2011 Nisan Anneleri

Günaydın hanımlar

Bebeğinizi düzenli dışarı çıkarıyormusunuz biz soğuk diye çıkarmıyoruz hasta olmasın diye ama iyi mi yapıyoruz bilmiyorum

sütü azalanlar süt artırıcı ürünler kullanıpta sonra sütünüz arttırırmı ısırgan çayı ayva kompostosu incir etkili oldu mu en çok bunlar tavsiye ediliyor başka artırıcı varsa yazarmısınız benimki artık yok denecek kadar az geri gelir mi sütüm

biz yürüteç kullanıyoruz çok uzun koymuyorum bulaşık yıkarken ev süpürürken çünkü uyurken iş yapamıyorum sese uyanıyor ve emeklediği için hiç durmuyor birde yürümeye çalışıyor parmak ucuna basıyor bebeklerinizi adımlatırken tam mı basıyorlar parmak ucunamı

son olarak:) hergün düzenli olarak aksatmadan verdiğiniz besinler neler meyve veya suyu yoğurt mesela her gün yumurta et sebze veriyormusunuz ve muhallebi?

çok teşekkur ederım ınanın benı anlayan yok bakamıyormusum moduna sokuyorlar benı yedırıyorum kusuyo bızım 3.ayımızda başladı doktor doktor gezdık hıc bı doktor anlamadı gecer dedıler en son yenı bı doktora goturdum Allah razı olsun o anladı ılaçlagecırdık amayıne başladık 200 grvermıs 10 gunde ne yapacağımı bılmıyorum hepdık beslıyorum sıksık az verıyorum ama kusması devam kustuğu ve emekledıgı ıcınde kıloalamaz kalorılı seyler verebılırsın dedıler hem herseyı verıyorumama olmuyo alamıyoruz bı hanımdan duydum 2 öğünmuhallebı vermıs 1 ayda 1600 gr almıs bebeğıoylemı yapsam bılemedım ve ıstahsızlıgımızda var nun ıcınde havuç tohumu kullanıyorum

kızlar gecenin 3:30 u ve ben hala uyuyamadım,uyku problemi çekiyorum ama bu beni gün içinde rahatsız etmiyor,sabah 7 gibi kalkarım son günlerde hep böyle...ama uyumak istiyoruuuuum
ahh ahh ben uykuya hasret kaldım gece 1 den once uyumaz sonrada 50kere kalkar meme ıster gundu zhıç uyumaz

hergun çıkarmıyorum çunku hava soguk çıkıncada çok ıyı gelıyor eve gelınce hemen uyuyor.
yuruteç kullanma derımm daha once rtapedı uzamanınıa gttık doç dr yurutrç kullanma dedı zararlı dıye bende artık kullanmıyorum mama sandalyesı varsa o da çok ışe yarıyor

kahvaltı yumurta gun aşırı,çorba,yogurt,meyva,muhallebı ama dışarı çıktıgımızda bazıları aksayabılıyor

Sağol canım bu yürüteç konusunu anlamış değilim çevremde herkes kullandı özellikle 6tane yeğenim var birinde bile birs orun olmadı anlamıyorum fiziksel olarak ev kazaları dışında bir zararını görmedim yürüteçde olmasa çok yıpranıyorum mama sandalyesi henüz almadık hala karar veremedim çok kaliteli mi olsun normal bişey yeter mi? Benim ki zaten iş yaparken ona koysam durmaz ki salıncağında durmuyor iki dakika illa gezinicek etrafı kurcalıycak pek meraklı malum yeni keşfediyorlar

1) nerdeee..geçen tüm hafta eve tıkıldık ana kız depresyona girdik resmen..ben gene 1 gün anneme bırakıp kaçtım..kızım tam bunalımdı..gezmeye alışkın ama kar buz dışarı..yüzü gülmez..sıkılır..dün çıktık nası mutlu oldu nası..artık insan yüzü görmek havalanmak istiyolar ama bi 2 ay kadar zor..her gün nası çıkartalaım..

2)daha sık emzir bakalım cnm..çoğalır belki..

3)ben yürüteçe koyarken ayakkabı giydiriyorum doğrumu bilmiyorum ama..hem ayağı ii bassın hem üşümesin diye..ben de koyuyom valla önce hiç basamayan kızım yürüteçle basar oldu..herkes de kullanıyo bi sorun yaşayan da görmedim

4) genelde hergün yumurta..bazen 1 gün mola..her gün peynir, yoğurt, meyve ve çorba..çorbasına ya kıyma ya tavuk suyu ya et suyu..ne varsa..tek başına et vermedim ben hiç ya kıyma ya suyu..bilmiyorum ki vermeli miyiz??çorbalar sırayla..tarhana, şehriye, pirinç, sebze,yoğyurt...haftada 1 bazen 2 haftada balık..ha bir de 2 güne 1 ceviz..bazen her gün..bide haftada bir falan tahin veriyorum ben pekmezle..ben muhallebi pek vermedim..akşam bizle uygun bişeyler varsa genelde olur yer..yoksa belki çok nadiren ...genelde bisküvili süt..tok tutsun diye..

