- 10 Ocak 2011
- 2.019
- 0
aaaa yatak ayırma ama, hele ki böyle bir dönemde, kızın bagırın ama birlikte yatın canım, hadi gece birşeye ihtiyacın oldu kalkamadın gece gece, nolcak, bence biriniz bir adım geri atın bu konuda
fena korktum zaten 2 günden beri korkutuyorlar rüyamda..bağırmışım o an geldi..yanımda yattı ama sabaha kadar gene ağladım gözlerim pörtlemiş gibi pek barışmaya niyetim yok
günaydın hatunlarr:44:
bu hafta bizde küsüzama bizimkinde ben haksızım özrümü diledim ama hala uzaklık devam ediyor üstelik dün evlilik yıl dönümümüzdü bizim dışarı falan çıktık hep bi laf sokma çabası içerisinde beyefendi bu sabaha kadar kabul ettim haklıydı çünkü bu sabah bende saydım biraz öle gitti
sanırım hepimiz gerginiz ondan kaynaklanıyoo bu
onların anlayışlı olması lazım ama canım biz iki canlıyız sonuçta gayet normal tepkilerimiz
evet cnm malesef öle erkek yok yada ben rast gelmedim hiç hele ki ailesi söz konusuysa bence çok uzatmamakta fayda var şurda ne kaldı bunlar son günlerimiz üzelerek ağlayarak değil mutlu bi şekilde geçirmeye çalışalım bu günler geçer barışırız ama hamileliğimmize asla geri dönemeyiz o yüzden moralimizi bozmamak için elimizden geleni yapalım bencee...
bugün pek bi olumlu gördüm kendimiii
[ı][/ı] günaydın kızlarrr
Pazartesi ve y,ne işe geldik bakalımallahtan hava süper serin bahara bitmesin bi doğum yapana kadar serin serin kolay oluyo tabi yatmak dönmek zor ama ne yapalım bebişler için cuma günü kontrolum vardı benim alttan muayene etti doktor lekelenmem oldu diye cok az ilk kez oldum ve zormuş ya kastım biraz canım acıdı acılmaya baktı doktor yokmuş bebeğin daha gelesi yok dedi haftada bir gelcen dedi ama nts de iyi çıktı şükür ama bir arara ben derin nefes alınca yeri değişti bebeğin kesildi atış görülmedi doktora söleyince tamam dedi ozaman yoksa kalbi durmuş gibi göründü arada bundan sonra bebeğin hareketlerine dikkat et dedi nişan geldikten hemen sonra doğum olur diye bişey yokmuş nişan geldikten 2 hafta içinde beklenirmiş doğum herkesin farklıymış yani
bendede olmuştu 10 gün önce bebeğim biraz korkuttu beni.. ..hafif kahverengi ve kanlı gibi ..benide nstye koydu doktorum...herşey normal dedi..yorgunluktan olabilir dedi...veya nişan ...o zaman korktum..bebğim erkenmi gelecek diye...o günden sonra daha birşey olmadı..inşallah da olmaz...dursunlar..vakitleri gelince sağlıkla hayırlısıyla doğsun bebeklerimiz.....
günaydın. ayn noluyo ya şurda ne kadar kalmış streslisin zaten nie üstüne geliolar. noluo doğum öncesi
günaydınlar...tuğçecimm çok üzüldümm bizde konuşmuyoruz 2 gnden beri sabah ezanı ile ağlayarak uyuyorum şu an çok kötüyüm elbet anlayacak seni boşver erkek değiller mi en iyisi dediğin bile neler yapıyo sen lütfen bebeğine odaklan...
günaydın ceylincim
günaydın gülayımmmm, sen ne güzel cıkmısısn fotoda öyle
aaaa kendi bebeğini karısını düşünsün önce, sonra anne kardes, olacak iş mi canım su halde seni üzüyor, canım içini ferah tut, üzülmemeye calıs, tansiyonun falan yükselir allah korusun
günaydın canım
günaydın sedacım, evet cok dogru söylemissin bebeginize odaklanın, hiçbirşey sizden ve bebeğinizden önemli deil su anda. sana da nazar mı değdirdik canım yaa, cuma o kadar konustuk, maşallah da dedik ama
valla aynen birbirimize girdik artık bn yatak ayırdım o dereceye geldikk
Bu erkekler annelerine kardeşlerine laf söyletmezler zaten, "ben öyle bir şey dediğini duymadım, sen abartıyorsun." "o haklı, sen haksız." çoğumuzun başına benzer şeyler gelmiştir. özellikle kayınvalideler hamile gelinlere karşı içlerindeki haseti dışa vurmadan edemiyorlar.
