2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de sağarak veriyorum, ilk ay hiç mama vermedim sütüm gayet iyiydi. Ben de 2-3 saatte bir sağıyordum, şimdi 6 saatlere filan çıktı.
Bir rahatsızlık geçirdim bayağı ateşlendim, sütüm birden azaldı, ya da sağmadan dolayı azaldı bilemiyorum, şimdi mecburen mama süt ikisini de veriyorum.
Sağmak gerçekten bir süre sonra eziyete dönüşüyor, ilk zamanlar olsun anne sütü alıyor diyor insan ama zamanla çok zor oluyor.
Bir de bebeğim çoğu kez o kadar huzursuz oluyor ki gün içinde bırakıp sağamıyorum bile.
Bende ilk ay 3 saatte bir sağmazsam üstüme başıma akıyordu, o yüzden sık sağmakta fayda var, birde sanırım sık sağmayınca ileri ki zamanlarda sütün azalma ve kesilme durumuda olabiliyor.
Allah kolaylık versin, zor oluyor kesinlikle ama şükür sütünüz var.

Kızlar dün bir kaç kişiden sap simplex diye bir gaz ilacı çok iyi geliyor dediler aldım denedim biraz azalma oldu deneyen var mı?????????

kızlar yarın bebeği 2 3 saatliğine kayınvalideme bırakmam gerekiyor bende eczaneden manuel süt pompası aldım acıkırsa en azından kaşıkla filan sütümü verir diye ama eve geldim kutunun üzerinde uyarı vardı, pompa ile elde edilen süt ile bebeğinizi kesinlikle beslemeyiniz diyor.. öyle mi gerçekten bilgisi olan var mı? markası barum zaten süt nerde birikiyor nasıl verecem onu da anlamadım ya..

mama vermene rağmen hala sağıyorsun tebrik ederim pes etmemişsin..ilk 15 gün 2 saatte bir kalkıp sağdım sütümü telefonumu kurup....2 aylık olacak artık kızım 3,5-4 saatte bir sağıyorum ama nasıl sağıyorum...tek başımayım gurbette eşim sabah işe gidip akşam dönüyoriikimsem yok...çocuğu 10 dk tut süt sağmam lazım diyeceğim kimse yok...uyurken denk gelirse ne ala ama uyanıksa bacaklarıma alıp sallıyorum bi taraftanda süt sağıyorum bi taraftanda ağlıyorum bide kızın süt içmemesi cabası..zaten gece uyuyamıyorum gündüz o uyurken yatayım diyorum bakıyorum süt sağmam lazım...hadi bakalım kalk.. yemekmi yaparsın mübarek gün yapmasan olmuyor,sütmü sağarsın,uyurmusun,temizlikmi hangisini yaparsın zaten gazlarından uyumayan çocuğun yanında...bitmiş durumdayım...

Selam kızlar nasılsınız görüşmeyeli? bebişleriniz nasıllar? benim kızım iyi şuan uyuyor, hamdolsun çok sıkıntımız yok.

sanırım göğsü boşaltmak için olan bi pompa almışsın canım. bende lansinoh manuel pompa var onunla sağıp buzluğa atıyorum acil bi durum olursa diye ya da emziremeyeceğim durumlarda sağıyorum. benimki biberon gibi bişeye biriktiriyor seninki nasıl bilmem...

aynı sıkıntı bizde de var. bu hafta biraz azaldı canım. doktora gittiğimde sordum. kilo alımı normal eğer kusmasında artış olursa getirin dedi. sende öyle yap istersen bi de yastıkla yatırıyorum ben uyurken de kusuyor bazen geri kaçmasın diye...

