2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

çok değil yahuu,gayet iyi bence hatta bide maşallah dielim
sanırım bu aylarda üst sınır 13 yazıyordu nette yanlış hatırlamıyosam..
bi ark. mınki 16,5 kg bebiş 18 aylık bile deil tam olarak

Herkese merhaba
Bir kosturmacanin içindeyiz. Ve gittikçe daha yorulduğumu hissediyorum. Bir dakika yerinde durmuyor kızım. Evin en karıştırılacak en kuytu en girilmesi zor yerlerini buluyor. Cok inatlasiyor bu aralar. Hayırdan yapma etmeden nefret ediyor.
Pepe konuşulmuş. Ben acmıyorum o kanalı. Bir nedeni yok. Daha Cok baby tv izliyor. Ona da izlemek denmez. Sadece sarkili seylere bakıyor. Şarkılar da zaten en fazla ne kadar sürer? Cok ilgisini vermiyor yani benim kiZim oturup bir şeyi izlediğini görmedim.
Bu aralar en sevdiği el sallamak. Evden biri gidiyor el sallıyor alışverişte mağazadan çıkıyoruz herkese el sallıyor. Uzaktan birinin onu görüp sevdiğini bile daha ben görmeden görüyor. Bir bakıyorum benim kızım birine el sallıyor. Ha diyorum yine birini gördü onunla iletişimde. Babasına çekti herhalde. O da guleryuzlu herkesle iletişim halindedir. Ben de kolay isinamam. Önce tartarım. Ama sonra da bir alıştım mi benden yakın dost olmaz. Neyse uzun yazdım.
Umarım tüm bebisler iyidir. Kıs gelmeye başladı. HastaliksiZ sorunsuz bir kıs geçirelim inşallah.

Bilgilendirdiğiniz için teşekkürederim arkadaşlar..gbende aptamilin gece mamasından yapıp veriyordum..geçen akşam pirinç unu aldırdım eşime devam sütü ve 1 kaşık şekerle muhallebi hazırladım..içinede bebek ekmeği attım 2 tane blendırdan geçirdim..sevdiler valla :))

ama bunu herzaman yapmayı düşünmüyorum..

bizim ikizlerde bu ayın 27 sinde 18 aylık oldular..aşı zamanımız geldi..işallah fazla acımıyordur.

Maşallah ikizlerine.Allah yardımcın olsun bitaneye bakmak bile zorlarken ikisi eminim çok zordur.Bende yatarken gece maması veriyodum ama artık istemiyor o yüzden devam sütü veriyorum

aynen canım ikiz bebeklere bakmak çok zor..hele birde ikiside erkekse :))

eşimle bazen diyoruzki tek çocuğu olanlar nekadar rahattır...kendilerine vakit ayırabiliyorlardır..bizde öyle bir durum malesef söz konusu bile değil..birde çalışıyoruz aynı zamanda :))

ama allah ona göre gücünü ve sabrını veriyor işte..allah herkesin evladına benim evlatlarımada sağlıklı ve uzun ömürler versin işallah...

evlat büyütmek sabır işi sonuçta..ha bir tane olmuş ha 3 tane..neticede hepimiz emek veriyoruz..

ama ikiz erkeklerin varsa gözlerin fıldır dıldır olmalı.sürekli takipte olmalısın..sadece üç beş dakikalığına wc deydim..önlerine oyuncak koymuştum..ne güzel oyalınıyorlardı..anlamadımki hangi ara mutfağa gitmişler..biri buzdolabının rafına tırmanmaya çalışırken devirmiş ne var ne yoksa diğeride bulaşık makinasının içindeki çatalları kaşıkları fırlatıyor yerlere..neyse çocukları içeri alıp mutfağı toparladım..onlarada çizgi film açtım..bizimkinin içinde kalmış demekki yine gitmiş buzdolabını açmış..yatakodasındaydım o ara..çamaşırlarını katlamış yerleştiriyordum..odadan çıktımki ne göreyim

almış eline sütü koltuklara halılalara yolluklara döküyor..bide bana bakıp pis pis sırıtıyor..ya havle vela kuvvete çıldırmamak mümkün değil

leğene suyu koydum hemen yollukla kanepeyi silicem gözümde yaramazın üstünde tabii
ben onu gözetlerken diğeri gelsin leğeni tuttuğu gibi boşaltsın halıyaaa

cinnet geçiriyordum resmen..çok şükür geçirmedim henüz ama geçirmem yakındır..bu derece yanii