kıskançlık, sen nelere kadirsin.
adamın da anasının da yeni ailesinin karısı ve çocuğu olduğunu anlaması lazım.
günaydın hatunlarr:44:
bu hafta bizde küsüzama bizimkinde ben haksızım özrümü diledim ama hala uzaklık devam ediyor üstelik dün evlilik yıl dönümümüzdü bizim dışarı falan çıktık hep bi laf sokma çabası içerisinde beyefendi bu sabaha kadar kabul ettim haklıydı çünkü bu sabah bende saydım biraz öle gitti
sanırım hepimiz gerginiz ondan kaynaklanıyoo bu
günaydın kızlar... bütün gece uyumadım sabah kadar da gözümden yaş dinmedi en son sabah da eşimle fena girdik birbirimize... neden de kaynanamla görümcem... doğuma 10 gün kala onlar yüzünden kavga ettik hem de benim eşim sağolsun anasıyla kardeşine laf etmemi hazmedemedi bana ağzına geleni söyledi... doğumdan sonra göstercekmiş günümü... tabi hala gününü göstercek bir karısı kalırsa....
canım benimkizlar herkese iyi geceler... suan hastanedeyim ama sizleri cok merak ettim ve yazayim dedim... sizlerde merak etmissiniz sagolun...
bundan 2 hafta önce gebelik zehirlenmesinden dolayi 1 hafta hastanede yatttim... sonrasinda degerlerim normale döndü ciktim...
evde yaptigim tansiyon ölcümlerimde yüksek almasina ragmen hastaneye geldigimde normalede dönüyordu hersey normal diyip eve yolladilar... en son cuma günü yine geldim doktora cünkü icimdeki korkularla daha kötü oluyordum bu streste tabi tansiyonumu cikariyordu.. hastaneye geldigimde tansiyonum cok yüksekti bu defa ciddiye aldilar... birde önceki günlerde günde 3 kez yaptigim ölcümlerimide yazmistim o tabloyuda görünce ciddiye aldilar elhamdülillah...
tansiyon düsürücü ilaclarla düsürmeye calistilar ama 10 dakika sonra yine yükseliyor neden oldugu konusunda hala bana bi aciklama yapmis degiller.... sadece normal hamileligin son dönemlerinde olurmus normalmis.... basagrilarim icinde orta kulak iltihabi olabilirmis emar cekilecek.... suanda gebelik zehirlenmesiyle ilgili bir tehlike yok.... gerci ne idrar aldiklari var nede kan tahlili yaptiklari var.... sadece arada siddetli olan bas agrilarim icin bi ilac veriyorlar tabiki gecmiyor.... suanda ne olacagimi bende bilmiyrum tam adam akilli bi aciklama yapmadikalri icin hastanedede olsam muaallaktayim.... sali günü 37 haftalik oluyorum... kendiliginden gelsede melegim su sacma doktorlarin elinden kurtarsa beni diyorum....... dualriniz bekliyorum
konu uzatma değil ki canım umursamama bu durumda neden üzerlerki...,?evet cnm malesef öle erkek yok yada ben rast gelmedim hiç hele ki ailesi söz konusuysa bence çok uzatmamakta fayda var şurda ne kaldı bunlar son günlerimiz üzelerek ağlayarak değil mutlu bi şekilde geçirmeye çalışalım bu günler geçer barışırız ama hamileliğimmize asla geri dönemeyiz o yüzden moralimizi bozmamak için elimizden geleni yapalım bencee...
