• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

teşekkür ederim hemşire bana kendi sümkürür dedi ama bakalım nasıl olcak otri bebenin fiyatı ne kadar

23463_389639620030_389155425030_5167192_6687383_n.jpg

resimdeki gibi ucunu bebeğin burnuna koyup kendi nefesinle çekiyosun hortuma kadar gelmiyo pislikler burnuna koyduğumuz üçgen başlığın içinde sünger var onda kalıyolar o başlık da değişebiliyo uçları satılıyo bikaç kere kullandıktan sonra yeni uç takıyorum ben hijyenik de oluyo yani iyi yanı da kendi nefesinle çektiğin için istediğin gibi ayarlayabiliyosun

ben öyle düşünmüyorum sonuçte gelişimi için bu oyuncaklar sadece oyalanması için değil bence. oto koltuğuna bağlanan bi oyuncak almış mesela teyzesi sarkan şeyler var onlara eli çarpıyo çıngırdıyolar acayip hoşuna gidiyo heycanlanıyo uzanmaya kalkmaya uğraşıyo onlara ulaşmak için bi kelebek var eliyle yakalıyo onu kanatları hışırdıyo o sese de çok gülüyo tepiniyo ben çok seviyorum bu tepkilerini ölçmeyi, öğrenme çabalarını.

bi ara benim kızım da çok kucağa düşmüştü ama şimdi alıştı kendi kendine oyalanıyo sadece dönencesi varken en fazla 40 dk onda oyalanıp sonra ağlıyodu kucakta geziyoduk sonra oto koltuğuna takılan oyuncaktan hediye geldi bi o kadar da onunla oyalanıyo, kuklamız var yatırıp kuklayla şebeklikler yapıyorum çok hoşuna gidiyo en son da halıyı aldık onunla daha çok oyalanıyo böylece günde 3 saat rahatlıkla oyalama imkanı çıktı bana günde 2 saat kadar da uyuyo rahatladım yani kollarım kopmuyo artık. ama her bebekte aynı olmayabilir tabi tepkiler

ya senin kızın 2 hafta büyük bizimkinden acaba biraz daha ilgilenirmi zaman geçtikçe gezdirmekten belim kopuyo şu en iyi oyuncağı benim galliba

ya senin kızın 2 hafta büyük bizimkinden acaba biraz daha ilgilenirmi zaman geçtikçe gezdirmekten belim kopuyo şu en iyi oyuncağı benim galliba

olabilir tabi bebekler gün günden farkediyo sonuçta bide kızım gününü geçirip doğdu onunla da alakası varmı bilmiyorum bazı şeyleri de biraz erken yapıyo doktor da dedi gelişimi erken ilerliyo diye 20günlükten beri kafasını gayet rahat dik tutuyo mesela ters yattığında bile kafa dimdik bakınıyo ozamandan beri. doktor aylık muaynesinde şaşırmıştı boyu da tam 2aylıkken 62 cmdi 3-6 ay tulumları olmuyo 6-9 ay giyiyoruz boy olarak da yaşıtlarına göre uzun. verem savaşa aşıya gittiğimizde bikaç tane 2aylık bebek vardı baktım onlara göre siması da iriliği de farkediyo. görenlerde kart bebek diyolar 5-6 aylık gibi gösteriyomuş iyimidir kötümü bilmiyorum

23463_389639620030_389155425030_5167192_6687383_n.jpg

resimdeki gibi ucunu bebeğin burnuna koyup kendi nefesinle çekiyosun hortuma kadar gelmiyo pislikler burnuna koyduğumuz üçgen başlığın içinde sünger var onda kalıyolar o başlık da değişebiliyo uçları satılıyo bikaç kere kullandıktan sonra yeni uç takıyorum ben hijyenik de oluyo yani iyi yanı da kendi nefesinle çektiğin için istediğin gibi ayarlayabiliyosun

15 tl felan çok pahalı değildi yani
çok sağolun arkadaşlar bende sorayım aspiratör zor oluyo

olabilir tabi bebekler gün günden farkediyo sonuçta bide kızım gününü geçirip doğdu onunla da alakası varmı bilmiyorum bazı şeyleri de biraz erken yapıyo doktor da dedi gelişimi erken ilerliyo diye 20günlükten beri kafasını gayet rahat dik tutuyo mesela ters yattığında bile kafa dimdik bakınıyo ozamandan beri. doktor aylık muaynesinde şaşırmıştı boyu da tam 2aylıkken 62 cmdi 3-6 ay tulumları olmuyo 6-9 ay giyiyoruz boy olarak da yaşıtlarına göre uzun. verem savaşa aşıya gittiğimizde bikaç tane 2aylık bebek vardı baktım onlara göre siması da iriliği de farkediyo. görenlerde kart bebek diyolar 5-6 aylık gibi gösteriyomuş iyimidir kötümü bilmiyorum

