2011 Nisan Anneleri

Ben sek sütün günlük sütüyle yapıyorum, (yarı süt, yarı su) devam sütünün ticari bir ürün olduğunu düşünüyorum, sonuç olarak devam sütü de inek sütünden yapılıyor ama içinde suni bir sürü şey var. Bu arada pınar marka sütlerin içinden kurt çıktığını 3 ayrı kişiden duydum, bizzat kendileri yaşadılar bu kişiler, kesinlikle o markanın hiçbir ürününü almıyorum.

Son düzenleme:

teşekkürler sevgili anneler,bu faydalı bilgileri paylaştığınız için.Allah bebişlerinizi sağlıkla büyütmeyi nasip etsin..

super anlatmıs ve yazmıssın şkkuccuk..

sağol cnm bende iyiyim çok şükür

senin anlatışına hayranım ben herhalde 3 çocuklu olmanın avantajı
teşekkürler kızlar:)
sakkucuk çok teşekkür ederim güzel dileklerin ve verdiğin faydalı bilgiler için.Allah bebişini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
rica ederim ,bu arada yazdıklarım hastaneye götürebilecekler listesiydi yani 4 takım badi-kıyafet normalde yetmiyor,bir arkadaş daha yazmış hatta biraz büyük al diye,kesinlikle katılıyorum ben ilk ay alışverişini abatmıştım ve çoğu kıyafeti giydiremeden büyüdü paşam,güzel dileklerin için de teşekkürler...
canım çok geçmiş olsun,bu aralar ben de kendim nazar değdireceğim diye korkuyorum,maşaallah epeydir hastalanmadı
teşekkürler,denerim ama bizde halaaaa diş yok...
canım kontrolünde doktor kiloya dikkat edin deyince en kolay muhallebiyi bırakabiliriz diye düşündüm,çünkü muhallebiyi 20:00 gibi veriyorum sonra da uyuyordu,o saatlerde uykudan mızırdanma başlayınca biberonla sütünü vermek daha kolay gelmişti,ama bu aralar haftada 2 kez uyku ve açlık durumuna bağlı muhallebi veriyorum,ben muhallebiyi devam sütüyle yapıyorum,240 cc su+1 ölçekpirinçunu+1 ölçek nişasta+1 ölçek kavrulmuş un+1 ölçek irmik pişince de 8 ölçek devam maması ,halen şeker kullanmıyoruz,son günlerde basındaki haberler beni iyice tedirgin etti,günlük ve pastorize sütlerdeki kansorojen maddeler,artık ne vereceğimizi şaşırmış durumdayız,aynı şey bebe bisküvisi için de söyleniyor... neticede bu konuyu doktor birkaç arkadaşla konuşmuştuk 1 yaşından önce inek sütüne karşılar ancak illa verilecekse direkt işlem görmemiş taze köy sütünü yani doğal beslenen hayvandan sağılan taze sütü önermişlerdi,ben de böyle bir yer buldum,taze sütüm geliyor,çocuklara içiriyorum(kızım pastorize sütü daha çok seviyor,oğlum için farketmiyor),yoğurdumu yapıyorum,minik paşamın da kahvaltısına ve çorbasına inek sütü kullanıyorum,devam mamasıyla kahvaltı hazırlayınca çok tatlı oluyor.bisküvi,tahıl maması zaten şekerli bir de devam maması koyunca sevmemeye başladı ben de inek sütüyle yapıyorum,zaten günlük 600 cc civarı devam maması da alıyor,inanın ben kızımı büyütürken trabzonun yayla sütüyle büyüttüm diyebilirim,hazır mama hiç kullanmadım,anne sütü ve mamalarında ,çorbasında inek sütü kullandım,çok şükür hastalık nedir bilmez,13 yaşında ve antibiyotik kullanmadık ve hastaneye gitmedik desem yeridir,boy pos zaten maşaallahı var benden uzun sıpacııım,ama şimdi sağımıza bakıyoruz kansorojen solumuza bakıyoruz kanserojen...eski topraklar sütün yoğurdun,yumurtanın herşeyin doğalını yemişler ve boşuna sağlam olmamışlar,şimdiyse adını koyamadığımız reklam kokan ürünler...elimizden geldiğince aklımızın yettiğince yavrularımızı korumaya çalışıyoruz,hem zihinsel hem de fiziksel güzel bir şekilde beslemeye çalışıyoruz,Allah acılarını göstermesin ve sağlıklı nesiller büyütmek nasipetsin
size de çok geçmiş olsun arkadaşım
ben de yapılmaması gereken birşey karşısında hayır kelimesini kullanıyorum ama benim hayır derken ki uslübum bile yumuşaktır aslında... hatta hayırın yanına eeh,ıııy,pis gibi kelimeler de ekliyorum,bu günlerde o da bu tür şeyler yapacağında önce yüzüme bakıyor,gülüyor ve kafasını sallayarak aaay-ıııy gibi sesler çıkarıyor ve yapacağı hareketi yarım bırakıyor devamını getirmiyor,biraz da çocuğun ruhundan ya da annenin hayır kelimesini kullanış şekline bağlı problemler olabililir,çünkü herşeye de hayır dememek gerekir,diğer iki çocuğumda da gerektiğinde hayır dedim ama çok şükür arkadaşında olduğu gibi biz de bir sinir patlaması olmadı,inş bunda da olmaz:)benim bebişimde 20:00-20:30 gibi uyuyor

