2011 Nisan Anneleri

kızlar merhaba park yatak kullananlar hala kullanabiliyo musunuz bizim park yatak artık iyice zorluyo bizi sallamaktan yazık alet dile gelcek.oda yapmamıştım evim küçüktü şimdi bu evim uygun ama bebek odası yapma kullanışsız diyenler çok.
sallanan beşik yada büyüyen sallanan beşik mi?yani sallancak tek olmazsa olmaz o ...kararsızlıktan uffff şaşırdım.sallanan ahşap beşikler dar ve küçük gibi siz neler kullanıyosunuz?acele cevap.öpüyorum sizleri ve bebişleri
ben bambu beşik kullanıyordum sallanan 2 hafta önce filan amcamın kızına verdim doğum yapacak .teyzemin kızıda bana park yatak vermişti ( bu arada bizde beşikler böyle elden ele dolaşır kim doğum yapacaksa ona verilir).onu kurduk ama sallanmıyor benim kızda bambu beşikte sallayarak uyurdu ilk etapta nasıl uyuyacak diye stres oldum ama çok şükür akşam uyumaya yakın mamasını veriyorum içtikten sonra uyuyor gündüzleri de ya ayağımda sallayarak ya da emerken uyuyor aslında kendi oda takımı da var ama odasında yatırmıyorum daha çünkü geceleri en az 3 kez uyanıyor birde bu aralar uyanmasa bile mızmızlanıyor pişpişleme istiyor
ben oğluma oda yaptım, yani oda takımı aldım

sallanan ve büyüyen beşik bizimki
ama biz hiç sallanmasını kullanmıyoruz
memnunum şimdilik
banada oda yapma yatmaz seninle yatıcak vs dediler ama oğlum 8. ayından beri kendi odasında yatıyor
tabi çocuktan çocuğada değişir.

bu arada yarın aşımız var

allah yardımcınız olsun bizim de öbür ay olacak
benım kı hep aynı kımsenın kucagına gtmez bı yere gtsek kucagımdan ınmıyor başkasına gtmıyor anneme gttım saklnarak oda dan çıkıyordum anladıgı anda aglıyordu şimdıler de bıraz bıraz babaannesınde felan duruyor.ayy çok zor bır durum
yalnız benim kız son iki gündür bir huy çıkardı başka bir yerde kimseye gitmiyor. evde de babasının kucağından inmiyor almaya çalışıyorum kafasını öbür tarafa çeviriyor ben de eşime mahsus gaz veriyorum a beni istemiyor seni istiyor diyorum onun da babalık duyguları kabarıyor tabii.

maşallah prensese.tehlıkelı olmadıgı surece bırakıyorum ben bırakmasamda ılla ne zamn olsa saldırıyor.

benım kızım sallanmaktan anlamıyor.o zamn sallanan buyuyen beşık al .salllanan ahşap beşıgı kaldrdım ben kuçuk gelıyor artık bıde duşer ondan
en ıyısı buyuyen beşık alman

evet canım büyüyen beşik alcam artık

canım öyle dönemleri oluyor bebeklerin biraz zorlanacaksın ama geçici

canım hayır kelimesini 9. aydan itibaren anlıyorlar benim ki çok güzel anlıyor hem de:) artık bana tepki veriyor ben hayır oğlum ben sana yapma demedim mi diyorum o da sitemkar bir şekilde annne diyor normal anne değil bildiğin manalı manalı:) ama dinliyor mu çoğunda hayır bazende emir diyorum kaçıyor gülerek:) şimdi bana çevrem tepki veriyor ama umrumda değil diyorum terbiye şimdiden verilir gerçekten ben evime gelip de çocuğu yaramazlık yapan bu duruma tepki vermeyen annelere gıcık oluyorum açığı bu yani:)
zaten benim yöntemlere hep bir şey diyorlar ay o daha anlamaz ay hasta oldu öksürüyor ateşi var ilaç ver antibiyotiksiz olmaz bak oğlum hastaydı üç gün ateşi oldu öksürük burun akıntısı ve ben sadece ballı limon verdim şimdi azaldı öksürüğü ateşi zaten ilaçsız geçti şimdi kimse bir şey diyemiyor eşim bile doktor da doktor dedi şimdi oğlum anne seni iyi mi etti diyor:)

canım bizim park yatağın sallama aparatını ben beğenmediğim için kullanmamıştım ana dizinde sonra ayakta sonra yaptırdığımız çingene beşikde uyuttum şimdi kolumda uyuyor,bende oda yapıcam diye çırpınıyorum büyüyen beşik alıcam en mantıklıso o hem sallanıyor hem büyüyor ilerde kardeşi olunca zaten ona büyük yatak alırız oda kardeşine geçer diye düşünüyorum ben,ben seniniçin bir model koyuyum ondan almayı düşünüyorum ebatı gayet büyük

