bu aralar değil ama 1 ay önceki yeme durumumuzu yazabilirim. o zamanlar bence iyiydi. son zamanlarda çok iştahsız zaten oğlum.
sabah 1yumurta,1 domates (bazen 2 sulu olsun diye), 1 biber (biber yerine bazen 1 kabak), 1 soğan ile yapılmış menemen, piştikten sonra içine peynir, ekmek ve ceviz. yanında meyve suyu yapıp veriyordum kendim.
1-2 saat sonra 1 meyve (elma,armut,muz,üzüm vs)
öğle: yaptığım herşeyi yiyordu 1 kase dolusu (tavuklu şehriye, mercimek, tarhana, yayla çorbaları, sebze yemekleri yanında yoğurt, pilav, köfte. (hatta bir gün 3 köfte ve az patates yemişti de çok şaşırmıştım)
1-2 saat sonra 1 kase yoğurt ve az ekmek
uykudan sonra 260 cc süt
akşam yemeğinde bizim tabaklarımızdan az az yiyordu
yatmadan da aptamil gece maması bayıla bayıla yerdi
bazen de gece kalkıp biraz süt içerdi.
gün içindede dışarı çıkmışsak markete falan hiç durmadığı için çubuk yada balık krakerle durduruyorum. eline kraker verince bazen aranasında oturup onu yiyerek meşgul oluyor yoksa tutmak mümkün değil.
Maşallah menüsü güzelmiş oğlum halen ağzına gelen pütürlü yiyecekleri yemiyor oysa 6 aylıktan sonra herşeyden yedirmeye çalıştım fakat alışmadı zorla sadece çorba içiyor nasıl alıştırabilirim bende şaşırdım. Köfteyi nasıl yaptın canım tarif edermisin kızartma değildir herhalde değişikse bizde deniyelim.
bu aralar değil ama 1 ay önceki yeme durumumuzu yazabilirim. o zamanlar bence iyiydi. son zamanlarda çok iştahsız zaten oğlum.
sabah 1yumurta,1 domates (bazen 2 sulu olsun diye), 1 biber (biber yerine bazen 1 kabak), 1 soğan ile yapılmış menemen, piştikten sonra içine peynir, ekmek ve ceviz. yanında meyve suyu yapıp veriyordum kendim.
1-2 saat sonra 1 meyve (elma,armut,muz,üzüm vs)
öğle: yaptığım herşeyi yiyordu 1 kase dolusu (tavuklu şehriye, mercimek, tarhana, yayla çorbaları, sebze yemekleri yanında yoğurt, pilav, köfte. (hatta bir gün 3 köfte ve az patates yemişti de çok şaşırmıştım)
1-2 saat sonra 1 kase yoğurt ve az ekmek
uykudan sonra 260 cc süt
akşam yemeğinde bizim tabaklarımızdan az az yiyordu
yatmadan da aptamil gece maması bayıla bayıla yerdi
bazen de gece kalkıp biraz süt içerdi.
gün içindede dışarı çıkmışsak markete falan hiç durmadığı için çubuk yada balık krakerle durduruyorum. eline kraker verince bazen aranasında oturup onu yiyerek meşgul oluyor yoksa tutmak mümkün değil.
Maşallah menüsü güzelmiş oğlum halen ağzına gelen pütürlü yiyecekleri yemiyor oysa 6 aylıktan sonra herşeyden yedirmeye çalıştım fakat alışmadı zorla sadece çorba içiyor nasıl alıştırabilirim bende şaşırdım. Köfteyi nasıl yaptın canım tarif edermisin kızartma değildir herhalde değişikse bizde deniyelim.
köftenin.çok.değişik.bir.tarifi.yok.aslında.canım.kendimize.yaptığım.gibi.sadece.pul.biber.koymadan.yapıp.önce.az.ızgarada.yada.tost.makinesinde.çevirip.sonra.fırında.izmir.köfte.şeklide.yaptım.
ben.eline.elma.dilimleyip.veriyorum.çoğu.zaman.kendisi.ısırarak.yiyor.eline.çubuk.kraker.vererek.alıştırdım.aslında.ilk.onu.yemeye.başladı.
Arkadaşlar çocuklarınız gün içinde kaç kere ve ne kadar süreli uyuyorlar. Bir haftadır oğlum geceleri nerdeyse hiç uyumuyor yatakta dönüp duruyor sonrada ağlıyor. Gündüz 1 er saat 2 kere uyuyor sabah 10:00 ve öğleden sonra 15:00'te acaba gündüz 1 uykuyamı düşürsem gece uyumaması çok kötü ya işte kafam kalkmıyor
merhaba
miray gece 10 buçuk gibi uyur sabah 7 buçuk 8 de kalkar, gündüz de 1 buçukda yatar 3 saat uyur genelde. yazdan beri günde 1 kere uyuyor.
bence 1 yeterli maksimum 6 saat uyanık kalıyor benimki gece uykusunda 3 gündür süt vermeyi de kestim deliksiz uyuyoruz sanada ona da çok zor kızım uykusunu almazsa çok huysuz oluyor uzmanlar gece uykusunda sorun olan çocukların gündüz uyumasını onaylamıyorlar.