Canım gerçekten çok güzel duygu evlat yetiştirmek özellikle anne olmak Allah özenen herkese nasip etsin. Seninki daha yorucu oluyordur tabiki fakat ikiside aynı zamanda büyüyecek hayırlısıyla Abimlerinde ikizleri vardı ve üstüne kazayla 1 tane daha oldu bebekleri ikiside çalışıyorlar onlarda çıldırmak üzereler Rabbim sabır versin hepimize...

inan tekçocukla bile kendime zaman ayıramıyorum ben birde çalışıyorum bende akşam eve gidince yatana kadar oğlumla vakit geçiriyorum o uyuduktan sonra hiç bişey yapmaya halim kalmıyor.Ama gerçekten senin işin daha zor.Benimde ikiz kardeşim var.annem hep anlatır yaramazlıklarımızı :) Erkek bebişler biraz daha yaramaz oluyorlar.Benim oğlumda 5 dk.durmaz yerinde her yeri karıştırıyor.Hele bu aralar iyice cozuttu görmen lazım.Allah onlara can sağlığı versinde biz koşturalım yine peşlerinden

inan tekçocukla bile kendime zaman ayıramıyorum ben birde çalışıyorum bende akşam eve gidince yatana kadar oğlumla vakit geçiriyorum o uyuduktan sonra hiç bişey yapmaya halim kalmıyor.Ama gerçekten senin işin daha zor.Benimde ikiz kardeşim var.annem hep anlatır yaramazlıklarımızı :) Erkek bebişler biraz daha yaramaz oluyorlar.Benim oğlumda 5 dk.durmaz yerinde her yeri karıştırıyor.Hele bu aralar iyice cozuttu görmen lazım.Allah onlara can sağlığı versinde biz koşturalım yine peşlerinden

canım geçmiş olsunn çok...
bazen bende kendimi aşağıya atmak istiyorum.. oduyguyu çok ii biliyorum...
azra kaç kg canım??
Sağol handecim..Azra 15 aylıkken 10.300 dü 15 aylıkken 12 olmuş kilo alımı bi anda hızlı diye söylendi..Babamızda biraz göbekli onuda görünce dikkat et dedi...
Sağol simge..Huy değişiyo bu aralar hastalık diş aşılar derken çok huzursuz bi bebek oldu.Bi anda kendini yere atıp ağlıyo..o zamanlar başka şeyle ilgisini dağıtmaya çalışıyorum.
Sağol zehracımm..Erkek bebeklerin kilosu daha fazla olurmuş..Bizde aşılar ateş yapmadı.çHatta fazladan grip aşısıda vardı..Kızlar artık hepatit A yı devlet karşılıyo haberiniz olsun ayrıca.biz ilk dozu özel yaptırmıştık bunu sağlık ocağında yaptırdık..
Yaşına kadar emmesi çok çok yeterli zaten..Bizimki bağımlılık yaptı her an ağzında olsa oflamaz..Dudak tiryakisi :)))))
:))Her dönem bi huy ediniyolar:))Bizimki bu aralar ııı ıhhhh diyo.Azra beni seviyomusun ııı ııhhh yapıyo kopuyoruz gülmekten :)))Kışı dediğin gibi rahat geçiririz inşallah..Eve kapanıp kalma olayı çok zor yaa..Bizimki aklına geldikce kapının önünde ağlıyo ..
Ayyy canım yaaa gülsenmi ağlasanmı bu durumaa..Okurken seni o halde düşündümdeee offfff .....Bilinçli yapıyolar zaten..Benimkinin eline yiyecek veriyorumm..Oyun yapıyo etrafa sürüyo benim baktığımı görünce yiyomuş gibi yapıyo :)))Çoookk fenalarr çookkk

