2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Mayis annislerinin bayramini kutluyorum bebislerimizle saglikla sihatle nice bayramlara..Biz gayet iyiyiz surekli osmanin arkasinda onunde kosduruyorum kizlar inanin aksam nasil oluyo sabah nasil yorgun kalkiyorum hic anlamiyorum cok yaramaz hasari bir evladim var cekmece dolap mutfak klozet banyo salca yag yemek kurabiye ne bulursa dokuyo saciyo yayiyo atiyo yiyo masanin uzerinde birsey birakamiyorum mutfak cekmecesindeki bicaklarin hepsini kaldirdim cunki acip aliyo parmaklarinin ucuna cikiyor elinle gormeden karisdiriyo cikariyo buldugunu...OFFFF diye bagiriyorum icimden yandim ben rahat batti bana diye 2 kazik kadar cocukdan sonra boyle tötömün usdune oturamiyrum isde koca gun yakalamac oynuyoruz evde resmen yapma hayir sakinnnn amannn yeter kelimeleri artik agzimda tesbih oldu...

neyse kizlar dertli ve yorgun bir anne olarak firsat bulamiyorum kk ya uzuluyorumda bu arada emziren varmi bebisleri ben hala devam emziriyorum 2 yasina kadarda ins devam diyer iki melegimide emzirdim ins osmanida 2 yasina kadar emziririm benden simdilik bu kadar... opuyorum hepinizii

Merhaba arkadaslar...

Bende 2011 Mayis annesiyim.. Kizim hala konuşamıyor..
Anne, güle güle, bitti, diyor sadece.. Bazende anneanne diyor, bu kadar.. Artik sorun yapmaya başladım.. Doktorumuz daha öğrenir kafaniza takmayın diyor.. Ve almanyada yaşadığımız icin, 2 dil öğrendiği icinde zorluk cekebilir dedi dr..
Sizin cocuklariniz ne durumda??

Saygilarimla..

tatlim uzulme benimkide cani isderse haftada bir baba filan diyo sanki onceden aglarken daha cok solerdi simdi oda yok hic konusmuyo ama bebek dili mukemmell otesi digil digil herseyi mimiklerle anlatiyo bebekce isde dokdorumda aynen oyle diyor ecele etme diye.Bende isvicrede yasiyorum iki cocugum daha var buyuk evde 3 dil konusuluyor yani normal mis bende takiyorum aslina bakarsan

öncelikle bayramınızı kutlarım hanımlar Rabbim evlatlarımızla ailemizle sevdiklerimizle huzur refah barış içinde nice bayramlar görmeyi nasip etsin

Merhaba arkadaslar...

Anne, güle güle, bitti, diyor sadece.. Bazende anneanne diyor, bu kadar.. Artik sorun yapmaya başladım.. Doktorumuz daha öğrenir kafaniza takmayın diyor.. Ve almanyada yaşadığımız icin, 2 dil öğrendiği icinde zorluk cekebilir dedi dr..

Saygilarimla..

canım benim kızımda anne baba dede vs. gibi 2 hecelilerin coğunu söylüyor, bazen tam anlaşılmamak kaydıyla dediklerimizi tekrarlıyor. ama ben bu durumu çok büyütmüyorum her çocuğun dil gelişimi farklı olabilir, üstelik sizin 2 dil sorununuz var bence de doktorunuz haklı çok üstünü gitmeyin konuşmasını sağlayayım derken durdurursunuz zorlarsanız

o kadar uzun zamandır uğramamışım ki buraya.. şimdi acayip duygulandım... bütün mayıs anneleri ve bebişlerini öpüyorum..

Merhaba arkadaslar...

Saygilarimla..

