2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

iyi akşamlar güzel anneler nasılsınız bakalım :KK71:

ben çooook yorgunum, arkadaşlarım gelmişti bugün, pek bişi yapmadım sağolsunlar herşeyi hallettiler ama yinede yorulmuşum. kızımda maşallah bi hareketli bugün ortamı görünce kaçırmıyım bende geleyim der diye korktum hatta :KK9: annesi de zaten bi şımardıki sormayın :KK55:

cicilerimizi ekleyeceğim ama çok yoruldum kımıldayamıyorum bile....

sizlerde ne var ne yok?

geçmiş olsun canım bende yaptırmıştım 6. ayımın içinde kanal tedavisiyle dolgu ağrırsa parol kullanabilirsin demişti diş ağrısı hiç bişeye benzemiyo gerçekten

geçmiş olsun canım ne diyeceğimi bilemedim bende ama karamsar olmamaya çalış

İnşallah bu sefer ilgilenirler canım sen yine de bozma moralini daha çok yükselir bu sefer.Geçen gün ben de bir şeylere sinirlenmiştim normalde tansiyonum 9/5 filandır benim gözlerim filan kararıyodu yine tansiyonum düştü sandım ölçtük 12/8e yükselmişti.Beni çarpıyor o bile.Sonra sakinleşmeye çalıştım tansiyonum yükselmesin daha fazla diye.Canını sıkarsan daha da yükselir güzel şeyler düşünmeye çalış canım.Dualarım seninle hayırlı cumalar...

canım özelden de yazışıyoruz ama buradan ya yazmak istedim diğer arkadaşlar da ciddiye alsınlar lütfen.. 15-9 hatta 15-10 nerdeyse..hafif yüksek demşsin ama çok yüksek.. hamilelikte 13-9 bile riskli değil ama yüksek sayılabilecek bir değer.ben sağlık ocağında tansiyon ölçtürüken 15-10 çıktı ve doktor çok ciddi bir şekilde hemen acile gitmem gerektiğini söyledi.. bu doktorlar ne kadar rahatlar...

korkutmak istemiyorum ciddiye alman için söylüyorum. bulanık görme,baş ağrısı, gözlerinin kararması tansiyonun bedene zarar vermeye başladığının belirtileri.. ve biliyorsun ki preeklampsi ağırlaşıp eklampsiye çevirirse geri dönüşü olmayan şeyler olabilir senin ve bebeğin için. lütfen doktora git ve ısrarla seni yatırmasını iste hastaneye.. nst,usg,tansiyon ölçümleri iste.. o zaman işin ehemmiyetini anlayacaklardır..

ben 14-9 dediğimde doktor hemen hasteneye gel diyordu.. Allah razı olsun türk doktorlarından. son yıllarda işlerini çok iyi yapıyorlar. ve bu durumda olmalarını sağlayanlardan da Allah razı olsun...

Mesajını okuyunca çok üzüldüm, Allah yardımcın olsun ama arkadaşların da dediği gibi hastanede gözetim talebinde bulun. Hangi ülkedesin? Sıcaklar ve endişe de tetikliyor olabilir. Yükseldiğini hissettiğinde sol yanına yatıp, sakinleşmeye çalış. Bol bol dua edip, bol su tüketmeye gayret et. Bir de aklına kötü şeyler getirip, sıkıntını arttırmamaya çalış, tansiyonun düzelmeye başlar, değerler düşmeye başlar...

Allah yardımcımız olsun hepimizin de, özellikle de sıkıntıda olanların inşallah :KK5:

Bu arada, benim kızım da hala dönmedi. Bugün 33+2'deyiz, ayakları hala aşağıda tepiniyor meleğimin :KK9: Hakkımızda hayırlısı...

herkeze iyi geceler kizlar suanda kimse yok ama okuyan olursa cevaplarinizi bekliorum lutfen
superisinden haberi olanlar varmicok merak ediorum kac gundur girmio en son sancisi vardi sanirim cevaplayan olursa cok sevinriim
bu arada asudem arkadasimiz hastaneye gittiginde tansiyonu yuksekmi ve hastaneye yatirmislar merak edenler icin yazayim dedim
sezeryan gunu belli olanlar icinde allah yardimcilari olsun rabbim sag saglim kucaklarina almayi nasip eylesin insllh :emir_bebek::KK49:

pelcel,tugcal cim ikinizinde odalariniz cok sekermis cok beyendim gule gule kulansin bebislerniz insllh ...