Canım bizimki de şişiyor valla evde.hiç bişey bilemezsem markete götürüyorum 2 insan görüsn diye iyi geliyor.dün kara çıkardım yuvarlandı azcık aman nolcak dedim valla çıt kırıldım olmasın:)
ben de kullandım dediğin şekilde yürüteci yalnız bizimki artık abarttı. çapraz demirine ayağını dayayıp çıkmaya çalışıyor.hatta geçen gün nasıl becerdiyse annemdeyken çıkmış yerde emekliyo bulmuş annem. artık bindirmiyorum ben de hem parmakucuna basmaya alışmasın diye.
ben gün aşırı yumurta, hergün yoğurt,meyve,gün aşırı kıyma,haftada 1 balık, her akşam da muhallebi veriyorum canım

canım valla bizimki de ekstra hareketli arabada kesinlikle araba koltuğuna oturtamıyorum herkes kızıyor alıştır diye ama aşırı hareketli ne yapsam olmuyor.
mama sandalyesini 2 ay önce aldım ben rahat da ettim. ben çok araştırdım hatta yer kaplamasın diye bi ara şu sandalyeye oturtanları araştırdım. ama onun da oturma alanları küçük. sonra crystal baby ninkini aldım.zaten kraft da chicco da hepsine baktım hepsinin özellikleri aynı.ben 110 a aldım gayet de memnunum. gerçi bu ara sıkıldı kucağımda yediriyorum biraz unutsun diye. dediğin gibi çok mümkün değil otururken iş yapmak ama arada bişeyler veriyorum önüne onla oynarken bişeyler yapıyorum acele.

çok düzenli çoktığımızı söyleyemem,hafta sonları ailecek kesin çıkıyoruz ama hafta içi taş çatlasın 2 defa çıkıyoruz,ya market ya kuaför...onun da hoşuna gidiyor aslında ama iyi soğudu havalar,bir de benim ki bebek arabasında da oturmuyor,yapışık ikiz gibiyiz,kucakta da zor oluyor,yabancı memleket olunca çok bir muhabbetim de yok kimseyle,komşuculuk falan çok bana göre değil zaten evde cam kuşu olduk artık...benim süt tamamen sıfır,ama emzirdiğim dönemlerde ısırgan otu çayı ile anason+rezene+kimyon dan yaptığım çay iyi getiriyordu sütümü...canım ev kazalarına dikkat ettiğin sürece yürütecle rahat ediyorsan koy,evet yasak deniyor ben de koymuyorum ama koysam yürüteci resmen ters çevirir ...hergün yumurta,peynir,ceviz,badem,tahıl maması,pekmez,devam sütü,yoğurt,çorba(bazen kıymalı,bazen tavuklu,bazen sade ama hangisi olursa olsun mutlaka irmik),bisküvili süt(bazen muhallebi),meyve(özellikle muz) ,haftada bir balık

canım seni çok iyi anlıyorum ama kiloya takma sadece kusmasını nasıl minumama indirebilirsin ona odaklan bence,o hanım 2 öğün muhallebiyle o kadar aldırmış olabilir ama onun bebeğinde de reflü varmıymış,seninki yanlış hatırlamıyorsam çok hareketli idi,yani o hareketle 1 ayda heleki artık 9-10 aylık oluyorlar bekleme,kaldı ki reflü olmayan bir bebek bile o kiloyu almak için çok yiyecek+hareketsiz olacak+sürekli uyuyacak,inan kusma işi hallolursa kilo zaten alması gerektiği kadarıyla kendiliğinden gelir,tekrar kolay gelsin canım,sıkma canını hepsi geçiyor,sadece o süreç hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor ama bitiyor inan...

canım benim sağol,şükür bugün kusmadı,rahatladım

merhaba

humana süt çayı,bulgur pilavı ,çiğ çiğ dere otu ve bol su öneririm benimde başıma arada geliyor hemen bunlara saldırıyorum

slm kızlar

bu ay kı dr kontrolünde 9. ayda rutin kan tahlili yapıldığını söyledi dr. sizler yaptırdınızmı bizim biraz kansızlığımız çıktı demir damlasına biraz daha devam edeceğiz.

