2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

yok canım ya daha bizimki hiç meme meme diye üstüme atlamadı.sadece gece istiyor.uyku sersemi.uyuturken emziriyorum yani,keşke benimkide çok düşkün olsa memeye,atlasa,üzerimi yalamaya çalışsa felan
8 dişten sonra 1. azılar çıkıyor.bizim diş sayımız 12 oldu azı dişlerinin 4 ünü de bir anda çıkardı,ama çıkmaları çok zor oldu,oğlum 1,5 ay kadar nerdeyse hiç bir şey yemedi.
yok canım ya,daha mı kötü oluyor azılar.iştahsız derken demek azılar da daha kötü olacak.canım sıkıldı şimdi.azıların zor çıktığını biliyordum aslında ama inşallah fazla zorlamaz.

ben armut veriyorum.bide poposuna zeytinyağı sürüyorum.çorbalarına da zeytinyağı kattığım için oda faydalı oluyor.
biz su çiçeği aşısını 13.ayda olacakmışız.1 ay sonra yani.
kahvaltıyıda hala bulamaç yiyoruz.bi ara ayrı vermeye başlamıştım ama tekrar zorluk çıkartınca bulamaca döndük.bulamacıda zor yiyor ama çabalıyoruz yesin diye.bizimki zaten herşeyi zor yiyor.daha severek bişey yediğini görmedim.
bir çocuk kek sevmezmi?artık hiçbirşeyin tadına baktıramıyorum.direk ağzından çıkartıyor.ben artık sebze çorbasını çok sık yapmıyorum.hergün farklı vermessem hiç açmıyor ağzını.farklı olarak mercimek,şehriye,sebze,tarhana,yoğurtlu çorba,kesme aşı arasında gidip geliyoruz biz.birde pirinç çorbası var.çok seviyordu şimdi ondanda bıktı.tavsiye ederim çok güzel bir çorba.un,yumurta,pirinç,tavuk,limon,sarımsak,tavuk suyundan yapılan bir çorba
dediğim gibi eskiden yediklerimizin suyundan veriyordum şimdi direk ağzından çıkartıyor.hiçbirşey veremiyorum.

kızlar bi su çiçeği muhabbeti dönüyor ama ben yabancı kaldım konuya. Malumm çalıştığım için kızımı aşıya ya ananesi yada babası götürüyor. 2side bana böle bi aşıdan bahsetmedi, bende hiç araştırmadım açıkcası. Biraz bilgi verirseniz sevinirim :):)

su çiçeği aşısını devlet karşılamıyor,yani bunun için sağlık ocağından aramıyorlar aşınız var diye:))12. aydan sonra isteğe bağlı olarak parasıyla alıp yaptırıyorsun.en erken 13. ayda oluyor .ben yaptırmayı düşünüyorum.

Esra'nın söylediği gibi "özel aşı" kapsamında su çiçeği aşısı.. Son yıllarda su çiçeği vakası görülmediği için devlet karşılamıyor. Anne-baba isterse kendi parayı bastırıp yaptırıyor :) Biz de muhtemelen yaptıracağız.

selam arkadaşlar beni hatırlarmısınız bilmem :) kızım 1 yaşında uzunca bi süredir yazamıyorum daha dogrusu kk ya giremiyorum umarım herkes ve kuzucuklar iyidir, benim kuzum sistit olmuş, gece çok sık uyanıyo ve sabaha kadarda her yanım tutuluyo doğal olarak sizin kuzuların uyku düzeni nasıl kendi kendine uyuyup bütün gece uyanmayan bi bebiş varmı acabaa

merhaba güzel anneler.

meleğim hasta oldu yine. tam da gribi atlattık derken bikaç gündür hafif ateşi vardı diş gelcektir diye fazla irdelemedim. gece kontrol ediyordum bir baktım 39 a çıkmış. hemen soğuk uygulama falan yapıp soluğu acilde aldık. 1-2 ay öncede böyle bi ateş yaşamıştık o zaman düşürememiştik yine öle olcak diye çok korkuyorum. gündüz iyiydi çok şükür ama bu gece bana zor geçecek(
bebeğime dualarınızı bekliyorum. bi an önce iyileşsin yavrum

geçmiş olsun kızına. umarım kısa zamanda iyileşir.

