fazla üzme artık. Anne sütünü verebilsen daha iyi olurdu tabi ama bu herşeyin de sonu değil, şuanki mamalar içerik olarak bebeğin tüm ihtiyaçlarına cevap verebiliyor. Neden anne sütü veremedim diye kendini harap edip, üzmek yerine çok şükür sağlıklı iki yavrum var deyip şükret bence. Yakın çevremde, en az 7-8 yakın arkadaşım uzun zamandır denemelerine rağmen halen daha çocuk sahibi olamadılar, o yüzden herhangi bi sıkıntıda ben bunu hatırlıyorum ve şükrediyorum. Sen de üzme kendini

Aminnnn canım amin, Rabbim hepimizin yavrularını korusun gözetsin inşallah
Sizin de kırkınız hayırlı olsun Nasıl bişey kırkını çıkarmak anlatsana biraz Ben kendimi kırka öyle bi şartlandırdım ki, sanki kırkımıza ulaşınca benim terlemelerim, sıkıntılarım, uykusuzluğum vb. hemencecik geçecek, kızım bianda olgunlaşıp sancısı bitecek, gülecek, oturacak, hatta bana cevap bile verecek gibi geliyor Çok mu abartmışım 40 olayını ki? Bize bu damlayı sağlık ocağındaki aile hekimiz verdi, Monovit D3 adı. Seninki ile benzer içerikli gibi. Her ilde farklı uygulama var ya, o yüzden yazdım ben, bakalım kim ne kullanıyor diye. Belki daha farklı ilaçlar verenler de vardır.

Bu arada kızlar, benim lohusalığımın bitmesine 7-8 gün var ama ara ara kanamam devam ediyor. 2 gündür yoktu hiç, bugün yine olmuş biraz. Siz de durumlar nasıl? Bir de normal doğum yapan arkadaşlar, dikişleriniz ne alemde? Ben de acı pek yok ama eşim benden bişeyler talep eder 40 çıkınca diye tedirginim Siz neler yapmayı planlıyorsunuz bu konuda?

Benim bebeğim de 28 Temmuz doğumlu son 1 haftadır yedikten sonra kusmadan rahatlayamıyor az kustuğunda problem diilde bazen burnundan gelerek kusuyor bazen süt bazen yoğun çökelek gibi bir şey geliyor ağzından ve biraz da balgamlı gibi oluyor çökelek gibi gelen sürekli olmadığı için pimpirikli olmamaya çalışıyorum sonunda gelişimi normal gidiyor kilo alımı emmesi falan iyi ve düzenli ama gene de içim rahat etmiyor işte doktor randevumuz da ayın 5inde ne yapsam bi doktora göstersem mi randevumdan önce yoksa beklesem mi?

Selam dry-deniss,
Emzirme konusnda ailecek cook hassas olduk:) bu sebeple eger ukalalik olarak algilamazsan ufak bir tavsiye vermek istiyorum. Ablam cok ugrastigi halde, eve hemsireler vs geldi, kurslara gitti malesef meme veremedi oglusuna ve en sonunda pes etti; sagip iciriyordu. Ben dogum yaptigimda benim bebekte kabul etmedi memeyi...aranip aranip memeyi tutamiyordu yavrum. annem yine cok uzuldu tabiii. Annemle tam 1 ay araliksiz ugrastik, bebek ciglik cigliga agladi ama sonunda basardik memeye tutunmayi ogretmeyi. Biz bir hemsireden yardim aldik, eve geldi 1 gun boyunca calistik beraber...gerci kadin gitti bizim kiz yine unuttu meme almayi ama sonunda basardik meme simdi en yakin dostu bizimkinin:)
Benden tavsiye mama verdikten sonra birazda memende tut, emzirdikce sut geliyor sonucta, hic sut olmasa bile tut memende, bir sure sonra gelir sutun...hem mama hem meme verirsin...yavas yavas mamayi azaltirsin
Dedigim gibi konu cok hassas bizim evde...babam dalga geciyor, benim torunlarin meme alerjisi var ama kucuk kizim inatci bir keci diyor...sonuc 2. meme vakasinda zafer annenin oldu:) Sakin vazgecme yapabilirsin...aklina hep bu gelsin yapabilirim. Bebegine de telkinde bulun anneye guven diye...
Bir de pompa ile duzenli pompala. yine sut geliyor
Not: emzirme ile ilgili cok guzel videolar var internette. Bir de slikon meme uclari kullanabilirsin ilk baslarda ogretmek icin. Unutma bebekler ilk uc ayda herseye cok kolay adapte oluyor o yuzden sakin aldirma cevrende bu bebek biberona alismis diyenleri onemli olan senin ne kadar kararli oldugun...tabii bir de bakmak zorunda oldugun minik bir cocuk daha olunca hayat katmerli zor senin icin...cok kolay gelsin canim sana...
Sevgiler,

