• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar Allah yardımcınız olsun ben bu konuda biraz şanlıyım annem sağolsun hep yanımda hem sıkılmıyorum hem işimi yapıyor ya da kızıma bakıyor ben iş yapıyorum eşimde işten gelince kızımızla ilgileniyor ben yemeği hazırlıyorum sofrayı kuruyorum bazen aynı anda yiyemiyoruz sırayla kızımıza bakıyoruz :) sonra ben sofrayı toplayıp bulaşık yıkayana kadar yine eşim ilgileniyor bazen şansımıza uyumuş oluyor kaynanamda artık haftada 2 kere falan geliyor geldiği zaman yemekleri o yapıyor çamaşır temizlik işim varsa onuda yapıyor sağolsun kaynanamla kayınpederimle hiç problem yaşamadık çok şükür çok yardımcı oluyorlar neye ihtiyaç olsa söylesem alırlar Allahım tadımızı bozmasın...
Sizlerde fazla düşünmemeye çalışın dicem ama çeken bilir sanırım bebişleriniz için artık her şey

normalde eşimde bana çok yardımcı olur sadece çocuk olduğu zaman değil öncedende aynıydı.yemek hazırlarken oğluşla oynar sonra yemeğimizi yeriz sofrayı toplar.ama arada canımı sıkmayı başarıyor hiçde zorlanmıyor bunu yaparken :47:

Günaydın kizlar Simdi de sorun esler sanırım :) Benim esim bana cok yardımcı oluyor sagolsun hatta gece 11 gibi Ela ya mama veriyoruz uğurunda sen yat ben bakarım diyo erken yatmayı da srvmiyo zaten Ela 3 buçuğa kadar uyuyo zaten o saate kadar uyuyorum sonra beb emzirdikten sonra da birlikte yatıp uyuyoruz .Kızımın gece uyku rutini oluştu artık ama gündüz pek belli olmuyo ...
Benim de derdim kayınvalidem bize cok yakın oturmasına rağmen daha 4 kere geldi haftaya Mevlüt yapicam Dun nasıl olduysa aradı o da merakından Mevlüt tarihini öğrendi cuma öğleden sonra çıkar gelirim diyo sabahtan kızının evine temizlikci geliyo öğlene kadar aman onun ısı kalmasın gelini nasıl olsa herseye yetişir hiç dusunmuyo bile...Bazı günler yemek yapmayı geçtim wc ye bile gidemiyorum gelmiyosan da bi kap yemek yap gönder dımı ama ...Hiç dusunemiyo o kadar cok üzülüyorum ki ben de her I'sinde koşup gidiyorum onceden artık ben de cekicem kendimi

aman maşalllah de denizcim sanslısın:))) bende benimkini yontucam azimliyim:) benim kayınvalidemlerde iyilerdir aslında ama herseye sölicek bi lafı var. kötü niyetli degil ama dır dır dır dır dır yer bitirir.. aman söle yap aman böle yap içim şişer. ama onun dısıdna her fırsatta arar sorar habire kıyafet bez ıvır zıvır alır. eli boldur.. ama kayınvalide işte. benim derdim kocamla.. ama bu sefer konuşucam enine boyuna bakalım cözeriz inşallah..
ayy bu arada bana evde afakanlar basıyo:) senin tam tersin hiç evde durmak istemiyorum. ben hamilelikte bıraktım işi hayatım boyunca calıstım ohhh dedim evde oturmak ne güzelmiş.. ama hemilelik yettide arttı.. artık duramıyorum evde ... :)

maşallah o zaman bize :)) ben 32. haftada işten ayrıldım ama yine geziyordum bir kaç ay sonra bende bunalırım ama yaz geliyor kızımla denize gideceğiz :)))

biri bana yardim etsin korkudan olmekk uzereyim ..amerikadayim buradad saat suan 6. bebegim saat 1 de 40 cc sut ve 30 cc mama emdi .. ilk defa mama verdik . sutum yetmiyor diyo .. 1 saat once kustu .. saat simdi 6 ve ve 5 saattir yatiyor uyandiramiyorum ... acaba biseymi oldu ..

bencede karnı doyduğu için uyuyodur ama merak ettim şimdi ne yaptın acaba...