kontrollere gidenler de olmus onlarinda bebislerine masallah saglikla dogarlar insllh...

neyse canlar aeo kib...

sağol canım bilgiler için
asudemi yatırmışlar mı?
ya bu yurtdışındaki doktorlar mı rahat
burdakiler mi pimpirikli
Allah yardımcısı olsun..

bunun cevabını hamılelığım surecınde 2 avrupa ulkesı ve suan ıstanbul olmak uzere 3 ulke degıstırmıs bırı olarak ben bıle veremıyorum. yurtdısındakı doktor ve ebelere gore hersey genelde yolundadır. zaten sana cokda bılgı vermezler. ıstanbula gelelı henuz 1 hafta olmadı. burda ozel bı hastaneye gıtmeye basladım buyuk bı ıhtımal ucak yolculugundan olsa gerek ayaklarım şiştı. doktorum hemen ıdrar tahlılı ıstedı. nst ye gırdım ve kontrolumu oldum arka arkaya.
plesentanın asagıda olma sorunum varmış ama bunu 2. ulke olan Hollanda da 30. hafta ultrason kontrolunde ögrendim sonra 32. hafta kontrolde artık sorun teşkil etmediğini altan bakmaya gerek bıle olmadıgını söylemişlerdi. içim rahatlamiştı ama şimdi burda yenıden heyecan yaptım dokotr alttan bakalım anlasılır dedı . haftaya tekrar kontrolum var galıba alttan bakcak ve sonra karar verıcek doktor.

yanı ben bile düşünüyorum hangisi iyi hangisi doğru diye ama işin içinden çıkamıyorum. bı secım yaptım ve dogum ıcın buraya geldım inş hakkımda hayırlısı böyledir diye dua edıyorum. çok korkuyorum fakat yınede normal dogum istiyorum. cunku sezeryana göre yınede daha ıyı oldugunu dusunuyorum.

bu arada banada davet yollar mısınız facebook ıcın ordan da takıp etmek ıstıyorum.

günaydın şekerlerr :KK16:

kizlar herkese iyi geceler... suan hastanedeyim ama sizleri cok merak ettim ve yazayim dedim... sizlerde merak etmissiniz sagolun...
bundan 2 hafta önce gebelik zehirlenmesinden dolayi 1 hafta hastanede yatttim... sonrasinda degerlerim normale döndü ciktim...
evde yaptigim tansiyon ölcümlerimde yüksek almasina ragmen hastaneye geldigimde normalede dönüyordu hersey normal diyip eve yolladilar... en son cuma günü yine geldim doktora cünkü icimdeki korkularla daha kötü oluyordum bu streste tabi tansiyonumu cikariyordu.. hastaneye geldigimde tansiyonum cok yüksekti bu defa ciddiye aldilar... birde önceki günlerde günde 3 kez yaptigim ölcümlerimide yazmistim o tabloyuda görünce ciddiye aldilar elhamdülillah...
tansiyon düsürücü ilaclarla düsürmeye calistilar ama 10 dakika sonra yine yükseliyor neden oldugu konusunda hala bana bi aciklama yapmis degiller.... sadece normal hamileligin son dönemlerinde olurmus normalmis.... basagrilarim icinde orta kulak iltihabi olabilirmis emar cekilecek.... suanda gebelik zehirlenmesiyle ilgili bir tehlike yok.... gerci ne idrar aldiklari var nede kan tahlili yaptiklari var.... sadece arada siddetli olan bas agrilarim icin bi ilac veriyorlar tabiki gecmiyor.... suanda ne olacagimi bende bilmiyrum tam adam akilli bi aciklama yapmadikalri icin hastanedede olsam muaallaktayim.... sali günü 37 haftalik oluyorum... kendiliginden gelsede melegim su sacma doktorlarin elinden kurtarsa beni diyorum....... dualriniz bekliyorum

