kızlar lütfen birbirimizi endişelendirmeyelim bizler burada yanımızda olunsun ya da yanlarında olalım diye buradayız 6. haftaya kadar keseyi,8. haftaya kadar bebeğini görmeyen var alttan bakıldığı halde zaten ister istemez panik yapıyoruz sizde tuz biber ekmeyin... ayrıca herkesin hamileliği aynı olacak diye birşey yok lütfen biraz daha dikkat... kese altı haftalıkken ancak görünür hale geliyor ha vajinal bakılanla 6 gün öncesini görebilirsin o ayrı....
turkocum ya sen deneyimlisin hamileliklerin arasındaki farkları yazar mısın? yada aynı mı?
benimde 2. çocugum ben 2. düşğnmüyorumda benimkinin ikiz olma ihtimali varmış ondan endişeleniyorum ya 3 ne nasıl bakarım daha kızımda 3 .yaşın içinde küçük yaa valla bitaneyi zaten ben istedmtedaviyle elime geçti karımdaki ben ikitaeyle başa çıkacamdan emindim onun için 2. istedim tedavi uyguladımDün akşam biraz nostalji yapayım dedim ve oğlumun hamileyken çekilen ultrason görüntülerini buldum. İlk kontrole 6+4 de gitmişim. O gün karından ultrasonla bakmıştı doktor. Hem keseyi hem embryoyu hem de kalp atışlarını duymuştuk. Bebek sadece 7,5 mm di, miniminnacıktı yaniBusefer 7. hafta dolunca gidicem, inş gene görürüm tüm bunları..
Bİr yandan bir an önce doğsun diyorum, bir yandan da 2 taneyle nasıl başedicem diye kara kara düşünüyorum ...
Merhaba arkadaşlar,
Benim ilk hamileliğim bu...Bulantılarım devam ediyor 1 haftadır...Ben bu bulantılardan fazlasıyla rahatsızım.Herkesinki böyle de ben şımarıklık mı yapıyorum? yoksa cidden zor mu dayanmak anlayamıyorum...Bazen ablamlara falan soruyorum nasıl dayandınız daynılmaz birşey bu diye..oooooooooooo sen daha şimdiden sızlnıyorsan ilerde ne yapacaksın?daha bunlar en kolay zamanlar diyorlar...Neyle kıyaslayıp bunu söylüyorlar ki?Doğumla mı?Bebeğe bakımla mı?Bazen diyorum ki eğer bu bulantılar böyle devam ederse,ben normal yaşamıma nasıl devam edeceğim...?İşe nasıl gideceğim?Evimi nasıl çekip çevireceğim?Birileriniz bana bu konularda fikir verebilir mi?Çok karışığım arkadaşlar...:a015:
Merhaba arkadaşlar,
Benim ilk hamileliğim bu...Bulantılarım devam ediyor 1 haftadır...Ben bu bulantılardan fazlasıyla rahatsızım.Herkesinki böyle de ben şımarıklık mı yapıyorum? yoksa cidden zor mu dayanmak anlayamıyorum...Bazen ablamlara falan soruyorum nasıl dayandınız daynılmaz birşey bu diye..oooooooooooo sen daha şimdiden sızlnıyorsan ilerde ne yapacaksın?daha bunlar en kolay zamanlar diyorlar...Neyle kıyaslayıp bunu söylüyorlar ki?Doğumla mı?Bebeğe bakımla mı?Bazen diyorum ki eğer bu bulantılar böyle devam ederse,ben normal yaşamıma nasıl devam edeceğim...?İşe nasıl gideceğim?Evimi nasıl çekip çevireceğim?Birileriniz bana bu konularda fikir verebilir mi?Çok karışığım arkadaşlar...:a015:
canım ilk 3 ay böyle devam eder ondan sonra büyük ihtimal geçiyor bebeginin hareketlerini hissettiginde mide bulantın falan olmayacak şimdiiki halinden çok daha zevkli olacak benimde mide bulantılarım var hep uyumak istiyorum ama birkaç ay sabredecez böyle gitmiyor karnın büyüyünce tadını çıkaracaksın bebegin bakımına gelince inan onu koklayıp sarılıp öptükçe tüm eziyetler uykusuzluklar unutuluyor zoruna bile gitmiyor onun sevgisi herşeyin üstesinden geliyor iyki olmuş diyeceksin meraklanma :)))
Öncelikle kesinlikle şımarmadığını söyleyeyim.. Bu bulantı olayı kesinlikle herkeste aynı olmuyor.. Hafif geçirenler ve çok ağır geçirenler var.. Hafif geçirenlerin bazıları herkesin öyle geçirdiğini zannedip abartıldığını düşünebilir.. Yani kiminin çok hafif bulantısı oluyor, günlük hayatını etkilemiyor, kiminin de (ki ilk hamileliğim böyleydi..) 24 saat aşrı bulantısı oluyor ve hiç birşey yapamıyacak duruma düşebiliyor.. Ben 3 aya yakın zaman değil bir iş yapmak yattığım yerden mutfağa bile gidemeyecek haldeydim, biraz iyi hissettiğimde koridorda mola veriyordum, çünkü artık bulantıdan ve kusmaktan ayakta bile duramıyacak haldeydim, sürekli başım dönüyordu.. üstelik yapayalnızdım evde.. ailelerden uzakta bilmediğim hiç tanıdığımın olmadığı bir yerde.. eşim eve gelince biraz yardım ediyordu ama ozaman ileri çok sıkıntılıydı genelde sabah 8 akşam 12 işteydi o dönem... yani kısacası başına gelmeyen bilmez, anlamaz... ama şun da ekleyeyim geçecek ve sonra çok keyifli günler başlayacak, inan bana..opuyorumnanaktan
Çok tşk ederim açıklamalarınız için arkadaşlarım...Geçecek bu günler dendiğinde bile inanılmaz moral buluyorum.İnanıyorum o zaman geçeceğineboshayallersmile Zaten kendimi anne olarak düşünürken bile zorlandığımdan,bebek hayali kurup teselli olmam daha bir zor şu an...Sanki midemi üşütmüşüm de,gereğinden fazla sürmüş bu hastalık gibi geliyor bana..Ben duygusuz biri miyim neyim?Deprosyanda mıyım?Noluyo yaaaaaaaa:sinifsinif:
hamilelik insanı hassaslaştırır duygusallaştırır depresif hallerde olabiliyor bunların hepsi normal yakında geçecek sıkma canını :)))))
Allah nasip ederse bende 2011 mayıs annesi olucam.şuan 5+5..hiç bir değişiklik yok.mide bulantısı v.s.ilk hamileliğimdede hiç bulantım aşermem olmamıştı.bu benim ikinci hamileliğim.3 yaşında bir kızım var.aynı dönem embriyosu olan kardeşlerini bekliyoruz şimdi :).. tabi daha ultrasona girmedim kese ve kalp atışını duymadım.22 eylülde gidicem muayeneye.ikiz olacakmış gibi bir his var içimde.Allah hayırlısını versin inş..Rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inş..
bana cevap yazacak kimse yokmu?