canım geceleri mi ayrı yatırıyorsun sesini nasıl duyuyorsun? ben iki yaşına kadar ayıramam da en azından gündüzleri odasını bilsin

benimkide bir iki amcasına amca çokta:)benim babama falan ağlıyordu alıştı yavaş yavaş hala ağladığı oluyor tabi bu dört ay sürdü:)[/QUOT
teşekkürler canım baktım beşiğe onlardan düşünüyorum

ben bambu beşik kullanıyordum sallanan 2 hafta önce filan amcamın kızına verdim doğum yapacak .teyzemin kızıda bana park yatak vermişti ( bu arada bizde beşikler böyle elden ele dolaşır kim doğum yapacaksa ona verilir).onu kurduk ama sallanmıyor benim kızda bambu beşikte sallayarak uyurdu ilk etapta nasıl uyuyacak diye stres oldum ama çok şükür akşam uyumaya yakın mamasını veriyorum içtikten sonra uyuyor gündüzleri de ya ayağımda sallayarak ya da emerken uyuyor aslında kendi oda takımı da var ama odasında yatırmıyorum daha çünkü geceleri en az 3 kez uyanıyor birde bu aralar uyanmasa bile mızmızlanıyor pişpişleme istiyor

yalnız benim kız son iki gündür bir huy çıkardı başka bir yerde kimseye gitmiyor. evde de babasının kucağından inmiyor almaya çalışıyorum kafasını öbür tarafa çeviriyor ben de eşime mahsus gaz veriyorum a beni istemiyor seni istiyor diyorum onun da babalık duyguları kabarıyor tabii.
ne güzel canım aynı beşiklerde büyüyo bebişler desene...
evet canım ben de öyle bakmadan yapamıyorum buraya,benim ilk kız 13 yaşında,2. oğlan 10 yaş olmak üzere ve 3. numara da oğlan cümlemizin yavrusuna Allah güzel ve uzun ömür versin
maşallah tecrübeli annesin cidden... bende çok rahat bir hamilelik geçirince 3 çocuk dogururum diyodum ama oğlum gibi zor bi bebekle karşılasınca tırstım bakalım hayırlısı
ben oğluma oda yaptım, yani oda takımı aldım

sallanan ve büyüyen beşik bizimki
ama biz hiç sallanmasını kullanmıyoruz
memnunum şimdilik
banada oda yapma yatmaz seninle yatıcak vs dediler ama oğlum 8. ayından beri kendi odasında yatıyor
tabi çocuktan çocuğada değişir.

bu arada yarın aşımız var

sallanan ve büyüyen alcam canım teşekkürler

:)))) benim ki de aynı bugun arkadaşımdaydım benı çok yordu kımseye gtmıyor bı de ortalgı karıştrmak ıstıyor kucakta zapt edemedım çok yoruldum.babasını gorunce bana hıç gelmıyor aldıgımda kıyamet kopuyor bende gazlıyorum ayy sen ne çok sevıyorsun babanı ozlemış ayrılmak ıstemıyor dıyorum bu gazla cmt pazar bakıyor :KK1::KK1::KK1::KK1::KK1: tabı bazen sıkılıyor :KK1:

canım öyle dönemleri oluyor bebeklerin biraz zorlanacaksın ama geçici

canım hayır kelimesini 9. aydan itibaren anlıyorlar benim ki çok güzel anlıyor hem de:) artık bana tepki veriyor ben hayır oğlum ben sana yapma demedim mi diyorum o da sitemkar bir şekilde annne diyor normal anne değil bildiğin manalı manalı:) ama dinliyor mu çoğunda hayır bazende emir diyorum kaçıyor gülerek:) şimdi bana çevrem tepki veriyor ama umrumda değil diyorum terbiye şimdiden verilir gerçekten ben evime gelip de çocuğu yaramazlık yapan bu duruma tepki vermeyen annelere gıcık oluyorum açığı bu yani:)
zaten benim yöntemlere hep bir şey diyorlar ay o daha anlamaz ay hasta oldu öksürüyor ateşi var ilaç ver antibiyotiksiz olmaz bak oğlum hastaydı üç gün ateşi oldu öksürük burun akıntısı ve ben sadece ballı limon verdim şimdi azaldı öksürüğü ateşi zaten ilaçsız geçti şimdi kimse bir şey diyemiyor eşim bile doktor da doktor dedi şimdi oğlum anne seni iyi mi etti diyor:)

