- 26 Ekim 2007
- 1.213
- 1
-
- Konu Sahibi teknekazintisii
- #30.961
canım ben korse kullanmadım.açıkçası doktorada sormadım.
ama burdan bir arkadaşın duyduğu korse kullanan ve yeni doğum yapmış birinin bağırsakları yapışmış sanırım
bende 20-25.günde mekik çekeyim dedim.1 hafta çektim.1 hafta dikişlerim çok ağrıdı.
o an ağrımıyo gibi gelebilir sana.daha iç dikişlerinin toparlanmasına var.doktoruna danışmadan bişey yapma.
ayrıca şişliğin var daha 2-3 aylarda benim şişliğim yeni inmişti.
dirim,vera,esra çok teşekkürler. bu geceyi sorunsuz geçirdik çok şükür. ateşi çıkmadı. inşallah bundan sonra da çıkmaz. antibiyotik başladık hemen. geçen de ateşlendiğinde antibiyotik alerji yapmıştı. doktorumuzu aramıştık ateşi geçtiyse bırakın demişti. yarım bırakmış olmuştuk ki ben hala onu bırakmamam gerektiğini düşünüyorum ama doktor öle söyleyince vardır bildiği diye düşündüm. şimdi diyorumki niye öyle yaptıkki. zaten artık doktorumuzu değiştirmeyi düşünüyoruz. konyada istediğimiz gibi bi çocuk doktoru bulamadık
benim kızım doğduğundan beri sık sık hastalanıyo o yüzden bizim için doktor seçimi önemli.
esra sana bikaç sorum olacak. ücretsiz izne ayrılcam karar verdik. aslında müdürüm biraz anlayışlı olsa çok dersim yok ama bana yardımcı olmuyor hiç bir konudadilekçeye ek olarak doğum raporundan başka ne gerekiyordu? bir de artık 2 yaşına kadar parça parça bile izin alınabiliyor değil mi? yani bu dönem çalıştım 2. dönem çalışmayacağım sorun olmaz değil mi? bir de dilekçeyi izine ayrılmadan 15 gün önce mi veriyorduk?
sen ne yapmaya karar verdn? iznini uzatacakmısın?
merhaba
öncelikle bebeişlerinizle sağlıklı günler diliyorum,
sezeryandan sonra korse kullanımı hk da çok kararsız kaldım ve tecrübelerinizden yararlanmak isterim,sezeryan olan ve korse kullanan varsa ne zaman kullanmaya başladınız işe yaradımı çok merak ediyorum
şuan 11 gün oldu sezeryan olalı ağrı sızı veya başka türlü bi sıkıntım yok yara yerimde,her işimi kendim yapabiliyorum sizce kullanmaya başlamalı mıyım?:44:
ben grubunuza bu konu hakkındaki fikrimi söylemiştim ama buraya da yazayım.benim doktorum asla izin vermedi,bağırsaklarda sorun oluyor dedi,hiç de göbeğim kalmadı benim.ayrıca herhangi bir spor için en az 3 ay kesinlikle beklenmeli,mekik gibi ağır hareketler çok daha sonralarda yapılmalı dedi.fizik tedavi uzmanı çok samimi bir arkadaşım da yönlendirdi beni sağolsun.bu tip kesilerde 9 aydan önce mekik çekilmesi doğru değil onun yerine farklı hareketler yapılmalı dedi.o hareketleri bana gösterdi ,ama tarif etmem imkansız:))hiç yapmadım ayrıca:)
ameliyattan dolayı ağrıyordur sanırım.daha önceden dediğim gibi benim tam 3 ay sonra şişlerim indi.doğumdan sonra 54 kiloya düşmüştüm ama sanırsın ki 60 kiloyum.tam 3 ay sonra şişliklerle birlikte kiloda gitti.gözle görülür fark var.daha bacaklarında,karnında şişlikler var.korse kullanıpta memnun kalan var mı bilmiyorum.esranın dediği gibi bendede bişey kalmadı.yediklerine dikkat et.verirsin.ama korseyi iyice bir sor,araştır.dr kullanabilirsin dedi ama banada erken geldi illa kullanan birilerinden duymak daha mantıklı geldi
benimde bacaklarım acıyo en çok kilo alan yerimdi şiş inmeye başladı diye mi acıyo acaba :44:
teşekkür ederimmmameliyattan dolayı ağrıyordur sanırım.daha önceden dediğim gibi benim tam 3 ay sonra şişlerim indi.doğumdan sonra 54 kiloya düşmüştüm ama sanırsın ki 60 kiloyum.tam 3 ay sonra şişliklerle birlikte kiloda gitti.gözle görülür fark var.daha bacaklarında,karnında şişlikler var.korse kullanıpta memnun kalan var mı bilmiyorum.esranın dediği gibi bendede bişey kalmadı.yediklerine dikkat et.verirsin.ama korseyi iyice bir sor,araştır.
merhaba
sezeryandan sonra korse kullanımı hk da çok kararsız kaldım ve tecrübelerinizden yararlanmak isterim,sezeryan olan ve korse kullanan varsa ne zaman kullanmaya başladınız işe yaradımı çok merak ediyorum
şuan 11 gün oldu sezeryan olalı ağrı sızı veya başka türlü bi sıkıntım yok yara yerimde,her işimi kendim yapabiliyorum sizce kullanmaya başlamalı mıyım?:44:
ben ınek sütünden akşam mama pişiriyorum..oyle bıbero9nla sut vermıyorum..
