2011 Nisan Anneleri

selam annişler..nasılsınız??biz kızımla iyiyiz çok şükür..foruma arada girebiliyorum..hasta bebişlere geçmiş olsun..diş çıkarken de ishal oluyo..benim kızım da öle oldu..

bbeişlerimizin ek gıdalarından bahsedilmiş..bende kahvaltı meyve yoğurt ve çorba veriorum..ama kendi yemeklerimiden de uygunsa yediriyorum..mesela yeşil fasülye kabak...kendimize yaptığımız az salçalı ve az tuzlu yemeklerden veriorum..çorbayı da ortak yapıorum az tuzlu hem biz yiyoruz hem kızım..valla salçasız tuzsuz yapmıorum ben tamam tuzu basmıyorum ama atıyorum kızımın da damak zevki gelişsin..ne kadar geç tanışırsa o kadar ii diyolar ama bizimki tanıştı valla..çorba olarak da şehriye, tarhana, yoğurt mercimek, pirinç çorbası yaporum..sebze çorbası yapmıoyrum kötü oluyo..dediğim gibi kendimize yaptıımız sebze yemkelrini ezip yediriyorum ekmekle...gezmelere gittimiz zamanlarda biraz kek yedirmekten de mahrum bırakmıyorum kızımı..kek sarma dolma içi yediriyorum..yediği kadar..zorlamıyorum tabi...bu arada kızlar bebişlerle nasıl vakit geçiriyorsunuz??konu açcaktım ama kızım beklio..açabilirsem ayrı gene açarım ama burdan konuşalım..oyun ne oynuyorsunuz ne öğretiyorsunuz..??

bu arada kızım gece uykusunda bile biberon alımıo..çalışmaya başlayınca nolcak bilmiyorum..bi fikri olan var mı?nası verebilirim biberon??hangi marka olabilir??bi kaç tane denedim almıo..

hepinizi öpüorum güzel anneler ve bebişleri..

ben dr browns kullanıyorum baştan berı memnunum almayınca almıyorlar cnm ablamda çok ugraştı ama bır turlu tutturamadı ogluna
erenhava ben de tarifini denedim güzel oldu. ama ben şöyle yaptım:
1 kaşık pekmez bir kase su,yarım elma,yarım armut, 1 kaşık siyah üzüm bir kaşık irmik
pişirip blendırda iyice ezdim içine 1 kaşık bisküvi koydum(ben bebe bisküvisini robotta çekip kavanoza koyuyorum öyle kullanıyorum hep)
bayıldı bayıldııııı:))
artanı da cam kavanoza koydum yarın yediricem tavsiye ederimm

afıyet olsun.kaşık maması gıbı oldu degılmı bırde oyle deneyım
Kızlar ne güzel tarifler vermişsiniz öyle hemen uygulamalıyım tabi kızım izin verirse.Balık çorbasınıda severek yiyor benim kuzum tavsiye ederim :))

bız daha balıga başlamadık

kızlar merhabalar,kemik suyu-iliği-et suyu gibi gıdaları kullanırken günlük mü kaynatıyorsunuz?ben kaynatıp danone kablarında dondurucuya koysam-bir hafta kullansam mı diyorum ama dondurucu işinden pek emin değilim,sizler nasıl yapıyorsunuz?

ben ufak cam kavanoza koydum ama kullanamdım.gunluk kaynatıyorum artık tv ızelmıştım buz kaplarına koyun donduktan sonra buzdolabı boşetıne koyup saklayın

2-3 günlük kaynatıyorsan cam kavanozda normal bölümde de durur bence. buzluğa atacaksan da buz kapları iyi oluyor. ben kıymayı da çok düşündüm o kadar az nasıl çözcem diye, sonra şöyle yaptım: 1 yemek kaşığı büyüklüğünde kıymaları top top yapıp dondurucuya bi tabakla koydum. şoklayınca kıtır oluyor nasılsa diye buzdolabı poşetine koydum içinden tek tek günlük çıkarması rahat oluyor.
bir de geçen gün tv de bi doktor, iliğin hayvanda eğer bir hastalık varsa hepsini iliğinde barındırdığını bu yüzden çok da masum olmadığını söyledi. ben ilik kullanmıyorum o yüzden ve doktorlar direk et yemeli suyundan ziyade diyor:KK15:

kızlar merhaba; alakasız ve cok erken bı soru sorucam..ılerde bebişlerınızı kreşe vermeyı duşunuyormusunuz...ben 2 yasında dusunuyorum cunku calısmak ıstıyorum..cokmu erken bı yas? tecrubesı, tanıdıgı olan cevap versın lutfen..