canım bizim park yatağın sallama aparatını ben beğenmediğim için kullanmamıştım ana dizinde sonra ayakta sonra yaptırdığımız çingene beşikde uyuttum şimdi kolumda uyuyor,bende oda yapıcam diye çırpınıyorum büyüyen beşik alıcam en mantıklıso o hem sallanıyor hem büyüyor ilerde kardeşi olunca zaten ona büyük yatak alırız oda kardeşine geçer diye düşünüyorum ben,ben seniniçin bir model koyuyum ondan almayı düşünüyorum ebatı gayet büyük

canım geceleri mi ayrı yatırıyorsun sesini nasıl duyuyorsun? ben iki yaşına kadar ayıramam da en azından gündüzleri odasını bilsin

benimkide bir iki amcasına amca çokta:)benim babama falan ağlıyordu alıştı yavaş yavaş hala ağladığı oluyor tabi bu dört ay sürdü:)

sesini duyuyorum cnm bnm evim küçük

bu arada kzılar dün aşımızı olduk. ateş yapmadı ama huysuzluğu oldu.
tabi ibufen verdim 2 kez.gecede sürekli kontrol ettm.
kilosu 11.800 çıktı. 79 cm de boyuydu.
herşey yolunda yani.

konu açıldı doktor ve hemşiremizle konuşurken kesinlikle süt veya mama verilmicek dedi.
öyle olurmu dedm küçücük çocuk bu.
süt neysede mama asla diyorlar
bende en iyisini alıyorum ama dedm (aptamil)
yalan onların hepsi para tuzağı dediler.
ama ben zaten bi sabah kahvaltısını bide gece yatırırken veriyorum.
vermektende içtiği kadar vazgeçmicem

ah keşke bildiğimiz bi inek olsada organik olarak alabilsem
kim istemez.
mama çok pis kokuyor farkındayım kimyasal içerdiğini ama yapıcak bişey yok.
oğlumda seviyor ve içiyor.

bu arada emziği bıraktırma girişimlerine girdim.
şimdilik gündüz vermeyip uyuturken vermeyi planlıyorum

Son düzenleme:

herşey yolunda yani.

konu açıldı doktor ve hemşiremizle konuşurken kesinlikle süt veya mama verilmicek dedi.

kim istemez.

maşaallah canım kuzuna,:nazar::nazar::nazar:devam sütü ben de veriyorum ama yoğurt için köy sütü geliyor onunla yapıyorum,kahvaltı karışımında ve çorbasında inek sütü kullanıyorum,emzik için iyi düşünmüşsün,çünkü ben de yaklaşık 2 aydır sadece uykuya dalarken veriyorum,onun dışında uyanıkken vermiyorum, alıştı zaten

aman herkez bişey söylüyor.
sonuç olarak biri sütü veya mamayı denetimden geçiriyor.

bu arada bu saate kadar emzik vermedim bugün ve emziksiz uyuttum.

aman herkez bişey söylüyor.
sonuç olarak biri sütü veya mamayı denetimden geçiriyor.

bu arada bu saate kadar emzik vermedim bugün ve emziksiz uyuttum.

aşınız icin gecmıs olsun canım, bende gunduz emzık vermedım sadece uurken daha dogrusu benım kızım gunduz emzık gereksınımı duymadı..uykusunda bazen agzı arıyo ozman verıyorum..sut konusuna gelınce bende dırek sut vermıyorum ama nasıl olsa yedıklerınde yogurtta peynırınde mesela yokmu yanı var oyuzden sut konusunda okadar katı dusunmuyorum..mama konusunda mecbur kalınırsa verılecek tabı.. bazı doktorların katı goruslerıne katılmıyorum acıkcası..

saol cnm

e yani bazı annelerin ilk günden sütü olmuyo veya az oluyo
mecburen mama veriyorlar
o kadarcık bebeğe ne vericek peki süt veya ek gıda vercek hali yok yani
ağzı olan konuşuyo

herşey yolunda yani.

kim istemez.

