2011 Nisan Anneleri

günaydın kızlar
kızım 1-2 gündür çok az çiş yapıyor
sanırım süt az ama acıktığına dair bir ağlama yada huysuzlukta yok anlamadım
bn bu sütü çok çabalara kazandım ilk 2 ay mama + süt şeklinde devam etmiştik
daha sonra inatla emzirmeye devam ettim ve mamayı bıraktık şimdi bu noktada tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum ve çok üzgünüm gerçi dediğim gibi aç olduğuna dair bir belirti yok ek gıdalarını yiyor ama aç kalmış gibi bi tavrı yok tabak bitmeden bizimki bırakıyor
az çişin başka bi nedeni varmıdır ki yaz da değilki terliyo desem
bir de siz adet gördünüzmü ben bu ay gördüm yeni bitti acaba sütü azaltırmı ki?
acil yardım ltf :KK43:

günaydın kızlar
daha sonra inatla emzirmeye devam ettim ve mamayı bıraktık şimdi bu noktada tekrar aynı şeyleri yaşamak istemiyorum ve çok üzgünüm gerçi dediğim gibi aç olduğuna dair bir belirti yok ek gıdalarını yiyor ama aç kalmış gibi bi tavrı yok tabak bitmeden bizimki bırakıyor
selamlar..
seni fazla emmemesinin sebebi ek gıdaların onu doyuruyor olmasıdır.ek gıdalar yeterli gelince fazla emmek istemez.bu günlerde suyu biraz fazla vermeye çalış ve çişini takip et.
bu arada ben 2. aydan beri adet oluyorum ve adet döneminde sütümde azalmalar oluyor.nasıl bir etki var bilemiyorum ama o günlerde bebeğim de huysuz oluyor ve doymuyor.belki senin de sütünün azalması adettendir.

canım çok teşekkürler,bizim tahlil sonuçlarında ne rota ne de adenovirus çıkmadı,yani geçirmiş olduğumuz ishalin sebebi bulunamadı,aşıya gelince;o konuda kararsızlık yaşadık işin doğrusu...o yüzden biz yaptırmadık
çok geçmiş olsun beeğine..dişleri çıktımı bilmiyorum ama tıpta kanıtlanmış yeri olmasa da diş çıkımında ishal olduğu söyleniyor.bu durum söz konusu olabilirmi.inş. en kısa zamanda iyileşirsiniz.

selamlar..
seni fazla emmemesinin sebebi ek gıdaların onu doyuruyor olmasıdır.ek gıdalar yeterli gelince fazla emmek istemez.bu günlerde suyu biraz fazla vermeye çalış ve çişini takip et.
bu arada ben 2. aydan beri adet oluyorum ve adet döneminde sütümde azalmalar oluyor.nasıl bir etki var bilemiyorum ama o günlerde bebeğim de huysuz oluyor ve doymuyor.belki senin de sütünün azalması adettendir.

saol canım cevabın için
su içmiyor biberonla verince geveliyor kaşıkla verince tükürüyor
dr da söyledim demekki ihtiyacı yok sen ara ara teklif et sadece dedi
neyseki adet olayı dün bitti inşallah ondandır

maşaallah kuzuya,benim ki de bir battaniye ya da örtü olursa onu kapatıp açıyor,bir tavşan varmış... diye başlayan oyunu da öğrendi sol elini açıyor sağ elinin parmaklarıyla tek tek sayıyor gibi yapıyor:)kuzucuklar büyüyor

