• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

oğlumun uyumama gibi sorunu var,en uzun uyku saati 2 saat,geceleri aman eşim uyanmasın sabah işe gidecek diye sürekli yat kalk,yat kalk yapmaktan perişan kalan,uykusuz kalan benim,gündüzleri bir taraftan çocukla uğraşırken diğer taraftan çamaşırdı,ütüydü diye yorulan yine benim.çocuk uyudu hadi ben de yatayım deme gibi bir lüksüm zaten yok,çocuk uyudu hadi şurayı temizleyeyim,evi süpüreyim,toz alayım,makineya çamaşır atayım,asayım,yemek yapayım diye düşünüp yorulan yine benim,çocuk uykusuz kalıp ağlayınca onunla ilgilenen de benim,altını temizleyen,karnını doyuran,oyunlar oynayan,kucağına alıp gezdiren de zaten benim..
ben merak ediyorum bazen eşim ne işe yarıyor diye,şu işi de sen yap dediğime pişman oluyorum,peşimden elli soru geliyor,şöyle mi yapayım böyle mi yapayım,şuraya mı koyayım buraya mı koyayım,şunu mu yapim bunu mu yapim,en sonunda yeter tamam yapma ben yaparım diyorum zaten..
mesela şuan çocuk yatıyor heran ağlamak üzere ve eşim elinde kumanda maç izleme derdinde..bir de aklımdan doğumdan sonra annesinin yaptıklarını ve onun da benim değil de annesinin yanında oluşlarını,ona toz kondurmayıp beni lohusa halimle günlerce ağlatışlarını unutamıyorum,gittikçe daha da mutsuz oluyorum ve bu durum çocuğuma da yansıyor,iyi değilim ben:14:

oğlumun uyumama gibi sorunu var,en uzun uyku saati 2 saat,geceleri aman eşim uyanmasın sabah işe gidecek diye sürekli yat kalk,yat kalk yapmaktan perişan kalan,uykusuz kalan benim,gündüzleri bir taraftan çocukla uğraşırken diğer taraftan çamaşırdı,ütüydü diye yorulan yine benim.çocuk uyudu hadi ben de yatayım deme gibi bir lüksüm zaten yok,çocuk uyudu hadi şurayı temizleyeyim,evi süpüreyim,toz alayım,makineya çamaşır atayım,asayım,yemek yapayım diye düşünüp yorulan yine benim,çocuk uykusuz kalıp ağlayınca onunla ilgilenen de benim,altını temizleyen,karnını doyuran,oyunlar oynayan,kucağına alıp gezdiren de zaten benim..
ben merak ediyorum bazen eşim ne işe yarıyor diye,şu işi de sen yap dediğime pişman oluyorum,peşimden elli soru geliyor,şöyle mi yapayım böyle mi yapayım,şuraya mı koyayım buraya mı koyayım,şunu mu yapim bunu mu yapim,en sonunda yeter tamam yapma ben yaparım diyorum zaten..
mesela şuan çocuk yatıyor heran ağlamak üzere ve eşim elinde kumanda maç izleme derdinde..bir de aklımdan doğumdan sonra annesinin yaptıklarını ve onun da benim değil de annesinin yanında oluşlarını,ona toz kondurmayıp beni lohusa halimle günlerce ağlatışlarını unutamıyorum,gittikçe daha da mutsuz oluyorum ve bu durum çocuğuma da yansıyor,iyi değilim ben:14:

cansevcim seni öle iyi anlıyorum ki anlatamam....hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz...şu an eşimin elinde kumanda maç izliyor bende çocuğu uyutayım diye çabalıyorumm...sabah işe gidicek diye çocuğu alıp geceleri oturma odasında emziriyorum..akşama kadar ev işi yemek çocuk derken perişan oluyorum...eşim eve gelince de biraz bakıyor seviyor çocuğu sonra yorgunum diyip çekiliyor...2 gün ağladım beni psikoloğa götür iii diiilim ben die ev üstüme üstüme geliyor boğuluyorum sanki....sütüm bile azalıverdi o 2 günde...
şimdide haftasonu mevlüt yapıcam ailesi gelicekk yüzlerini bile görmek istemiyorum ki ben...yaptıkları şeyler unutulmuyorr çünküü gelip geçemiyor insan çünkü...doğumdan sonra annemde olduğum için kaynanam oraya geldi 3 gün durdu gitti allahtan eziyet edemedi...ama hamile halimle bana çok yaptı unutamıyorum onları...hamileyken sandalyeye çıkıp saaatlerce mutfak dolaplarını temizletti daha neler...hatırlamak bile istemiyorumm...şimdiiii hiçbişi yokmuş gibi haftasonu görümcemle gelicekler ama ben kızımı ellerine vermek bile istemiyorummm sürekli onlarla ilgili kabus görüyorumm uyku uyuyamıyorummm....eşimden de soğudum artık yanıma yaklaştırmayalımmm aylarrrrrrrrr oldu zaten....şimdi de öle bazen onu bile görmek istemiyorummm....kaçıp gidesim varr.............
sıkma canını dicem ama mümkün olmuo işte allaha havale et herkesi cnm....ama kendimize dikkaT ETMELİYİZZZ yoksa yavrucuklarımız perişan olur....elbet bu zor günler geçicek...

cansevcim seni öle iyi anlıyorum ki anlatamam....hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz...şu an eşimin elinde kumanda maç izliyor bende çocuğu uyutayım diye çabalıyorumm...sabah işe gidicek diye çocuğu alıp geceleri oturma odasında emziriyorum..akşama kadar ev işi yemek çocuk derken perişan oluyorum...eşim eve gelince de biraz bakıyor seviyor çocuğu sonra yorgunum diyip çekiliyor...2 gün ağladım beni psikoloğa götür iii diiilim ben die ev üstüme üstüme geliyor boğuluyorum sanki....sütüm bile azalıverdi o 2 günde...
şimdide haftasonu mevlüt yapıcam ailesi gelicekk yüzlerini bile görmek istemiyorum ki ben...yaptıkları şeyler unutulmuyorr çünküü gelip geçemiyor insan çünkü...doğumdan sonra annemde olduğum için kaynanam oraya geldi 3 gün durdu gitti allahtan eziyet edemedi...ama hamile halimle bana çok yaptı unutamıyorum onları...hamileyken sandalyeye çıkıp saaatlerce mutfak dolaplarını temizletti daha neler...hatırlamak bile istemiyorumm...şimdiiii hiçbişi yokmuş gibi haftasonu görümcemle gelicekler ama ben kızımı ellerine vermek bile istemiyorummm sürekli onlarla ilgili kabus görüyorumm uyku uyuyamıyorummm....eşimden de soğudum artık yanıma yaklaştırmayalımmm aylarrrrrrrrr oldu zaten....şimdi de öle bazen onu bile görmek istemiyorummm....kaçıp gidesim varr.............
sıkma canını dicem ama mümkün olmuo işte allaha havale et herkesi cnm....ama kendimize dikkaT ETMELİYİZZZ yoksa yavrucuklarımız perişan olur....elbet bu zor günler geçicek...

canlrım yaa çok üzüldüm sizin için.allahtan eşim çok anlyışl davranıyo bana,sürekli yardımcı oly sağolsun.aile meelesinde de hep benden yana şükür ki.anası yüz bulsa tepeme çıkar yoksa.
rabbim yardımcınız olsun,eşlerinize de biraz anlayış versin işllah

kızlar slm nasılsınız biz iiyiz meleğimle

biliyomusunz benimde sorunum aynıydı eşimle konuşup sorunumu dile getirene kadr ona kendim için hiçbirşey yapamadğımı kendime zaman ayıramdığımı onun bencil oldğunu falan söledim we o günden beride eşim benimle we kızımızla dha çok ilgileniyo galiba gerçekten kötü oldğumu anladı kızımla ilgilenmek çok güzel bazen gerçekten çok uykusuz kalıyorm yoruluyorm akşama kadr sadece kızımı emzirmek için oturduğum zamanlar oluyo yemek temizlk herşey ama kızımı kucağıma aldğımda onu kokladğımda ne yorgunluk ne stres ne uykusuzlk kalıyo benim eşim çok kıskanç herşeyime karışır bazen balkona bile çıkmam olay olur sizler yine şanslısınz dışarı çıkabiliyosunz gezebiliyosunz ben mahrumiyet bölgesinde yaşıyorum kimsem yok burda eşim we kızımdan başka hmm bide sizler warsınız tabi
neyse öfff konular birbirine karıştı ya bence sadece bebişlerinizi we kendinizi düşünün eşlerinizi boşwerin bi süre sizi sewiyorum sizleride güsel bebişlerinizide öptümmm