Bizde 30 gunluk olduk bende gurbetteyim ve yalnizim...ne zormus anne olmak.Gecen haftadan beri sutum yetmiyo...nasil yetsin???duzgun beslenmen dinlenmen falan gerek!!!ben guluyorum dinlenmek kelimesinin anlamini unuttum.Anca yemek yapiyorum...Mama destegine basladik insallah bebisim beni birakmaz mamaya ve biberona alisip(

Canım benim bebeğimde de uzun zamandır var kusma problemi ama ben açıkcası problem olarak görmedim hiç. İlk günlerde sırt üstü yatırmıştık, o zaman zaten daha küçüktü, bu şekilde kusmuş ve hep ağzına burnuna dolmuştu. Soluksuz kalıp beni acayip korkutmuştu, o ağladıkça ben de ağlıyordum. O günden beri ben yatırırken hep yan yatırıyorum, uyurken dönmesin diye de uyku setinin yastığını sırtına destekliyorum. Bence kusması değil ama kustuğu andaki pozisyonu önemli. Balgamlı olan kusması boğaz ve burnunda hırıltı da yapıyor. Bizim doktorumuz hırıltı için deniz suyu burun damlası vermişti. Arada onu damlatıyorum. Çoksa kusması, yani her yediğini çıkarıyorsa gününü beklemeden göster bi doktoruna, için de rahat eder canım, öp kokla bebişini benim için

Ay inşallah bende de mucize olur
Evet, normal yaptım şükür canım, sezeryan yapan arkadaşların kanaması bitti mi ki? Farkediyor mu doğum şekline göre kanama miktar ve zamanı ? :26: Akıntın adte öncesi akıntı gibi mi?

canım bizimde kırkımız çıktı ve kızımda bi olgunlaşma olmadı çok bekledim bende uyur düzene girer diye ama nerdeee herkez bir kaç aylık olsun hemen uyku düzene girmez diyor artık uykusuzluğa bağışıklık kazandım
bana sa doktor devit-3verdi günde 3damla veriyorum.
daha 1haftan varmış canım meraklanma biter ne zaman azalıp ne zaman çoğaldığı belli olmuyor ama o zamana biter.......

Bilmez miyim ne kadar zor olduğunu. Ben de gurbetteyim kimsemiz yok burada, 5 dakika biri alsa da baksa ne güzel olacak.
Eşimi dört gözle bekliyorum gelse de biraz alsa rahatlasam diye.
Bazen o kadar huzursuz oluyor ki bırak süt sağmayı, mama yı hazırlayamıyorum, bıraktığım an katıla katıla ağlıyor.
Bazen çok sinirlerim bozuluyor. Uyku desen hayal oldu.
Ev işi hiç yapmıyorum neredeyse, evin halini hiç sorma.
Eşimin işleri tam yoğunlaşmadı biraz erken geliyor bu aralar, yemeğimi yapabiliyorum eşim gelince şükür.
Bugünlerde geçecek inş diye diye geçiriyorum günleri.
Allah yardımcımız olsun.

Ben 37. gün gittim kontrole, dikişlerim iyileşmemiştir diye düşünmüştüm ama tamamen iyileşmiş.
Bugün 42. gün benim de akıntı şeklinde kanamam devam ediyor.
Doktor muayenesinde canım bayağı acımıştı ama eşimle bir sıkıntı olmadı, hatta hiç acımadı

Canım mesajını okuyunca öyle çok üzüldüm ki, ama inan herkes benzer veya daha başka sorunlarla boğuşuyor, yalnız değilsin ve anne olmak gerçekten çok zormuş, insan daha iyi anlıyor her geçen gün. Ben de eşimin memleketindeyim ve ben de yalnızım, annem bi 10 gün kalabildi yanımda sonra tek başıma kaldım. İlk günler meme uçlarım çatlak değil, resmen yarıldı, neler sürmedim ki, ağlaya ağlaya emzirdim kaç gün, sonra o acıya mı alıştım nedir, geçti şükür, şimdi rahatça emziriyorum. Ayrıca benim göğüs ucum filan da yok hala. Bebeğim kendi emdikçe çıkarıyor ucunu. Sen sağabildiğine göre sütün var demekki, neden sağmak yerine emzirmiyorsun? Sağma işkencesinden de kurtulmuş olursun, zamanın sana kalır Her beslenmeden sonra da gazını mutlaka çıkar, uykuya dalmış olsa bile. Ben uykuya dalınca dokunmuyordum yavrum helak olmuştu gazdan, şuan da gazı var ama daha az süre sancısı oluyor. Canım dinlenmeyi de sakın ihmal etme, insan çöküyor çünkü, besleyince, altını da değiştirmişsen eşin gelince ona ver, yastığa yatırıp evde turlasın, bebeğin sakinleşir, o ara sen de dinlenirsin. Ev işlerini de takma kafana, hepimiz aynıyız. Moralini yüksek tut canım, Rabbim öyle güzel bi hediye verdi ki bize, sefası da cefası da hoş şükür, Allah olmayanlara da nasip etsin ...

