- 22 Mart 2010
- 417
- 3
-
- Konu Sahibi teknekazintisii
- #30.921
bizde bu hafta yaptırcağız aşıyı,doktor doğum gününden sonra gel dedi,
bazı bebeklerde ateş yapıyormuş.doğum günlerinde ateşli oluyorlar dedi.
bizimkide sevdi köpeği.evet çok güzel ama çok pahalı.
aktivite masasıda güzel.bizimkide pütürlüyü kusar gibi yapıyor bazen ama
son 2 aydır ağzına verdiğim şeyleri direk çıkartıyor.
dert ettim bu çocuk ne zaman kendi eline alıp kemirecek yiyecek.
inek sütünede fırsat bulamadım.hangi arada içecek.sanki bütün öğünlerini verdim bi o kaldı
oğlum yine uzamamış gibi sanki.şöyle tahmini bakıyorum fark yok.kiloda aynı gibi
stres oluyorum iyice
aklıma gelmişken kızlar bişey sorucam gündüz kaç saat uyuyor bebişler?
doğum gününüz kutlu olsun...slm kızlar
bizde haftasonu doğum günümüzü kutladık
kuzum 1 yaşına girdi sonunda
bulut sizinki daha da iştahsız sanırım
bizimki zorlayınca kusuyor malesef.içime dert oluyor
tartılmaktan boy ölçülmekten nefret eder hale geldik
yediği bişey yok mu severek daha doğrusu içine katsan?
biz eğitici ayıcık almıştık.en çok ondan memnunum.isim söylemek yasak sanırım
türkçe-ing.şarkı söylüyor.ayaklarına basınca ayaklarım kaşındı,uykum geldi vs.diyor.
bilindik markalardan.
Arda hiçbirşey yemiyor daha doğrusu doyacak kadar yemiyor tadıyor sadece.inek sütü ve bebe bisküvisiyle karnını doyuruyor sıpa.anneler bebeklere bir yaşta neler veriyorsunuz?? bana örnek menüler yazarsanız sevinirim. bir yaş oldular ya devam maması mı yoksa inek sütüyle mi devam edeceğiz??
Merhaba canım evet bendim ama sonra olumsuz şeyler oldu onu da paylaşmıştım görmemişsin demek ki. 7 haftalıkken kalp atışları durdu 2 gün önce de alındı maalesef
bizimde genelde 2 saat bir uyuyor,1 yada 2 saat bir uyuyor.ama netten baktımValla bizimkinin uykusu çok değişken. Bazen yarım saatten iki kez uyuyor bazen bir 2 saat bir 1 saat uyuyor. Bir sıkıntısı yoksa uykuyu seviyor genel olarak maşallah.. Ama tabi yatana kadar bir mücadelemiz olmuyor değil.
teşekkür ederiz canımdoğum gününüz kutlu olsun...
Arda hiçbirşey yemiyor daha doğrusu doyacak kadar yemiyor tadıyor sadece.inek sütü ve bebe bisküvisiyle karnını doyuruyor sıpa.
geçmiş olsun cnm.
Merhaba canım evet bendim ama sonra olumsuz şeyler oldu onu da paylaşmıştım görmemişsin demek ki. 7 haftalıkken kalp atışları durdu 2 gün önce de alındı maalesef
geçmiş olsun cnm.
bizimde genelde 2 saat bir uyuyor,1 yada 2 saat bir uyuyor.ama netten baktım
1 yaşındakiler için gündüz uykusu 2 saat diyor.acaba diyorum gündüz çok uyuduğu için mi gece sık uyanıyor.gündüz az uyatmak istesemde olmuyor 5-6 saatten sonra çok mızırdanıyor.bende merak ettim normali nedir diye
çok geçmiş olsun hakkınızda hayırlısı canım
Merhabaa güzel anneler,,
kaç gündür bişi yazamadım :)
Doğum günü geçen kuzuların yeni yaşları kutlu olsunn. nicee uzun mutlu ömürleri olsun inşallah.