Arkadaşlar neredesiniz artık foruma kimse girip yorum yazmıyor
canım herkes face te ..senin face adresin yok mu?
sen de uğra arada..
buranın tadı başka ama ne yazık ki artık face var
Merhaba tecrubeli annelerr ben de 7aylik bir erkek annesiyim ve disimiz cikti cikacak
Dis bugdayi yapmak istiyorum yapanlar olduysa fikir ve onerilerini konumuza yazabilir mi?
Ise baslamadan once herseyi ayarlamak istiyorum umarim keyifli bir kutlama hazirlayabilirim
http://www.kadinlarkulubu.com/cocug...-dogum-gunu-organizasyonlar.html#post27432826
Arkadaşlar çocuklarınız gün içinde kaç kere ve ne kadar süreli uyuyorlar. Bir haftadır oğlum geceleri nerdeyse hiç uyumuyor yatakta dönüp duruyor sonrada ağlıyor. Gündüz 1 er saat 2 kere uyuyor sabah 10:00 ve öğleden sonra 15:00'te acaba gündüz 1 uykuyamı düşürsem gece uyumaması çok kötü ya işte kafam kalkmıyor
uyku konusunda bende muzdaribim kızım 1 yaşına kadar gece defalarca kalkardı. o dönemde biz devamlı evimizde değildik uyku düzenini sağlayamamıştım. 1 yaşına doğru düzenini oturtmuştum günde 2 kere uyuyordu. bi sabah 10,00-10,30 civarı birde15,30-16,00 civarı uyuyor gecede 10 gibi yatıyor sabah da 7 gibi kalkıyordu. çok şükür rutine bağlayınca düzene girmişti ama eşimin işi dolayısıyla şehir dışında biz de sık sık yanına gidiyoruz çocuk yatağını unuttu evde eşim olmadığı zamanlarda gece uyandığında yanıma aldım ve ailemin yanına bayram tatiline gittiğimde yanımda yattı mecburan. şimdi bana alıştı bensiz uyumuyo. illa yanında olucam dün gece isyan ettim artık eşimin olduğu şehirdeki evimizde park yatağı var artık girdim içine yanında yattımneyse tam daldı gittim yatağıma bir süre sonra bir daha uyandı delirdim resmen. birde son 2 haftadır günler kısaldığı için günde 1 kere 12 gibi uyuyor. uyku problemini tam aşmıştım kendi nazarım değdi sanırım
bu arada kızlar ben aşı konusunda birşeyler daha sormak istiyorum. biz 18 ay aşımızda hepatit A yı da yaptırdık. sormak istdiğim şu hani karma aşı varya 5 li oluyor değil mi?( difteri boğmaca tetanoz çocuk felci ve menenjit) bize verilen aşı takvimi çok karışık karma aşı için sadece DBT yazıyor kafama takıldı gecen aşıya gittikten sonra farkettim bu zamana kadar farketmemiştim yani menenjiti de yaptırmış olduk değil mi sağlık ocağını arayıp sormaya karar verdim. bir de de 1 yaşında kızamıkla beraber kabakulak ve kızamıkcık da yapılmış oldu değil mi? diyorum ya aşı kartı karışık her gittiğimde soruyorum baştan ama içime kurt düştü.
çocuklar uyku düzeni konusunda çok hassaslar her gün aynı rutini istiyorlar. inşallah en kısa zamanda düzene girer. yazdan beri kızımda gündüz bir kez uyuyor 3 saate yakın ve yetiyor. gece sıkıntısı olmazsa genelde kalkmaz.
aşılarımızı dün yaptırdık 5li karma, OPA ve hepatit A yapıldı. 5li karma senin de yazdığın gibi. yeni takvimi aldım bende 24. ayın sonunda hepatitin 2. dozu var sonra 1. sınıfa kadar aşı yok
Canım nasılsın hamilelik nasıl gidiyor?
kızlar ben de geçen ay gittim 1,5 yaş aşısını yaptırdım ama sormayı unuttum bu ne aşısı diye. geçen ayki aşıda var mıydı hepatit A?
merhaba canım
iyi gidiyor ama çok yoruldum bitsin istiyorum artık, mirayla zor oluyor bir de çalışınca. sen nasılsın uykularınız nasıl
yeni verdikleri aşı takviminde ekim 2012 den itibaren yazıyor ama sen sor yinede yapmadılarsa yaptırsın 2 yaşında 2. dozu var. kolundan yaptılar bir de
kızlar bu arada su çiçeği aşısı aralık 2012 den itibaren alınmış takvime yaptırmayan arkadaş varmı bilmiyorum gerçi.
Günaydın anneler
Herkese iyi haftalar! Ayrıca yeni bir aya da girdik.
Kızım bu aralar her söylediğimi yapıyor. Yani anlıyor ne dediğimi. Ay Cok hoşuma gidiyor. Cok tatlı oldular ya.