nerdeyse aynı seyleri yaşıyoruz:(( gecenlerdede aynı dertten yazmıstım bende. malesef eşler bu durumlarda cok anlayıslı olamıyorlar. ben yavas yavas kabullenmeye basladım. benim eşim 1 hafta burda 1 hafta sehirdısında burda oldugundada bi işe yaramıyor.. zaten 1 haftalık camasırını getırıyor nerdeyse her aksam ütü yapıyorum.. kızımınki kendiminkilerde cabası.. biraz titizim ev hep derli toplu olsun istiyorum ama o saolsun bi bardagı alıp kaldırmıyor. bende habire aglıyorum bagırıp cagırıyorum bu seferde yeni dogum yaptım ondan deyip ciddiye almıyor bazen. agzındaki tek laf madem öyle kadın tutalım yapsın herseyi. arastırdıgımda ayda 700liradan asagı kadın bulamadım. hem zaten evim cok büyük degil akşama kadar bi kadınla yapamam ben aynı evde. haftada bir iki alayım desem fiyat daha bile fazlaya geliyor. halbuki kocamda biraz yardımcı olsa altından kalkılamıyacak degıl hıcbırsey. bende artık o burdayken cok fazla yemek yapmıyorum.. zaten bunaldım ıkı günde bir dısarıda yiyoruz. nerdeyse hiç evde oturmuyorum saolsun onada gezmek diyelim hemen kapıda pek sever kocam gezmeyi:) o yuzden o burdayken atıyorum kendimi dısarı o yokkende aksamları annem geliyor saolsun yemegımı yapıyor. kayınvalidem nerdeyse karsı apartmanımda arada bir o yapıp yolluyor.. ama kimse umrumda degil ben hep kocamdan yardım bekliyorum asıl onun ilgisine ihtiyacım var. ama nerdeee.. bir yandan onada hak veriyorum işi cidden acayip yogun ama buda benim en zor zamanım.. onun işi öncedende yogundu simdide yogun hayatında hiçbi fedakarlık yapması gerekmedi.. butun fedakarlıklar bende. o sadece para kazanıyor, bizi gezdiriyor alışveriş yapıyor gerisi hikaye.... off içim şişti yazsam 5 sayfa yazarım herhalde.. sizinde içinizi karartmayım..

bende senin gibiyim ewden çıkmayı çok sewiyorum ewimi de seviyorum ama bunalıyo insan biyerden sonra. bende aksine hiç titiz değilimdir yaptımmı tam yaparım ama yapmadımmı da yapmam şimdi bide bebek de olunca sürekli ilgi istiyo bende sürekli onunla olmak istiyorum işler bekliyo ucunu kaçırıyorum sonra da yetiştiremiyorum kardeşimle eşimle yapıyoruz benim annem de kaynanam da istanbulda burda yardım edebilecek kimsem de yok kardeşim benimle yaşıyo o avantajım ama o da çalışıyo sonuçta.
eş konusunda bende şanslı taraftanım okuduğum sorunların hiçbirini yaşamadım eşimle. benimde kaynanam çok arıza çıkardı, yalanlar söyledi ama hepsinde eşim benim yanımda oldu herşeyi bildiği için, beni onun yüzünden hiç kırmadı aksine kaynanama çıkıştı tartıştı hep. bebek konusunda da çok ilgili akşamları ewe gelince kızını çok özlemiş oluyo bende yemek hazırlıyo oluyorum hemen alıyo o bakıyo yemek yerken hepberaber yiyoruz kızım huysuzlanırsa babası ilgileniyo ben bişey demiyorum kendi bırakmıyo bana. doğumdan sonra ewe geldiğimizde de geceleri hep beraber yattık hiç yatak ayırmadık o gündüz işe gittiği için uykusuz kaldı ama yinede geceleri kızımla da benimle de ilgilendi altını fln o açtı gazını çıkardı ewde iki anne olmasına rağmen beni tuvalete bile o götürdü, hizmet etti. ne zaman gezmek istesem gezdirir öyle bebekle ilgili konularda sert çıkması da yok aksine bebek bu ağlaya ağlaya büyüyecek panik yapma kendini üzme deyip durur. annesini bebekle ilgili koularda işimize karıştırmıyo nasıl bakacağımıza ne yapacağımıza kendimiz karar weriyoruz. hiç sorun yaşatmadı bana hakkını yiyemem aksine hep yükümü hafifletti ew işlerine de yardım ediyo Allah razı olsun

Doğum yaptığımdan beri kullanıyordum günde 3 kez içiyordum ama çokta süt yapmadığını hissetmeye başladım son zamanlarda ve içmiyorum artık.Rezene ve gece çayı içiyorum bu arada milupanın rezenesini alıyordum hep ama kızlar kesinlikle bitki olarak alın ve için derim.Tohum gibi satılıyor şimdi günde 3 bardak falan içiyorum ve müthiş süt yapıyor..