belki de günü geçtiği içindir bizimki 10 gün felan önce doğdu. gelişimi normal bizimkinin hala0-3 ay giydiğimiz kıyafetlerimiz bile var. 1 aylıkken 55 cm di şimdi ne oldu bilmiyorum. yarın 2 ay oluor ve kontrolümüz var.kafasını bizimkinde çok erken tutmaya başlamıştı. ama hep kucakta malesef. 5.5 kilo olmuştur herhalde. bazen 2 saat gezdiriyorum bide gezi kuralları var. oturmak yasak baka baka geziyoruz.kolları açıkta olacak bide gözünün içine bakıp ya şarkı söyleceksin yada konuşacaksın yoksa koparıyo yaygarayı

kızlar okadar kötüyümki bebeğimin yüzündeki kırmızı beyaz uclu kabarcıklar yayılıyor çok üzülüyorum :14:bebeğimi öyle gördükçe içim sızlıyor içim hiç rahat değil :14:hüngür hüngür ağlıyorum annem yanımda normal ter kabarcıkları diyor ama benim içim neden rahat değil bilmiyorum giderek yayılması beni çok üzüyorr:14:

kızlar okadar kötüyümki bebeğimin yüzündeki kırmızı beyaz uclu kabarcıklar yayılıyor çok üzülüyorum :14:bebeğimi öyle gördükçe içim sızlıyor içim hiç rahat değil :14:hüngür hüngür ağlıyorum annem yanımda normal ter kabarcıkları diyor ama benim içim neden rahat değil bilmiyorum giderek yayılması beni çok üzüyorr:14:

canım hiç üzülme bnm kızın her yanı oldu geçti...
bol bol banyo yaptırın annen doğru sölüyo,sıcaktan isilik olmuş kuzun
üzme canını geçmiş olsun:54:

ben otri bebeden çok memnun kaldım ağızla çekiyosun ilk önce garip geliyor ama diğerlerinden daha rahat temizlemesi
cnm benim bebişin burnu tıkandıgında dr a aspiratör kullandıgımı ama otri bebe alacagımı söylemiştim.. dr um biz aspiratörün hiçbirini önermiyoruz aslında dedi.. çünkü pisligi alırken burndaki mukoza tabakası da geliyo ki ilerde sorun olabiliyor dedi.. ben de o gün bugün en fazla uca geldiyse kulak çöpüyle alıyorum.. zaten aspiratör dönemin etkisinden heralde bebişim hala damla bile damlatınca aglıyor :26:

sezeryanla doğum yapıp doktor muayenesine gideniniz var mı? alttan muayene ediyor mu?

ben gittim cnm..alttan muayene etmedi.. sadece dikişi ve kanmyı kontrol ediyo.. yalnız 2 ay sonra smear testi için çağırdı o da alttan bi test..

malesef doğum sonrası bi de yakındaysa soğukluk oluyor.ya da bendede olmuştu.şimdikinde uzaktayız ama onda bile gıcık etmeyi başarıyolar.bundan önceki bebeğimin çirkin oldugunu bana benzdiğini,şimdikinin eşime benzediğini ve güzel oldugunu düşünüyorlar.tam olarak bnu demediler ama konuştukalrı bu manaya geliyor.yani onlar kendi çocukalrını mükemmel bizi ise elalem olark görüyorlar ve olay bundan kaynaklanıyor sanırım.en iyisi çok takmamaya çalışmak..
evet nm artık takmıcam zatennn yoksa olan bize oluyor dimi ama:19:
nerdeyse aynı seyleri yaşıyoruz:(( gecenlerdede aynı dertten yazmıstım bende. malesef eşler bu durumlarda cok anlayıslı olamıyorlar. ben yavas yavas kabullenmeye basladım. benim eşim 1 hafta burda 1 hafta sehirdısında burda oldugundada bi işe yaramıyor.. zaten 1 haftalık camasırını getırıyor nerdeyse her aksam ütü yapıyorum.. kızımınki kendiminkilerde cabası.. biraz titizim ev hep derli toplu olsun istiyorum ama o saolsun bi bardagı alıp kaldırmıyor. bende habire aglıyorum bagırıp cagırıyorum bu seferde yeni dogum yaptım ondan deyip ciddiye almıyor bazen. agzındaki tek laf madem öyle kadın tutalım yapsın herseyi. arastırdıgımda ayda 700liradan asagı kadın bulamadım. hem zaten evim cok büyük degil akşama kadar bi kadınla yapamam ben aynı evde. haftada bir iki alayım desem fiyat daha bile fazlaya geliyor. halbuki kocamda biraz yardımcı olsa altından kalkılamıyacak degıl hıcbırsey. bende artık o burdayken cok fazla yemek yapmıyorum.. zaten bunaldım ıkı günde bir dısarıda yiyoruz. nerdeyse hiç evde oturmuyorum saolsun onada gezmek diyelim hemen kapıda pek sever kocam gezmeyi:) o yuzden o burdayken atıyorum kendimi dısarı o yokkende aksamları annem geliyor saolsun yemegımı yapıyor. kayınvalidem nerdeyse karsı apartmanımda arada bir o yapıp yolluyor.. ama kimse umrumda degil ben hep kocamdan yardım bekliyorum asıl onun ilgisine ihtiyacım var. ama nerdeee.. bir yandan onada hak veriyorum işi cidden acayip yogun ama buda benim en zor zamanım.. onun işi öncedende yogundu simdide yogun hayatında hiçbi fedakarlık yapması gerekmedi.. butun fedakarlıklar bende. o sadece para kazanıyor, bizi gezdiriyor alışveriş yapıyor gerisi hikaye.... off içim şişti yazsam 5 sayfa yazarım herhalde.. sizinde içinizi karartmayım..
ahhhh sibelcimmm bu eşleri kibritle tutuşturalım bari...ben de bazen yorgun oluyor çalışıyor diye üzülüyorum hak veriyorum ama onlar ne kadar düşünüyor acaba?benimki de öle kadın al falan diyor...ama ben öle titi,zim ki baskasının yaptığı işi beğenmem...Allah yardımcımız olsun cnm hepimizinn
kızlar Allah yardımcınız olsun ben bu konuda biraz şanlıyım annem sağolsun hep yanımda hem sıkılmıyorum hem işimi yapıyor ya da kızıma bakıyor ben iş yapıyorum eşimde işten gelince kızımızla ilgileniyor ben yemeği hazırlıyorum sofrayı kuruyorum bazen aynı anda yiyemiyoruz sırayla kızımıza bakıyoruz :) sonra ben sofrayı toplayıp bulaşık yıkayana kadar yine eşim ilgileniyor bazen şansımıza uyumuş oluyor kaynanamda artık haftada 2 kere falan geliyor geldiği zaman yemekleri o yapıyor çamaşır temizlik işim varsa onuda yapıyor sağolsun kaynanamla kayınpederimle hiç problem yaşamadık çok şükür çok yardımcı oluyorlar neye ihtiyaç olsa söylesem alırlar Allahım tadımızı bozmasın...
Sizlerde fazla düşünmemeye çalışın dicem ama çeken bilir sanırım bebişleriniz için artık her şey
amannn masallh de cnmm...Allah bozmasın....şanslısın
cnm masallh Rüyaya nazar değdireceksin annesi:nazar::nazar:
cnm doktora gösterdinmi peki...inş mühim birşey deildirr...ılık suyla sil süreklii...