Bilgilendirdiğiniz için çk teşekkur ederim çok hareketli 2 aydr aylk kılo alımı 500 grdı umarm g ecer hemen

bize yapılmadı doktora soylememiz gerekiyormu bıde benım bebeğimin elleri soğuk kansızlık olabılır denıyo kan tahlılı yaptırmalımıyım

bize yapılmadı doktora soylememiz gerekiyormu bıde benım bebeğimin elleri soğuk kansızlık olabılır denıyo kan tahlılı yaptırmalımıyım

bizden istedi hemşiremiz hatta biz damardan alıyoruz dayanamazsanz ÖzeDE parmak ucundan da ayorlar dedi+parMak UcuNdAn yaptırdık alt sınırda çıktığı için sabah akşam 8 er e çıktık bakalaım yaşında tekrarlancak tahlil.
bu arada bu manasız büyük küçük harfleri oğluşum yaptı sağolsun laptop delisi:)

selam nisan anneleri ben surekli sizleri takip ediyordum yeni uye oldum.sizlerle sohbet etmek eminim cok iyi olucak.benmde nisan dogumlu oglum var.allah hepimizin bebeklerini saglik ve huzurla buyutmeyi nasip etsin.

benimki insan görünce ağlıyor zaten dışarı çıkınca ağzını gözünü sarıyorum birşey göremiyor kuzum:) bize biri gelsin ya da biz bir yere gidelim burnumdan getirir sürekli ağlar misafir gidince yüzünde güller açar ya da eve dönünce sevinç çığlıkları atar kayınvaldemgile alıştı annemgile yeni yeni alıştı işte büyük kayınlarımdan hala korkuyor:)

emmiyorki çekip bırakıyor mememle oynuyor etrafa bakıp konuşuyor gece uyurken emdiği gündüz oyunla konuşa konuşa beş dk zor emziriyorum o yüzden azaldı zaten

ayakkabı kesinlikle bir yaşından önce giydirme canım patiklerden giydir ben öyle yapıyorum yürütece koyunca daha ayakkabı almadık pantif ya da patik ayakkabı kullanıyorum

et olarak kıyma şeklinde köfte yapınca ağzına bölüp verdim çorbanın içinde yutmakd azorlanıyor kıymayı birde tavuğu haşlayınca suyuna çorba yapıyorum tavuğuda ağzına bölüp veriyorum şapır şapır yiyor cevize başlamadım ben onu soracaktım başlıyım artık

iyi yapmışsın bende narin olmasın diyorum ama eşim çok pimpirikli,ay benimki de o demirlere ayağını koymaya başladı korktum şimdi düşmesin,işte benimki basıyor parmak ucuna bende bugün egzersize başladım arka kasları uzatacak egzersize,sağol canım bilgi içinde

zor canım gurbet ama keyfini çıkar ben geldimde ne oldu hükümdarlığım bitti,bizde gurbetde olunca çıkardık dışarıya eşimle buraya geldik annesigile ve annemgile gidiyorum kış bahanesiyle eşimle çıkıp gezmedik hiç bahara kadar böyleyiz ondan sonrada alışır zaten ara ki bulasın adamı eşime diyorum geçen gün parmağımın kırlıdığına seviniyorum bu sayede hastaneye gidip gelirken el ele tutuşuyoruzdiye delisin sen diyro:))

canım benim sağol,şükür bugün kusmadı,rahatladım

iyi canım geçmiş olsun

merhaba

humana süt çayı,bulgur pilavı ,çiğ çiğ dere otu ve bol su öneririm benimde başıma arada geliyor hemen bunlara saldırıyorum

humana pek fayda etmiyor artık ama dereotu ve bulguru denerim

kızlar az önce maranki yine söyledi ısırgan ayva armut diye süt artırmak için hemen ayvanın kompostosunu yapıyorum ve reçelini

havalar soğuk oluğu için çıkrmıyorum çıkıpta soğuk almasından iyidir diye düşünüyorum
ben yürütece koyuyorum bizim ki tam basıyor, ayarlanmıyor mu yürütecinizin boyu ayarlanırsa tam basabilir herhalde
hergün meyve püresi, çorba, yoğurt aksatmadan yiyor şimdi bizim yediklerimizden de veriyorum
bizim doktorumuz 10. ayda yapılacak dedi kan ve idrar bütün bebeklere yapıyoruz dedi
selam nisan anneleri ben surekli sizleri takip ediyordum yeni uye oldum.sizlerle sohbet etmek eminim cok iyi olucak.benmde nisan dogumlu oglum var.allah hepimizin bebeklerini saglik ve huzurla buyutmeyi nasip etsin.
amin inş. cümlemize

kızlar bizim alttan 1 dişimiz çıkıyordu yanındaki de geliyor şimdi
bugün kızım emerken göğüs ucumu ısırmaya başladı. yapma dedikçe oyun gibi zannetti herhalde ısırmaya devam ediyor bıdığım
bir de elektrik süpürgesi açabiliyor musunuz benim kız görünce ağlamaya başlıyor çok korkuyor hafta sonu eşime sen öbür odada tut biraz kızı dedimde o şekilde açtım süpürdüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…