bende öyle düşünüp bırakmıştım sütümde de bi azalma olmadı ama doktor başla tekrar dedi günde bi iki içiyorum canım isterse. rezeneyi bende sevdim bide bitki olarak deneyeyim almayı

BEBEKLERDE GAZ SORUNU: Çoğu bebeklerde görülen annelerin içinden çıkamadığı ,bebeklerin bir türlü bitmeyen gaz sorunu bütün bebeklerde olur siye birşey söyleyemeyeceğim ama ben çok yaşadım .Bütün gaz ilaçlarını kullandım, metsil,colinox,ismini hatırlamadığım bitkisel gaz ilaçları,acı elma yağı,zeytinyağı popoya sürme işlemi,rezene çayı,sap simplex,gaz olmasın diye gaz yapabilecek yiyeceklerden uzak durdum ve kimyon.Bunların hepsini denedim içlerinde en iyisi sap simplex (yurt dışından arkadaşım getirtmişti bana bir şişe verdi,Türkiye bulunanların yurt dışından alındığı gibi omadığı söylediler bilemiyorum doğrumu fiyatı 32 TL .civarından sanırım),acı elma yağı (her yerden rahatlıkla bulunabilecek bir yağ ,bebğinizin ayak ayalarına sürüyorsnuz masaj yaparak ,ciltte herhangi bri yanma olmuyor sadece ayakları sıcak tutmayı sağlıyor),3.ise 4 aylıkken falan denedim arkadaşımın önerisi üzerine evde kulladığımız 1 çay kaşığı kimyonu 1 çay bardağında demliyorsunuz kaynatmak yok 2,3 dakika kadar 4,5 çay kaşığı veriyorsunuz gerçekten gazını çıkartıyor.Bu bahsettiğim,sap simplex,acı elma yağı,kekik harici iyi gelen olmadı.Bunlarla oğlum gazını çıkarıyor ama maalesef yine yeni yeniden oluyor.Oğlum gerçekten çok gazlıydı,iyi geliyorlar ama arkasıda gelmeye devam ediyordu.Umarım doğacak bebekleriniz Egemen kadar gazlı olmaz.

Böyle bır yazı buldum başka birşey ararken paylaşıyım dedim:54:

herkese meraba. dün tüm gün doktordaydık görme testi işitme testi yapıldı kızıma. çok şükür herşey güzel. ben de muayene oldum. uzun bi süre jinekolog görmek istemiyorum:) bir de idrar tahlili yapıldı kızıma saatlerce idrar alabilmek için bekletti bizi. sonuçlar 3 gün sonra çıkacakmış umarım enfeksiyon geçmiştir. geçtiyse bile tekrarlama ihtimali yüksekmiş 3 ay kontrol edilcek tekrarlamasın diye. küçük bebekte tahlil yaptırmak çok zor oluyor.
bu arada ben de kaynanama kızıyorum. gelin mevlüt yapcam diye tutturdu. eşimi sıkıştırıp duruyo. 6 saat yola 40 günlük bebekle gidilirmi ya. düşüncesizlik değil mi bu. daha yeni yeni kendimize geliyoruz.bi izin ver de toparlanalım. ufff insanlarla uğraşmaktan bunaldımmmm

Mrb arkadaşlar merak ettim de emzik konusunda naptınız?Ben vitamine çok az batırıp veriyorum yoksa almıyor tadı gidince de atıyor genelde ama hiç alışmamasından iyidir diye düşünüyorum

Bu arada bi arkadaşımın önerisi çok güzel bencede bebeklerimize aldığımız oyuncakları,anakucağı,salıncak vs yazalım ve birbirimize fikir vermiş olalım

Mrb arkadaşlar merak ettim de emzik konusunda naptınız?Ben vitamine çok az batırıp veriyorum yoksa almıyor tadı gidince de atıyor genelde ama hiç alışmamasından iyidir diye düşünüyorum

