2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

SELAM KIZLAR,
PEK GİREMİYORUM NETE...
bu arada bebeğim canım oğlum, iftardan 15-20 dakika öce başlıyor ağlamaya gece en erken 23:30'a kadar devam ediyor, doktor her akşam aynı saatte olduğu için kolik dedi ve evdeki bazı elektrikli eşyaların bebeğimi rahatlatabileceğini söyledi ve bizimki elektrik süpürgesi ve saç kurutma makinası ile sürüyor ama ne zamana kadar bu makinaları çalıştırıcam, dışarı bir yere iftara gittikmi burumuzdan getiriyor.........

subikecim sanırım seinkide kolik..... saç kurutma makinasını tavsiye ederim.....

exorcist_trex, benimkide tam iftar vakti yapıyor ve elimde değil kaynanam kayınpederim kaynım anem babam eşimin halaları ama özellikle kayınpederim kucaktan indirmiyorlar, benimkide kucakcı oldu.....

kolik için doktor rezene verdi ama benim oğla pek sevmedi.........

hepinizi seviyorum cici anneler........
kendinize ve cicilerinize iyi bakın.......

Allah yardimcin olsun...iyi haber : 3 ay sonar tamamen bitecek kolik derdi...bir yatak aldik ebebekten icerisine sicak su torbbasi konulabiliniyor, hem de yuzustu yatmayi seven bebekler icin yapilmis. bir dene istersen belki bagirsaklari rahtlayinca sakinlesir pasam?
Y

Teşekkürler, gerçi benim başarım değil:) Bakalım böyle devam edecek mi? Bugün de öyle uyur inşallah, uyandırmayacağım bu sefer.

biraz kendine pay bic, sutun yaramis minise...ben haftalardir ugrasuyorum uyku duzeni icin...bir arpa boyu yol ancak kat ettim...:) insallah boyle devam edersiniz arkadasim...ogrenecek butun bebisler uyumayi butun gece:)
Sevgiler
Y

allah aşkına kızlar benim kız akşam oldumuydu başlıyor çığrınmaya derdi ne bir türlü anlamıyorum aç mı gazımı var bilemiyorum!!!! valla kafayı yicem bu kolik midir nedir ondan mı acaba?

SELAM KIZLAR,
PEK GİREMİYORUM NETE...
bu arada bebeğim canım oğlum, iftardan 15-20 dakika öce başlıyor ağlamaya gece en erken 23:30'a kadar devam ediyor, doktor her akşam aynı saatte olduğu için kolik dedi ve evdeki bazı elektrikli eşyaların bebeğimi rahatlatabileceğini söyledi ve bizimki elektrik süpürgesi ve saç kurutma makinası ile sürüyor ama ne zamana kadar bu makinaları çalıştırıcam, dışarı bir yere iftara gittikmi burumuzdan getiriyor.........

subikecim sanırım seinkide kolik..... saç kurutma makinasını tavsiye ederim.....

exorcist_trex, benimkide tam iftar vakti yapıyor ve elimde değil kaynanam kayınpederim kaynım anem babam eşimin halaları ama özellikle kayınpederim kucaktan indirmiyorlar, benimkide kucakcı oldu.....

kolik için doktor rezene verdi ama benim oğla pek sevmedi.........

hepinizi seviyorum cici anneler........
kendinize ve cicilerinize iyi bakın.......

Nurbencim ve Subike'cim, bizimkine su sesi de bazen iyi geliyor. Banyoda suyu açıyoruz, oturuyoruz. Tavsiye ederim.
Ağlarlarken insanın yüreği parçalanıyor.
En kısa zamanda bu sıkıntıların bitmesi dileği ile...

Son düzenleme:
Sevgili Temmuz anneleri,
35 gunluk bir oglusum var. 1.ay doktor kontrolumuzde isitme testini gecemedi. Ileri tetkik icin hastaneye gonderildi. Aranizda isitme testi yaptiran var mi? Sonuc nedir?

