2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Valla bizimkinin uykusu çok değişken. Bazen yarım saatten iki kez uyuyor bazen bir 2 saat bir 1 saat uyuyor. Bir sıkıntısı yoksa uykuyu seviyor genel olarak maşallah.. Ama tabi yatana kadar bir mücadelemiz olmuyor değil.

Son düzenleme:
doğum gününüz kutlu olsun...
anneler bebeklere bir yaşta neler veriyorsunuz?? bana örnek menüler yazarsanız sevinirim. bir yaş oldular ya devam maması mı yoksa inek sütüyle mi devam edeceğiz??
Arda hiçbirşey yemiyor daha doğrusu doyacak kadar yemiyor tadıyor sadece.inek sütü ve bebe bisküvisiyle karnını doyuruyor sıpa.
Merhaba canım evet bendim ama sonra olumsuz şeyler oldu onu da paylaşmıştım görmemişsin demek ki. 7 haftalıkken kalp atışları durdu 2 gün önce de alındı maalesef

geçmiş olsun cnm.

bizimde genelde 2 saat bir uyuyor,1 yada 2 saat bir uyuyor.ama netten baktım
1 yaşındakiler için gündüz uykusu 2 saat diyor.acaba diyorum gündüz çok uyuduğu için mi gece sık uyanıyor.gündüz az uyatmak istesemde olmuyor 5-6 saatten sonra çok mızırdanıyor.bende merak ettim normali nedir diye
doğum gününüz kutlu olsun...

Arda hiçbirşey yemiyor daha doğrusu doyacak kadar yemiyor tadıyor sadece.inek sütü ve bebe bisküvisiyle karnını doyuruyor sıpa.

geçmiş olsun cnm.
teşekkür ederiz canım
bizimkine inek sütünü içiremiyorum.biberonada alışkın değil bende meyvelerine katıyorum sütü az az,

Merhaba canım evet bendim ama sonra olumsuz şeyler oldu onu da paylaşmıştım görmemişsin demek ki. 7 haftalıkken kalp atışları durdu 2 gün önce de alındı maalesef

çok geçmiş olsun hakkınızda hayırlısı canım

geçmiş olsun cnm.

Sağol canım.

Günde 4 saat gündüz uykusu biraz fazla ama gece uykusunu çok etkileyeceğini sanmam. Gece sık uyanmasının başka bir sebebi vardır canım. Geçmiş olsun dilekleri için teşekkür ederim ayrıca..

Merhabaa güzel anneler,,

kaç gündür bişi yazamadım :)
Doğum günü geçen kuzuların yeni yaşları kutlu olsunn. nicee uzun mutlu ömürleri olsun inşallah.

Deniz kızım 3 gündür yürümeye başladıı görseniz çok komik robot gibi 2 kolunuda öne doğru uzatıp o şekilde yürüyor, denge sağlıyor yani ee o yürümeye başlayınca bizim sıkıntılarda arttı tabi, ne kadar dolap çekmece priz varsa deniz dibinde bitiyor. Dün mutfağa girmiş dolaptan havanın tokmağını almış tak tak vuruyor yere, elinden alınca da kıyameti kopardı tabii. Bide benim buzdolabının dondurucusu altta, şimdi ona taktı gidip gelip açıyor kapağı. Yeni yeni yürüdüğü için kazalarda kaçınılmaz oluyor tabi, pat diye yere kapaklanmalar, hızını alamayıp duvara toslamalar, sandalyelere çarpmalar vs. vs. şu dönemi kazasız belasız atlatmak için dua ediyorum.

iştahı tutarsız, bi gün iyi yiyor bigün zorla. Biberona karşı olan antipatimiz son hızla devam ediyor. Ben tüm çabamla alması için uğraşsamda keçi inatlı kızım almıyor. Uykusunda verdiğimde bile eliyle itiyor vee o halde bana parmağıylaa hııııııı ıııı yapıyorr bende sütü kaşık mamalarına katarak veriyorum. kilo olarak biraz toparladı ama boy halaa güdük geçen kuzenim geldi 10 aylık oğlu var ve 48 cm doğmuştu denizden uzun inanki şuanda, Bu şekilde kıyaslamalara maruz kalınca üzülüyorum haliylee.

Bizim dişler hala yokk :26: 5.si ucundan göründü ama devamı gelmedi daha...

