öncelikle merhaba sizi sürekli takip ediyorum oğlum 7.5 aylık ve inanılmaz bana düşkün oldu bu aralar yan oday bile gecemiyorum sürekli yanımda olmak istiyor carsıda işim vardı annemle kaldı patlamış ağlamaktan napıcam bilemedim sizin bebekleriniz nasıl bunu yasayan varmı
canım ben bu şehire geleli 4 ay oldu,komşularla bile merhabalaşmanın ve hoşgeldin ziyaretinin dışına çıkmadık,bırakabileceğim kimsem yok ve her an birlikteyiz,onun için bıraksam ne olur inan ben de bilmiyorum
merhaba benim oğlum da 02.04.2011 doğumlu
, yeni katıldım aranıza, oğlumun 4 tane dişi var ve demir ilacından dolayı biraz siyahlaşma oldu, var mı böyle bir durumla karşılaşan?
hoşgeldin aramıza,bizim dişlerimiz henüz yok,kaşığa hafif takılmasını hisediyorum,toplu iğne başı gibi de kızarıklığı var,diş geliyor mu kızlar acaba:))))))
kızlar bugün kahvaltı yaparken ortalığı kirlettik bir yandan mama veriyorum bir yandan elini ağzından çekmiyor sonra eliyle her yere dokunuyor komşum ben kundak yapıyordum yemek vermeye başlayınca dedi denesem mi acaba bir de kahvaltı veya püreleri verirken ağlıyor bende istemiyor mu acaba düşünmeye başlamıştım sonradan da önce emmek istediğini veya devam sütü istediğini sonra ek gıdaları yediğini keşfettim şimdi öyle yapıyorum önce süt sonra gıdalar
canım bana sorarsan asla ellerini bağlama,onlar da birşekilde keşfetme yolundalar,dökerek-kirleterek öğrenecekler,bırak istediği gibi hareket etsin,yemek yedirirken hareketini de kısıtlarsan iyice yemek fobisi oluşur,sen bir de bizi görsen,önlüğü de sevmiyor,her yemekten sonra üst değiştiriyoruz,bir de tavsiyem arkadaşlar,hep blenderdan geçmiş sıvı-pütürsüz gıdaları verince bebek çok geç çiğnemeye alışıtor,şimdi aman yeter ki yesin diyoruz ama 3-5 ay sonra o sıvı mamalar yetersiz kalacak,enerji ihtiyaçlarını karşılamayacak,3-4 lokmalık da olsa mamalarından önce çiğnemeyi öğrenebilecekleribesinler verin,bazen öğürüyorlar ama en azından aç karna verdiğimiz için kusacakları birşey olmayacaktır,bunlar kendi görüşüm,paylaşmak istedim
merhaba arkadaşlar
aranızda yeniyim uzaktan okumakla yetiniyordum önceleri
kızım 12 nisan dğumlu
sizlere sormak istediğim bebişlerinizle bir günü nasıl geçiriyorsunuz bütün gün onunla mı oynuyorsunuz yoksa arada oynayıp arada kendi işlerinizle mii meşgulsünüz.ben o akşam uyumadan hiç birşey yapamıyorum ne mama sandalyesinde ne yerde oyuncakları ile nede ana kucağında vakit geçiriyor.yerdeki oyun alanımızda birlikte uyuyoruz yanından kalkıp odanın kapısına yönelince basıyor çığlığı tuvalete bile birlikte gidiyoruz siz neler yapıyorsunuz
aramıza hoşgeldin...biz de aynı durumda sayılırız sadece benim kızım(12 yaş) ve oğlum(9 yaş)akşam üstü 16:00 gibi okuldan gelince ben 1 saatliğine de olsa rahatlıyorum,onlar da dinlenme sürelerini kardeşleriyle geçiriyorlar,ben de bu arada yemek yapabiliyorum,oynadığımız oyunlara gelince top yuvarlama(tabii her ikitarafın topunu da ben yuvarlıyorum:)),ayna karşısında konuşma ve mimik hareketlerime katılarak gülüyor,ceee eee oyunu,ve de oyuncakları ile bir de kağıt ve poşetle oynamayı çok seviyor,milupanın meyve suyu şarkısı -tik tak bebek sesi şarkısında coşuyor dans ediyoruz,anlayacağın sabahtan akşama onun etrafında dünya dönüyor,üzülme yalnız değilsin arkadaşım:)