günaydın kızlar
bugün antalya'ya seminere gidiyorum pazar günü dönücem ilk defa ayrı kalacağım kuzumdan.akşam valizimi hazırlıyordum o da yanımdaydı.az önce valizi gözden geçirmek için açtım oyuncağını koymuş içine yavrum.birden tuhaf oldum gözlerim doldu
dorukum hoşgeldin.bence kafana takmamalısın.cümle kurmak için erken daha.benim oğlum herşeyi tekrar ediyor.yaklaşık 2 haftadır falan 2 li cümleler kurmaya başladı anne gitti gibi.her çocuğun gelişimi farkı oluyor sonuçta.sen dış seslere kulaklarını tıka.herkes herşeyi o kadar çok biliyor ki herkes ahkam kesiyor zaten çocuk konusunda.bence bol bol konuş onunla eğer dinliyorsa kitap oku.kitap çok işe yarıyor.benim oğlum kitabı getiriyor anne oku diyor ama 5 dk.bile dinlemiyor malesef.bende sadece resimleri anlatıyorum ona.
günaydın kızlar
Bugün Antalya'ya seminere gidiyorum pazar günü dönücem ilk defa ayrı kalacağım kuzumdan.Akşam valizimi hazırlıyordum o da yanımdaydı.Az önce valizi gözden geçirmek için açtım oyuncağını koymuş içine yavrum.Birden tuhaf oldum gözlerim doldu
Dorukum hoşgeldin.Bence kafana takmamalısın.Cümle kurmak için erken daha.Benim oğlum herşeyi tekrar ediyor.Yaklaşık 2 haftadır falan 2 li cümleler kurmaya başladı anne gitti gibi.Her çocuğun gelişimi farkı oluyor sonuçta.Sen dış seslere kulaklarını tıka.Herkes herşeyi o kadar çok biliyor ki herkes ahkam kesiyor zaten çocuk konusunda.Bence bol bol konuş onunla eğer dinliyorsa kitap oku.Kitap çok işe yarıyor.Benim oğlum kitabı getiriyor anne oku diyor ama 5 dk.bile dinlemiyor malesef.Bende sadece resimleri anlatıyorum ona.
kızlar bizimde iki gün sonra aşılarımız var. birşey sorucam su çiçeği ve hepatit A yaptıran var mı bunlar özel aşılar devlet karşılamıyor diye biliyorum. Su çiçeği aşısını kızlar için çok gerekli olmadığını söylemişti doktorumuz. Hepatit A için bir bilgim yok, su çiçeği ve hepatit A yı yaptıran veya yaptıracak olanlar ne düşünüyorsunuz? sizce gerekli mi?
Ya benim kız geceleri üstünü örttürmüyor. Havalar da soğudu.Bir saga bir sola donüyor. Örtü de ona engel olduğu icin bu sefer uyuyan cocuk uyanıyor. Hasta olacak bu gidişle. Uyku tulumu almıştım ama onda da sıkılır mı acaba dedim. Ay napsam bilmiyorum. Ama kesinlikle örtemiyorum üstünü. Var mı böyle olan?
Bu arada 2-3 gündür acayip ishal. Böyle geceleri usudugunden mi acep? Patates filan veriyorum biraz azaldı ama tam geçmedi.(
grip aşısını bende yaptırdım..kış aylarıda hastalık stresiyle geçiyo..yaz gibisi yok yaa..Şimdiden yaz gelse diyorum :))merhaba mayıs anneleri
biz aşılarımızı olduk..geçen haftada grip aşımızı olduk.
son 2 aydır hastanede iki defa yattık
biri bronşit diğeride boğaz enfeksiyonu yüzünden
dr. umuz oğlumun bünyesi zayıf diye grip aşısını önerdi.bizde ailece olduk..
birde bağışıklık sistemini güçlendirici şurup verdi...
ne kadr dikkat etsemde birazda vücut bünyesiyle alakalı
benmde hasas bir vücüt sistemim var hemen hastalık kapıyorum
oğlumda bana çekmiş maalesef...
oğlum geçte olsa konuşmaya başladı
herşeyi anlıyor maşallah.
