- 6 Aralık 2009
- 6.094
- 2.599
KIZLAR YARDIIIMMMM....
yeni konu açacaktım ama beceremedim...
kızım doğduğundan beri elektirkli pompayla sağıp veriyorum biberonla...
ama canıma yetti artık...mama olsa daha kolay olrdu çalkala ver...süt ısıtma derdi yok..gece bi çocuğa kalk bi süt sağmaya kalk 6-7 kere uykum bölünüyor hiç uyuyamıyorum...
sağarak süt verenlere soruyorum...kaç saatte bir sağmam lazım...2 idi ilk başta ben bunu 3-3,5 yaptım şimdi 4 yapıcam ama göğüslerim acıyor sağmayınca doluyor...
kızarıp sertleşiyor...bu arada lansinoh göğüs kremine para yetiştiremiyorum hemen bitiyor göğüs pedide öyle...yeterki anne sütü alsın diye sabrediyorum ama ne kadar böyle gidecek...5-6 aylık olunca günde 2-3 kez sağsam yetmezmi...
Ben de sağarak veriyorum, ilk ay hiç mama vermedim sütüm gayet iyiydi. Ben de 2-3 saatte bir sağıyordum, şimdi 6 saatlere filan çıktı.
Bir rahatsızlık geçirdim bayağı ateşlendim, sütüm birden azaldı, ya da sağmadan dolayı azaldı bilemiyorum, şimdi mecburen mama süt ikisini de veriyorum.
Sağmak gerçekten bir süre sonra eziyete dönüşüyor, ilk zamanlar olsun anne sütü alıyor diyor insan ama zamanla çok zor oluyor.
Bir de bebeğim çoğu kez o kadar huzursuz oluyor ki gün içinde bırakıp sağamıyorum bile.
Bende ilk ay 3 saatte bir sağmazsam üstüme başıma akıyordu, o yüzden sık sağmakta fayda var, birde sanırım sık sağmayınca ileri ki zamanlarda sütün azalma ve kesilme durumuda olabiliyor.
Allah kolaylık versin, zor oluyor kesinlikle ama şükür sütünüz var.