hmm buarada benim bi sıkıntım war sizdede oluyomu o siz susuzluktan bahsetmişsinz benimde oluyo emzirirken susuzluğum ama ondan dha kötü inanılmaz bi şekilde terliyorum hararet yapıyo wücudum hatta bazen başım bile dönüyo sizdede oluyomu böle şeyler

bu arada bebişleri ne sıklıkda emziriyosunuz?emzirmeniz ne kadar sürüyo?

tatlım hoşgeldin bizimde belli saatlerimiz yok ben olsun istiyorum ama kızım izin wermiyo sancısı olduğundada uyumak istediğindede emmek istiyo çünkü benim kızım ama sorunu olmadığında 2 ya da 2 buçuk saatte bi emmek istiyo geceleri de 4 saatte bir emiyo bizim 10 ya da 15 dk sürüyo emme işimiz ama o da değişebiliyo bazen

kızlar slm nasılsınız biz iiyiz meleğimle

biliyomusunz benimde sorunum aynıydı eşimle konuşup sorunumu dile getirene kadr ona kendim için hiçbirşey yapamadğımı kendime zaman ayıramdığımı onun bencil oldğunu falan söledim we o günden beride eşim benimle we kızımızla dha çok ilgileniyo galiba gerçekten kötü oldğumu anladı kızımla ilgilenmek çok güzel bazen gerçekten çok uykusuz kalıyorm yoruluyorm akşama kadr sadece kızımı emzirmek için oturduğum zamanlar oluyo yemek temizlk herşey ama kızımı kucağıma aldğımda onu kokladğımda ne yorgunluk ne stres ne uykusuzlk kalıyo benim eşim çok kıskanç herşeyime karışır bazen balkona bile çıkmam olay olur sizler yine şanslısınz dışarı çıkabiliyosunz gezebiliyosunz ben mahrumiyet bölgesinde yaşıyorum kimsem yok burda eşim we kızımdan başka hmm bide sizler warsınız tabi
neyse öfff konular birbirine karıştı ya bence sadece bebişlerinizi we kendinizi düşünün eşlerinizi boşwerin bi süre sizi sewiyorum sizleride güsel bebişlerinizide öptümmm

hmm buarada benim bi sıkıntım war sizdede oluyomu o siz susuzluktan bahsetmişsinz benimde oluyo emzirirken susuzluğum ama ondan dha kötü inanılmaz bi şekilde terliyorum hararet yapıyo wücudum hatta bazen başım bile dönüyo sizdede oluyomu böle şeyler

cnm çok teşekkürler...inan bende dışarı hiç çıkmıyorum evde hapis gibiyim...mahrumiyette diilim ama benimde kimsem yok burda...öğretmen arkadaşlarım var arada onlar arar sorar saolsunlar o kadar....derdimi kimselere anlatamıyorumm...eşimle de paylaşamıyorum kırılcak die...geçen gün söledim ama beni psikoloğa götür ben iyi değilimmm içimdeki sana ve ailene olan soğukluk geçmiyor diye kabuslar görüyrm dedim....o da öptü falan zamanla geçecek dedi aman ne basit dimi zamanla geçicekmiş....
ama iyiki kızım var artık bin şükür....ona bakınca bile insan unutuveriyor kendi sıkıntılarını...
bu arada bende emzirirken sucuk gibi terliyorummm hatta üstümdekini çıkarıp atıyorum...gece uyanınca da öle oluyor terliyorum çıkarıyorum üstümü sonrada bir titreme geliyor....ama baş dönmesi falan olmuyor cnm

canlrım yaa çok üzüldüm sizin için.allahtan eşim çok anlyışl davranıyo bana,sürekli yardımcı oly sağolsun.aile meelesinde de hep benden yana şükür ki.anası yüz bulsa tepeme çıkar yoksa.
rabbim yardımcınız olsun,eşlerinize de biraz anlayış versin işllah

