2011 Nisan Anneleri

Günaydın kızlar pedagog Adem Güneş pazartesi salı çarşamba günleri sabah 9.30 da burç fm de program yapıyormuş henüz eama çok tavsiye ediliyor haftaya inşaallah bende dinlemeye başlıycam

sevgili nisan anneleri.bende 2012 nisan annesi olacağım allah izin verirse.öncelikle bebişleriniz hayırlı olsun.inşallah bizde sizin yaşadığınız bu güzel duyguları yaşarız.biliyorum bebişlerinizle haşır neşirsiniz ama bizlere yardımcı olmak adına bebişlerimize yaptığımız hazırlıklarda ,ilk zamanlarda en çok nelere ihtiyaç duydunuzu paylaşırsanız çok sevinirim.kolaylıklar diliyorum

canım bol bool emzır yenı doganlarda genellıkle sarılık oluyo.en az ıkı saatte bır emzır.uyuyo dıye emzırmemezlık yapma .ben kızımmı 3 saatte bı emzıdım sarılıgı yukselmıstı.ısın tedavısı gordu ıkı gece.bırde bol sabır :))

evet eger emmezsede mama ver sarııgı gecsın dye hast vermedıler mama meme emsın dıye sarılıgı arttı ışın aldı

evet eger emmezsede mama ver sarııgı gecsın dye hast vermedıler mama meme emsın dıye sarılıgı arttı ışın aldı

ben 3 saatte bır gıttım sut sagdım verdım aşkıma.adı şişko bebege cıkmıstı .:)) buarada ılk defa kızmın poposuna vuraraak uyuttum ..umarım hep bole olurr.

giyim ihtiyaçları ile ilgili ne önerirsiniz?nisan bebekleri en çok neye ihtiyaç duyuyor acaba?

uzun k ollu cıtcıtlı badi, ayaksız badı cunku ayaklı badılerı dktorlar cok onermıyolar 1ayı bıttıkten sonra ayak hareketleri fazlalasacagı ıcın ayaklı badıler harektı saglıksız olarak engellıyomus..bebek bezı.pırt pırt kaka ypıolar:))

canım sana da çok geçmiş olsun,bu aralar dediğiniz gibi sefer ayından mı ne herkeste bir sakatlık durumu var,Allah beterinden korusun

giyim ihtiyaçları ile ilgili ne önerirsiniz?nisan bebekleri en çok neye ihtiyaç duyuyor acaba?

arkadaşım öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun,bereketiyle,huzuruyla,sağlığıyla yuvanıza daimi neşe getirsin inş,öncelikle kendi ihtiyaçlarını listele sabah kalkınca evde ne yapıyorsan o sıraya göre listeni yap,örneğin ilk yataktan kalkınca TERLİK giyip el yüz yıkarken SABUN,HAVLU,PEÇETE,HAVLU KAĞIT...vs gibi kendi ihtiyaçlarını belirle,bebeğe gelince,ben ilk ayları atlatana kadar ıslak mendil yerine hep pamuk kullandım alerji ihtimalini düşünerek ben kendimce bir liste gönderiyim:*pamuk *kirlileri koyabileceğin poşet *bolca bez *çıtçıtlı badi(4 tane )*hastane çıkışı kıyafetler(4 takım)şapka ve beresiyle bir de bu tür kıyafetlerin eldiveni kendinden olanlarını tavsiye ederim hem bileğinde lastik izi kalmıyor hem de ikidebir çıkmıyor *penye battaniye(2) *kalın battaniye(2) *çorap(en az kirlenen olduğu için 2 çift yeter) *4-5 tane ağız mendili (emzirirken de hafif kaşının üstüne doğru kapatırsan daha rahat emiyorlar) *her ihtimale karşı bebeğin beşiğine serebileceğin bir çarşaf *kendin için de bolca göğüs pedi ve iç çamaşırı,kanaman fazla olabilir o yüzden hasta bezi de bulundurabilirsin şimdilik aklıma gelenler bunlar ,Allah güzel ve kolay bir doğumla bebişini kucağına almayı nasipetsin

Bebeğin hayırlı uğurlu olsun :)

bol bol ve boy boy çıtçıtlı badi alın ve patikli pijamalardan, zaten yaz gelecek birkaç ay sonra patikli pijama hava soğukken kullanılıyor sadece, yazın normal pijamalara dönersiniz. Ama alırken en küçüklerinden almayın sadece bir kaç boy büyük de alın çünkü bazen çok çabuk boy atıyor bebekler ve ilk zamanlar istediğiniz zaman alışverişe çıkamıyorsunuz
ben ağız mendillerini çok kullandım, yaklaşık 20 tane falan yaptırmıştık, çift kat tülbetten, çok işime yaradı onlar çünkü ilk 4 ay falan az veya çok miktarda sürekli kusuyor minikler. Omzunuza aldığınızda kullanmak için de bezler alın veya yaptırın 3-4 tane.