Merhaba Arkadaşlar Hayırlı haftalar hepinize kafama takılan bi sorum Cuma günü aşımız var oğlumun 6 tane dişi çıkıyor acaba aşısını yaparlarmı? Çok huzursuz birde üstüne aşı offfff

selam canım, aşıyı yaparlar bence ateşli bir hastalık vs geçirmiyorsa yapıyorlar diye biliyorum,
bizimde perşembe günü hepatit a nın 2.dozu var, artık devlet karşılıyormuş,dilek bilgilendirdiğin için çok saol

merhaba mayıs anneleri
biz aşılarımızı olduk..geçen haftada grip aşımızı olduk.
son 2 aydır hastanede iki defa yattık
biri bronşit diğeride boğaz enfeksiyonu yüzünden
dr. umuz oğlumun bünyesi zayıf diye grip aşısını önerdi.bizde ailece olduk..
birde bağışıklık sistemini güçlendirici şurup verdi...
ne kadr dikkat etsemde birazda vücut bünyesiyle alakalı
benmde hasas bir vücüt sistemim var hemen hastalık kapıyorum
oğlumda bana çekmiş maalesef...
oğlum geçte olsa konuşmaya başladı
herşeyi anlıyor maşallah.
ama dışırı bağımlılığımız bir türlü geçmiyor
kış ayı da geldi ne yapacaz bilmiyorum
şimdilik hava güneşli idare ediyoruz
dışarı çıkmadığnda dış kapıya sarılıyor ağlıyor...

Merhaba kızlar

Bizde aşımızı olduk.Hepatit ayı 19.ayda dr.umuz yapacaktı.Sağlık ocağı diğer aşılar ile birlikte ilk dozu yapmış.2.dozda mayıs ayında.

Simgesel, benim de bildiğim üst solunum yolu gibi bir hastalığı yoksa aşı yapıyorlar.

Lalehan;Çok geçmiş olsun kuzucuğuna.Mert de dışarı delisi oldu elimden tutup kapıya götürüyor anne park diyor.Havalar iyice soğuyunca ne yapıcaz bakalım.

Kızlar son zamanlar da Mert çok agresifleşti.Dediği olmadığında kendini yere atıyor,çığlık atıyor,eline ne geçse fırlatıyor ve ağlamaya başlıyor.Ben öyle yaptığında görmezden gelmeye çalışıyorum.Gerçekten işe yarıyor bakıyor tepki vermiyorum susuyor.Hastanedeki çocuk psikiyatrisine de sordum oda ilgisini başka yöne çekmeye çalış oda olmuyorsa görmezden gel dedi.Sanırım 2 yaş sendromuna erken girdi sıpam.Dün akşam da yine sinirlendi git diyo bana hem ağlıyo hem git diye bağırıyor.Kıyamıyorum da zaten çok fazla vakit geçiremiyoruz diye ama böyle devam eder bunu huy haline getirip bana karşı kullanır diye sabrediyorum. Bizden haberler böyle öpüyorum hepinizi

MERHABA KIZLAR BENİMDE 22 MAYIS DOĞUMLU Bİ OĞLUM VAR...KONUŞMASI GECİKTİ GİBİ..ANNE BABA DEDE MEME YENGE DAYI HALA HİLAAAL HAYIRA HAA DİYO:) FALAN Ama hala cümle kurmuyor..yani gel git falanda yok....ama her derdini çok güzel anlatıyo ve dediğimide anlıyo..bazen öyle şeyler anlatıyoki annem şaşıyo:)ama cümle yok daha sizde durumlar nedir acaba?