kizlar herkese iyi geceler... suan hastanedeyim ama sizleri cok merak ettim ve yazayim dedim... sizlerde merak etmissiniz sagolun...
bundan 2 hafta önce gebelik zehirlenmesinden dolayi 1 hafta hastanede yatttim... sonrasinda degerlerim normale döndü ciktim...
evde yaptigim tansiyon ölcümlerimde yüksek almasina ragmen hastaneye geldigimde normalede dönüyordu hersey normal diyip eve yolladilar... en son cuma günü yine geldim doktora cünkü icimdeki korkularla daha kötü oluyordum bu streste tabi tansiyonumu cikariyordu.. hastaneye geldigimde tansiyonum cok yüksekti bu defa ciddiye aldilar... birde önceki günlerde günde 3 kez yaptigim ölcümlerimide yazmistim o tabloyuda görünce ciddiye aldilar elhamdülillah...
tansiyon düsürücü ilaclarla düsürmeye calistilar ama 10 dakika sonra yine yükseliyor neden oldugu konusunda hala bana bi aciklama yapmis degiller.... sadece normal hamileligin son dönemlerinde olurmus normalmis.... basagrilarim icinde orta kulak iltihabi olabilirmis emar cekilecek.... suanda gebelik zehirlenmesiyle ilgili bir tehlike yok.... gerci ne idrar aldiklari var nede kan tahlili yaptiklari var.... sadece arada siddetli olan bas agrilarim icin bi ilac veriyorlar tabiki gecmiyor.... suanda ne olacagimi bende bilmiyrum tam adam akilli bi aciklama yapmadikalri icin hastanedede olsam muaallaktayim.... sali günü 37 haftalik oluyorum... kendiliginden gelsede melegim su sacma doktorlarin elinden kurtarsa beni diyorum....... dualriniz bekliyorum
Canım çok çok geçmiş olsun. muallakta beklemek çok zor. Allah yardımcın olsun. Bu saatten sonra seninde bebişin doğarsa bir sıkıntı olmaz inş. Hayırlısı olsun...:KK16:

Çok geçmiş olsun...Allah kimseyidr eline düşürmesin ama onları da başımızdan eksik etmesin..Tehlikeli dönem bitti artık normal doğum oluyor bizimkiler..

Aslında çatır çatır normal doğurmayı çok istedim. ilkindede istemiştim ama dr lar sağolsun kilolu falan diye cesaret edemiyolar. benimde gözümü korkuttuğu için sezeryanı kabul etmiştim. Bunda da beni cesaretlendiren bir dr um olsa normal isterdim. Türkiyede öyle bir dr yok maalesef. bu dr um bırak normali sezeyanı bile 17 haziranda yapmak istedi. dikişlerim açılabilir falan diye bebeğin kilosuda iyi diye bir an önce alma peşinde.Hem dr hemde oğlum sancılarla beni korkuttukları için daha fazla direnmeyeceğim. 20 sinde sezeryan için eğer oğlum da beklerse salı günü dr umla konuşacağım.4 e yakın bir kilosu olur herhalde 1 haftada. boyu zaten 50 cm di. oda artık 52 falan olur diye düşünüyorum. Artık kilo alacağı varsa kalanınıda doğduktan sonra alacak yapcak bişey yok.

haklısın canım..doktorum da bana şimdiden bebek 4 ün üstünde olursa riskli olur normal d.çok zor olur diyor..sezeryan yaparmış eğer kilolu olursa..ilk bebek sezeryansa,2.bebeğin zaten normal doğum ihtimali yok onlara göre..o yüzden çok ii anlıyorum seni..türkiyedeki doktorlara özgü bişey..inanır mısın bebişim çok kilolu olmasın diye dua ediorum artık:26: ben de salı günü gidicem kontrole..hala kesin bişey dediği yok..çatı muayenesi yapıcakmış daa ondan sonra konuşuruz dedi..ya destek olmuyolar malesef sürekli hevesimizi kırıyolar..neyse bakalım ben fazla bişey beklemiyodum doktorumdan zaten..bu daburanın en ii doktoru sonuçta(!) hepimiz için hayırlısı bakalım..salı günü belli olucak işala :26::26::26:

Son düzenleme:
japoness hikayen süper cnm sıpan sağlıcakla büyüsün inşş:KK69::KK69: sağlıklı sıhatli olsunnn:KK69:

superisi sanada çok geçmiş olsun cnm umarım meleğin biraz daha beklerr​

cnm çok geçmiş olsun hastanennin zorluklarını çok iyi bilirim benim de bebişim biraz erken gelecek sanırım ama 37. hafta zaten normal doğum sayılıyormuş Hayırlısıyla kucağına al inş...