Deniz kızım 3 gündür yürümeye başladııgörseniz çok komik robot gibi 2 kolunuda öne doğru uzatıp o şekilde yürüyor, denge sağlıyor yani ee o yürümeye başlayınca bizim sıkıntılarda arttı tabi, ne kadar dolap çekmece priz varsa deniz dibinde bitiyor. Dün mutfağa girmiş dolaptan havanın tokmağını almış tak tak vuruyor yere, elinden alınca da kıyameti kopardı tabii. Bide benim buzdolabının dondurucusu altta, şimdi ona taktı gidip gelip açıyor kapağı. Yeni yeni yürüdüğü için kazalarda kaçınılmaz oluyor tabi, pat diye yere kapaklanmalar, hızını alamayıp duvara toslamalar, sandalyelere çarpmalar vs. vs. şu dönemi kazasız belasız atlatmak için dua ediyorum.
iştahı tutarsız, bi gün iyi yiyor bigün zorla. Biberona karşı olan antipatimiz son hızla devam ediyor. Ben tüm çabamla alması için uğraşsamda keçi inatlı kızım almıyor. Uykusunda verdiğimde bile eliyle itiyor vee o halde bana parmağıylaa hııııııı ıııı yapıyorrbende sütü kaşık mamalarına katarak veriyorum. kilo olarak biraz toparladı ama boy halaa güdük geçen kuzenim geldi 10 aylık oğlu var ve 48 cm doğmuştu denizden uzun inanki şuanda, Bu şekilde kıyaslamalara maruz kalınca üzülüyorum haliylee.
Bizim dişler hala yokk :26: 5.si ucundan göründü ama devamı gelmedi daha...
Bide farkettim ki kızım hiçbişeyini paylaşamıyor. kuzenimin oğlunu oyalamak için verdiğimiz her oyuncağı eşyayı ağlayarak istiyor hemde ne ağlamak 2 gözü 2 çeşme. Geçende de bi misafir geldiğinde onun çocuğunda aynı şeyi yapmıştı üstünde durmamıştım ama cidden bi fesatlık var gibi. Umarım geçicidir
canım gözün aydınMerhabaa güzel anneler,,
Doğum günü geçen kuzuların yeni yaşları kutlu olsunn. nicee uzun mutlu ömürleri olsun inşallah.
Deniz kızım 3 gündür yürümeye başladııgörseniz çok komik robot gibi 2 kolunuda öne doğru uzatıp o şekilde yürüyor, denge sağlıyor yani ee o yürümeye başlayınca bizim sıkıntılarda arttı tabi, ne kadar dolap çekmece priz varsa deniz dibinde bitiyor. Dün mutfağa girmiş dolaptan havanın tokmağını almış tak tak vuruyor yere, elinden alınca da kıyameti kopardı tabii. Bide benim buzdolabının dondurucusu altta, şimdi ona taktı gidip gelip açıyor kapağı. Yeni yeni yürüdüğü için kazalarda kaçınılmaz oluyor tabi, pat diye yere kapaklanmalar, hızını alamayıp duvara toslamalar, sandalyelere çarpmalar vs. vs. şu dönemi kazasız belasız atlatmak için dua ediyorum.
iştahı tutarsız, bi gün iyi yiyor bigün zorla. Biberona karşı olan antipatimiz son hızla devam ediyor. Ben tüm çabamla alması için uğraşsamda keçi inatlı kızım almıyor. Uykusunda verdiğimde bile eliyle itiyor vee o halde bana parmağıylaa hııııııı ıııı yapıyorrbende sütü kaşık mamalarına katarak veriyorum. kilo olarak biraz toparladı ama boy halaa güdük geçen kuzenim geldi 10 aylık oğlu var ve 48 cm doğmuştu denizden uzun inanki şuanda, Bu şekilde kıyaslamalara maruz kalınca üzülüyorum haliylee.
Bide farkettim ki kızım hiçbişeyini paylaşamıyor. kuzenimin oğlunu oyalamak için verdiğimiz her oyuncağı eşyayı ağlayarak istiyor hemde ne ağlamak 2 gözü 2 çeşme. Geçende de bi misafir geldiğinde onun çocuğunda aynı şeyi yapmıştı üstünde durmamıştım ama cidden bi fesatlık var gibi. Umarım geçicidir
memede durmak istiyor sanıırm canımSağol canım.