ben biyoloji öğretmeniydim,2 numaralı çocuğum oğlum reflü hastası olunca zor günler geçirdik yanında olmam gerekiyordu ve ev hanımlığına terfi ettim o dönemlerde,evde vakit geçirmesi de zordu benim için,hep çocuğumu da yanımda bulundurabileceğim ne iş yapabilirim diye düşündüm ve estetisyenlik kursları sınavları derken oğluşum 3,5 yaşındayken ustalık da dahil belgelerimi tamamladım,o dönem ankaradaydık,sonra eşimin maraş ın bir ilçesine tayini çıktı,gitmeden salon ayarladık v.s derken taşındığım hafta salon açılışımı yaptım,çalışmak bana çok iyi geliyor ve kendi işim olduğu için sorun yaşamadım,ilk başlarda odanın birini çocuklarıma göre ayarladım,gelip yanımda kalabiliyorlardı,,oğlum da okula başlayınca bir bakıcı bulduk ve güzellik salonuna artık gelmemeye başladılar,büyüdüler,derken geçen yıl hamile kaldığımda işler iyice büyümüştü,verilen hizmetin yanı sıra son 3 yıldır halk eğitime bağlı estetisyenlik kursu açtım ve salonum bıcır bıcır genç kızlarla doluydu,çooook zevkli günlerdi,çalışanlarımdan 2 tanesi daha deneyimliydi ve belgelerini de almışlardı,eşimin yine tayin işi çıkınca ben de salonu o kızlarımıza doğumumdan 1 hafta önce devrettim,hoşdoğumyaptığım gün bile oradaydım ve oradan doğuma gittim,orada kalacağımız 2 aylık süreyi de evde bebeğimle ve toparlanarak geçirdik ve 5 aydır da hataydayız...ama ben bebeğim yaşına girene kadar evde kendim bakmak istedim,kısmet olursa yaşını tamamlasın bahara burada da düşünüyorum,yine aynı sistem ,bir odayı ayırıp bakıcısıyla yanımda gözümün önünde olsunlar,arkadaşım fazlasıyla uzattım ama çalışmak çok güzel tabi imkanlar dahilinde...bak ben asıl mesleğimden bile vazgeçtim,ama içimde halen yarası var onuniçin yine rahat durmuyorum bir taraftan da ales 'e hazırlanıyorum,mayıs gibi yüksek lisans için başvuracağım,yüreğinin sesini dinle ve imkanları son damlansına kadar kullan derim

çok geçmiş olsun

size de geçmiş olsun

ben 180cc su ile 3 tatlı kaşığı pirinç ununu pişiriyorum ılıyınca 6 ölçek devam maması katıyorum

maşaallah oğluşuna:nazar:

maşaallah kuzucuğuna:nazar:
sağol cnm
benimki de aynı oyunları oynuyor battaniyeyi üzerine çekiyor parmaklarıyla oynuyor
benim oğlum var..
seninki de kız,resmini gördüm çok tatlı maşallah..
sağol cnm senin de oğlunu allah bağışlasın
kızlaaaar bize ne oluyor yaaaa?geçen hafta cumartesi,pazar,pazartesi oğluşum 3 iğne yedi,tam düzeldik öksürük bitti derken dün gece bir ateş bir öksürük sabahı zor ettik,benim de dişim ağrıyordu,sabaha yanağım şişmiş...
ikinize de çok geçmiş olsun
dişiniz hayırlı olsun,diğerleri de tane tane gelsinler..bi de biz görsek şu dişleri artık,8 ay olmak üzreyiz.:))
cnm benimkinin de çıkmadı çıkacak zaten er yada geç inş çok fazla hasta olmadan atlatırız ben burada okuduklarımdan korktum ya bi de herkes şöyle hasta olur böyle olur ateş ishal filan gözüm korktu yani

kızlar kızımın eline ne versem ağzında bütün oyuncaklar ağzında sizinkkiler de öyledir
acaba mikrop kaparlar mı hasta olurlar mı ki herşeyi de ağzından çekemiyorum ki görünce çekiyorum bazen siliyorum veriyorum allah korusun bebişlerimizi

Son düzenleme:
kızlar ben bugün çorba yapamadım çamaşırlar vardı onları yıka as filan
siz hergün çorba yapıyor musunuz yapamadığım zaman içime dert oluyor kızımı besleyemedim diye.