ama dışırı bağımlılığımız bir türlü geçmiyor
kış ayı da geldi ne yapacaz bilmiyorum
şimdilik hava güneşli idare ediyoruz
dışarı çıkmadığnda dış kapıya sarılıyor ağlıyor...
agresiflik bu dönemin sorunu ya..geçen öyle bi ağlıyoki hırsını yenemedi beni ısırmaya geliyo..gülsemmi ağlasammı bilemedim..biz ilgi dağıtma yapıyoruz..kesinlikle o dönemlerde doğrusunu anlaatmaya inatlaşmaya çalışmıyorumm..antalyaya gidiyomuşsun canım güle güle git gell..Merhaba kızlar
Bizde aşımızı olduk.Hepatit ayı 19.ayda dr.umuz yapacaktı.Sağlık ocağı diğer aşılar ile birlikte ilk dozu yapmış.2.dozda mayıs ayında.
Simgesel, benim de bildiğim üst solunum yolu gibi bir hastalığı yoksa aşı yapıyorlar.
Lalehan;Çok geçmiş olsun kuzucuğuna.Mert de dışarı delisi oldu elimden tutup kapıya götürüyor anne park diyor.Havalar iyice soğuyunca ne yapıcaz bakalım.
Kızlar son zamanlar da Mert çok agresifleşti.Dediği olmadığında kendini yere atıyor,çığlık atıyor,eline ne geçse fırlatıyor ve ağlamaya başlıyor.Ben öyle yaptığında görmezden gelmeye çalışıyorum.Gerçekten işe yarıyor bakıyor tepki vermiyorum susuyor.Hastanedeki çocuk psikiyatrisine de sordum oda ilgisini başka yöne çekmeye çalış oda olmuyorsa görmezden gel dedi.Sanırım 2 yaş sendromuna erken girdi sıpam.Dün akşam da yine sinirlendi git diyo bana hem ağlıyo hem git diye bağırıyor.Kıyamıyorum da zaten çok fazla vakit geçiremiyoruz diye ama böyle devam eder bunu huy haline getirip bana karşı kullanır diye sabrediyorum. Bizden haberler böyle öpüyorum hepinizi
bizimde üstümüz açık geceleri..geçen sene çok soğuk olunca penye yelek giydiriyodum..uyku tulumu alıp denemeyi düşünüyorum ama gece hareketini engelleyip uyanırmı bilmiyorumm..uyku tulumu kullananlar marka ve özellik yazsa iyi olur aslında..Ya benim kız geceleri üstünü örttürmüyor. Havalar da soğudu.Bir saga bir sola donüyor. Örtü de ona engel olduğu icin bu sefer uyuyan cocuk uyanıyor. Hasta olacak bu gidişle. Uyku tulumu almıştım ama onda da sıkılır mı acaba dedim. Ay napsam bilmiyorum. Ama kesinlikle örtemiyorum üstünü. Var mı böyle olan?
Bu arada 2-3 gündür acayip ishal. Böyle geceleri usudugunden mi acep? Patates filan veriyorum biraz azaldı ama tam geçmedi.(
geçmiş olsun canımm..biz hepatit a da 2. dozu oldukk 2 yaşta yok..ateş yapacağını zannetmiyorumm..bizim sadece karma aşı kolu şişti..onuda kolonyayla ovaladım..boğmaca aşısı kol şişiriyomuşş...Arkadaşlar oğlum bugün 2 kolundan 1 ağızdan aşılarını oldu umarım ateşlenmez çok ağladı yavrum artık iyice bilinçlendiler aşılardan kurtulduk derken 2.dozuda mayısta yapılacakmış Umarım rahat bir gece geçiririz ağrısız...
kesinlikle yapılmalı bence..burda suçiçeğinden ölen oldu bu sene..ben ilerde rahim ağzı aşısıda dahil hepsini yaptırıcammm..kızlar bizimde iki gün sonra aşılarımız var. birşey sorucam su çiçeği ve hepatit A yaptıran var mı bunlar özel aşılar devlet karşılamıyor diye biliyorum. Su çiçeği aşısını kızlar için çok gerekli olmadığını söylemişti doktorumuz. Hepatit A için bir bilgim yok, su çiçeği ve hepatit A yı yaptıran veya yaptıracak olanlar ne düşünüyorsunuz? sizce gerekli mi?