Günde 4 saat gündüz uykusu biraz fazla ama gece uykusunu çok etkileyeceğini sanmam. Gece sık uyanmasının başka bir sebebi vardır canım. Geçmiş olsun dilekleri için teşekkür ederim ayrıca..
Merhabaa güzel anneler,,
merhaba ocak anneleri kızım 2 mart doğumlu bişey sormak istiyorum bir haftadır falan kanepenin kenarından ilerlerken iki elini bırakıp bi kaç adım atıp düşüyor çok değil en fazla 3-4 adım yürümüşmü oluyor şimdi ne deniyor buna
çok tatlı maşallah ya
diş çıkacak bence dişiniz de 2 taneymiş.bizimkide saat başı uyanırdı diş çıkarmaya yakın
bende gece biberon veremiyorum.süt koyuyorum alışsın diye yok yani.memeyi istiyor.geçici bir süreç sanırım
merhaba ocak anneleri kızım 2 mart doğumlu bişey sormak istiyorum bir haftadır falan kanepenin kenarından ilerlerken iki elini bırakıp bi kaç adım atıp düşüyor çok değil en fazla 3-4 adım yürümüşmü oluyor şimdi ne deniyor buna
wera çok geçmiş olsun.
dişlerden bahsetmişsiniz benim kızımın hala 2 dişi var:))
son günlerde çok uyku sorunu yaşamaya başladık hatta geçen gece resmen oturdum ağladım o kadar çok uykum var ki kızım da saat başı ağlaya ağlaya meme meme delirtti beni. gece uyandığı an park yatağın kenarından tutnup dikiliyo sonrada gözler kapalı meme dyo. kucağıma alıyorum emzik veriyorum isteiyo. su veriyorum istemiyo meme diye bağırıyo bide bana.:) açmı diye bikaç kalkmadan sonra gttim gece gece mama hazırladım onu da tadını alınca itti yine meme diye tutturdu. gece uykularmız çoook kötü halde. gündüz de önceden 2 kere uyurdu. doğum gününe kayınvalidemler geldiler 1 hafta kaldılar o ara tamamen düzeni değişti. şimdi kavga ede ede 1 kere uyuyo. yeniden 2 ye geçmemiz lazım. ayrıca bu meme olayı gündüz de devam ediyo şu an mesela yanımda meme diye üstüme saldırıyo. 10 dk da bi istiyo. ufffffffff ne yapacağımı bilemiyorummmmm.yardımmm
memede durmak istiyor sanıırm canım
hala çözüm bulamadım
diş dedik ama kaç aydır dişte çıkmadı.
kızlar bizim 7 dişimiz var.bundan sonra köpek mi yoksa azı dişi mi çıkacak?
8 dişten sonra 1. azılar çıkıyor.bizim diş sayımız 12 olduazı dişlerinin 4 ünü de bir anda çıkardı,ama çıkmaları çok zor oldu,oğlum 1,5 ay kadar nerdeyse hiç bir şey yemedi.
selam anneler..:)
oğlum bir haftadır kabız günde 3-4 kez zar zor yapıyo ama çok az ve kati..nasil geçirebilirim ne iyi gelir acaba
birde saniyorum kabızlıktan poposunda pişikte oluştu nasil geçircem bilemedim...bi sürü bişi denedim ama en etkilisi nedir acaba?
oğlumun eline ekmek meyve gibi bişiler veremiyorum hala..büyük parçalar halinde isiriyor ve bitirmeden tekrar isiriyor sonra malum tıkanşp kaliyor...korkudan veremiyorum nasil alişticam bilmiyorum konu komşuda aaa eline bişi ver cocugun kemrsşn yazk falan diyolar iyice delleniyorum..
12. ay aşimizi olduk çok şükür ateş falan olmadi bir sonraki aşi 15. ay di saniyorum ?özel olan su çiçegi sizler yapitacakmisiniz?
sabah kahvaltida ne vereceğimi şaşrdim artik sizler neler veriyosunuz?
hala öglenleri ona özel sebze çorbası yapiyorum azar azar da bizim yemekelrden tattiriyorum başka ne yemek yapabilirim aliştiabilirim ona blmiyorum
herkese kolay gelsin