çok gcmış olsun canm

sut kullanma.devam sutuyle pek tutmuyormuş.hem devam sutuyle yapcgına aptamılın sutlu pırınçlısını al aynı sey ha devam sutu ha o

canım sana da çok geçmiş olsun,bu aralar dediğiniz gibi sefer ayından mı ne herkeste bir sakatlık durumu var,Allah beterinden korusun

sağol canım geçmiş olsunu sana yazmışım yanlışlıkla:))))))))) oğlum yanımda olunca karışmış:))

geçmiş olsun benim oğlum ateşden dolayı üçg ün yatmıştı hastanede umarım iyi olur bebişin hastanesiz ilaçsız bizimkinde enfeksiyon vardı ama neresinde olduğu bulunamamıştı

hayır konusunu bende merak ediyorum akşama kadar sürekli hayır diyorum bende ilerde bundan dolayı arsız olmasından korkuyorum ama 9. aydan itibaren hayırı anlıyormuş bebekler fakat hangi üslupla söylemek lazım gerçi benimki hiç umursamıyor hayır deyince istediğini yapıyor şimdiden ve ben sözümün nasıl dinleticem diye kara kara düşünüyorum

canım maşaallah ama benimki o kadar yemez yapı meselesi sanırım yiyen yiyor yemeyen nafile uğraşsanda yemiyor benimkinin sınırı var tamam yemek yemeyi sever ama doyduysa asla ağzını açmaz ben 4 kaşık pirinç ununu bir su bardağı suyla yapıyorum onu zorla bitiriyor , nişasta hangi nişasta oluyor birde seninkinden deniyeyim

Kızlar fikirlerinize ihtiyacım var bugüne kadar çok faydasını gördüm
Ben çok sinirli bir insanım hamilelik ve doğumla bu sinirim iyice arttı bu iki dönemide çok stresli geçirdim çünkü bebeğim beni yumuşatır sandım ama yok sinir devam ediyor ve kuzumada kızıyorum öfkeme engel olamıyorum kendimden nefret ediyorum ona kızınca ağlıyorum bir daha kızmıycam diyorum ben nasıl anneyim diyorum eşimle hamilelik ve doğumdan sonra iyice zıtlaşır olduk hep kızgınlık kırgınlık çatışma halindeyiz ben bebeğime kızdıkça o beni düzelteceği yerde daha çok tenkit ediyor sen kötü annesin şöylesin böylesin benimki uyurken çok zorlanıyor en çok zaten o zaman sinirleniyorum ve hep diyorum akşama kadar bakıyorum akşamda sen sallasan uyutsan bende sinirlenmem sen annesin sabırlı olmak zorundasın vs. diyor (tabi uyuttuğu zamanlar oluyor ama burnumdan getirerek gel oğlum gel diyor) haklı tamam ama destek olmuyor hep eleştiriyor dün akşam söylediği şey çok ağırdı oğlum baba baba diyordu bende oh anne baksın büyütsün sen baba de dedim şakayla o da bana sen köpek gibi davranıp azarlarsan anne demez dedi o kadar zoruma gitti ki artık ne yapacağımı şaşırdım kaldım akıl verin bana bebeğime karşı nasıl sabırlı olabilirim ev eşime bundan sonra tavrım nasıl olmalı lütfen herkes fikrini açıkca yazsın alınmam gücenmem

canım bende zaman zaman sınırlı oluyorum eşimle zıtlaşıyoruz.onlar ışten yorgun argın gelıyor hem onların sınırı hem bızımkı bırleşınce ateş çıkıyor tabı.çok sınırlısın deyıp çekılır kenara çunku bılıyor butun gun yaşadıgımı
senn sınırlı olmamınn sebebı çocuk huysuz uyumuyor ev ışı var yemek var yapman gerekenler var bırını duzeltsen bırı klaıyor hepsı senı beklıyor uyku duzenın yok bu halde tabı o şekılde davranırsın çıldırcak gıbı oluyor bazen ınsan.sana yardımcı oalabılecek bırı varsa arada çagr baksın çocuga sen bı ışını hallet ya ada ımkanın varsa temzlık ıçın kadın çagır.bu donemlerde gecıcek ınş canım