saol ikbalcim...eşim anasına düşkün deil aslında hep beni korur eder ama anası bi telefonla bile sinirimi bozar...ya belki bilerek yapmıyor ama can sıkıyor işte görgüsüz lafını bilemez bi insan....şöyle örnel verim:::mesela kız doğduğunda inşallh kız babası gibi akıllı zeki olur dedi...sanki ben aptalmışım gibi....yarabbim sabır!!!bazen kaynanam ve görümcemle ilgili kötü düşünüyorum diye vicdan azabı çekiyorum allahım beni affet diyorum ama yinede onları bi zerre sevemiyorum işte olmuyor....ama en kötüsü ailesi yüzünden eşime soğuğum....umarım geçer..

saol ikbalcim...eşim anasına düşkün deil aslında hep beni korur eder ama anası bi telefonla bile sinirimi bozar...ya belki bilerek yapmıyor ama can sıkıyor işte görgüsüz lafını bilemez bi insan....şöyle örnel verim:::mesela kız doğduğunda inşallh kız babası gibi akıllı zeki olur dedi...sanki ben aptalmışım gibi....yarabbim sabır!!!bazen kaynanam ve görümcemle ilgili kötü düşünüyorum diye vicdan azabı çekiyorum allahım beni affet diyorum ama yinede onları bi zerre sevemiyorum işte olmuyor....ama en kötüsü ailesi yüzünden eşime soğuğum....umarım geçer..
malesef doğum sonrası bi de yakındaysa soğukluk oluyor.ya da bendede olmuştu.şimdikinde uzaktayız ama onda bile gıcık etmeyi başarıyolar.bundan önceki bebeğimin çirkin oldugunu bana benzdiğini,şimdikinin eşime benzediğini ve güzel oldugunu düşünüyorlar.tam olarak bnu demediler ama konuştukalrı bu manaya geliyor.yani onlar kendi çocukalrını mükemmel bizi ise elalem olark görüyorlar ve olay bundan kaynaklanıyor sanırım.en iyisi çok takmamaya çalışmak..

nerdeyse aynı seyleri yaşıyoruz:(( gecenlerdede aynı dertten yazmıstım bende. malesef eşler bu durumlarda cok anlayıslı olamıyorlar. ben yavas yavas kabullenmeye basladım. benim eşim 1 hafta burda 1 hafta sehirdısında burda oldugundada bi işe yaramıyor.. zaten 1 haftalık camasırını getırıyor nerdeyse her aksam ütü yapıyorum.. kızımınki kendiminkilerde cabası.. biraz titizim ev hep derli toplu olsun istiyorum ama o saolsun bi bardagı alıp kaldırmıyor. bende habire aglıyorum bagırıp cagırıyorum bu seferde yeni dogum yaptım ondan deyip ciddiye almıyor bazen. agzındaki tek laf madem öyle kadın tutalım yapsın herseyi. arastırdıgımda ayda 700liradan asagı kadın bulamadım. hem zaten evim cok büyük degil akşama kadar bi kadınla yapamam ben aynı evde. haftada bir iki alayım desem fiyat daha bile fazlaya geliyor. halbuki kocamda biraz yardımcı olsa altından kalkılamıyacak degıl hıcbırsey. bende artık o burdayken cok fazla yemek yapmıyorum.. zaten bunaldım ıkı günde bir dısarıda yiyoruz. nerdeyse hiç evde oturmuyorum saolsun onada gezmek diyelim hemen kapıda pek sever kocam gezmeyi:) o yuzden o burdayken atıyorum kendimi dısarı o yokkende aksamları annem geliyor saolsun yemegımı yapıyor. kayınvalidem nerdeyse karsı apartmanımda arada bir o yapıp yolluyor.. ama kimse umrumda degil ben hep kocamdan yardım bekliyorum asıl onun ilgisine ihtiyacım var. ama nerdeee.. bir yandan onada hak veriyorum işi cidden acayip yogun ama buda benim en zor zamanım.. onun işi öncedende yogundu simdide yogun hayatında hiçbi fedakarlık yapması gerekmedi.. butun fedakarlıklar bende. o sadece para kazanıyor, bizi gezdiriyor alışveriş yapıyor gerisi hikaye.... off içim şişti yazsam 5 sayfa yazarım herhalde.. sizinde içinizi karartmayım..