canım çok geçmiş olsun..benim oğlumda üstünü hiç kapattırmıyor..ben uyku tulumunda buldum çareyi...yoksa uyku onada banada haram...acaba üstü açıldımı uykumun en tatlı yerinde vicdan yapıp kalkmıyorum...açılsada tulumu var diyorum...sende dene bence:)Ya benim kız geceleri üstünü örttürmüyor. Havalar da soğudu.Bir saga bir sola donüyor. Örtü de ona engel olduğu icin bu sefer uyuyan cocuk uyanıyor. Hasta olacak bu gidişle. Uyku tulumu almıştım ama onda da sıkılır mı acaba dedim. Ay napsam bilmiyorum. Ama kesinlikle örtemiyorum üstünü. Var mı böyle olan?
Ya benim kız geceleri üstünü örttürmüyor. Havalar da soğudu.Bir saga bir sola donüyor. Örtü de ona engel olduğu icin bu sefer uyuyan cocuk uyanıyor. Hasta olacak bu gidişle. Uyku tulumu almıştım ama onda da sıkılır mı acaba dedim. Ay napsam bilmiyorum. Ama kesinlikle örtemiyorum üstünü. Var mı böyle olan?
Merhaba anneler
Az önce kızımla market gezmesinden geldik ama ne gezmeee! Burnumdan getirdi. Ya ben bu cocuk büyüdukce isim kolaylayacak zannediyordum ama nerdeee daha zor. Bir baktirmadi bir seye markette. Arabasında durmuyor anladım sıkıldı dedim. Actım indirdim. Yanımda dur di mi! Oraya buraya gider. Hop ben de pesinden. Ama ben bu reyona bakicaktim kızım ya! Nerdee... Bir cocuk görür onun pesinden. Biri laf atar onun pesinden geri al alabilirsen! Ağlamak hem de nasıl! Ya ben Napicam bununla? Sanırım zor bir cocuk yetiştiriyorum!
Merhaba anneler
Az önce kızımla market gezmesinden geldik ama ne gezmeee! Burnumdan getirdi. Ya ben bu cocuk büyüdukce isim kolaylayacak zannediyordum ama nerdeee daha zor. Bir baktirmadi bir seye markette. Arabasında durmuyor anladım sıkıldı dedim. Actım indirdim. Yanımda dur di mi! Oraya buraya gider. Hop ben de pesinden. Ama ben bu reyona bakicaktim kızım ya! Nerdee... Bir cocuk görür onun pesinden. Biri laf atar onun pesinden geri al alabilirsen! Ağlamak hem de nasıl! Ya ben Napicam bununla? Sanırım zor bir cocuk yetiştiriyorum!
ya bide iştahı iyi olan bebeğin bi günlük yeme programını yazarmısınız:)
kızlar bizimde iki gün sonra aşılarımız var. birşey sorucam su çiçeği ve hepatit A yaptıran var mı bunlar özel aşılar devlet karşılamıyor diye biliyorum. Su çiçeği aşısını kızlar için çok gerekli olmadığını söylemişti doktorumuz. Hepatit A için bir bilgim yok, su çiçeği ve hepatit A yı yaptıran veya yaptıracak olanlar ne düşünüyorsunuz? sizce gerekli mi?
alışverişte bizde de zorluk oluyor
eğer arabasıyla götürdüysem eline oayalanacak bişeylr veriyorum
pazara gideceğim zaman meyve, marketten de hemen kendisi çukulatasını alıyor zaten
ama bazen arabasından inmek istiyor o zaman zor oluyor işte
birde çarşıda ne görse istemeye başladı..geçenlerde bisiklet gördü masa sandalye vs.
artık aklı ermeye başlayınca işlerimiz daha da zorlaştı...susturmak ve söz geçirmek daha da zor
tulum konusunda ben de kararsızım..sıksıntıya gelemiyor oğlum..bir de çok terler zaten
uyurken çok deli yatıyor...seri bir şekilde yattığını görmedim..ben de uykuya zor dalıyorum bu yuzden
öyle beşikte sallanınca tekrar uyuyor ama saatlerce uyuması için neler vermezdim...
ne zaman kendi kendine uyuyacak diye sabırsızlıkla bekliyorum
ama beşiğe alışan çocuklar kendiliğinden zor uyuyorlarmış