Ben penye battaniyelerden de 5 tane almıştım, anca yetti desem yeri var, kusuyordu veya yere düşüyordu, sonunda özellikle dışarı çıktığımızda kullanmak için ayrı bir tane kalın ve ince battaniye tuttum hep, çünkü birden hepsinin kirlide olduğunu gördüğüm çok zaman oldu :)

senin için kolay emzirebileceğin kıyafetlerden al, sen de gün içinde sık sık üzerini değiştirmek zorunda kalacaksın.

emzirme atleti ve sütyeni çok lazım oluyor. göğüs pedlerini mustelanınkilerden tavsiye ederim, bebedor ve bir başka marka almıştım ben kullanamadım hala duruyor.

sağol cnm bende iyiyim çok şükür
senin anlatışına hayranım ben herhalde 3 çocuklu olmanın avantajı

ayrıca ıslak mendil olarak da unibaby nin ıslak pamuk mendilini tavsiye ederim, ben evdeyken pamuk ve su kullandım, (bir tas içinde su bulunduruyordum peteğin üzerinde ılık oluyor böylece) ama dışardayken pamuk mendiller çok iyi oluyor, saflaştırılmış su ve pamuk mendilden yapılıyor. Ben hala kullanıyorum

bez olarak ben primanın premium care ini kullandım bu aya kadar fakat üründe bir değişiklik yaptılar ve şimdi sıvı kakayı dışarı çıkarıyor, yeni doğan bebeğin kakası da hep sıvı olacağı için tavsiye etmem bu bezi.

sakkucuk çok teşekkür ederim güzel dileklerin ve verdiğin faydalı bilgiler için.Allah bebişini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.

kızlar dün gündüz ve gece kızım aşılar haricinde ilk kez ateşlendi herhalde nazarımda değdi hiç ateşlenmedi hastalanmadı dedim 39 u geçti dişten de olabilir hafifte üşütmüş ondan da fitil koydum üzerini soydum ve ıslak bezle sildim gece bedenini. neyse atlattık şimdilik çok şükür

evet bende ilk zamanlar uni baby ıslak mendil kullanmıştım tavsiye ederim
bir de emzirme yastığı çok işe yarıyor tavsiye ederim şimdi de yerde oturtmak için de kullanıyorum

canım teşekkürler,ben diş diyorum ama henüz hiçbir kıpırdanma yok,sadece altlarda kabarıklık var ama ucu beyaz falan değil,bu süreç ne kadar sürecek acaba?

Bu durum çocuktan çocuğa değişiyor tabi, ama kabardıktan 15-20 gün sonra beyazlaşıyor, dentinox un jelini tavsiye ederim, bizim doktorumuz kolay kolay ilaç vermez ama bu kremi verdi bize baya azaltıyor sıkıntısını yatarken sürersin en azından

sakkucuk sen muhallebiyi artık vermiyorum demiştin kilodan dolayı mı merak ettim

kızlar bir de muhallebiyi hangi sütle yapıyorsunuz ben pınarın organik sütüyle yapıyordum bir tanıdığım hiç bir sütle yapma dedi 1 yaşından önce. devam sütüyle yap dedi

Geçmiş olsun, doktora götürdünüz mü ? farketmeden ilerlerse bronşit falan olur dikkat etmek gerek, enfeksiyon olmadan ateş o kadar yükselir mi acaba, oğlumda cumartesi gecesi uyanıp 1 saate yakın ağladı ve sonra ateşlendi, doktorumuz 39 u geçmediği sürece çocuk için sorun olmaz dedi de acile götürmedik, pazartesi doktorumuza götürdük boğazları kızarmış ama antibiyotiği yedik tabi çok düşük gerçi 200 mg ama nefret ediyorum antibiyotikten bu 2. kullanışımız ve çok kötü pişik yapıyo

Arkadaşlar, çocuklar yapmanızı istemediği birşey yaptığında mesela kumandayı ağzına soktuğunda :) nasıl tepki veriyorsunuz?

ben hayır diyordum, ve oğlum ağzına sokmuyordu bu şekilde anca bir arkadaşım (4 yaşında oğlu var, ana okuluna gidiyor) çocuğun bu şekilde sinirini tuttuğunu ve 1 yaşından sonra hayır kelimesine karşı öfke patlaması yaşadığını ve asi olduğu söyledi, şimdi haluk yavuzer in kitabını aldım daha bilinçli olmak adına ama henüz bu konuyla ilgili olan bölüme gelemedim.

Sizlerin okuduğu ve memnun olduğu kitaplar var mı?

Psikolog bir arkadaşım sabiha paktuna nın kitaplarını okumamam konusunda beni özellikle uyardı, doktorum programında izlediğimden beri hastayım kendisine aslında, kitaplarını da okumuştum ama hakkında yanlış tedaviden dolayı açılmış birkaç dava varmış :S Bu arkadaşım kitaplara göre değilde içimden geldiği gibi, kendimi rahat hissettiğim şekilde davranmam gerektiğini söylüyor fakat benim içim pek rahat değil, sonuçta çocuğun kaderi bizim elimizde yanlış bir temel atmak istemiyorum, amerikayı yeniden keşfetmek yerine uzman tavsiyelerini dinlemek daha doğru geliyor bana...

Bir de bebişler nasıl uyuyor ve saat kaçta?
benim oğlum emerken uyuyor ve saat 20:30 21:00 gibi mutlaka uyumuş oluyor ama gece binlerce kez uyanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…