canım ben hemen hemen demir damlası kullanmadım diyebilirim,ara arav kan ölçümü yaptırdık ve demir içerikli gıdaları da düzenli alıyor ve bir de çok kabızlık yaptı onun için kullanmadım ama vitamin ben de doğduğundan beri multi-tabs veriyorum
ben de hemen ilaç taraftarı değilim,ateşi bile çıkınca düşürmek için ilk üstünü çıkarıyorum,olmadı ılık duş aldırıyorum buna rağmen düşmezse genelde fitil kullanıyorum,burun tıkanıklığında ise içim rahat olarak serum fizyolojik ve okyanus suyu(tonimer-baby) ve de soğuk buhar uyguluyorum,tabii ilk hafta hastalıkta sabır istiyor,hatta grip için derler ya ilaç kullanmazsan 7 gün,kullanırsan 7 gün sürer diye,yani kullansan da kullanmasan da gripte ilk hafta zaten hastalıkla geçiyor,örneğin 20 gün önce burun akıntısı ve hafif hapşuruk başladı,hiç müdehale etmedim sadece uyurken odada soğuk buharı açık tuttum ve 3. gün kendilinden atlattı,buna rağmen hastalıkta kötüleşme oluyorsa ve doktor uygun görüyorsa ilaç kullanmaktan başka çare yok,aslında biraz dayanabilsek bir pediatristin dediği gibi bırakın çocuklar hastalansın,ateşlensin ve kendileri mücadele etmeyi öğrensin,böyle çocuklar daha sağlıklı oluyor demişti,doğru ama anne yüreği işte:)ben keçi sütünden bir dönem yoğurt yapıyordum ve öğlen çorbalarına koyuyordum,şimdi inek sütüne döndüm,öğlen patates çorbasına 1 çay bardağı kadar süt koyuyorum,bir de canım aklıma şu geldi,ben 2. çocuğumda paça çorbasını çok yedirdim,9. aydan sonra verilebiliyor,biliyorsun reflü hastasıydı ve yaşıtlarınan zayıftı ama paça çorbasından boyu hiç kısa kalmadı,kemikleri çok güçlendiriyor,deneyebilirsin,gaz sancıları için de biogaia diye bir damla var,hem gaz sancısını kesiyor hem de sindirimi düzenliyor,%100 bebek dostu bir damla ,doktoruna sorarak kullanabilirsin,bizim gaz sancılarımızı bayağı rahatlatmıştı,sadece ilk 1 hafta düzenli kullanarak faydasını hissetmeye başlıyorsun,1-2 günde belli etmiyor
gerçekten bebekle taşınmak çoook zor,hem 2. çocuğum 3 aylıkken hem de bu bebişim 3 aylıkken taşınmayı yaşayan biri olarak sanki bu süürecin stresinden süt azalıyor,her ikisinde de yaşadım ama biraz dinlenip toparlanınca sütüm tekrar artmıştı,şimdi emmiyor o başka tabii ki