2 dil durumu olduğu için çok normal canım.. benim kızımdan 6 büyük arkadaşımın kızı yurt dışında yaşıyor ve tatilde görüştüklerinde bizimki onun yanında bülbül gibi kaldı.. ama çok normal.. sizinkiler geç konuşacak ve 2 dil birden konuşacak..:nazar:

bende uzun zamandır uğrayamayanlardanım buralara ne günlerimiz geçti ahh ahhh... bilinmemezlikler içinde sürüklenip gittik anne olana kadar... umarım tüm anne ve bebişleri iyidir .. tüm arkadaşlarımın ve ailelerinin geçmiş bayramlarını kutlarım...

handecim sanada hayırlı bayramlar bebeğinle bol gezmeler..
1-2 hafta zorlandık sonrasında kendi istemeye başladı..Birde onlarında damak tadı var ben sabah yumurtasını artık haşlama veremiyorum tavada seviyo..Deneme yanılmayla sevdiği şeyleri buldum..Yememekten zayıflama olsa rejime giren kadınlar olarak anında kilo verirdik..Bizim dr.umuz yemek konusunda 2 ay bişey yemese olmaz bi sorun diyo..Sizin kilonuz sınırdamıki kiloyu dert ediyosun??Artık bayram dönüşü cvp verirsin çıkmışsınn..

canım günaydın...
uzun bir tatil sonrası ilk iş günü zor oluyor:KK43:
bebeğimin kilosu 11,5
gayet iyi aslında..
ben sadece yemek düzeninden şikayetçiyim,
oturup yemeyi öğrenemedik hala

Merhaba Arkadaşlar Geçmiş bayramınız mübarek olsun Allah sevdiklerinizle yenisine erdirsin inşallah. Bayram sonrası oğlumdan ayrılıp işe gelmek bugün çok zor oldu:KK43:

Arkadaşlar buraya en son hamileyken yazmıştım sanırım..şimdi ikizlerim 1,5 yaşındalar..

Yemek konusunda bizimkilerde çok zorlanıyor..yedirmesem yemezler aramazlar yani o derece..

Bu arada arkadaşlar gece yatmadan önce ne yediriyorsunuz çocuklarınıza..bugünde böyle bir merakım oldu..ben gece maması veriyorum ama çeşit arıyorum artık..ve bilemiyorum değişik ne yapsam ne yedirsem

Arkadaşlar buraya en son hamileyken yazmıştım sanırım..şimdi ikizlerim 1,5 yaşındalar..

Yemek konusunda bizimkilerde çok zorlanıyor..yedirmesem yemezler aramazlar yani o derece..

Bu arada arkadaşlar gece yatmadan önce ne yediriyorsunuz çocuklarınıza..bugünde böyle bir merakım oldu..ben gece maması veriyorum ama çeşit arıyorum artık..ve bilemiyorum değişik ne yapsam ne yedirsem

ikizlerin mi var Allah bağışlasın... ve Allah kolaylık versin tabi kii...
ben bebişe akşam yemeği verdikten sonra meyve veriyorum gece yatacağına yakın ballı süt,
uyuttuktan sonra ben yatarkende devam sütü...

Yemek yeme konusu gundemde bende osmanin yemesinden bahsedeyim..ilk once yemek sorunumuz hic yok ama neden hic bir zaman zorlamadim isdemedigi anda biraktim.Aslina bakarsaniz onlarinda damak zevkleri var begenerek yedigi seyleri belirledim onlar paslasarak yedirdim asla ispanak yemeyini sevmiyor bende icine yogurt ekmek blendirdan gecirip yedirdim anlamadi normalde blendir kullanmiyorum sevmedigi seyleri cekiyorum robottan icine yogurt yiyo ama her cocuk bir degil istahsiz cocukla ugrasmak yipratiyor insani.Duzenli harnup pekmezi veriyorum ac karnina istah acdigini duymusdum yazin sicaklarda ara verdim mecburen yoksa icirdim hep.