İnsan bişeyleri ilk defa yaşayınca her durumdan işkillenip, acaba normal mi deyip duruyor, ben de o moddayım, o yüzden her yaşadığım değişimi yazasım geliyor canım, sağol yanıtladığın için Gerçi 40'ını çıkarma hayallerim her mesajla biraz daha azalıyor ama olsun, insan bilmediği şeyden korkar. Senin de kırkın hayırlı olsun, inşallah her geçen gün bizim lehimize gelişmeler getirir

Çok teşekkürler canım, baya rahatladım mesajınla. Dedim ya herşeyi ilk defa yaşayınca insan acabalarla boğuşuyor. Bir de itiraf, özel durumu sorduğum için pişman olmuştum, herkes bebeğiyle ilgili konuşurken benim mesajım alakasız oldu, kasap koyun meselesi oldu diye, mesajın o yüzden ayrıca rahatlattı beni, çok sağol

tabiikide herşeyi soracaksın canım sadece bebeklerimiz için değil birbirimiz içinde fikir alışverişinde bulunacağız:))
buarada özelden mesajımı aldın mı canım??

Canım neden sağıyorsun sütünü? Yani doğduğundan beri sağıyorum dedin ya, neden emzirmiyorsun? Yoksa meme uçların mı ufak? Ben sütümü sağıyorum ama öyle aman aman sütüm olmadığı için günde 3 bile neredeyse fazla geliyor. Ek olarak yanımda yardım edecek kimse kalmadı, 2 gündür sadece akşamlar, eşim geldiğinde sağabiliyorum (( Valla, ne güzel sık sık sağman gerekiyor, canın acıyor ama canın sağolsun

Ben de onları kullanıyorum canım, ek olarak wind salbe diye bir krem var, onu kullanıyoruz ama hiç biri kesin çözüm değil

Kızlar dün bir kaç kişiden sap simplex diye bir gaz ilacı çok iyi geliyor dediler aldım denedim biraz azalma oldu deneyen var mı?????????

Bizde bi işe yaramadı. İnşallah sizde işe yarar

Canım böyle bi uyarı bana çok saçma geldi. <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<sağdığın sütü vermeyeceksen niye sağıyorsun ki? O markayı duymadım. Bi de aklında bulunsun manuel pompaların çok işe yaramadığını söylüyorlar. Eğer açmadıysan ve imkanın varsa elektrikli bi tane almaya çalış

Sezeryanda rahmi iyice havlularla falan twmizliyorlar. DOğum sonrası kanama normal doğuma göre daha az oluyor

Cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum içimi rahatlattınız şimdilik kontrol gününe kadar beklemeye karar verdim tekrar teşekkürler :)

kadir geceniz mübarek olsun rabbim bu mübarek ve güzel günde ne duanız varsa kabul eylesin inşallahhh

pozitif yaklaşımın için teşekkür ederim sufimm. keşke bende senin kadar pozitif olabilseydim.
çok şükür diyorum sağlıklı çocüuklarım var ama insanda negatif yük ağır basıyor galiba. dün psikiyatr a gittim
oda bu senin suçun değil boşuna kendini suçlama dedi.. ilaç kullanmaya başlayacağım. bayramdan sonra kontrolüm var
çünkü bizdeki emme olayı bitti geçen haftasonundan beri .. hayırlısı. benim için böylesi daha hayırlııdır belki.. kim bilir

yok astağfiruullah neden ukalalık algılayayım. ama benim için ezirme süreci kalmadı bitti. geçen haftadan beri emzirmiyorum. zaten göğüslerimde ne ağrı, ne yanma ne dolgunluk var. belkide stresten oldu bilmiyorum. benim kızım biberonla mma içmesine rağmen saatlerce emiyordu boş boş. sonuçta acı acı yanıyordu göğıüslerim yara oluyordu. ama süt damla damlaydı hiç çoğalmadı.. belki psikolojik olarak ilkinde olmadı ikincisinde yetmedi yetmicek diye düşündüm, bilmiyorum. benim için artık umutsuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…