2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

baharcım canım panik yapmayalım ne olur siz böyle yaptıkça bende yapıyorum ya (

haklısın herkesin hamileligi aynı olmaz kimisi erken kimisi geç gözükebilir allttan bakılınca bebege zarar verecek diyede bişey yok bence korkmayın benimde kızımda ilk gittigimde alttan bakıldıgında gözüktü ama bunda üsttten gözüktü 2 hamileligim ama ikiside farklı endişe etmeyim doktorunuza güvenin rabbim şu 9ayı hayırlısıyla tamaamlamamızı nasip etsin

turkocum ya sen deneyimlisin hamileliklerin arasındaki farkları yazar mısın? yada aynı mı?

hayır benim ikinci bebegim ilkinden farklı ben 2.de bukadar farklılık hissediyprsam düşünün hepimizki aynımı olur tabikide hayır endişelenmeyin bende 7. haftada görmeye gidecem inşallah kalp atışını hiç panik yapmıyorum sakinim

kızlar doktorum bana 2 tane düşük ignesi verdi ilişkiyi yasakladı yinede stres yapmadım şükür bence bebegim çok iyi hııı bazı şikayetlerimden şikayetçiyim ama bebebgin saglıgı hakkında hiç elhamlı degilim güzel düşünelim güzel olsun herşeyy

Ben 6 haftalıkken gittim üstten baktı keseyi gördü kalp atışı için alttanmı bakıcak :s
kızlar stresli olmamaya çalışın bi bakıcaz zaman çabucak geçmiş bebeklerimiz yanımızda her anın tadını çıkaralım hepberaberr..ilk hareketlerini hissedicez cinsiyetlerini öğrenicez alışverişler yapıcaz önümüzde çok güzel heyecanlar var bunları düşünelimmolumunekankayizsmile:CüvCüv:

Dün akşam biraz nostalji yapayım dedim ve oğlumun hamileyken çekilen ultrason görüntülerini buldum. İlk kontrole 6+4 de gitmişim. O gün karından ultrasonla bakmıştı doktor. Hem keseyi hem embryoyu hem de kalp atışlarını duymuştuk. Bebek sadece 7,5 mm di, miniminnacıktı yani Busefer 7. hafta dolunca gidicem, inş gene görürüm tüm bunları..

Bİr yandan bir an önce doğsun diyorum, bir yandan da 2 taneyle nasıl başedicem diye kara kara düşünüyorum ...

Merhaba arkadaşlar,
Benim ilk hamileliğim bu...Bulantılarım devam ediyor 1 haftadır...Ben bu bulantılardan fazlasıyla rahatsızım.Herkesinki böyle de ben şımarıklık mı yapıyorum? yoksa cidden zor mu dayanmak anlayamıyorum...Bazen ablamlara falan soruyorum nasıl dayandınız daynılmaz birşey bu diye..oooooooooooo sen daha şimdiden sızlnıyorsan ilerde ne yapacaksın?daha bunlar en kolay zamanlar diyorlar...Neyle kıyaslayıp bunu söylüyorlar ki?Doğumla mı?Bebeğe bakımla mı?Bazen diyorum ki eğer bu bulantılar böyle devam ederse,ben normal yaşamıma nasıl devam edeceğim...?İşe nasıl gideceğim?Evimi nasıl çekip çevireceğim?Birileriniz bana bu konularda fikir verebilir mi?Çok karışığım arkadaşlar...:a015:

benimde 2. çocugum ben 2. düşğnmüyorumda benimkinin ikiz olma ihtimali varmış ondan endişeleniyorum ya 3 ne nasıl bakarım daha kızımda 3 .yaşın içinde küçük yaa valla bitaneyi zaten ben istedmtedaviyle elime geçti karımdaki ben ikitaeyle başa çıkacamdan emindim onun için 2. istedim tedavi uyguladım

canım ilk 3 ay böyle devam eder ondan sonra büyük ihtimal geçiyor bebeginin hareketlerini hissettiginde mide bulantın falan olmayacak şimdiiki halinden çok daha zevkli olacak benimde mide bulantılarım var hep uyumak istiyorum ama birkaç ay sabredecez böyle gitmiyor karnın büyüyünce tadını çıkaracaksın bebegin bakımına gelince inan onu koklayıp sarılıp öptükçe tüm eziyetler uykusuzluklar unutuluyor zoruna bile gitmiyor onun sevgisi herşeyin üstesinden geliyor iyki olmuş diyeceksin meraklanma :)))