hasta bebişere geçmiş olsun.
bizim de hırıltımız vardı, yün yorganı kaldırdım, yumuşak olsun diye çok gevşek göbünmüştü, her tarafta yünlere rastlıyordum. hırıltı da olunca yünden mi acaba dedim. belki de hasta diye 12. aşılarımızı hala olmadık. neyseki istediğimiz zaman olabilirmişiz, hastayken bir de aşı yaptırmak istemedim. önümüzdeki hafta bir sorunumuz olmazsa aşılarımızı yaptıracağız.
ben devam sütü veriyorum kahvaltıda, inek sütünden daha iyi olduğunu düşünüyorum.
oğlum hala yürümüyor. yürümeyen bebişler var mı? artık ne zaman yürüyecek diye bekler oldumyürüse rahatlayacağım.
Allah bağışlasın kızınızı. Biz junior sütleri kullanıyoruz. İnek sütü 1 sene daha vermeyeceğim. Keçi sütü denemek istiyorum ama bir türlü kısmet olmadı..
adılemır,yasmın,we_ra ve dirim cok tesekkur ederım cevaplarınız ıcınyasmin geçmiş olsun inşallah hırıltınız geçer.
biz devam sütü kullanmadık hiç.o yüzden inek sütü vermeye çalışıyorum.
meyvesine felan katıyorum.
bizimki odaları geziyor.odadan mutfağa gidiyor.ama daha var.dengesini kaybedip düşüyor.
hızlı hızlı yürümeye çalışıyor.
canım ben korse kullanmadım.açıkçası doktorada sormadım.
ama burdan bir arkadaşın duyduğu korse kullanan ve yeni doğum yapmış birinin bağırsakları yapışmış sanırım
bende 20-25.günde mekik çekeyim dedim.1 hafta çektim.1 hafta dikişlerim çok ağrıdı.
o an ağrımıyo gibi gelebilir sana.daha iç dikişlerinin toparlanmasına var.doktoruna danışmadan bişey yapma.
ayrıca şişliğin var daha 2-3 aylarda benim şişliğim yeni inmişti.
merhaba
kızlar oğlum bugün nerdeyse hiç uyumadı.her yatırmamda 5-10 dakika geçmeden
ağlayarak uyandı.memede durdu.diş çıkartıyor diye tahmin ettim.valla bu kadar zorlanıyoruz azılarda napıcaz bilmiyorum.jel kullanmam kesinlikle demiştim ama çocuğada eziyet edemem heralde
canm ben 23 gün sonra takmıştm bende sezeryanım
acele etmemekte fayda var sanırımbencede kullanma..daha çok yenı sezeryanın..
Ben normal dogum yaptım ama sezeryan olsaydımda kullanmazdım ..ne gerek var..acele etme..amanla gobek kalmayacak..
..
uzunn bir aradan sonra merhaba hanımlar...
hasta olan bebişlere geçmiş olsun.genel olarak diş sıkıntısından bahsedilmiş,bizim 6 dişimiz var ama oğlumun eli sürekli ağzında parmağını gevip duruyor,acaba diş mi çıkaracak?birde Arda 2 haftadır özellikle akşamları sürekli ateşleniyordu doktoda götürdüm tahlil falan istedi tahliller temiz çıkınca 1 gece gözlem altında kalmamızı tavsiye etti ateşini gözlemlemek için ve başka tahliller istedi tahlilimizin birinde karaciğer değerleri çok yüksek çıktı olması gerekn 40 iken bizim ki 257-827 çıktı.kulandığımız antibiyotiklerin bu değerlerin yükselmesinde rol oynayabileceğini yada viral enfeksiyondan kaynaklanabileceğini söyledi,emin olmadan ilaca başlamamak içinde konya meram tıp fakültesine gönderdi,orda yapılan tahlillerimizde de anormal birşey çıkmadı sonucumuzun biri 14 şubatta çıkacak bakalım.umarım ciddi birşey değildir...
çok geçmiş olsun canım. bu ateş beni de çok korkuttu. inşallah sonuçlarınız iyi çıkar. konyadamıydın sen?
uzunn bir aradan sonra merhaba hanımlar...
hasta olan bebişlere geçmiş olsun.genel olarak diş sıkıntısından bahsedilmiş,bizim 6 dişimiz var ama oğlumun eli sürekli ağzında parmağını gevip duruyor,acaba diş mi çıkaracak?birde Arda 2 haftadır özellikle akşamları sürekli ateşleniyordu doktoda götürdüm tahlil falan istedi tahliller temiz çıkınca 1 gece gözlem altında kalmamızı tavsiye etti ateşini gözlemlemek için ve başka tahliller istedi tahlilimizin birinde karaciğer değerleri çok yüksek çıktı olması gerekn 40 iken bizim ki 257-827 çıktı.kulandığımız antibiyotiklerin bu değerlerin yükselmesinde rol oynayabileceğini yada viral enfeksiyondan kaynaklanabileceğini söyledi,emin olmadan ilaca başlamamak içinde konya meram tıp fakültesine gönderdi,orda yapılan tahlillerimizde de anormal birşey çıkmadı sonucumuzun biri 14 şubatta çıkacak bakalım.umarım ciddi birşey değildir...
çok geçmiş olsun.umarım önemli bir şey değildir.