Bir de, asagi yukari ayni tarihlerde dogum yaptigimiz ve bebeklerimizin dogum tarihleri yakin oldugu icin soruyorum: Bebeginiz seslere tepki veriyor mu? Ya da hangi seslere nasil tepki veriyor? Mesela sizin sesinizi taniyor mu? Ya da cingirak sesine tepki veriyor mu?

Sevgili Temmuz anneleri,
35 gunluk bir oglusum var. 1.ay doktor kontrolumuzde isitme testini gecemedi. Ileri tetkik icin hastaneye gonderildi. Aranizda isitme testi yaptiran var mi? Sonuc nedir?

Bir de, asagi yukari ayni tarihlerde dogum yaptigimiz ve bebeklerimizin dogum tarihleri yakin oldugu icin soruyorum: Bebeginiz seslere tepki veriyor mu? Ya da hangi seslere nasil tepki veriyor? Mesela sizin sesinizi taniyor mu? Ya da cingirak sesine tepki veriyor mu?

Biz 5. gün yaptırdık. Sonuç pozitif çıktı. Görevli testi yapmadan önce şimdi testi geçemezse hemen panik yapmayın. Daha sonra tekrarlarız dedi, bi kaç de şey açıkladı ama aklımda değil. Sen hemen panik yapma, demek ki bu durum yaşanıyor ki bizi baştan uyardılar.
Benim bebeğim konuşmaları dinliyor, ama bildiğim kadarı ile bebeklerin bu tepkisi 2. ayda başlayabiliyormuş. İstersen önce işitme testi güvenilirliğini bi araştır önce. Sıkma canını. Bi şey yoktur.

Nurbencim ve Subike'cim, bizimkine su sesi de bazen iyi geliyor. Banyoda suyu açıyoruz, oturuyoruz. Tavsiye ederim.
Ağlarlarken insanın yüreği parçalanıyor.
En kısa zamanda bu sıkıntıların bitmesi dileği ile...

cevap veren arkadaşlara çok teşekkür ederim... 2 gündür akşamları uyumaya başladı biraz sakinleşti gibi 40 çıkınca huyu değişir demişlerdi alakası var mı bilemiyorum... ben dr brown's biberonu kullanıyorum sanki işe yarıyor gibi...

Sevgili Temmuz anneleri,

güzelim benim ilk bebeğimde bir kulağı geçememişti ama sonra geçti dr kulagında pislik kalmıştır ondan olur dedi ve testen geçti... 37 günlük olan kızımda konuştuğumuz zaman susuyor sanki dinler gibi...

arkadaşlar merhaba
ben haziran annesiyim
size bi sorum olacaktı lütfen bilgisi olan varsa yazsın.
oğlum emerken ağzından cuk cuk diye ses geliyor
3-4 gündür bu şekilde daha önceden böyle bişey yoktu baya zorlanıyor.
bizim buralarda damak düşmesi falan diyorlar sizde de benzer şeyler yaşayan ya da duyan var mı
banyodan sonra kaldırılıyo dediler denedim olmadı fikri olan var mı
cevaplarsanız sevinirim.

canım bence sutun cogalmıs yoksa neden simdi yapmaya baslasın damak dusmesini ilk defa senden duydum eger haziran annesiysen 3 ayı gecmiştir oglun değil mi etrafını seyra baslar sese tepki verir emmeleri kısalır kızımdan biliyorum

2 aylık oğlum 27 hazirandı
sütün çoğalması değil galiba
internetten de şimdi baktım damak düşmesi filan bi kaç kişi de bişeyler yazmış
ama ne zaman nasıl geçer bilmiyorum
doktora da eşim götürmek istemiyor
yakınlarda doktora gidecek olan varsa bu konuyu sorabilirler mi
bu ses yutkunma sesi değil , yutkunma lık lık diye geliyor
bu cuk cuk gibi bi ses

Kızlar benim kız hıçkırık tuttuğunda ısrarla meme istiyor. Çünkü emmeye başlayınca hıçkırığı duruyor. Şimdi ben onun isteğine mi cevap vereyim, yoksa hıçkırarak rahatlamasını mı bekleyeyim?