Merhaba hosgeldin
Benim kızım da 16 Mayıs doğumlu. Seninki iyi benimkinden daha anne lafi çıkmadı malesef. Onun dısında tüm söylediğimiz tek kelimemi seyleri tekrarlamaya çalışıyor. Kendi bebek dilinde inanılmaz konuşuyor. Hararetli bir sekilde ne anlattığını Cok merakediyoruz. Anlatırken de elleri kolları hareket halinde sürekli. Hiç durmuyor. Birden konuşacak diye düşünüyorum ve sanırım hiç susmiycak. Simdiden o kendine has bebek dilinde ne kadar uzun sure konuştuğunu anlatamam sana. Ne zaman yorulcak diye bakıyorum bazen. Yani ben konuşma olayına Cok takmıyorum açıkcası. Çünkü biz uzun sure yürümesini bekledik. Asıl ona takıyordum ben. Herkesinki yürüdü benimki en sonlara kaldı. Gözünün icine baktık ne zaman yürüycek diye. Cok şükür yürümesi Cok güzel şimdi. Pitir pitir geziyor her yeri. Demek ki hersey zamanı gelince oluyor arkadasım. Sen onunla bol bol konus şarkı söyle ve kitap okumaya çalış.

benimki erkek çacoğu olduğundanmıdır nedir pek bıcır bıcır konuşmuyor...bunda benimde etkim olduğunu düşünüyorum..çünkü ben ona bi kelime öğreticem zaman kelimeyi tam söylüyorum oda aynen öyle bastırarak konuşuyor...ayakkabıya bastırarak "ayyak" diyor..bende takmıyorum ama sanki takıyomuşum gibi etraftan beni teselli ederek laf sokmaya çalışanlar var"olsun buda geç konuşacak demekki " insanın kafasında bi soru işaretide oluşmuyo değil..bide ilk çocuk olunca....

bence cümle kurmasını beklemek için çok erken, hele erkek çocuk için.. benim oğlumun da cümle kurmayı bırak kullandığı kelimeleri sınırlı.. yapılabilicek en mantıklı şey bence imkan varsa 2-3 yaş grubu çocuklarla bir arada oyun oynamasını sağlamak- benim için mümkün değil o ayrı mevzu.ben de senin gibi konuşmasına çok takılmadım, yalnız yürümesi konusunda etraf beni sinir etmişti

merhaba benim kizimda 13 mayis dogumlu yemek düzeni karisik et balik tavukla arasi cok iyi sebzede biraz zorluk cekiyoruz yumurta hic yemez.kahvaltida bal krem peynir bazen tost bazen misir gevregi yer ama bebek cayini mutlaka icer.meyme günde bazen iki porsiyon yiyor meyve hastasi.ben cerezde veriyorum her gün mutlaka findik fistik antep vs.konusma icin yazmissiniz neden bilmiyorum ama asiri derecede kitap düskünü sürekli okumamizi istiyor ve bazen okumaktan bademciklerimin agridigini biliyorum.ama maasallah 4 kelimeli cümle kurmaya 10 gündür basladi.net kelime sayisi cok fazla ben sen benim senin kavramlarini biliyor.sanirim kitap cok faydali oluyor.birde sürekli yaptigim herseyi ama herseyi konusarak aktariyorum ona.isteklerini cok rahat ifede edebiliyor sabahlari günaydin geceleri iyi geceler vs.ama konusmak cok önemli.birde kitap´lar olsa gerek.herkese sevgiler

Geçmiş Olsun canım oğlumda dışarıyı çok seviyor bu sıralar iş çıkışı annemlerden alıyorum eve gitmek için eve girince ağlıyor anneanne-dede diye ne yapacağımı şaşırıyorum üzülüyorum

Arkadaşlar çok fazla çevrenin ne dediğine takmayın her çocuğun gelişimi yapısı farklı oğlumda geç yürüdü geç diş çıkarttı fakat konuşması çok güzel maşallah zamanı gelince çok şükür herşeyi yapıyorlar sabırlı olmak gerekli büyüklerimiz boşuna dememişler çocuk büyütmek sabır işi diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…