- 12 Aralık 2010
- 378
- 0
-
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #54.901
dişiniz hayırlı olsun,diğerleri de tane tane gelsinler..bi de biz görsek şu dişleri artık,8 ay olmak üzreyiz.:))
valla tam anlayamadın 1-2 gündür bi düzenimiz nozuldu bi tuhaf oldu
karnıbahar yemişti o gaz yaptı sanırım karnıda şiş pek bişey yemek istemiyor üst dişlerimizde gelecek sanırım heryerimiz salya
takipteyim bakalım ne olacak
kızlar hepinizin bebişler emeklemeye başladımı
bizim kız emekleme işini hiç sevmedi çok kızıyor yüz üstü bırakınca hep aykakta duramak isticyor zıp zınp zıplaıyo
ancak önüne çok istediği ve normalde bulamadığı bişey bırakırsanız (örn.laptop) o zaman sürünüp gidiyor kollarım kouyo valla onu ayakta tutucam diye dr.muzda yürütece kesinlikle izin vermedi
allah kolaylık versin hepimize...bizim de burun tıkanıklığı ve öksürük devam ediyor,kuzucum beni emmiyor,biberonu da tıkanıklıktan ememiyor,kaşığa ağzını kitlemeye başladı,neredeyse aç dolanıyor,bugün 3 öğün yedirebildim,yatarken de biberonla tıs tıs zorlanarak biraz emdi işte
benim diğer 2 çocuğum 6 aylıkken emeklediler,9 aylıkken yürüdüler,bunun da erkenden ayaklanmasını istemiyorum açıkcası,bebekliğinin tadını çıkarmak istiyorum,bizimki de kucak delisi,aynen bazı günler kollarımı hissedemez oluyorum
neyin içinde koyuyorsun cnmCnm aynen bizimki de öyle herşey ağızda...Ben de önceleri takıyordum aman pis elleme falan diye ama eşim sağolsun çok kısıtlama bırak çocuğun mikroba da ihtiyacı var diye diye bıraktım...
Cnm ben çorba yaptığım zamanlar biraz çok yapıp deepfreeze e atıyorum...Bazen üstütte 2 gün yemek istemediği çorbalar oluyor kalanı koyuyorum hem değişiklik oluyor hem de çorba yapmaya vaktim olmayınca deepfreeze dekilerden çıkarıyorum...Tavsiye ederim...
benimde eskiye oranla ağrı çok az.Ben ellemiyorum valla, emziği bile düşse sadece tozunu almak için bir sudan geçiriyorum, sterilizatör de kullanmıyorum, yediği içtiği eşyaları da kaynatmıyor, sadece yeni kaynamış sudan geçiriyorum. Kıza annem bakıyor (5. ayda işe döndüm) annem kızın üstünü giydiriyor ben çıkarıyorum, "üşür" diyip lahana gibi kat kat giydiriyorben niye bu kadar üşüdüğümü de anlamış oldum bu deneyimle
Bu arada 5,5 aylıkken regl oldum ve çocukluğumdan beri duyduğum ve inanmadığm efsane gerçek oldu: hem uzun olan regl sürem kısaldı hem de hiç ağrım olmuyor artık, süpper! inşallah geçici bir durum değildir...
teşekkür ederiz teyzesi :)oyyyşşş maşllahhh prenseseee elbısenı cok beyendıkçok tatlısınn
bizimki poposunu bile kaldıramıyor valla. ben yürütece koyuyorum benim de doktorum koyma dedi ama yok öbür türlü bayağı yoruluyorum aman onu yapma bunu yapma baktım koyuyor herkes bende koyayım yürütece dedim biraz rahatladımkızlar hepinizin bebişler emeklemeye başladımı
bizim kız emekleme işini hiç sevmedi çok kızıyor yüz üstü bırakınca hep aykakta duramak isticyor zıp zınp zıplaıyo
ancak önüne çok istediği ve normalde bulamadığı bişey bırakırsanız (örn.laptop) o zaman sürünüp gidiyor kollarım kouyo valla onu ayakta tutucam diye dr.muzda yürütece kesinlikle izin vermedi
kızlar hepinizin bebişler emeklemeye başladımı
selam anneler ya size bir şey sorucam.bebeklere kaç saatte bir mamaveriyorsunuz ve miktarı ne acaba??bizimki bu ara isteksiz acaba sık mıı veriyorum diye düşünüyorum*??
selam anneler ya size bir şey sorucam.bebeklere kaç saatte bir mamaveriyorsunuz ve miktarı ne acaba??bizimki bu ara isteksiz acaba sık mıı veriyorum diye düşünüyorum*??
canım ya sağolasın valla sapıtacam artık:)
bizim yemek düzenimiz şöyle:
8:30 kahvaltı
çeyrek muz,1 yumurta sarısı,1 kaşık pekmez,1 kaşık labne peyniri,1 kaşık bisküvi,1 ceviz ya da 1 kaşık tahin,60cc süt
12:30 120 cc kaşık maması
15:00 100 cc yoğurt veya meyveli puding
18:00 110 cc pirinç unu maması 2 ölçü devam sütlü
20:30 120 cc çorba
arada da beni emiyor aama güündüz daha çok dalga geçme amaçlı ya da uyurken ancak emiyor.
21 de uyur gece de 4 kere falan kalkar emmeye 7 de uyanır.
kızlar aysu dan haberi olan var mı
canım ya sağolasın valla sapıtacam artık:)
bizim yemek düzenimiz şöyle:
8:30 kahvaltı
çeyrek muz,1 yumurta sarısı,1 kaşık pekmez,1 kaşık labne peyniri,1 kaşık bisküvi,1 ceviz ya da 1 kaşık tahin,60cc süt
12:30 120 cc kaşık maması
15:00 100 cc yoğurt veya meyveli puding
18:00 110 cc pirinç unu maması 2 ölçü devam sütlü
20:30 120 cc çorba
arada da beni emiyor aama güündüz daha çok dalga geçme amaçlı ya da uyurken ancak emiyor.
21 de uyur gece de 4 kere falan kalkar emmeye 7 de uyanır.
bizimki de şöyle:
uyandığında anne sütü
9:00- 60 cc devam sütünün içine ekmek içi, yumurta sarısı, tuzu alınmış beyaz peynir,1 çay kaşığı tereyağı ben daha pekmeze başlamadım ama süt ile karıştırılmaması gerekiyor demir yararlanımını azaltıyor diye biliyorum
11:00 veya o arada uyursa 12:00 de hiç belli olmuyor genelde 100 cc gibi meyve püresi ne varsa elma, armut vaya muz
13:00 te veya 14:00 te 90 cc gibi sebze çorbası. doktorumuz öğlen öğününde çorbayı vermemizi söylemişti
16:00- 17o gibi yoğurt genelde meyveli yiyor kızım muz veya elma koyuyorum çok sevmiyor öbür türlü
19:00-20:00 gibi de 100 cc kaşık maması milupanın tahıllı sütlü maması veya pirinç unu ile de yapıyorum bazen
arada 3 satte 1 uyuduğu oluyor.bazen yarım saat uyur, bazen 1 saat uyur, en fazla 2 saat uyuduğu oluyor o yüzden öğünlerimizin saati ileriye atıyor arada emziriyorum bazen devam sütü veriyorum
benimki de gece 4 kere filan uyanıyor sabah 7 de kalkıyor
haftaya doktora götürmeyi düşünüyorum en son 2 ay önce gitmiştik o zaman ek gıdaya başlamıştık zaten ek gıdaya başladık başlayalı kızımın daha ne kadar kilo aldığını bile bilmiyorum