Bu arada bi arkadaşımın önerisi çok güzel bencede bebeklerimize aldığımız oyuncakları,anakucağı,salıncak vs yazalım ve birbirimize fikir vermiş olalım

ewet ben söylemiştim kimse ilgilenmedi ben aldığım oyun halısını bu topikte paylaştım aldığım bikaç oyuncak daha var bence de bebeklerimizin neye ne tepki verdiğini, nelerden memnun kaldığımızı fln paylaşsak fena olmaz

biz daha hiç oyuncak falan almadık.hele 3 aylık olsun gözleri açılsın ondan sonra gelsin oyuncaklar:1:şimdi vereceği tepkiler tesadüfen olacak oyuncak olarak ben yetiyorum şimdilik:37:

biri bana yardim etsin korkudan olmekk uzereyim ..amerikadayim buradad saat suan 6. bebegim saat 1 de 40 cc sut ve 30 cc mama emdi .. ilk defa mama verdik . sutum yetmiyor diyo .. 1 saat once kustu .. saat simdi 6 ve ve 5 saattir yatiyor uyandiramiyorum ... acaba biseymi oldu ..

canım hiç korkma benim kızım da mama verince çok kusuyo ve uzun uyuyo.karnı iyi doyduğu içindir.kızın çoktaaan uyanmıstır belki de:nazar::nazar::nazar:

kzılar bebeğimin burnu tıkalı .burun açıcısı vardı sınomarın dıye o bıttı şimdi almayı düşünüyorum burun aspiratorude almayı düşünüyorum . hangı markayı tavsıye edersınız ? :54:

ben otri bebeden çok memnun kaldım ağızla çekiyosun ilk önce garip geliyor ama diğerlerinden daha rahat temizlemesi

kızlar gerçekten allah yardımcınız olsun elerinizin umursamaz olması çook fena
benimki sabah işten geldi şimdi kızı uyutuyo beni buraya yolladı biraz dedikodu yap rahatla diye:32:ama kaynana konusunda ben de dertliyim
dün aradım neymiş efendim ben ona anne gel bana yardım et demiyomuşum,çok kibirliymişim:53:
ha demeye gelinir mi yaaa 12 saat yol hoş pek de meraklı eğilim ona bi işe yaramaz üstüne yük bile olur:63:

ewet ben söylemiştim kimse ilgilenmedi ben aldığım oyun halısını bu topikte paylaştım aldığım bikaç oyuncak daha var bence de bebeklerimizin neye ne tepki verdiğini, nelerden memnun kaldığımızı fln paylaşsak fena olmaz

bizde daha oyuncak almadık oyun halısı almayı bende düşünüyorum ama şu anda uzun vadeli bişeyle ilgilenmiyo daha çok kucakta gezmek istiyo kucakta tutmak yetmiyo. saatlerce sesi çıkmadan gezebilir galiba çok fena kucağa alıştırdık. kitaptan okuyarak çocuk büyütürsem böyle olur kitaplarda öyle yazıyo mutlaka kucaklayın özgüveni gelişsin felan filan . neyse pişman değilim sonuclarına katlanacam artık. biraz dönencesile ilgilenyo izliyo dinliyo felan ama çok değil en fazla on dk. oda keyfi yerindeyse.kanguru alıcam evde uyanıkken hiçbir şey yapamıyorum artık kızımla birlikte yaparız işlerimizi. birde ana kucağını (oto koltuğu) çok sevdi. koyup karşısında konuşuyorum o da hoşuna gidiyo yine en fazla on dk. sonra alıyo kucaklayıp gezmeye başlıyoruz tekrardan

akşamdan beri yazıcam unutuyorum kipada kıyafet reyonunda acayip indirim war 3-5-7-10 liraya çeşit çeşit bebek kıyafetleri var ama öyle tulum fln değil ben bisürü aldım yaz için ve bidahaki kış için bi panço aldım çook şeker 7 liraya morlu kremli aldım pembeli kremlisi de vardı boy boy. 7liraya gömlek aldım pembe, 5 liraya 2li tayt ve 2li şort, 3 liraya çook şeker çeşit çeşit tişörtler, 3 liraya pantolon aldım. evine yakın kipa olanlar baksın bence

kızlar serum fizyolijigi nasıl kullanıyosunuz ben beceremiyorum burnuna sıktım gözünden yaş geldi bilen biri tarif etsin lütfen

kucağıma alıyorum keyfinin yerinde olduğu bir zamanı tercih ediyorum ağlamasın diye. burnunun deliklerine 4-5 damla sıkıyorum. serum fizyoloji burnunasokmuyosun hemen burnunun ucundan damlatıyosun. sonra 3-4 dk sonra otri bebe ile çekiyorum. pompalı aspilatörlerden daha praktik ilk seferde çıkıyo içindekiler pompalılarla uğraşıyodumbiraz o zaman sinirlnip ağlıyodu bizimki.