bizim uykular felaket durumda. daha küçükken gündüz uykularımız sorun olsa da gecelri güzel uyurdu. büyüdükçe ters olmaya başladı nedense:) uzuuun zamandır kesntisz 2-3 saat uykuya hasret kaldm. nasıl ayakta durduğumu ben bile anlayamıyorum. gerçi saçma sapan hareketler yapıyorum gündüz. buzdolabından el kremi falan çıktı geçen gün ama o kadar da olsun dimi:)))

geçmiş olsun bebişine...bizim oğlan son 1 aydir yataginda kendi kendine uyuyor ama birazz zor oluyor sürekli dönüyor,yatagin altını üstüne getiriyor arada ağliyor en son uyuyup kalıyor...mesela bu akşam 12 gibi uyudu yarın sabah 9-10 gibi uyanır...ama şöle bi drum var ben 3-4 gibi o uyunmadan biberonla ona süt veriyorum uykusu bölünmeden devam ediyor aynı şekilde sabah 8 gibide uyluda süt içyor...iyimi kötümü bilmiyorum ama bizim uyku düzenimiz böle...akşamları 10 ile 12 arası uyumuş oluyor genelde ve sabaha kadar...Allahh bozmasın..

hasta olan bebeklere geçmiş olsun
bizde çok sık uyanıyoruz.daha akşamdan sabaha kadar uyanmadığı olmadı hiç :44:

Geçmiş olsun.. İnşallah bir an önce iyileşir sistit kötü

Çok geçmiş olsun inşallah geceyi güzel geçirmişsinizdir.

Oğlum da 1 haftadır hasta.. Burun tıkanıklığı, burun akıntısı, hafif öksürük şimdi de balgam.. Süt içmez oldu. Biberonu alsa da tıkanıklık yüzünden içemediği için bağırıp almıyor. 3 günde 500 cc yi ancak bulmuşuzdur heralde.. Gece kesintisiz uyumadığı hiç olmadı şimdiye kadar. Ama sıkıntısı yoksa uzun uyumaya başladı maşallah. En azından 3,5 saatlik rekorumuzu aştık

canım ya,yine mi hastalık
öykü idi değil mi kuzunun ismi?çok çektiniz bu hastalıklardan,inşallah sadece diş yüzündendir,Allah acil şifalar versin,
çoklu alıntı yapamıyorum ben böylece devam edeyim,
yesilla,
hatırlıyorum tabi ki seni,size de çok geçmiş olsun.uyku düzeni çoğunlukta aynı.bizim de öyle sabaha kadar mırmır durmadan uyanıyor,ben de kuzeyyıldızı gibi uyurken veriyorum biberonu ama öyle kolayca içmiyor ki.eşimle nöbetleşe bakıyoruz artık,gece 3 e kadar o ilgileniyor ,ondan sonra ben.dün gece 3 ten sonra 6 defa kalktım(her saat kalkmışım ki 1 seferi açıkta kalıyor ona rağmen:) ki inan çok daha fazlası oluyor.her seferinde tekrar sallayarak uyut ,sonra yok acıktı mamasını içir derken sabah nasıl oluyor anlamıyorum bile.bazen hayret ediyorum demek ki uykusuz da yaşanabiliyormuş...bunca yorgunluğa rağmen gece erken yatamıyorum.kızım geç uyuyor çünkü,10,30 -11 civarı.o uyuduktan sonra ben de yatsam belki uykumu alırım ama ben biraz da kafamı dinleyebilmek adına oturuyorum.çünkü sabaha kadar da kızımla birlikteyim sağolsun hiç boş bırakmıyor,ordaki 2 saat çok kıymetli geliyor bana,1 den önce yatamıyorum:)))

dirim,vera,esra çok teşekkürler. bu geceyi sorunsuz geçirdik çok şükür. ateşi çıkmadı. inşallah bundan sonra da çıkmaz. antibiyotik başladık hemen. geçen de ateşlendiğinde antibiyotik alerji yapmıştı. doktorumuzu aramıştık ateşi geçtiyse bırakın demişti. yarım bırakmış olmuştuk ki ben hala onu bırakmamam gerektiğini düşünüyorum ama doktor öle söyleyince vardır bildiği diye düşündüm. şimdi diyorumki niye öyle yaptıkki. zaten artık doktorumuzu değiştirmeyi düşünüyoruz. konyada istediğimiz gibi bi çocuk doktoru bulamadık
benim kızım doğduğundan beri sık sık hastalanıyo o yüzden bizim için doktor seçimi önemli.