Maşaallah canım kuzuna ateş düşürücü mü veriyorsun aşı için?Bizimki emziği uyurken kullanıyor,mama konusunda bende memnun değilim eşim istediği için veriyorum yoksa ben pastörize inek sütü vermeyi tercih ederim,sek süt alıyorum artık muhallebisini yapıyorum onla birkaç kerede içirdim,yoğurdunu da zaten günlük pastörize sütle yapıyorum dört aydır.

aşınız icin gecmıs olsun canım, bende gunduz emzık vermedım sadece uurken daha dogrusu benım kızım gunduz emzık gereksınımı duymadı..uykusunda bazen agzı arıyo ozman verıyorum..sut konusuna gelınce bende dırek sut vermıyorum ama nasıl olsa yedıklerınde yogurtta peynırınde mesela yokmu yanı var oyuzden sut konusunda okadar katı dusunmuyorum..mama konusunda mecbur kalınırsa verılecek tabı.. bazı doktorların katı goruslerıne katılmıyorum acıkcası..

bende uyurken verdim sadece

saol cnm

e yani bazı annelerin ilk günden sütü olmuyo veya az oluyo
mecburen mama veriyorlar
o kadarcık bebeğe ne vericek peki süt veya ek gıda vercek hali yok yani
ağzı olan konuşuyo
canım o zamanda inek sütü kullanan var sulandırılıp veriliyor onun miktarı var sonuçta mama çıkmadan önce sütü olmayan öyle besliyordu,ben şimdi aptamil conformil alıyorum gazı için ilaç niyetine:)

Maşaallah canım kuzuna ateş düşürücü mü veriyorsun aşı için?Bizimki emziği uyurken kullanıyor,mama konusunda bende memnun değilim eşim istediği için veriyorum yoksa ben pastörize inek sütü vermeyi tercih ederim,sek süt alıyorum artık muhallebisini yapıyorum onla birkaç kerede içirdim,yoğurdunu da zaten günlük pastörize sütle yapıyorum dört aydır.

bende uyurken verdim sadece

canım o zamanda inek sütü kullanan var sulandırılıp veriliyor onun miktarı var sonuçta mama çıkmadan önce sütü olmayan öyle besliyordu,ben şimdi aptamil conformil alıyorum gazı için ilaç niyetine:)
cnm doktorun söylediği sadece mama diil.süt ve mama vermiceksn diyor.
böyle saçma bişey olamaz.
kimyasl içeriyomuş
bende organik bulamam dedm
köyde yaşamıyoruzki

evet cnm ibufen kullanıyorum ben

Son düzenleme:
cnm doktorun söylediği sadece mama diil.süt ve mama vermiceksn diyor.
böyle saçma bişey olamaz.
kimyasl içeriyomuş
bende organik bulamam dedm
köyde yaşamıyoruzki

evet cnm ibufen kullanıyorum ben

çok haklısın canım sütü olmayan anneler ne yapsın,bir çok çocuk doktoru arkadaşımız bebeklerine ilk günden anne sütünün yanında hemen mamaya da başladılar,kendi bebeklerine rahatlıkla kullanıyorlar ve ben de hiç tedirgin olmadan devam sütü verdim ve veriyorum,sen hangi şehirdesin bilmiyorum canım ama ben antakya merkezde su dağıtımı yapan bir şirketin,sabahın erken saatlerinde civar köylere gidip süt getirdiğini öğrendim,birebir görüştük ve özellikle ben yem attım,güvenilir olabileceği için ben mandıra sütü arıyorum dedim,hani belki ben öyle deyince zaten bizimki de mandıra sütü rahatlıkla alın derler diye,ama adamlar malesef mandra sütü değil anlaştığımız birkaç aileden sınırlı miktarda getiriyoruz dediler...sonuçta içim rahat etti çünkü asıl istediğim köyden birebir gelen süttü,mandradan yemle beslenen hayvan sütünü istemiyordum,cidden sabah 8 gibi aradığımda bazen geç kalmış oluyorum ertesi güne sipariş veriyorum,çok memnunum,hani belki çevrenizde böyle hizmet veren yerler vardır,bir araştırın isterseniz.tabii ben bu sütle yoğurt yapıyorum ve çorbalarında kullanıyorum,onun dışında kahvaltısında günlük süt kullanıyorum,günlük 200-250 cc kadar inek sütü,550-600 cc kadar da devam maması vererek süt ihtiyacını giderdiğimi düşünüyorum...

