2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar bugün sabah doktorumuza gittik nts ye girdim çok şükür önemli bişey çıkmadı bebeğim 3200gr olmuş 37+1 de herhangi bir sorun olmazsa 1 temmuzda sezeryan olacağım şimdilik tek sorunum trombositlerim düşüyor 15gün önce PLT126 dı bugün PLT 111'e düşmüş eğrer 1 temmuza kadar 100 altına düşerse çok istediğim epidural veya spinal anesteziyi olamayacağım onun için biraz canım sıkkın umarım doğuma kadar trombosit değerlerim daha fazla düşmez:26:

kızlar sabahtır çok kasılmam ve aşağı doğru inanılmaz bir baskı hissediyorum arada bir sancı da giriyor... resmen vücudumda bi rahatsızlık var yaaa noluyo geçmesse hastaneye gidicem...

canım resmini koymadımda 3 yaşına kadar kullanabileceği bişey aldık indirimdeydi 150 tlye aldık yatağı nevresim takımı falan 450 ye geldi oku kuranını allah kabul etsin şimdiden daha fazla sürmez inşallah sancıların bende facedeki ayetel kürsüyü okumadım daha aklımda yarın sana peline okuyacam inşallah dikkat et kendine

Gözün aydın canım.. Trombosit değeri nedir kan değeri mi ona göre mi spinale epidurale genel anesteziye karar veriyorlar. bende spinal ya da epidural istiyorum hiç konuşmadık doktorla çarşamba konuşcaz sanırım.

kızlar sabahtır çok kasılmam ve aşağı doğru inanılmaz bir baskı hissediyorum arada bir sancı da giriyor... resmen vücudumda bi rahatsızlık var yaaa noluyo geçmesse hastaneye gidicem...

canım sabahtan beri geçmediyse bi doktora git istersen daha fazla bekleme yada doktorunu ara

benim önceden oluyodu o baskı doktor bebek dönmediği için demişti şu aralarda yok haftan ilerde ya kanala falanmı yerleşiyor yani ne desem boş çok rahatsız olursan ara danış doktoruna

aynı sorun bende de var canım. benimde trombositlerim düşüyo.bu hafta tam 6 kere tahlil için kan verdim.benim 110 a kadar düştü dün.az öncede tahlil yaptırıp geldik.bugün de 118 çıktı.bakalım takip edicez diyo dr.inş. düşmez daha fazla yoksa mecburen sezeryan olcakmış.bende normal olsun istiyorum ama hayırlısı inş.

TROMBOSİTLER: Trombositler en küçük hücrelerdir. Sayıları 1 mm3 kanda 150000-400000 arasında değişir, yaşam süreleri 5-7 gün kadar.dır. Bu hücreler de «kemik iliğinde Stem-celTden yapılırlar.
Trombositlerin, biribirine ve haraplanan da.mardan açığa çıkan kollagene yapışma ve küme.leşme yetenekleri vardır. Bu özellikleri ile günlük, olağan hafif travmalarda ortaya çıkan kılcal da.mar yırtılmalarında tıkaç görevi yapar ve damar.dan kan sızmasını önlerler. Sayı ya da yetenek bo.zukluklarında deri altına küçük toplu iğne başı büyüklüğünde kanamalar olur. Ayrıca trombosit.ler büyük damar harapl anmalarında tıkaç görevi yanında salgıları ile kanamanın durdurulması ve pıhtılaşmanın gerçekleşmesinde etkin rol oynar.lar. Herhangi bir kandamarı herhangi bir nokta.da sürekliliğini kaybedecek olursa, yani kesilirse bu noktadan damar dışına kan sızar. Bu bir kana.ma olayıdır. Damar duvarı kanamayı azaltmak amacıyla, o bölgede büzülür. Ancak önlem tek ba.şına yeterli değildir, damar duvarındaki kesiğin tıkanması gerekir. İşte bu kesiği tıkayıp kanamayı durduracak olan tıkaç “kan pıhtısı”dır. Pıhtının oluşmasında ve yapısında belki de en önemli göre.vi trombositler üstlenmişlerdir. Trombositler, ke.sik damar yüzeyinde birikip hem birbirlerine hem de damar duvarına yapışırlar ve ilk tıkacı oluştu.rurlar. Trombositlerin bu biçimde kümeleşmeleri.ne “agregasyon” denir. Trombositler ilk tıkacı oluşturduktan sonra bazı maddeler salgılayarak asıl tıkacın, yani pıhtının oluşmasını sağlarlar. Trombositlerin sayısı 1 mm-1′de 100000′in altma düşerse kanama artar. Bu sayının 50000′in altına düşmesi durumunda kendiliğinden gelişen öldürü.cü kanamalar olur.............bu yazıyı bi siteden aldım canım kan tahlilinde çıkıyor benim şuan 110000