Kizlar bir sorum olacak kapilara ilgisi cok buyuk osmanin odalarin kapisini kapiyo sonrada icerde kaliyo basliyo aglamaya dis kapi hep kilitli acmaya calisiyor cunki sizde nasil.Birde cok küsmeye basladi herseye küsüyo birinden duydum oda bir uzmandan duymus pepe izliyen bebeklerde bu huy varmis cunki pepenin küsme tripleri cok oluyo diye aklim karisdi simdi benimkide pepe izliyo ve en rahat islerimi ozaman yapiyorum.Her kafadan bi ses cikiyo insan kime inanacagini sasiriyo siz duydunuzmu boyle birsey?

hepimizin geçmiş 2 bayramı kutlu mübarek olsuunn....
Mügee myworld yazmanızı özlemişim yaaa...Myworld demek 2.ye hamilesinn nasıl gidiyo hamilelik???
İliena pepe cailu falan nasıl küsüyosa bebekler öyle küsüyo..komşumun çocukları aynı hareketleri yapıyolar..Hatta yazın 7 yaşında bi çocuk gördüm anormal konuşuyodu annesine çokmu çizgifilm izliyo dedim evet dedi..Gerçek hayatta olmayacak kadar yavaş uzun ve değişik bi ses tonu..Çizgi film izliyosa uzun izlememeli bence daha konuşmaya tam başlamadı bizimkiler...kötü yönde etkileyebilirr..

Kızlar bayramdan önce azranın 18. ay kontrolünü ve aşılarını yaptırdık grip aşısıda dahil..Dr. 3 ayda 500 gr alması gerekirken 1700 gr aldığını ve fazla olduğunu beslenmesine dikkat etmem gerektiğini ve çağımızın sorununun obezite olduğunu söyledi.Bende zaten kontrollü ve abur cuburdan uzak besleniyo dedim.Eve geldim 1 gün sonra azrada bir kusma ishal norovirüsü diye bi salgın varmış ona yakalanmış.sizde dikkat edin çocuğu mahvediyooo.3 gün bayram rezil olduu..Üstüne aşılar zorladı kabus gibiydi yaaa...Ve 1 haftada 1 kilo zayıfladıı..yemek düzeni bozuldu herşeyi yiyen çocuk şuan hiçbişeyi sevmiyoo..Birde mızmız gün boyu ağlıyoo kendimi balkondan atmak geliyo o derece bunalımdayımm
Emzirmeyi ocak ayında kes dedi..Sonrası bağımlılık oluyomuş.Yani 2o aylıkken kesicem..bu hastalığında çok işime yaradı emmesi...bizden haberler böylee...

Kızlar bayramdan önce azranın 18. ay kontrolünü ve aşılarını yaptırdık grip aşısıda dahil..Dr. 3 ayda 500 gr alması gerekirken 1700 gr aldığını ve fazla olduğunu beslenmesine dikkat etmem gerektiğini ve çağımızın sorununun obezite olduğunu söyledi.Bende zaten kontrollü ve abur cuburdan uzak besleniyo dedim.Eve geldim 1 gün sonra azrada bir kusma ishal norovirüsü diye bi salgın varmış ona yakalanmış.sizde dikkat edin çocuğu mahvediyooo.3 gün bayram rezil olduu..Üstüne aşılar zorladı kabus gibiydi yaaa...Ve 1 haftada 1 kilo zayıfladıı..yemek düzeni bozuldu herşeyi yiyen çocuk şuan hiçbişeyi sevmiyoo..Birde mızmız gün boyu ağlıyoo kendimi balkondan atmak geliyo o derece bunalımdayımm
Emzirmeyi ocak ayında kes dedi..Sonrası bağımlılık oluyomuş.Yani 2o aylıkken kesicem..bu hastalığında çok işime yaradı emmesi...bizden haberler böylee...

canım geçmiş olsunn çok...
bazen bende kendimi aşağıya atmak istiyorum.. oduyguyu çok ii biliyorum...
azra kaç kg canım??

Geçmiş olsun canım Bizimde aşılarımız yaklaşıyor şimdiden bende tedirginim gene huyu değişecek oğlumun umarım sorunsuzca atlatırız. Bazen bende çok bunalıyorum sanırım acemi anneyiz daha millet hiç takmıyor.