Son düzenleme:
çok haklısın canım sütü olmayan anneler ne yapsın,bir çok çocuk doktoru arkadaşımız bebeklerine ilk günden anne sütünün yanında hemen mamaya da başladılar,kendi bebeklerine rahatlıkla kullanıyorlar ve ben de hiç tedirgin olmadan devam sütü verdim ve veriyorum,sen hangi şehirdesin bilmiyorum canım ama ben antakya merkezde su dağıtımı yapan bir şirketin,sabahın erken saatlerinde civar köylere gidip süt getirdiğini öğrendim,birebir görüştük ve özellikle ben yem attım,güvenilir olabileceği için ben mandıra sütü arıyorum dedim,hani belki ben öyle deyince zaten bizimki de mandıra sütü rahatlıkla alın derler diye,ama adamlar malesef mandra sütü değil anlaştığımız birkaç aileden sınırlı miktarda getiriyoruz dediler...sonuçta içim rahat etti çünkü asıl istediğim köyden birebir gelen süttü,mandradan yemle beslenen hayvan sütünü istemiyordum,cidden sabah 8 gibi aradığımda bazen geç kalmış oluyorum ertesi güne sipariş veriyorum,çok memnunum,hani belki çevrenizde böyle hizmet veren yerler vardır,bir araştırın isterseniz.tabii ben bu sütle yoğurt yapıyorum ve çorbalarında kullanıyorum,onun dışında kahvaltısında günlük süt kullanıyorum,günlük 200-250 cc kadar inek sütü,550-600 cc kadar da devam maması vererek süt ihtiyacını giderdiğimi düşünüyorum...

biizm burayada süt getiren biri var ama nerden alıyor fln diye sormadım
açıkcası gözüm görmeden inanamam.
o yuzden pınarın sütünü kullanıyorum yoğurdunda, muhallebisinde
kahvlatı ve akşam yatırırkende aptamil.

sakkucuk evde pişirdiğin yemeklerden veriyormusun
veriyorsan nasıl veriyosunm hangi şekilde mesela?

ben çorbasına iyice ezerek bazende blendırlayıp veriyorum

biizm burayada süt getiren biri var ama nerden alıyor fln diye sormadım
açıkcası gözüm görmeden inanamam.
o yuzden pınarın sütünü kullanıyorum yoğurdunda, muhallebisinde
kahvlatı ve akşam yatırırkende aptamil.

hele ki akşama kadar sokakta arabayla gezip ,kalan sütü de ertesi gün katkı maddeleriyle harmanlayarak satışa sunan sütçülere ben de karşıyım,ancak insan gözüyle görünce rahat bir şekilde alabiliyor,

sakkucuk evde pişirdiğin yemeklerden veriyormusun
veriyorsan nasıl veriyosunm hangi şekilde mesela?

ben çorbasına iyice ezerek bazende blendırlayıp veriyorum

evet canım ev yemeklerinden veriyorum,sadece az salçalı ve az tuzlu yapıyorum yemekleri...yemekleri olduğu gibi veriyorum,yani patates yemeğiyse mesela yarım çay kaşığı şeklinde koparıp hiç ezmeden veriyorum,köfte,pilav,kabak dolması,ıspanak..vs lokma ölçümüz katılarda yarım çay kaşığı civarı, ancak ağzında çiğneyip yutuyor,nohut ve kuru fasülyenin de dış zarını soyup ezmeden ağzına veriyorum,tabi halen öğünlük değil bunlar,örneğin bu akşam yemeğinde 2 misket köfte,1 dilim patates,1 çorba kaşığı pilav yedi,arkasına da çorbasını verdim,yavaş yavaş katı miktarı artıyor,dediğin gibi bazen de çorba kıvamı yoğun değilse ya patates ya da pilav ilave ediyorum o şekilde de yemeye başladı şükür...

evet aynı bende öyle yapıyorum ama acıktıysa sabredemiyor
bu sefer reddediyor.
bende çözümü çorbasına her yemekten koyup püreye çevirmekte buldum
ne zaman öğüne geçer sence?

Son düzenleme:
evet aynı bende öyle yapıyorum ama acıktıysa sabredemiyor
bu sefer reddediyor.
bende çözümü çorbasına her yemekten koyup püreye çevirmekte buldum
ne zaman öğüne geçer sence?

kuzular nasıl isterlerse öyle yapıyoruz değil mi?ben bugün ilk kez elma soyup verdim eline hep boğazına kaçar tedirginliği vardı dişleri iyice çıkınca daha da rahatladım,şimdi kontrollü çiğniyor,tahminimce 1 yaşında öğüne geçmiş olur,dişlerinin ne işe yaradığını artık o da farketti çok sürmez,en fazla 1-2 ay diyorum inş

Son düzenleme:
kuzular nasıl isterlerse öyle yapıyoruz değil mi?ben bugün ilk kez elma soyup verdim eline hep boğazına kaçar tedirginliği vardı dişleri iyice çıkınca daha da rahatladım,şimdi kontrollü çiğniyor,tahminimce 1 yaşında öğüne geçmiş olur,dişlerinin ne işe yaradığını artık o da farketti çok sürmez,en fazla 1-2 ay diyorum inş

bizim maalesef dişimiz 1 tane var
oda köpek dişi.
o yuzden bizimki çiğneyemiyor..
ama elmayı fln damaklarıyla eziyor.

X