Canım kendimi o kadar kötü hissediyorum ki eşim beni bu konuda hiç anlamıyor sen annesin tabi yapacaksın diyor bu adam nasıl böyle değişti anlamıyorum ne zaman böyle oldu bana söylediği sözler hakaretler tavırları o kadar soğudum ki bunlara rağmen yakınlık kurmaya çalışıyorum karı koca gibi değiliz zaten artık hep ben yaklaşıyorum artık gururuma dokunuyor ne yapacağmı şaşırdm beni sevmiyorsun artık diyorum açıkca söyle dürüst ol en azından yok ona bile bağırıp çağırıyor sevmez olurmuyum canım şöyle böyle diye tatlı dille konuşmuyor aldatıldğımı bile çok düşündüm ama yapacak bir insan değil tabi yinede belli olmaz erkek bu bebeğime bakarken sabrım tükeniyor kayınvaldemler yakın sağolsun istesem hergün gelirler yardıma ama onlarıda görmek istemiyorum artık karmaşığım işte eşimle nasıl düzelicez bilmem zaten bana söylediği o kadar laftan sonra hiçbirşey eskisi gibi olmaz

arkadaşım, okuduğum kitapların buluştuğu tek ortak nokta çocuğun ilk 2 yılının ileride ki yaşamında onun nasıl bir insan olacağını belirlediği. Özellikle anne ile olan ilişki ve annenin baba ile olan ilişkisi. Bunu bilmek yani çocuğunun mutlu veya mutsuz bir insan olmasının senin elinde olduğunu bilmek sanırım senin daha sabırlı olmanı sağlayabilir.Bir de insan durup dururken sinirli olmaz senin içinde biriktirdiğin geçmişten gelen bir durum vardır mutlaka, bebek doğurmak ve büyütmek zaten başlı başına bir endişe kaynağı, bunun da içinde bulunduğun durumu olumsuz etkilemesi çok doğal. Ben sana bebeğinin psikolojik gelişimi ve kendi ruhsal sağlığı için bir uzmandan yardım almanı tavsiye ederim.

Evimi temizlemek çok güç benim için, oğlumu yürütecine koyup o şekilde yapıyorum ama çoğu zaman buna ne halim ne de isteğim oluyor, hafta içi sadece gereken yerleri temizliyorum, çoğu zaman mutfağımı toplamadan yatıyorum ve bu durum beni inanılmaz rahatsız ediyor, ama yapacak bir şey yok, ya her şeyi dört dörtlük yapıp kendimi hırpalayacağım yada bazı şeylerin eksik kalmasına göz yumacağım. sonuçta geçici bir dönem elbette böyle devam etmeyecek.

Eşine içinde bulunduğun durumu anlattın mı bilmiyorum ama ne hissettiğini, içinde bulunduğun durumu anlatırsan umarım seni anlayacaktır. Kendi kendine halletmeye çalışıyorsun gördüğüm kadarıyla ama zaten büyük bir yük altındasın bunu eşinle birlikte bir çözüme kavuşturman en iyisi olur.

off canım benım çok uzuldum çok ıyı anlıyorum senı eşinı al karşına adam akıllı konuş boyle çok yıpranıyorsun

haklısın zaten bebeğime bu haksızlığı yaptığım için affedemiyorum kendime eşimle aram kötü diye sinirimi ondan çıkarıyorum buna hakkım yok doktora gitmeyi bende istiyorum ama memlekete yeni taşındık doktora gittiğim herkese reklam olacak ama gidicem inşaallah bende çok istiyorum

off canım benım çok uzuldum çok ıyı anlıyorum senı eşinı al karşına adam akıllı konuş boyle çok yıpranıyorsun

defalarca konuştum ben değişmedim sevgim değişmedi diyor üstüne bağırıyor bir kadın kocasının kendini sevip sevmediğini çok rahat anlar ben oğluma karşı iyiysem bana iyi ben kötü davranırsam kötü böyle mantıksız oldu benim yerim ayrı onun ayrı çok konuştum duygularımı yazdım ağladım sızladım tatlı dille söyledim çığlıklarımı ne zaman duyacaksın benim dedim sen tedavi ol diyor sen değiştin diyor...neyim değişti diyorum oğluma kötü davranıyorsun diyor duyan ben Allah korusun çocuğumu dövüyorum işkence ediyorum zanneder ki kendi ailesi bile oğlumuza karşı tavrının aşırı olduğunu söylüyor annesi babası kardeşleri akrabaları bu kadar düşme bu kadar pimpirikli olma diye babası demiş oğlum sen çok pimpirikli olmuşsun diye en iyisi ben herşeye sabredicem o yokmuş gibi davranıcam