Öncelikle kesinlikle şımarmadığını söyleyeyim.. Bu bulantı olayı kesinlikle herkeste aynı olmuyor.. Hafif geçirenler ve çok ağır geçirenler var.. Hafif geçirenlerin bazıları herkesin öyle geçirdiğini zannedip abartıldığını düşünebilir.. Yani kiminin çok hafif bulantısı oluyor, günlük hayatını etkilemiyor, kiminin de (ki ilk hamileliğim böyleydi..) 24 saat aşrı bulantısı oluyor ve hiç birşey yapamıyacak duruma düşebiliyor.. Ben 3 aya yakın zaman değil bir iş yapmak yattığım yerden mutfağa bile gidemeyecek haldeydim, biraz iyi hissettiğimde koridorda mola veriyordum, çünkü artık bulantıdan ve kusmaktan ayakta bile duramıyacak haldeydim, sürekli başım dönüyordu.. üstelik yapayalnızdım evde.. ailelerden uzakta bilmediğim hiç tanıdığımın olmadığı bir yerde.. eşim eve gelince biraz yardım ediyordu ama ozaman ileri çok sıkıntılıydı genelde sabah 8 akşam 12 işteydi o dönem... yani kısacası başına gelmeyen bilmez, anlamaz... ama şun da ekleyeyim geçecek ve sonra çok keyifli günler başlayacak, inan bana..opuyorumnanaktan

rezua aklıma getirdin bende bir bakım bi kızımın ulturason resimlerine :)))

Çok tşk ederim açıklamalarınız için arkadaşlarım...Geçecek bu günler dendiğinde bile inanılmaz moral buluyorum.İnanıyorum o zaman geçeceğineboshayallersmile Zaten kendimi anne olarak düşünürken bile zorlandığımdan,bebek hayali kurup teselli olmam daha bir zor şu an...Sanki midemi üşütmüşüm de,gereğinden fazla sürmüş bu hastalık gibi geliyor bana..Ben duygusuz biri miyim neyim?Deprosyanda mıyım?Noluyo yaaaaaaaa:sinifsinif:

hamilelik insanı hassaslaştırır duygusallaştırır depresif hallerde olabiliyor bunların hepsi normal yakında geçecek sıkma canını :)))))

Allah nasip ederse bende 2011 mayıs annesi olucam.şuan 5+5..hiç bir değişiklik yok.mide bulantısı v.s.ilk hamileliğimdede hiç bulantım aşermem olmamıştı.bu benim ikinci hamileliğim.3 yaşında bir kızım var.aynı dönem embriyosu olan kardeşlerini bekliyoruz şimdi :).. tabi daha ultrasona girmedim kese ve kalp atışını duymadım.22 eylülde gidicem muayeneye.ikiz olacakmış gibi bir his var içimde.Allah hayırlısını versin inş..Rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inş..

hamilelik insanı hassaslaştırır duygusallaştırır depresif hallerde olabiliyor bunların hepsi normal yakında geçecek sıkma canını :)))))

Tmm Turkocum ..İnş geçer yakında...Aslında bir tesellim var...Bu perşembe günü ilk muayeneye gideceğim inş.Bebeğin kalp atımlarını falan duyarsam moral olur belki bana diyorum..Daha bir heveslenirim,daha bir dayanıklı olurum belki...bilmiyorumkismile boshayallersmile

arkadaşlar keselerin şekli nasıldı benimkiler tam yuvarlak degil damla şeklinde bir tarafı sivri.bu arada karnınızda hareketler (agrı gibi) hissediyormusunuz?

evet turkocum ya dr a güvenmekten başka çaremiz yok ,bende sana katılıyorum rabbim hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin...
ya en iyi örnek sensin bu konuda bak hamilelikler bile farklı yaşanıyor aynı kişide:) benim ilkinde midem inanılmaz bulanıyordu tatlı asla yiyemiyordum şimdi bulantı falan yok tatlı yiyorum :)
güzel düşünelim güzel olsun:))) bu da parolamız olsun :)

selaam kızlar nasılsınız?...
Ben idare ediyorum elhamd.. grip,soguk algınlıgı üst üste geldi,geçti diye yazamıyorum buraya bilmiyorumkismile Birde üstüne boğazlarım şişti,sesim gitti... İmtihan işte..
Herkez vücut direncin düştü ondan olabilir diyor,hamilelikte yasayanlar varmıs böyle...
Hayır olsun...Şimdilik bitkisel içeceklerle idare ediyorum...

Birde son 2 gündür sabahları kalktıgım da bir kaç saniye fena migde bulantısı gelip geçiyor...
Bugün de kahvaltı hazırlarken mahfoldum,ilk defa miğdem bulandı bu kadar uzun...
Eşim devam etmek zorunda kaldı...
Bu arada 2 gündür de düzgün yemek yemedim,hiç iştahım yokbilmiyorumkismile
Yemekleri görünce garip oluyorum,zorla yiyorum bir iki kaşık sonra neden yedim diye tiksiniyorum....
Acayip iştahsizlik var...
Sanırım bende başladı bulantılar... :bbo:Rabbim kolaylık versin hepimize...
Umarım artmadan ilerler...:Saruboceq:

ikiz olacagını nerden biliyorsun eminmş gibisin merak ettim tüp bebek alan mı desem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…