2-3 günlük kaynatıyorsan cam kavanozda normal bölümde de durur bence. buzluğa atacaksan da buz kapları iyi oluyor. ben kıymayı da çok düşündüm o kadar az nasıl çözcem diye, sonra şöyle yaptım: 1 yemek kaşığı büyüklüğünde kıymaları top top yapıp dondurucuya bi tabakla koydum. şoklayınca kıtır oluyor nasılsa diye buzdolabı poşetine koydum içinden tek tek günlük çıkarması rahat oluyor.
bir de geçen gün tv de bi doktor, iliğin hayvanda eğer bir hastalık varsa hepsini iliğinde barındırdığını bu yüzden çok da masum olmadığını söyledi. ben ilik kullanmıyorum o yüzden ve doktorlar direk et yemeli suyundan ziyade diyor:KK15:
benim dr da kemik suyunu önermiyorum dedi:KK43: kıyma fikri güzel olmuş teşekkürler paylaşım için.
ben dr browns kullanıyorum baştan berı memnunum almayınca almıyorlar cnm ablamda çok ugraştı ama bır turlu tutturamadı ogluna

afıyet olsun.kaşık maması gıbı oldu degılmı bırde oyle deneyım

bız daha balıga başlamadık

ben ufak cam kavanoza koydum ama kullanamdım.gunluk kaynatıyorum artık tv ızelmıştım buz kaplarına koyun donduktan sonra buzdolabı boşetıne koyup saklayın
canım biz 8 ayı doldurcaz 2 güne onun için ufaktan başladık haftada 1 balık vermeye çalışıyorum.
kızlar merhaba; alakasız ve cok erken bı soru sorucam..ılerde bebişlerınızı kreşe vermeyı duşunuyormusunuz...ben 2 yasında dusunuyorum cunku calısmak ıstıyorum..cokmu erken bı yas? tecrubesı, tanıdıgı olan cevap versın lutfen..
Valla bende mecburen düşünüyorum hatta seninkinden daha erken bile olabilir.eylülde başlıycam okula o zamana kızımda 17 aylık falan olcak.Eğerki o zamana kadar iyi bir bakıcı bulamazsam kreşe vermeyi düşünüyorum.En iyi ihtimalle 4 yaşında vercem kreşe

kızlar merhaba,bugün yine doktordaydık,dün 6 kez kakadan sonra bugün bu saate kadar 2 kez yaptı,11 günün sonunda sanırım ishali atlatıyoruz...ama antibiyotikte problem yaşadık,sürekli kustuğu için şurup yerine iğne verdi doktor,3 akşam vurulacak,bir sorum var,oğluşum hastalığı süresince 500 gr kilo kaybetti ve de şimdi çok iştahsız,hastalıktan sonra kilo alımı ortalama kaç günde eski haline geliyor ve iştahı tekrar düzeliyor mu,çok üzülüyorum bu duruma,bunu yaşayanlar varsa paylaşsın lütfen:KK43:

canım öncelikle Allah kolaylık versin ,ben kreşe vermedim babannem yanıma gelmişti diğer ikisinde,bunda da ALLAHbüyüktür diyorum,ama mecbur kalınca yapacak başka birşey yok,ayrıca 2 yaş çok erken değil,birçok ev hanımı bile birşeyler öğrensin,sosyalleşsin ya da rahat edeyim!!!düşüncesiyle o yaşlarda veriyorlar,doktor bir arkadaşım 6 aylıkken kreşe vermek zorunda kaldı,çünkü gelen bakıcılar kamera sistemini bile hiçe saydılar maalesef,arkadaşım şimdi daha rahat olduğunu en azından düzenli beslenme ve uyku saati olduğunu söylüyor,o yüzden rahat ol canım

