arkadaşım öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun,bereketiyle,huzuruyla,sağlığıyla yuvanıza daimi neşe getirsin inş,öncelikle kendi ihtiyaçlarını listele sabah kalkınca evde ne yapıyorsan o sıraya göre listeni yap,örneğin ilk yataktan kalkınca TERLİK giyip el yüz yıkarken SABUN,HAVLU,PEÇETE,HAVLU KAĞIT...vs gibi kendi ihtiyaçlarını belirle,bebeğe gelince,ben ilk ayları atlatana kadar ıslak mendil yerine hep pamuk kullandım alerji ihtimalini düşünerek ben kendimce bir liste gönderiyim:*pamuk *kirlileri koyabileceğin poşet *bolca bez *çıtçıtlı badi(4 tane )*hastane çıkışı kıyafetler(4 takım)şapka ve beresiyle bir de bu tür kıyafetlerin eldiveni kendinden olanlarını tavsiye ederim hem bileğinde lastik izi kalmıyor hem de ikidebir çıkmıyor *penye battaniye(2) *kalın battaniye(2) *çorap(en az kirlenen olduğu için 2 çift yeter) *4-5 tane ağız mendili (emzirirken de hafif kaşının üstüne doğru kapatırsan daha rahat emiyorlar) *her ihtimale karşı bebeğin beşiğine serebileceğin bir çarşaf *kendin için de bolca göğüs pedi ve iç çamaşırı,kanaman fazla olabilir o yüzden hasta bezi de bulundurabilirsin şimdilik aklıma gelenler bunlar ,Allah güzel ve kolay bir doğumla bebişini kucağına almayı nasipetsin