biz daha hiç oyuncak falan almadık.hele 3 aylık olsun gözleri açılsın ondan sonra gelsin oyuncaklar:1:şimdi vereceği tepkiler tesadüfen olacak oyuncak olarak ben yetiyorum şimdilik:37:

ben öyle düşünmüyorum sonuçte gelişimi için bu oyuncaklar sadece oyalanması için değil bence. oto koltuğuna bağlanan bi oyuncak almış mesela teyzesi sarkan şeyler var onlara eli çarpıyo çıngırdıyolar acayip hoşuna gidiyo heycanlanıyo uzanmaya kalkmaya uğraşıyo onlara ulaşmak için bi kelebek var eliyle yakalıyo onu kanatları hışırdıyo o sese de çok gülüyo tepiniyo ben çok seviyorum bu tepkilerini ölçmeyi, öğrenme çabalarını.

bizde daha oyuncak almadık oyun halısı almayı bende düşünüyorum ama şu anda uzun vadeli bişeyle ilgilenmiyo daha çok kucakta gezmek istiyo kucakta tutmak yetmiyo. saatlerce sesi çıkmadan gezebilir galiba çok fena kucağa alıştırdık. kitaptan okuyarak çocuk büyütürsem böyle olur kitaplarda öyle yazıyo mutlaka kucaklayın özgüveni gelişsin felan filan . neyse pişman değilim sonuclarına katlanacam artık. biraz dönencesile ilgilenyo izliyo dinliyo felan ama çok değil en fazla on dk. oda keyfi yerindeyse.kanguru alıcam evde uyanıkken hiçbir şey yapamıyorum artık kızımla birlikte yaparız işlerimizi. birde ana kucağını (oto koltuğu) çok sevdi. koyup karşısında konuşuyorum o da hoşuna gidiyo yine en fazla on dk. sonra alıyo kucaklayıp gezmeye başlıyoruz tekrardan

bi ara benim kızım da çok kucağa düşmüştü ama şimdi alıştı kendi kendine oyalanıyo sadece dönencesi varken en fazla 40 dk onda oyalanıp sonra ağlıyodu kucakta geziyoduk sonra oto koltuğuna takılan oyuncaktan hediye geldi bi o kadar da onunla oyalanıyo, kuklamız var yatırıp kuklayla şebeklikler yapıyorum çok hoşuna gidiyo en son da halıyı aldık onunla daha çok oyalanıyo böylece günde 3 saat rahatlıkla oyalama imkanı çıktı bana günde 2 saat kadar da uyuyo rahatladım yani kollarım kopmuyo artık. ama her bebekte aynı olmayabilir tabi tepkiler

kızlar serum fizyolijigi nasıl kullanıyosunuz ben beceremiyorum burnuna sıktım gözünden yaş geldi bilen biri tarif etsin lütfen

bi anda çok fazla sıkmamak gerekiyo canım burun deliklerine damla damla sırayla sıkıyorum ben kafasını bi geri doğru itiyo hii yapıyo aynı anda çok damlatırsam panikliyo yani o nedenle yavaş yavaş damlatıyorum biraz bekleyince burnu fokurduyo sonra da otribebeyle çekiyorum ooh tertemiz çok rahatlıyo

kucağıma alıyorum keyfinin yerinde olduğu bir zamanı tercih ediyorum ağlamasın diye. burnunun deliklerine 4-5 damla sıkıyorum. serum fizyoloji burnunasokmuyosun hemen burnunun ucundan damlatıyosun. sonra 3-4 dk sonra otri bebe ile çekiyorum. pompalı aspilatörlerden daha praktik ilk seferde çıkıyo içindekiler pompalılarla uğraşıyodumbiraz o zaman sinirlnip ağlıyodu bizimki.

teşekkür ederim hemşire bana kendi sümkürür dedi ama bakalım nasıl olcak otri bebenin fiyatı ne kadar

Son düzenleme:

ay ewet otribebeyi 2010 ocak annelerinin tavsiye topiğinde okumuştum sağolsunlar çok işime yarıyo o pompalılarla az uğraşmıyodum ona rağmen pek bişey çıkmıyodu açılmıyodu burnu tam şimdi çok pratik oluyo kızım da önceden ağlıyodu şimdi bende güle oynaya keyifli bi zamanında yapıyorum ağlamıyo bazen sinirleniyo hortumunu tutup çekiyo kafasını sürekli sağa sola sallıyo gülüyo yapamassınkiii yapamassınkiiii der gibi eğlenceli bile olmaya başladı :1:

Back