Arkadasim,
Benim bebekte bazi zamanlar yapiyor bunu. Ozellikle geceleri uzun uyuyor ve goguslerim bayagi sisiyor, sabah 4:30'da emerken yapiyor bu sesi...sut cok birikince memede cok hizli geliyormus. bu sebeple bebek de hizini ayarlayabilmek icin aralarda memeden ayriliyor (agzini ayiriyor) bu sebeple cok cok diye ses cikiyor aslinda o anlarda hava yutuyor. Buna 'forcefull let down' deniyor. Emerken bebisin asagidakilerden bir veya birkac tanesini surekli yapiyorsa sorun sutun akis hizi bebis icin cok fazla demek oluyormus:
1-bebek emerken bogulacakmis gibi yada oksurecekmis gibi oluyor mu?
2- Emerken are are kendini memeden itip uzaklastiriyor mu?
3- emerken arada bir sadece meme basin tutup sut akisini yavaslatmaya calisiyormu?
4- Emerkenn klik klik dire see geliyorsa
5- surekli kusuyorsa ve cop gazliysa
6- periyodik olarak emmey redediyorsa

sut fazlasi bunun sebebi...bebegi emzirirken biraz daha kafasini yuksekte tutmak cozumlerden biri, bir digeri daha sik emzirmek...

Canım bende 40 mucizesi olmadı :))) Düzenimizde değişiklik olmadı. Ama tabi bazılarında 40 dolunca gerçekten değişim oluyormuş :))
Sen normal doğum mu yaptın? Belki o yüzden kanaman hala devam ediyor olabilir. Bende 3-4 gündür akıntı başladı. Doktora kontrole gittiğimde sorarım artık.

Canım için rahat etmiyorsa doktorunu arayıp sorabilirsin. Balgamlı olan sürekli mi oluyor?

KIZLAR YARDIIIMMMM....
yeni konu açacaktım ama beceremedim...
kızım doğduğundan beri elektirkli pompayla sağıp veriyorum biberonla...
ama canıma yetti artık...mama olsa daha kolay olrdu çalkala ver...süt ısıtma derdi yok..gece bi çocuğa kalk bi süt sağmaya kalk 6-7 kere uykum bölünüyor hiç uyuyamıyorum...
sağarak süt verenlere soruyorum...kaç saatte bir sağmam lazım...2 idi ilk başta ben bunu 3-3,5 yaptım şimdi 4 yapıcam ama göğüslerim acıyor sağmayınca doluyor...
kızarıp sertleşiyor...bu arada lansinoh göğüs kremine para yetiştiremiyorum hemen bitiyor göğüs pedide öyle...yeterki anne sütü alsın diye sabrediyorum ama ne kadar böyle gidecek...5-6 aylık olunca günde 2-3 kez sağsam yetmezmi...

22 temmuzda bebişimi aldım kucağıma ilk haftalar zorlu geçti sürekli emerken genzine kaçırıyordu ilk kaçırdığında ölümden döndürdük allahım korusun şuanda süreklü geceleri gaz problemi çekiyorum saatlerce uğraşiyoruz bugün humananın kimyonlu rezene çayını aldım bida nurse harveys bitkisel şurup aldım inşallah faydası olur bide uzun uzun hiçkırık tutuyo sürekli gazından dolayı

gaz için bişey kullanıp faydasını görenler lütfen yardım edin ağlama krizlerine giriyo cimcimem babasıyla bereber nerdeyse bizde beraber oturup ağlayacak duruma geliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…