kızlar Allah yardımcınız olsun ben bu konuda biraz şanlıyım annem sağolsun hep yanımda hem sıkılmıyorum hem işimi yapıyor ya da kızıma bakıyor ben iş yapıyorum eşimde işten gelince kızımızla ilgileniyor ben yemeği hazırlıyorum sofrayı kuruyorum bazen aynı anda yiyemiyoruz sırayla kızımıza bakıyoruz :) sonra ben sofrayı toplayıp bulaşık yıkayana kadar yine eşim ilgileniyor bazen şansımıza uyumuş oluyor kaynanamda artık haftada 2 kere falan geliyor geldiği zaman yemekleri o yapıyor çamaşır temizlik işim varsa onuda yapıyor sağolsun kaynanamla kayınpederimle hiç problem yaşamadık çok şükür çok yardımcı oluyorlar neye ihtiyaç olsa söylesem alırlar Allahım tadımızı bozmasın...
Sizlerde fazla düşünmemeye çalışın dicem ama çeken bilir sanırım bebişleriniz için artık her şey

ya çoğunuz dışarıya çıkamamaktan da yakınmışsınız bende pek öyle bir durum yok bu seneye kadar hep çalıştım çokda gezdim evde oturmayı özlemişim :) geçen gün eşim kendisi bebeğin karnını doyurda annem bir kaç saatliğine baksın dışarı çıkalım dedi o şekilde çıktık bebeğin karnı acıkınca annem mama vermiş aradı rahat olun diye birde hava güzel diye gezdirdik bebeği o kadar evde durmak daha çok hoşuma gidiyor şimdilik :)))

kızlar Allah yardımcınız olsun ben bu konuda biraz şanlıyım annem sağolsun hep yanımda hem sıkılmıyorum hem işimi yapıyor ya da kızıma bakıyor ben iş yapıyorum eşimde işten gelince kızımızla ilgileniyor ben yemeği hazırlıyorum sofrayı kuruyorum bazen aynı anda yiyemiyoruz sırayla kızımıza bakıyoruz :) sonra ben sofrayı toplayıp bulaşık yıkayana kadar yine eşim ilgileniyor bazen şansımıza uyumuş oluyor kaynanamda artık haftada 2 kere falan geliyor geldiği zaman yemekleri o yapıyor çamaşır temizlik işim varsa onuda yapıyor sağolsun kaynanamla kayınpederimle hiç problem yaşamadık çok şükür çok yardımcı oluyorlar neye ihtiyaç olsa söylesem alırlar Allahım tadımızı bozmasın...
Sizlerde fazla düşünmemeye çalışın dicem ama çeken bilir sanırım bebişleriniz için artık her şey

aman maşalllah de denizcim sanslısın:))) bende benimkini yontucam azimliyim:) benim kayınvalidemlerde iyilerdir aslında ama herseye sölicek bi lafı var. kötü niyetli degil ama dır dır dır dır dır yer bitirir.. aman söle yap aman böle yap içim şişer. ama onun dısıdna her fırsatta arar sorar habire kıyafet bez ıvır zıvır alır. eli boldur.. ama kayınvalide işte. benim derdim kocamla.. ama bu sefer konuşucam enine boyuna bakalım cözeriz inşallah..
ayy bu arada bana evde afakanlar basıyo:) senin tam tersin hiç evde durmak istemiyorum. ben hamilelikte bıraktım işi hayatım boyunca calıstım ohhh dedim evde oturmak ne güzelmiş.. ama hemilelik yettide arttı.. artık duramıyorum evde ... :)

Son düzenleme:
biri bana yardim etsin korkudan olmekk uzereyim ..amerikadayim buradad saat suan 6. bebegim saat 1 de 40 cc sut ve 30 cc mama emdi .. ilk defa mama verdik . sutum yetmiyor diyo .. 1 saat once kustu .. saat simdi 6 ve ve 5 saattir yatiyor uyandiramiyorum ... acaba biseymi oldu ..

biri bana yardim etsin korkudan olmekk uzereyim ..amerikadayim buradad saat suan 6. bebegim saat 1 de 40 cc sut ve 30 cc mama emdi .. ilk defa mama verdik . sutum yetmiyor diyo .. 1 saat once kustu .. saat simdi 6 ve ve 5 saattir yatiyor uyandiramiyorum ... acaba biseymi oldu ..

panik yapmaa.. karnı iyice doydugu için uyuyordur.. ben ilk mama verdiğimde benimkide uzun uyumuştu. bebegin ne kadarlık bu arada??