İyi haberlerini aldık çok şükür.:81:Evet sanırım gebelik tansiyonunun sebebi bilinmiyor canım.Zaten günün de gelmiş inşallah bebişin bir an önce gelir de kurtulursun stresinden.Bizi gelişmelerden haberdar et canım merakta bırakma.Allah yardımcın olsun dualarımız meleğin ve seninle...:KK16:

günaydın kızlar, güzel haftalar, benim bu hafta soooonnnnnn:KK62: umarım calısmaya devam eden arkadaslarıma da zaman su gibi akıp gecsin de bir an önce dogum iznine ayrılsınlar...

günaydın kızlar... bütün gece uyumadım sabah kadar da gözümden yaş dinmedi en son sabah da eşimle fena girdik birbirimize... neden de kaynanamla görümcem... doğuma 10 gün kala onlar yüzünden kavga ettik hem de benim eşim sağolsun anasıyla kardeşine laf etmemi hazmedemedi bana ağzına geleni söyledi... doğumdan sonra göstercekmiş günümü... tabi hala gününü göstercek bir karısı kalırsa....:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

günaydın kızlar... bütün gece uyumadım sabah kadar da gözümden yaş dinmedi en son sabah da eşimle fena girdik birbirimize... neden de kaynanamla görümcem... doğuma 10 gün kala onlar yüzünden kavga ettik hem de benim eşim sağolsun anasıyla kane deşine laf etmemi hazmedemedi bana ağzına geleni söyledi... doğumdan sonra göstercekmiş günümü... tabi hala gününü göstercek bir karısı kalırsa....:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

günaydın. ayn noluyo ya şurda ne kadar kalmış streslisin zaten nie üstüne geliolar. noluo doğum öncesi:KK30:

günaydın kızlar... bütün gece uyumadım sabah kadar da gözümden yaş dinmedi en son sabah da eşimle fena girdik birbirimize... neden de kaynanamla görümcem... doğuma 10 gün kala onlar yüzünden kavga ettik hem de benim eşim sağolsun anasıyla kardeşine laf etmemi hazmedemedi bana ağzına geleni söyledi... doğumdan sonra göstercekmiş günümü... tabi hala gününü göstercek bir karısı kalırsa....:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

günaydınlar...tuğçecimm çok üzüldümm bizde konuşmuyoruz 2 gnden beri sabah ezanı ile ağlayarak uyuyorum şu an çok kötüyüm elbet anlayacak seni boşver erkek değiller mi en iyisi dediğin bile neler yapıyo sen lütfen bebeğine odaklan...

günaydın fıstıklar herkese güzel haftalar diliyorum:KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71:
günaydın ceylincim
Herkese Günaydın:KK71:
günaydın gülayımmmm, sen ne güzel cıkmısısn fotoda öyle:KK49:

aaaa kendi bebeğini karısını düşünsün önce, sonra anne kardes, olacak iş mi canım su halde seni üzüyor, canım içini ferah tut, üzülmemeye calıs, tansiyonun falan yükselir allah korusun

günaydın. ayn noluyo ya şurda ne kadar kalmış streslisin zaten nie üstüne geliolar. noluo doğum öncesi:KK30:
günaydın canım

günaydınlar...tuğçecimm çok üzüldümm bizde konuşmuyoruz 2 gnden beri sabah ezanı ile ağlayarak uyuyorum şu an çok kötüyüm elbet anlayacak seni boşver erkek değiller mi en iyisi dediğin bile neler yapıyo sen lütfen bebeğine odaklan...
günaydın sedacım, evet cok dogru söylemissin bebeginize odaklanın, hiçbirşey sizden ve bebeğinizden önemli deil su anda. sana da nazar mı değdirdik canım yaa, cuma o kadar konustuk, maşallah da dedik ama:nazar::nazar:

günaydın ceylincim
günaydın gülayımmmm, sen ne güzel cıkmısısn fotoda öyle:KK49:

aaaa kendi bebeğini karısını düşünsün önce, sonra anne kardes, olacak iş mi canım su halde seni üzüyor, canım içini ferah tut, üzülmemeye calıs, tansiyonun falan yükselir allah korusun

günaydın canım

günaydın sedacım, evet cok dogru söylemissin bebeginize odaklanın, hiçbirşey sizden ve bebeğinizden önemli deil su anda. sana da nazar mı değdirdik canım yaa, cuma o kadar konustuk, maşallah da dedik ama:nazar::nazar:

valla aynen birbirimize girdik artık bn yatak ayırdım o dereceye geldikk:KK25::KK25::KK25:

valla aynen birbirimize girdik artık bn yatak ayırdım o dereceye geldikk:KK25::KK25::KK25:

aaaa yatak ayırma ama, hele ki böyle bir dönemde, kızın bagırın ama birlikte yatın canım, hadi gece birşeye ihtiyacın oldu kalkamadın gece gece, nolcak, bence biriniz bir adım geri atın bu konuda

X