- 8 Ocak 2009
- 10.338
- 30.955
baharnazcım evet seni çok iyi anlıyorum benim 1 gebelik kaybım var doğal yoldan gelmişti miniğim ama 3. ayımızda bıraktı beni(( sonra tüpe kadar uzandı işte yolculuk, benimde yaşım 30 rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah...
ben bayağı bir araştırdım emriyonun görünebilmesi için kesenin 16-20 mmye ulaşmış olması gerekiyormuş bebeğin görünmesi için ama vajinalde daha erken görülebiliyormuş ama benim ilkinde sanki hep sorumlu oymuş gibi hissettiğim için vajinal yaptırmadım...
karından yapılanla diğeri arasında 1 hafta fark oluyormuş ayrıntılar açısından.. ve kese hergün 1.1 mm kadar büyüyormuş, 6. haftaya kadar bebeğin yaşı kesenin çapına göre hesaplanıyormuş... mesela senin kese çapı 12 mm çıktı 30 ekleyip 7 ye bölüyormuşsun :))) neler 12+30=42 , 42bölü 7 ise 6 yani 6 haftalık zaten 6. haftaya kadar bu kullanılıyormuş sonrasında embriyo boyu ölçülüyormuş:)))
Sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız inşallah canım.
Ayrıca senin şu hesap işinde harika. Benim ilk muayene sanırım vajinal ultrason olcak çünkü bize verilen kağıtta ilk muayene böyle yapılıyor diye yazmışlardı bakalım hayırlısı bende üstten istesem ama yinede bütün detayları görmek için belkide alttan muayene yapıyorlardır hayırlısı canım kafamçokkarıştı