- 10 Haziran 2010
- 84.676
- 355.215
-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #55.321
sevgili nisan anneleri.bende 2012 nisan annesi olacağım allah izin verirse.öncelikle bebişleriniz hayırlı olsun.inşallah bizde sizin yaşadığınız bu güzel duyguları yaşarız.biliyorum bebişlerinizle haşır neşirsiniz ama bizlere yardımcı olmak adına bebişlerimize yaptığımız hazırlıklarda ,ilk zamanlarda en çok nelere ihtiyaç duydunuzu paylaşırsanız çok sevinirim.kolaylıklar diliyorum
canım bol bool emzır yenı doganlarda genellıkle sarılık oluyo.en az ıkı saatte bır emzır.uyuyo dıye emzırmemezlık yapma .ben kızımmı 3 saatte bı emzıdım sarılıgı yukselmıstı.ısın tedavısı gordu ıkı gece.bırde bol sabır :))
evet eger emmezsede mama ver sarııgı gecsın dye hast vermedıler mama meme emsın dıye sarılıgı arttı ışın aldı
giyim ihtiyaçları ile ilgili ne önerirsiniz?nisan bebekleri en çok neye ihtiyaç duyuyor acaba?
Geçmiş olsun canım bende sol işaret parmağımı kırdım ve tırnağım kalktı kendi kendine düşecek kırıktan ziyade tırnak ağrısı daha zormuş ilk bir hafta benimde bileğime kadar alçılıydı iki parmağı birden alıyorlar alçıya oynamasın kırık parmak diye şimdi tek parmağım sarılı bakalım nasıl olacak tırnağımın düşmesini napıcam bilmiyorum
giyim ihtiyaçları ile ilgili ne önerirsiniz?nisan bebekleri en çok neye ihtiyaç duyuyor acaba?
sağol cnm bende iyiyim çok şükürHoşbuldum canım hala arıyorum eski düzenimi daha çok arayacağa benziyorum bizim eski doktorda öyle diyordu burda henüz doktorumuz yok sağlık ocağındakilerde hiç hoşuma gitmedi benimde eşim ve annesi sinir ediyorlar su konusunda içmiyor içmiyor zorla bazen alıyor yok anlamıyorlar ama Allah gösterecekya geçen gün kayınvaldemgildyken verdim suyu nasıl direndiğini içmediğini gördüler hala kadın ama artık su içmesi lazım dedi bende anne sütü alıyor mama alıyor bazı bebekler bir yaşından sonra içiyormuş diyorum defalarca söyledim anlamıyorrrrrrrrrr,sen nasılsın
hoşbuldum canım birçoğu gerçek oluyor eşim sürekli geziyor arkadaş kardeş derken geç geliyor ailesi desen torun sevicem diye zırt pırt bendeler kayınpederim işi girdide rahatladım yoksa hergün ama hergün geliyordu,sen nasılsın
ısrar ettikçe inatlaşıyorlar ilerde yememe sıkıntısı çok olurmuş inat edilince
hoşbuldum o programı bende bekliyorum,gülbende de pedagog çok çıkıyor dün ya da önceki gün vardı bir tane Ali Çankırılı çok güzel tavsiyeler verdi,çıkanların ismini yazıyorum kitaplarını almak için bir de Adem Güneş çıkmıştı o da iyiydi
senin anlatışına hayranım ben herhalde 3 çocuklu olmanın avantajıarkadaşım öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun,bereketiyle,huzuruyla,sağlığıyla yuvanıza daimi neşe getirsin inş,öncelikle kendi ihtiyaçlarını listele sabah kalkınca evde ne yapıyorsan o sıraya göre listeni yap,örneğin ilk yataktan kalkınca TERLİK giyip el yüz yıkarken SABUN,HAVLU,PEÇETE,HAVLU KAĞIT...vs gibi kendi ihtiyaçlarını belirle,bebeğe gelince,ben ilk ayları atlatana kadar ıslak mendil yerine