senin için üzüldüm canım ama olabiliyor böyle durumlar Üstün Dökmen programında söylemişti çocuk olduktan sonra ailede sorunlar kavgalar başlar diye
aile terapistine gitmeni öneririm kesinlikle çok faydası oluyor eşini ikna et ve gidin bebeğinede yazık senin gerginliğinden oda etkileniyordur inşallah sorunlarınızı çözersiniz

canım benim seni çok iyi anlıyorum açıkçası dönem dönem ben de bu kadar olmasa da bunalıyorum senin gibi. bir de bu ara 2.bebek haberini aldık be gerildim iyice.akşama kadar bebeğe bakıyorum sürekli ilgi istiyor üstüne bir de 3 gün okula gidiyorum çok fena yoruluyorum kısacası.yorulunca da bazen çocuğun en ufak bi hareketi canımı sıkıyor.canım sıkılınca bu sefer karnımdakine üzülüyorum ki stres oluyor diye. kördüğüm gibi anlayacağın.babamız da niye sinirleniyorsun der durur bizim de.
ama ben söylüyorum yorgunum beni alttan al lütfen diye. tartışmadan uzak durmaya çalışıyorum sinirlerim çok gergin gereksiz uzatmayalım diye. bebeğe kızacaksam başka şeyle ilgilenmeye çalışıyorum.sakinleşiyorum gözüme bakınca bile:)
canım benim zor ama sakin olmaya çalış o çocuklar bizim ve bizden başka kimse onların iyiliğini daha fazla isteyemez. onun için çaba sarfet.sakinleşmeye çalış.madem kayınvalide yakında,arada gezmeye çık ona bırak. onunla gezmeye çık. ev işlerini bırak bi süre minimuma indir.hırpalama kendini herşeye yeteceğim diye.sonuçta eşin sürece değil akşam eve geldiğindeki senin yorgun ve sinirli halin sonucuna bakar ve eleştirir seni.bunu onun eline koz olarak verme. gündü bebekle birlikte yat dinlen.yemek dışında ev işine çok yorma kendini. kimseye de kafanı takma.

ayyy nekadar uzun zaman oldu bu topige yazmayalı ya. face bozdu bizi vallaha nerde oo eski sohbetler . ama artık elimden geldigince burayada bakmaya çalışıcam özlemişim yaa :)

sağolun kızlar iyi dilekleriniz için çok şükür daha sonra ateşini takip ettim düştü ateşi hastaneye götürmedik o yüzden
ben bu ara biraz üşüttüm kızıma geçirmeyeyim diye ağızlıkla dolaşıyorum evde

ben yoğurdu da pınarın organik sütünden yapıyorum cnm. kurt çıktığını ilk defa senden duydum valla ne yapacağımızı şaşırdık artık neye el atsak bir şey çıkıyor.sek günlük sütle denemiştim yoğurdu tutturamamıştım muhallebiyi denemedim hiç
senin bebeğinle benimki hemen hemen aynı kilodalar ama bizim doktorumuz kiloya dikkat edin diye bir şey söylemedi aksine bu aylarda et, baklagiller tahıllar hepsinden yedirin alışsın dedi demek ki çok fazla vermemek lazım.
süt konusunda da kime inanacağımızı şaşırdık valla tv da açık süt almayın işlem görmüş sütten korkmayın dedi biri gerçi onun da içinde bir sürü katkı maddesi var artık Allah'a emanet yaşıyoruz
çok gcmış olsun canm

sut kullanma.devam sutuyle pek tutmuyormuş.hem devam sutuyle yapcgına aptamılın sutlu pırınçlısını al aynı sey ha devam sutu ha o
bir ara sütlü tahıllısını kullanmıştım severek de yiyordu sonra biraz geleneksel muhallebiye döneyim dedim onu da sevdi ama bu aralar gerçekten sütle aklımızı karıştırdılar

Son düzenleme:

ben hayır diyorum çıkarıyor ve yüzüme bakıyor sonra tekrar devam herhalde çok kızarak söylemiyorum aslında kitap adı verebilirsen veya bununla ilgili kitap okuyan varsa önerebilir mi?
bnim kızım 21:30 - 22:00 civarı uyuyor ama dalana kadar çok sık uyanıyor gece de saymadım ama bayağı uyanıyor

canım bizim 8 aylık persentil yüzde 99 çıktı,sizin büyük ihtimalle 9 aylık değeriniz yüzde97 civarındadır ve üst sınırda olduğu için uyarmamıştır bizim üst sınırı da yani yüzde 97 yi de geçtiği için öyle bir uyarı yapmış olabilir

persentil dediğin nedir anlamadım cnm öyle bir şey söylemedi bize

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…