Bide farkettim ki kızım hiçbişeyini paylaşamıyor. kuzenimin oğlunu oyalamak için verdiğimiz her oyuncağı eşyayı ağlayarak istiyor hemde ne ağlamak 2 gözü 2 çeşme. Geçende de bi misafir geldiğinde onun çocuğunda aynı şeyi yapmıştı üstünde durmamıştım ama cidden bi fesatlık var gibi. Umarım geçicidir

Son düzenleme:

Oyy gözünüz aydın. Ve de kolay gelsin. Oğlum da 3 adım attı kaldı. Biraz korkuyor sanırım. Diş konusunda ise 8 dişi var ve de köpek dişleri kaç gündür şiş ve patlayamadı bir türlü.. Hayırlısı.. Oğlum oyuncaklarını paylaşıyor o konuda bir sorun yok ama bazı bebekler gerçekten buna ciddi tepki gösteriyor. İleri boyutta olmadıktan sonra bu cadılığı çok tatlı :)

canım gözün aydın
bizimkide bayağı bi yürümeye başladı.rahat 10-15 adım atıyor.
doğum günü tebriği içinde teşekkür ederiz.
maşallah inşallah daha çok toparlanır.yer yer et olur inşallah
canım normal sanırım bizimkide paylaşmıyor oyuncaklarını.başka çocuğu kucağıma alırsam ağlıyor
sonra istediği şeyi eline vermessem cingarı kopartıyor
sanırım bir çok bebekte var bu durum.altta alıp inatlaşmamak gerekiyor sanırım.yoksa inat huyu kalıcı olur allah korusun
bazende diyorum acaba her hareketine evet demek mi lazım.ne kadar doğru?hayır deyince bizimki sırıtıyor
nasıl öğrenecek hayırı?
boy konusuna hiç girmeyelim iyice moralim bozuluyor

memede durmak istiyor sanıırm canım
hala çözüm bulamadım
diş dedik ama kaç aydır dişte çıkmadı.
kızlar bizim 7 dişimiz var.bundan sonra köpek mi yoksa azı dişi mi çıkacak?

kızımın 6 dişi var sıradaki hangisi bilmiyorum ama:))
gündüz uykumuz değişken bizimde ,nadiren 2 kez,genelde 1 kez uyuyor.gündüz toplam uyku 2 saati çok nadir geçiyor.geceleri anlatmak istemiyorum:))
dirim,benim kızım hayır kelimesini öğrendi ama işine nasıl gelirse:))sabah buzdolabına girmeye çalışıyordu mesela,yapma dedim,kendi hayır diyerek bana parmağını sallıyor.çok iyi biliyor yani olumsuz ifadeleri,nerde hayır deneceğini ama bu onu engellemiyor.hayır derken yaramazlık yapmaya devam:))

merhaba ocak anneleri kızım 2 mart doğumlu bişey sormak istiyorum bir haftadır falan kanepenin kenarından ilerlerken iki elini bırakıp bi kaç adım atıp düşüyor çok değil en fazla 3-4 adım yürümüşmü oluyor şimdi ne deniyor buna

gözünüz aydın canım
Arda'nın da ilk yürüme denemeleri çok komikti,şimdi profesyonelleşti paşam nerdeyse koşuyor

Allah bağışlasın yavrunuzu.
tam anlamıyla yürümek sayılmıyor cnm henüz ısınma hareketleri yapıyor sizin prenses

wera çok geçmiş olsun.

dişlerden bahsetmişsiniz benim kızımın hala 2 dişi var:))

son günlerde çok uyku sorunu yaşamaya başladık hatta geçen gece resmen oturdum ağladım o kadar çok uykum var ki kızım da saat başı ağlaya ağlaya meme meme delirtti beni. gece uyandığı an park yatağın kenarından tutnup dikiliyo sonrada gözler kapalı meme dyo. kucağıma alıyorum emzik veriyorum isteiyo. su veriyorum istemiyo meme diye bağırıyo bide bana.:) açmı diye bikaç kalkmadan sonra gttim gece gece mama hazırladım onu da tadını alınca itti yine meme diye tutturdu. gece uykularmız çoook kötü halde. gündüz de önceden 2 kere uyurdu. doğum gününe kayınvalidemler geldiler 1 hafta kaldılar o ara tamamen düzeni değişti. şimdi kavga ede ede 1 kere uyuyo. yeniden 2 ye geçmemiz lazım. ayrıca bu meme olayı gündüz de devam ediyo şu an mesela yanımda meme diye üstüme saldırıyo. 10 dk da bi istiyo. ufffffffff ne yapacağımı bilemiyorummmmm.yardımmm