Allah bağışlasın canım bebeklerini ben yatmadan önce aptami junior veriyorum evet tok tutan değişik tarifi olan arkadaşlar paylaşırlarsa iyi olurEn Büyük KK

Yemek yeme konusu gundemde bende osmanin yemesinden bahsedeyim..ilk once yemek sorunumuz hic yok ama neden hic bir zaman zorlamadim isdemedigi anda biraktim.Aslina bakarsaniz onlarinda damak zevkleri var begenerek yedigi seyleri belirledim onlar paslasarak yedirdim asla ispanak yemeyini sevmiyor bende icine yogurt ekmek blendirdan gecirip yedirdim anlamadi normalde blendir kullanmiyorum sevmedigi seyleri cekiyorum robottan icine yogurt yiyo ama her cocuk bir degil istahsiz cocukla ugrasmak yipratiyor insani.Duzenli harnup pekmezi veriyorum ac karnina istah acdigini duymusdum yazin sicaklarda ara verdim mecburen yoksa icirdim hep.

Kizlar bir sorum olacak kapilara ilgisi cok buyuk osmanin odalarin kapisini kapiyo sonrada icerde kaliyo basliyo aglamaya dis kapi hep kilitli acmaya calisiyor cunki sizde nasil.Birde cok küsmeye basladi herseye küsüyo birinden duydum oda bir uzmandan duymus pepe izliyen bebeklerde bu huy varmis cunki pepenin küsme tripleri cok oluyo diye aklim karisdi simdi benimkide pepe izliyo ve en rahat islerimi ozaman yapiyorum.Her kafadan bi ses cikiyo insan kime inanacagini sasiriyo siz duydunuzmu boyle birsey?
ileniacım benim oğlumda da var kapıları kapatıyor sonra içerde kalıyor iki gündürde açmaya başladı.Mert de pepeyi izliyor ama henüz küsmeyi bilmiyor.Çok fazla izlettirmemeye çalışıyorum bende.Pepe dışında hiç tv izlemiyor zaten.Daha çok küçükler ama ilerde etkilenip pepenin yaptıklarını yaparlar bencede.

cnm çok geçmiş olsun azrama.Şu anda evet ishal ve kusma salgını var.Bizimde yarın aşımız var.İnş ateş falan yapmaz.Azra kaç kilo acaba şuanda.Mert geçen ay 12.300 dü acaba çok mu ki?Dr.umuz bişey demedi ama haftaya 18 ay kontrolüne gidicez bakalım bizimkisi kaç kilo olmuş

Maşallah ikizlerine.Allah yardımcın olsun bitaneye bakmak bile zorlarken ikisi eminim çok zordur.Bende yatarken gece maması veriyodum ama artık istemiyor o yüzden devam sütü veriyorum

harnup pekmezini ilk kez duyuyorum.nasıl bulabiliriz neyden yapılıyor acaba? benim kızımda son zamanlarda alıngan oldu biraz sesim yükselse hemen kusuyor o da pepee tutkunu sık sık izler sizin gibi ben de işlerimi pepee sayesinde yapıyorum ben de bir yerde pepeenin küsme olayını uzmanların tasvip etmediğini okumuştum açıkcası kızımla bi bağlantı kuramadım siz söyleyince mantıklı geldi

bizimde aşılar yaklaşıyor.çok geçmiş olsun bebişeyavrularımız Allaha emanet. benim kızım çok kilolu değil zorla geçen ay 750gr filan aldı onuda tatile gelince verdi üzülüyorum. ama ayına göre fena değil kilosu. benim kızım emmeyi yaşında bıraktı.memeyle arası yoktu zorla yaşına kadar emzirebildim

Allah bağışlasın canım bebeklerini ben yatmadan önce aptami junior veriyorum evet tok tutan değişik tarifi olan arkadaşlar paylaşırlarsa iyi olurEn Büyük KK

ben gece yatmadan ülker gogly sütlü pirinç unu veriyordum,geçenlerde arı mamanın sütlü pirinç ununu aldım sevdi.eğer evde ikiside yoksa süt ve pirinç unuyla kendim pişiriyorum ama her gece yedirmeye çalışıyorum.genellikle tok tutuyor.

X