- 21 Aralık 2009
- 7.743
- 1
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #54.741
selam annişler..nasılsınız??biz kızımla iyiyiz çok şükür..foruma arada girebiliyorum..hasta bebişlere geçmiş olsun..diş çıkarken de ishal oluyo..benim kızım da öle oldu..
bbeişlerimizin ek gıdalarından bahsedilmiş..bende kahvaltı meyve yoğurt ve çorba veriorum..ama kendi yemeklerimiden de uygunsa yediriyorum..mesela yeşil fasülye kabak...kendimize yaptığımız az salçalı ve az tuzlu yemeklerden veriorum..çorbayı da ortak yapıorum az tuzlu hem biz yiyoruz hem kızım..valla salçasız tuzsuz yapmıorum ben tamam tuzu basmıyorum ama atıyorum kızımın da damak zevki gelişsin..ne kadar geç tanışırsa o kadar ii diyolar ama bizimki tanıştı valla..çorba olarak da şehriye, tarhana, yoğurt mercimek, pirinç çorbası yaporum..sebze çorbası yapmıoyrum kötü oluyo..dediğim gibi kendimize yaptıımız sebze yemkelrini ezip yediriyorum ekmekle...gezmelere gittimiz zamanlarda biraz kek yedirmekten de mahrum bırakmıyorum kızımı..kek sarma dolma içi yediriyorum..yediği kadar..zorlamıyorum tabi...bu arada kızlar bebişlerle nasıl vakit geçiriyorsunuz??konu açcaktım ama kızım beklio..açabilirsem ayrı gene açarım ama burdan konuşalım..oyun ne oynuyorsunuz ne öğretiyorsunuz..??
bu arada kızım gece uykusunda bile biberon alımıo..çalışmaya başlayınca nolcak bilmiyorum..bi fikri olan var mı?nası verebilirim biberon??hangi marka olabilir??bi kaç tane denedim almıo..
hepinizi öpüorum güzel anneler ve bebişleri..
ben dr browns kullanıyorum baştan berı memnunum almayınca almıyorlar cnm ablamda çok ugraştı ama bır turlu tutturamadı ogluna
erenhava ben de tarifini denedim güzel oldu. ama ben şöyle yaptım:
1 kaşık pekmez bir kase su,yarım elma,yarım armut, 1 kaşık siyah üzüm bir kaşık irmik
pişirip blendırda iyice ezdim içine 1 kaşık bisküvi koydum(ben bebe bisküvisini robotta çekip kavanoza koyuyorum öyle kullanıyorum hep)
bayıldı bayıldııııı:))
artanı da cam kavanoza koydum yarın yediricem tavsiye ederimm
afıyet olsun.kaşık maması gıbı oldu degılmı bırde oyle deneyım
Kızlar ne güzel tarifler vermişsiniz öyle hemen uygulamalıyım tabi kızım izin verirse.Balık çorbasınıda severek yiyor benim kuzum tavsiye ederim :))
bız daha balıga başlamadık
kızlar merhabalar,kemik suyu-iliği-et suyu gibi gıdaları kullanırken günlük mü kaynatıyorsunuz?ben kaynatıp danone kablarında dondurucuya koysam-bir hafta kullansam mı diyorum ama dondurucu işinden pek emin değilim,sizler nasıl yapıyorsunuz?
ben ufak cam kavanoza koydum ama kullanamdım.gunluk kaynatıyorum artık tv ızelmıştım buz kaplarına koyun donduktan sonra buzdolabı boşetıne koyup saklayın