canım öncelikle allah kolaylık versin ,ben kreşe vermedim babannem yanıma gelmişti diğer ikisinde,bunda da allahbüyüktür diyorum,ama mecbur kalınca yapacak başka birşey yok,ayrıca 2 yaş çok erken değil,birçok ev hanımı bile birşeyler öğrensin,sosyalleşsin ya da rahat edeyim!!!düşüncesiyle o yaşlarda veriyorlar,doktor bir arkadaşım 6 aylıkken kreşe vermek zorunda kaldı,çünkü gelen bakıcılar kamera sistemini bile hiçe saydılar maalesef,arkadaşım şimdi daha rahat olduğunu en azından düzenli beslenme ve uyku saati olduğunu söylüyor,o yüzden rahat ol canım

tesekkur ederımm canımm cevabın ıcın.kaynanamın bkmasını ısteıyorum oyuzden sımdıden arastıryorum..

Valla bende mecburen düşünüyorum hatta seninkinden daha erken bile olabilir.eylülde başlıycam okula o zamana kızımda 17 aylık falan olcak.Eğerki o zamana kadar iyi bir bakıcı bulamazsam kreşe vermeyi düşünüyorum.En iyi ihtimalle 4 yaşında vercem kreşe[/QUOTE]

TESEKKUR EDERIM CANI CEVABIN ICIN..

yıgenım 3 yaşında ablam bu yıl haftann 3gunu kreşe verdı verdı çocuk gtmek ıstemıyor sabah uyanmak zor gelıyor anneden ayrılmak ıstemıyor.çocuktan çocuga değişir bence.bende duşunuyırum kreşe vermeyı

kızlar merhaba,bugün yine doktordaydık,dün 6 kez kakadan sonra bugün bu saate kadar 2 kez yaptı,11 günün sonunda sanırım ishali atlatıyoruz...ama antibiyotikte problem yaşadık,sürekli kustuğu için şurup yerine iğne verdi doktor,3 akşam vurulacak,bir sorum var,oğluşum hastalığı süresince 500 gr kilo kaybetti ve de şimdi çok iştahsız,hastalıktan sonra kilo alımı ortalama kaç günde eski haline geliyor ve iştahı tekrar düzeliyor mu,çok üzülüyorum bu duruma,bunu yaşayanlar varsa paylaşsın lütfen:KK43:

erenhava!seni açık görüyorum canım,yorumlarını bekliyorum,burada medet uman bir anne vaaaar!!!:)))

canm tekrar gecmış olsun benım kzımda rahatsızken ıştahsız oluyor sadece memeye sarılıyor bence ıyıleştıkten sonra tekrar doner aynı duzene.uzulme saglıklı olsunda kılo alır yıne

kızlar dün misafirim vardı valla misafir gelince bizim yeme problemimiz alt üst oluyor kızıma çok bir şey yapamıyorum. dün hazırlık yaptığım için kızımı biraz yürütece koydum bir baktım ki holdeki küçük çiçekleri koparıp ağzına atmış çiğniyor valla şimdi daha dikkatli olmak lazım
bir de kızlar kızımda 3 tane ben çıkmış. sizin bebeklerinizde de var mı acaba daha erken değil mi merak ettim.

kızlar bir de ben hiç bebe bisküvisi kullanmadım konuştuğum herkes aman bebe bisküvisi kullanma diyorlar hep katkı maddelerinden bahsediyorlar öbür türlü ekmek içi veriyorum ama çok kabız oldu
yaptığım yemeklerin suyundan filan da vermiştim ne bu kadar kabız yaptı anlamadım
acaba bebe bisküvisi kullanmalı mıyım?

tamam msj düzenleme panelinden sildim. bir şey yapayım dedim işte cehaletin gözü kör olsun

Son düzenleme:
X