günaydın güzel anneler nasıl sorcagımı tam bilemiyorum ama dogumdan sonra ilk ilişkide kan gelmesi normalmi acaba bende öyle bir durum oldu ve kanama devam ediyo adet olabilirmi diye düşünüyorum bilgisi olan varmı acaba?

günaydın güzel anneler nasıl sorcagımı tam bilemiyorum ama dogumdan sonra ilk ilişkide kan gelmesi normalmi acaba bende öyle bir durum oldu ve kanama devam ediyo adet olabilirmi diye düşünüyorum bilgisi olan varmı acaba?

canım bende olmadı ama duymuştum bikaç kişiden bu gibi durumları bekle 1 gün geçmezse bi dr a görün istersen o adet mi değil mi söyler

canım doktora götür öle başlado egzama oldu sen yinede tedbir olsun die götür

Merhaba, benim oğlumun ilk doğduğu zamanlarda olmuştu.Dr. egzama dedi. Kortizon içerikli bir krem verdi, sık kullanmayın.Geçince bırakın dedi.1-2 sürmede geçiriyordu ama 2 gün sonra tekrar çıkıyordu, sıcakladığında, terlediğinde.
Ben o kremi kullanmak istemediğim için araştırdım.Tuzlu suyun iyi geldiğini öğrendim.Uyguladık.Biraz suyun içine bir miktar tuz atıyorsun sürüyorsun.Geçiriyor.Tekrarlasa bile yine tuzlu suyu istediğin sıklıkta kullanabiliyorsun.
Zaten 4-5 aylık olduğunda ter bezleri geliştiği için o sorun kendiliğinden ortadan kalkıyor.Geçmiş olsun.

Elfella özellikle sana sorayım sen otribebe kullanıyodun değil mi. benim kızımında akşamdan beri burnunun tıkalı olduğunu farkettim aslında bikaç gündür vardı galiba ben yeni farkettim artık çocuk ememez uyuyamaz hale gelmiş. ağzını bi tuhaf şekilde açıp yüzüme bakıyodu anlayamamıştım ağzından nefes almaya çalışıyomuş:( serum fizyolojik damlattım gece ama fayda etmedi. damlatıyorum öykü normalde ağlar ağlamıyo ben damlattıktan sonra nefes almaya çalışıp bana bakıyo tabi burnundan tuhaf sesler geliyo. uff perişan olduk sabaha kadar uyuyamadı. gece nöbetçi eczanelerde de otribebe bulamadık diğer aletlerden varmış onlarda bişey çekemedi. bu sabah artık eşim otribebeden almış getirdi. ama bebeğim çekerken çok ağladı. Elfella sen çekerken nasıl yapıyorsun sürekli mi yoksa kesik kesik mi çekiyosun. senin bebeğin de ağlıyormu? bir de uçları tek kullanımlık diyor o zaman 3 kere mi kullanabilcez? benimki şimdi ağladı ağladı uyudu ama emerken baktım hala burnundan sesler geliyor. tam temizlenmedi galiba:(

Back