hep pamuk kullandım alerji ihtimalini düşünerek ben kendimce bir liste gönderiyim:*pamuk *kirlileri koyabileceğin poşet *bolca bez *çıtçıtlı badi(4 tane )*hastane çıkışı kıyafetler(4 takım)şapka ve beresiyle bir de bu tür kıyafetlerin eldiveni kendinden olanlarını tavsiye ederim hem bileğinde lastik izi kalmıyor hem de ikidebir çıkmıyor *penye battaniye(2) *kalın battaniye(2) *çorap(en az kirlenen olduğu için 2 çift yeter) *4-5 tane ağız mendili (emzirirken de hafif kaşının üstüne doğru kapatırsan daha rahat emiyorlar) *her ihtimale karşı bebeğin beşiğine serebileceğin bir çarşaf *kendin için de bolca göğüs pedi ve iç çamaşırı,kanaman fazla olabilir o yüzden hasta bezi de bulundurabilirsin şimdilik aklıma gelenler bunlar ,Allah güzel ve kolay bir doğumla bebişini kucağına almayı nasipetsin
arkadaşım öncelikle bebeğin hayırlı uğurlu olsun,bereketiyle,huzuruyla,sağlığıyla yuvanıza daimi neşe getirsin inş,öncelikle kendi ihtiyaçlarını listele sabah kalkınca evde ne yapıyorsan o sıraya göre listeni yap,örneğin ilk yataktan kalkınca TERLİK giyip el yüz yıkarken SABUN,HAVLU,PEÇETE,HAVLU KAĞIT...vs gibi kendi ihtiyaçlarını belirle,bebeğe gelince,ben ilk ayları atlatana kadar ıslak mendil yerine hep pamuk kullandım alerji ihtimalini düşünerek ben kendimce bir liste gönderiyim:*pamuk *kirlileri koyabileceğin poşet *bolca bez *çıtçıtlı badi(4 tane )*hastane çıkışı kıyafetler(4 takım)şapka ve beresiyle bir de bu tür kıyafetlerin eldiveni kendinden olanlarını tavsiye ederim hem bileğinde lastik izi kalmıyor hem de ikidebir çıkmıyor *penye battaniye(2) *kalın battaniye(2) *çorap(en az kirlenen olduğu için 2 çift yeter) *4-5 tane ağız mendili (emzirirken de hafif kaşının üstüne doğru kapatırsan daha rahat emiyorlar) *her ihtimale karşı bebeğin beşiğine serebileceğin bir çarşaf *kendin için de bolca göğüs pedi ve iç çamaşırı,kanaman fazla olabilir o yüzden hasta bezi de bulundurabilirsin şimdilik aklıma gelenler bunlar ,Allah güzel ve kolay bir doğumla bebişini kucağına almayı nasipetsin
ayrıca ıslak mendil olarak da unibaby nin ıslak pamuk mendilini tavsiye ederim, ben evdeyken pamuk ve su kullandım, (bir tas içinde su bulunduruyordum peteğin üzerinde ılık oluyor böylece) ama dışardayken pamuk mendiller çok iyi oluyor, saflaştırılmış su ve pamuk mendilden yapılıyor. Ben hala kullanıyorum
bez olarak ben primanın premium care ini kullandım bu aya kadar fakat üründe bir değişiklik yaptılar ve şimdi sıvı kakayı dışarı çıkarıyor, yeni doğan bebeğin kakası da hep sıvı olacağı için tavsiye etmem bu bezi.
canım teşekkürler,ben diş diyorum ama henüz hiçbir kıpırdanma yok,sadece altlarda kabarıklık var ama ucu beyaz falan değil,bu süreç ne kadar sürecek acaba?
kızlar dün gündüz ve gece kızım aşılar haricinde ilk kez ateşlendi herhalde nazarımda değdi hiç ateşlenmedi hastalanmadı dedim 39 u geçti dişten de olabilir hafifte üşütmüş ondan da fitil koydum üzerini soydum ve ıslak bezle sildim gece bedenini. neyse atlattık şimdilik çok şükür