[BTROMBOSİTLER: Trombositler en küçük hücrelerdir. Sayıları 1 mm3 kanda 150000-400000 arasında değişir, yaşam süreleri 5-7 gün kadar.dır. Bu hücreler de «kemik iliğinde Stem-celTden yapılırlar.
Trombositlerin, biribirine ve haraplanan da.mardan açığa çıkan kollagene yapışma ve küme.leşme yetenekleri vardır. Bu özellikleri ile günlük, olağan hafif travmalarda ortaya çıkan kılcal da.mar yırtılmalarında tıkaç görevi yapar ve damar.dan kan sızmasını önlerler. Sayı ya da yetenek bo.zukluklarında deri altına küçük toplu iğne başı büyüklüğünde kanamalar olur. Ayrıca trombosit.ler büyük damar harapl anmalarında tıkaç görevi yanında salgıları ile kanamanın durdurulması ve pıhtılaşmanın gerçekleşmesinde etkin rol oynar.lar. Herhangi bir kandamarı herhangi bir nokta.da sürekliliğini kaybedecek olursa, yani kesilirse bu noktadan damar dışına kan sızar. Bu bir kana.ma olayıdır. Damar duvarı kanamayı azaltmak amacıyla, o bölgede büzülür. Ancak önlem tek ba.şına yeterli değildir, damar duvarındaki kesiğin tıkanması gerekir. İşte bu kesiği tıkayıp kanamayı durduracak olan tıkaç “kan pıhtısı”dır. Pıhtının oluşmasında ve yapısında belki de en önemli göre.vi trombositler üstlenmişlerdir. Trombositler, ke.sik damar yüzeyinde birikip hem birbirlerine hem de damar duvarına yapışırlar ve ilk tıkacı oluştu.rurlar. Trombositlerin bu biçimde kümeleşmeleri.ne “agregasyon” denir. Trombositler ilk tıkacı oluşturduktan sonra bazı maddeler salgılayarak asıl tıkacın, yani pıhtının oluşmasını sağlarlar. Trombositlerin sayısı 1 mm-1′de 100000′in altma düşerse kanama artar. Bu sayının 50000′in altına düşmesi durumunda kendiliğinden gelişen öldürü.cü kanamalar olur.

[/B]

evet canım aşağıda bebek iki haftadır falan ağrılarım vardı zaten ama bugün biraz daha farklı gibi... kasılmalar da var saydım 10-15 dk da bir geliyor....:26:

baskı bende de oluyo canım..hatta yürümek de zorlanıorum bazen ama düzenli sancım olmuyo..e olsun bunlar artık canım az kaldı yani..dak tut eğer artarsa sancılar ararsın doktoru zaten..bebiş doğumkanalına girdiği için ağırlık olması normalmiş ...

inşallah canım daha fazla düşmez değerlerin seninde.... trombositler gebelikte düşebiliyomuş 50linin altına düşmese daha riskliymiş ama bizim okadar düşmez diye umut ediyorum

inşallah canım daha fazla düşmez değerlerin seninde.... trombositler gebelikte düşebiliyomuş 50linin altına düşmese daha riskliymiş ama bizim okadar düşmez diye umut ediyorum

evet inşallah düşmez.az kaldı artık hayırlısıyla sağlıkla kucağımıza alalım inş. hepimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…