esra sana bikaç sorum olacak. ücretsiz izne ayrılcam karar verdik. aslında müdürüm biraz anlayışlı olsa çok dersim yok ama bana yardımcı olmuyor hiç bir konuda dilekçeye ek olarak doğum raporundan başka ne gerekiyordu? bir de artık 2 yaşına kadar parça parça bile izin alınabiliyor değil mi? yani bu dönem çalıştım 2. dönem çalışmayacağım sorun olmaz değil mi? bir de dilekçeyi izine ayrılmadan 15 gün önce mi veriyorduk?

sen ne yapmaya karar verdn? iznini uzatacakmısın?

kutu bitene kadar devam edin denir normalde
inşallah iyi bir doktor bulabilrisiniz.çok önemli gerçekten.
geçmiş olsun tekrar.

kızlar bişey sorucam bıngıldağı tam kapanmadan saç traşı yapılabilir mi?
bilginiz varmı?

selam kızlar 1 yas 5 gunluk kızım var bende ocak annesıyım daha once yazmamıstım sıze sorum su olcak doktorumuz devam sutune bıkac ay daha devam et dedı sızler ınek sutu ıcırdınızmı? yoksa hala devam sutu mu ıcıyor bebısler?
hanı markaların junıor adı altndakı sutlerınden mı ıcıyorlar yoksa neyapmalıyım denemelımıyım sızce?
yagmurcum bu arada bende konyadayım farabı hastanesınde ulker hanım doktorumuz memnunum ben doktorunuz kım bılmıyorum ama ıstersen bırde onu deneyın derım.....

Son düzenleme:

ben ınek sütünden akşam mama pişiriyorum..oyle bıbero9nla sut vermıyorum..

hasta bebişere geçmiş olsun.
bizim de hırıltımız vardı, yün yorganı kaldırdım, yumuşak olsun diye çok gevşek göbünmüştü, her tarafta yünlere rastlıyordum. hırıltı da olunca yünden mi acaba dedim. belki de hasta diye 12. aşılarımızı hala olmadık. neyseki istediğimiz zaman olabilirmişiz, hastayken bir de aşı yaptırmak istemedim. önümüzdeki hafta bir sorunumuz olmazsa aşılarımızı yaptıracağız.

ben devam sütü veriyorum kahvaltıda, inek sütünden daha iyi olduğunu düşünüyorum.

oğlum hala yürümüyor. yürümeyen bebişler var mı? artık ne zaman yürüyecek diye bekler oldum yürüse rahatlayacağım.

Allah bağışlasın kızınızı. Biz junior sütleri kullanıyoruz. İnek sütü 1 sene daha vermeyeceğim. Keçi sütü denemek istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı..

merhaba
öncelikle bebeişlerinizle sağlıklı günler diliyorum,
sezeryandan sonra korse kullanımı hk da çok kararsız kaldım ve tecrübelerinizden yararlanmak isterim,sezeryan olan ve korse kullanan varsa ne zaman kullanmaya başladınız işe yaradımı çok merak ediyorum
şuan 11 gün oldu sezeryan olalı ağrı sızı veya başka türlü bi sıkıntım yok yara yerimde,her işimi kendim yapabiliyorum sizce kullanmaya başlamalı mıyım?:44:

yasmin geçmiş olsun inşallah hırıltınız geçer.
biz devam sütü kullanmadık hiç.o yüzden inek sütü vermeye çalışıyorum.
meyvesine felan katıyorum.
bizimki odaları geziyor.odadan mutfağa gidiyor.ama daha var.dengesini kaybedip düşüyor.
hızlı hızlı yürümeye çalışıyor.

canım ben korse kullanmadım.açıkçası doktorada sormadım.
ama burdan bir arkadaşın duyduğu korse kullanan ve yeni doğum yapmış birinin bağırsakları yapışmış sanırım
bende 20-25.günde mekik çekeyim dedim.1 hafta çektim.1 hafta dikişlerim çok ağrıdı.
o an ağrımıyo gibi gelebilir sana.daha iç dikişlerinin toparlanmasına var.doktoruna danışmadan bişey yapma.
ayrıca şişliğin var daha 2-3 aylarda benim şişliğim yeni inmişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…