kızlar kızımın eline ne versem ağzında bütün oyuncaklar ağzında sizinkkiler de öyledir
acaba mikrop kaparlar mı hasta olurlar mı ki herşeyi de ağzından çekemiyorum ki görünce çekiyorum bazen siliyorum veriyorum allah korusun bebişlerimizi

bu konuyu dr ile konuşmuştum herşeyi ağızlarıyla tanıyacaklar bu bir dönemdir çekmeyin ağzından (tabielinede saçma şeyler vermeyin) olabildiğince temiz tutun eğer herşey çok hijyenik olursa ileride daha fazla hasta olurlar allerji olurlar demişti

Cnm aynen bizimki de öyle herşey ağızda...Ben de önceleri takıyordum aman pis elleme falan diye ama eşim sağolsun çok kısıtlama bırak çocuğun mikroba da ihtiyacı var diye diye bıraktım...
kızlar ben bugün çorba yapamadım çamaşırlar vardı onları yıka as filan
siz hergün çorba yapıyor musunuz yapamadığım zaman içime dert oluyor kızımı besleyemedim diye.

Cnm ben çorba yaptığım zamanlar biraz çok yapıp deepfreeze e atıyorum...Bazen üstütte 2 gün yemek istemediği çorbalar oluyor kalanı koyuyorum hem değişiklik oluyor hem de çorba yapmaya vaktim olmayınca deepfreeze dekilerden çıkarıyorum...Tavsiye ederim...

canım ya çok geçmiş olsun inşallah toparlar bi an önce insan ne yapacağını şaşırıyor gerçekten.
ben de 3 gündür fenalardayım yemeğini sakin sakin yerken tabağın sonlarında kusuyor bütün sinirlerim bozuluyor. 3 gündür niye böyle yapıyor anlamadım canım sıkılıyor

teşekkürler canım,size de geçmiş olsun,kusma konusunda 1. oğlumdan oldukça deneyimliyim,hatta hastalığı ve sonrası benim minnoş yemek miktarlarını epey azalttı bazen öğün atlamış gibi oluyoruz ama nefes alışından artık son nokta olduğunu anlıyorum,5 kaşıksa 5 kaşıkta bırakıyorum,tavsiyem normal yediği miktarın gerekirse yarısını yedir,yeterki kusmayı alışkanlık haline getirmesin

Son düzenleme:
günaydın kızlar

canım huysuzluğu yoksa idrar yolu enfeksiyonu kesinlikle yoktur,çünkü en belli-beşlı belirti az çiş yapmanın yanında aşırı ağlama,uyku bozukluğu ve sürekli huzursuzluk hali...mamalarının kıvamı nasıl oluyor?biraz sulandırarak ya da 2-3 kaşık mamada bir su vererek su takviyesini giderebilirsin,ben bebeğim 3 aylıkken regl olmuştum ama sütümde bir azalma olmamıştı,aaah şimdi o kadar üzülüyorum ki faranjit,burun tıkanıklığı beni emmekte zorlandı ve hemen hemen 1 haftadır asla ağzına sürmüyor

çok geçmiş olsun beeğine..dişleri çıktımı bilmiyorum ama tıpta kanıtlanmış yeri olmasa da diş çıkımında ishal olduğu söyleniyor.bu durum söz konusu olabilirmi.inş. en kısa zamanda iyileşirsiniz.

teşekkürler,dişimiz henüz yok,biz de artık her hapşuruğunu bile dişe yorar olduk ama gelen yok,bekliyoruz dört gözle:)

canım merak etme sen,ortama böyle böyle alışacaklar,bak gör 1 sene sonra parkta kumun içinde nasıl yuvarlanacaklar:)tabii içimiz rahat etmiyor,ben mikrobiyolog bir arkadaşla da bu konuyu konuşmuştum ve içimin rahat etmesi için 1 ölçek domestos'a 9 ölçek su şeklinde karışım hazırlayıp40 dk kadar bekletip iyice durulayabileceğimi söylemişti,malum ek besinlere de geçtik bazen mama yerken oyuncağı elinde oluyor ve illa ki gıda parçacıkları oyuncağına bulaşıyor ve güzel bir kültür ortamı oluyor,bunlardan dolayı ben 2-3 günde bir gece yatmadan tüm oyuncakları bu şekilde temizliyorum,en azından içim daha rahat ediyor