çok tatlı maşallah ya
diş çıkacak bence dişiniz de 2 taneymiş.bizimkide saat başı uyanırdı diş çıkarmaya yakın
bende gece biberon veremiyorum.süt koyuyorum alışsın diye yok yani.memeyi istiyor.geçici bir süreç sanırım

teşekkürler. inşallah dişle alakalıdır canım. değilse bu şekilde daha ne kadar dayanırım bilmiyorum resmen zombi gibi dolanıyorum. bu meme düşkünlüğü biraz abartı az önce yazarken bırakmak zorunda kaldım. ne yapacağımı şaşırdım milletin yanında da meme diip duruyo kayınpederimin yanında çok utandım:))

Maşallah kızınıza.. Erken yürüme turlarına başlamış. 1 ay içinde yürür muhtemelen.. Kolay gelsin şimdiden..

Bizimki diş konusunda ne kadar aceleciyse senin kızın o kadar ağırdan alıyor :) dirim ve sen memeci olmasından dert yanıyorsunuz ben de emziremedim diye haftalarca göz yaşı döktüm. 3 ay emdi, 11,5 ay sağdım. Yani ikisi de ayrı dert ama sizinki yine de daha güzel galiba :26:

memede durmak istiyor sanıırm canım
hala çözüm bulamadım
diş dedik ama kaç aydır dişte çıkmadı.
kızlar bizim 7 dişimiz var.bundan sonra köpek mi yoksa azı dişi mi çıkacak?

8 dişten sonra 1. azılar çıkıyor.bizim diş sayımız 12 oldu azı dişlerinin 4 ünü de bir anda çıkardı,ama çıkmaları çok zor oldu,oğlum 1,5 ay kadar nerdeyse hiç bir şey yemedi.

selam anneler..:)

oğlum bir haftadır kabız günde 3-4 kez zar zor yapıyo ama çok az ve kati..nasil geçirebilirim ne iyi gelir acaba

birde saniyorum kabızlıktan poposunda pişikte oluştu nasil geçircem bilemedim...bi sürü bişi denedim ama en etkilisi nedir acaba?

oğlumun eline ekmek meyve gibi bişiler veremiyorum hala..büyük parçalar halinde isiriyor ve bitirmeden tekrar isiriyor sonra malum tıkanşp kaliyor...korkudan veremiyorum nasil alişticam bilmiyorum konu komşuda aaa eline bişi ver cocugun kemrsşn yazk falan diyolar iyice delleniyorum..

12. ay aşimizi olduk çok şükür ateş falan olmadi bir sonraki aşi 15. ay di saniyorum ?özel olan su çiçegi sizler yapitacakmisiniz?

sabah kahvaltida ne vereceğimi şaşrdim artik sizler neler veriyosunuz?

hala öglenleri ona özel sebze çorbası yapiyorum azar azar da bizim yemekelrden tattiriyorum başka ne yemek yapabilirim aliştiabilirim ona blmiyorum

herkese kolay gelsin

8 dişten sonra 1. azılar çıkıyor.bizim diş sayımız 12 oldu azı dişlerinin 4 ünü de bir anda çıkardı,ama çıkmaları çok zor oldu,oğlum 1,5 ay kadar nerdeyse hiç bir şey yemedi.

Maşallah ve geçmiş olsun.

Geçmiş olsun canım. Ben bu durumlarda kuru kayısı kaynatıp suyunu veriyorum. Yerse posasını da vermeye çalışıyorum. Poposuna eczaneden "çinko oksit" krem alabilirsin. Bütün pişik kremlerinde olan etken maddeden oluşan bir krem. Fiyatı da çok uygun.

Eline bir şey vermek konusunda sana akıl veremem çünkü benim oğlum da eline aldığı bir şeyi yemeyi beceremiyor. Bazı bebekler bu konuda geç gelişiyor sanırım. Kahvaltıda ben genelde karışım (yumurta, peynir, ceviz, muz ve biraz kaşık maması) veriyorum. Bir ara omlet yapıyordum patetesli-peynirli yazın kabaklı-peynirli uzun zamandır yemiyordu. Geçende patates ve peynirli omleti biraz yedirmeyi başardım.

Bizimki pütürlü yemeyi reddettiği için bizim yemeklerden pek vermiyorum, ona özel çorbalara devam..

Sana da kolay gelsin.

anneler burada öksürük hıırltı için bir resim paylaşılmıştı, şimdi ulaşamadım. günlük müyüdü acaba o? beyaz küçük çakıl taşlarına benzeyen. oğlumun hırıltısına kullanacağım. deneyen var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…