Cnm çok merak ettim bebeğini?Yazını okuyunca bi anda bende afalladım.İnş bi sorun yoktur haberdar et beni

Mrb arkadaşlar bi süredir bağlantılarda sorun olduğu için giremiyordum nihayet düzeldi artık.Umarım hepiniz minişlerinizle beraber iyisinizdir.Geçmişe göz attım ve dikkatimi çeken bikaç konuya değinmek istiyorum.Bebefon muhabbeti geçmiş çok fazla radyasyon yaydığı için biz almadık.Kablosu olmadığı için çok zararlıymış.Telsiz telefonlar da aynı şekilde çok tehlikeliymiş ben evdeki telimide değiştirmeyi düşünüyorum.

Bi arkadaş burun tıkanıklığı için yardım istemiş bende bu sorunu yaşıyordum taa ki gifrer serum ve otribebe alana kadar müthiş bi ikili çok memnunum..

Oyun halısı çok güzelmiş güle güle kullan arkadaşım bende alcam.

Bu arada bizde aşımızı olduk.İkisi bacaktan birisi koldan o kdr stres olmuştum ki artık günler öncesinden uykularımı bile kaçırıyordu bu aşı ama şükür atlattık ve korktuğum gibi olmadı.Gitmeden yarım saat önce ateş düşürücü şurup verdim yarım ölçek.Rotavirüsü aşısını bende yaptırmayı düşünüyorum biraz daha araştırıp ama muhtemelen yaptırcam.Bu arada 4.aydaki aşı ağızdan çocuk felci aşısı rotavirüsüde ağızdan yapılıyormuş:)

Biz hala annemlerdeyiz.Havalar biraz daha ısınınca döncem denizliye ve evimizi taşıcaz artık konyaya. Denizliyide çok seviyorum ama iş için ayrılcaz.Annem olmasa ne yapardım bilmiyorum arkadaşlar saolsun annecim yemeği yapıyor temizliği beraber yapıyoruz oğlumada beraber bakıyorum hergün bir saat kdr çıkıyorum dışarıya bi hava alıyorum iyi geliyor.

Humana still tea kullanan varmı? ben rezene çayı almayı düşünüyorum bende bebeişime vereyım herkes verıyo :1::emir_bebek:

Doğum yaptığımdan beri kullanıyordum günde 3 kez içiyordum ama çokta süt yapmadığını hissetmeye başladım son zamanlarda ve içmiyorum artık.Rezene ve gece çayı içiyorum bu arada milupanın rezenesini alıyordum hep ama kızlar kesinlikle bitki olarak alın ve için derim.Tohum gibi satılıyor şimdi günde 3 bardak falan içiyorum ve müthiş süt yapıyor..

bende akşam eşimle tartıştım.telefon açtı gecikeceğim diye o sıradada Arda ağlıyordu ağlatma şu çocuğu karnını doyur altını temizle dedi tabi bende patladım.bağırdım dedimki keyfimden ağlatmıyorum altı kuru karnı tok sanki bilmiyorsun akşamları böyle huysuzluk yaptığını,okadar biliyorsan gel kendin bak dedim.bu sefer geri vites yaptı aşkım ağlatmamaya özen göster falan diye.beyimiz arkadaşlarıyla gezmeye gitti sevgi ne yaparsa yapsın umrunda mı?sabah yatıyordu bende aldım oğlumu annemgile geldim kahvaltıya çok sinirliyim çok.
Allah seninde hepimizinde yardımcısı olsun cnm zor zamanlar ama geçecek Allahın izniyle...

cambazcım anlattıklarına çok üzüldüm,umarım herşey düzelir.az çok hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz,bu yüzden seni çok iyi anlıyorum.

Back