Merhabalar hanımlar,
epeydir girmiyordum, dolayısıyla epeydir okuyamıyorum da.. çok birikmiş, tüm geçmişi okuyamadım. hasta olan anne ve bebişlere geçmiş olsun, acil şifalar olsun.. bu aralar bi salgın var ve doktorlar da anlayamıyor nedenini. ben günısılardan diye duymuştum ama bu da bir teori tabii. ben yine de her ihtimale karşı kızımın banyo suyunu, kaynamış musluk suyunu normal musluk suyu ile soğutarak kullanıyorum...(fakat bugün "musluk suyundanmış" diye de bir teori duydum) rota aşısı yaptırmıştık..ama sanırım rota değil diyormuş doktorlar..
kızım 7 ayı doldurdu, 5.aydan beri katı gıdalara geçtik ama hala kafam karışıyor, emerken ne kolaymış..emmeyi bırakırsa diye korkuyorum. 3. ve 4. aylarda sınırdan döndük, şimdi de doyduğu için azaldı tabii emmesi.
4. aydan beri diş kaşıntıları var ama hala dişi çıkmadı, artık her sabah bir inci çıkmış mı diye bakmayı bıraktım ben de :)
Maşallahı var 2-3 haftadır hareketlerimizi taklit etmeye başladı biraz..kendi çapında "alkış" yapmayı, "bay bay" yapmayı öğrendi, emeklemiyor ama sürünüyor :) yalnız 4. aydan beri yabancılara aşırı tepki gösteriyor, son günlerde iyice arttı; eline bile dokunsalar, hatta bırak dokunmayı bakıp konuşsalar bile kıyamet kopuyor, asosyal mi olacak ne?! :KK4:

Ben ellemiyorum valla, emziği bile düşse sadece tozunu almak için bir sudan geçiriyorum, sterilizatör de kullanmıyorum, yediği içtiği eşyaları da kaynatmıyor, sadece yeni kaynamış sudan geçiriyorum. Kıza annem bakıyor (5. ayda işe döndüm) annem kızın üstünü giydiriyor ben çıkarıyorum, "üşür" diyip lahana gibi kat kat giydiriyor :KK53: ben niye bu kadar üşüdüğümü de anlamış oldum bu deneyimle :KK1:
Bu arada 5,5 aylıkken regl oldum ve çocukluğumdan beri duyduğum ve inanmadığm efsane gerçek oldu: hem uzun olan regl sürem kısaldı hem de hiç ağrım olmuyor artık, süpper! inşallah geçici bir durum değildir...

canım huysuzluğu yoksa idrar yolu enfeksiyonu kesinlikle yoktur,çünkü en belli-beşlı belirti az çiş yapmanın yanında aşırı ağlama,uyku bozukluğu ve sürekli huzursuzluk hali...mamalarının kıvamı nasıl oluyor?biraz sulandırarak ya da 2-3 kaşık mamada bir su vererek su takviyesini giderebilirsin,ben bebeğim 3 aylıkken regl olmuştum ama sütümde bir azalma olmamıştı,aaah şimdi o kadar üzülüyorum ki faranjit,burun tıkanıklığı beni emmekte zorlandı ve hemen hemen 1 haftadır asla ağzına sürmüyor

valla tam anlayamadın 1-2 gündür bi düzenimiz nozuldu bi tuhaf oldu
karnıbahar yemişti o gaz yaptı sanırım karnıda şiş pek bişey yemek istemiyor üst dişlerimizde gelecek sanırım heryerimiz salya
takipteyim bakalım ne olacak

X