bugün pek bi olumlu gördüm kendimiii
canım valla anlayışsızlar...bende kahvaltı hazırlamıyorum helede ütüsünü de yapmadım sabah neden yapmadın bile diyemedi..akşamda komşuma geçtimm neden gidiyosun diyemedi...naptım film alıp filme bakıyordu bzimki dün pazardı ,insan gezmeye götürüm der akşama kadar baktı bende sabah evden çıkarken kablosunu kestim ohhh ii ettimbu hafta herkes kavga gürültü başlamış demekki haftaya... doğuma yaklaştıkça sinirler geriliyor tabi de erkeklerin de biraz anlayışlı olması lazım... walla ben de dün akşam oturma odasında yattım... dün kayınvaldemler bendeydi sabahtan akiama kadar sinirlerimi bozan bir sürü sey oldu onlar gidince bende saydım saydım bir sürü hayır akşam bişey demedi ben içime oturan konular yüzünden sabaha kadar uyumadım ağladım sabah baktı ben ağlıyorum iğler koptu yaahuu ben orda ağlıyorum zaten gelip sarılıp beni teselli etceğine aynı didemin dediğin cümleleri kurdu ben de daha beter sinirlendim tabi o da ağzına geleni söyledi en son kapıyı çarpıp cıkarken de doğumdan sonra göstericem sana gününü diodu....şimdi mail atmış istemeyerek söyled,m sen de beni zıvanadan cıkarıyosun falan filan... ben de senin hayatındaki en önemli insanlar ben ve bebeğimiz anan ve kardeşin sonra gelmek zorunda aksini düşünüyorsan çeker gidersin onlarla mutlu mesut yaşarsın falan dedim... bırak bunları şimdi bebeğe konsantre ol diyo bide... allahım ya ölür müsün öldürür müsün... ben de rahat bırakın beni de olayım sen de kimsenin beni kırmasına müsade etme buna konsantre ol dedim... akşam gelince de konuşmucam zaten kız kardeşim gelcek onla otururuz balkonda kendi yemeğini de yesin çayını da yapsın benden bu kadar walla beğenmeyen için de kapı ahanda orda...
Selam kızlar, uzun zamandır giremedim, izinliydim,
evdeki bilgisayarımda da sorun vardı.. bugün tekrar işe başladım,
iki hafta sonrada artık 3 hafta kaldığın için izne ayrılacağım.
Sizler nasılsınız?
geçmişi de pek okuyamadım, umarım herkes iyidir.
Biz de iyiyiz kızlar,oğluşum da büyüyor, iki hafta ileriden gidiyor,
kuzumun kafası da 4 hafta ileriden gidiyor :) inşallıah
ilerleyen haftalarda normale döner yoksa koca kafalı bir oğlum olacak
doktorumuz bunun pek sakıncası olmadığını, tek sakıncasının doğumda olabileceğini söyledi..
bakalım zaten sezaryen düşünüyorum umarım problem olmaz. hepinizi öpüyorum
Eşleriyle tartışan güzel annişler
Geçenlerde şöyle bir yazı okudum sizinle paylaşayım dedim
1300 çocuk ve ailesiyle yapılan çalışma sonucunda, zor bir evliliği olan kadının fiziksel ve psikolojik olarak zarar görmüş bir çocuk doğurma ihtimali, huzurlu bir evliliği olan kadına göre %237. Hamilelik sırasında içilen sigara, alınan alkol veya ağır bedensel iş yapmak bile daha az zarar veriyormuş. Araştırmanın bir diğer sonucu ise; mutsuz evliliklerden doğan çocukların yaşıtlarına göre daha ufak tefek kaldıkları- aşırı ürkek ve duygusal olarak annelerine bağımlı olduklarıymış.
Yanlış anlaşılma olmasın. Her mutsuz evlilikte doğan çocuk şizofren, alkolik olacak, hepsi kısa boylu olacak demek değil. Ancak bebeğin dünyaya geldiği ortamın onu bir şekilde etkilediği kesin. Rahmi insanın ilk dünyası olarak tanımlıyor kitap. Bu küçük, karanlık ama güvenli dünyadaki yaşamının şiddetle mi yoksa sevgi ile mi şekillendiği çok önemli. Babam hep der zaten ‘yaramaz çocuk, mutlu çocuktur.’ diye. Sevildiğini bilir, güven duyar çevresine. Onu her zaman koruyacaklarına emindir. Neşelidir bu yüzden. Yerinde duramaz. Çocuktur. Gerçek çocuk böyle olmalıdır. Yine yanlış anlaşılmasın; hiperaktif, kıran döken çocuk değil yaramazlık yapan. Doğru tanımlama ‘hareketli çocuk’ olmalı sanırım.
link
Doğmamış Çocuğun Gizli Yaşamı | SlingoMOM ...anne, çoluk-coluk ve diğerleri