2 aylık oğlum 27 hazirandı
sütün çoğalması değil galiba
internetten de şimdi baktım damak düşmesi filan bi kaç kişi de bişeyler yazmış
ama ne zaman nasıl geçer bilmiyorum
doktora da eşim götürmek istemiyor
yakınlarda doktora gidecek olan varsa bu konuyu sorabilirler mi
bu ses yutkunma sesi değil , yutkunma lık lık diye geliyor
bu cuk cuk gibi bi ses

Afiyetle emiyor canım bebeğin. Ne güzel. İçin rahat etmiyorsa doktorunuza kontrole gittiğinizde sorarsın. Damak düşmesi nedir?

Kızlar benim kız hıçkırık tuttuğunda ısrarla meme istiyor. Çünkü emmeye başlayınca hıçkırığı duruyor. Şimdi ben onun isteğine mi cevap vereyim, yoksa hıçkırarak rahatlamasını mı bekleyeyim?

Ben emziriyorum canim...Yoksa uykusunu dagitiyo hickirik

ben emziriyorum canım ,zaten memeyle kavuşma anı bi harika, ne yapsın onun dünyasıda o..ayrıca hıçkırığıda geçio..

kızlar size nasıl imreniyorum bir bilseniz. ikinci kuzumu 22 temmuzda doğum yaptım. sezeryan ile.. ilkini de emziremedim. bunu da.. Allah bol bol süt versin size.. kimse nin göğüsü benimki kadar işlevsiz değildir herhalde...

KIZLAR BEN HALA KIZIMIN YANINDA HİÇ UYUYAMIYORUM SÜREKLİ UYANIK BAŞINI BEKLİYORUM NÖBET TUTUYORUM..uykusuzluktan ölecem...yüzüm gözüm sivilce oldu sıkıntıdan..papatya içitim yine yokk...doktora söyledim bişey yapamam dedi...
canım benim oğlumda 3-4 gündür uyuyamıyor ve benide uyutmuyor. bugün anason ve rezene çayı verdim. öyle çok değil en fazla 2 yemek kaşığı kadar. şimdi mışıl mışıl uyuyor bende uyumaya çalışıcam artık :)
birde gaz sancsı için ben bir kovaya, bebeğin banyo suyu sıcaklığında su koydum ve oğlumu onun içinde tuttum kafası hariç. buda gaz çıkarmasını biraz kolaylaştırdı ve çocuk rahatladı, ağlaması kesildi baya... kabızlık içinde iyi geliyor diyorlar..

Biz 5. gün yaptırdık. Sonuç pozitif çıktı. Görevli testi yapmadan önce şimdi testi geçemezse hemen panik yapmayın. Daha sonra tekrarlarız dedi, bi kaç de şey açıkladı ama aklımda değil. Sen hemen panik yapma, demek ki bu durum yaşanıyor ki bizi baştan uyardılar.
Benim bebeğim konuşmaları dinliyor, ama bildiğim kadarı ile bebeklerin bu tepkisi 2. ayda başlayabiliyormuş. İstersen önce işitme testi güvenilirliğini bi araştır önce. Sıkma canını. Bi şey yoktur.

güzelim benim ilk bebeğimde bir kulağı geçememişti ama sonra geçti dr kulagında pislik kalmıştır ondan olur dedi ve testen geçti... 37 günlük olan kızımda konuştuğumuz zaman susuyor sanki dinler gibi...

Cevaplariniz icin tesekkurler, arkadaslar! Benim bebegim de konusmalari dinliyor. Umarim birseyi yoktur.

X