2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

mayıs annesi iseniz kızınızn kilosu normal bence..
bnm de oğlum aynı kiloda..üstelik erkek çocukların kilosu daha yuksek olmasına ragmen
internettenkontrol edebilirsin istersen boy ve kilo grafiği var aylara ve yaşa göre
ama endişe etme ..dr kilosuna ne dedi..
bazen iştahı iyi olmasına rağmen kilo almayan çocuklarda olabiliyor
bn oğluma herşey yediriyorum çok hareketli yedikleirni yakıyor hemen
önmli olan kilolu değil de sağlıklı olması
bana da diyorlar görenler bu çocuk çok zayıf yemek ymiyor diye
bazen bizimkide çok iştahsız oluyor bazen de iyi yiyor belli olmuyor
geçenlerde hastalandı 9 kiloya düştü 1 haftada sonra yinew kendi kilosuna geldi
artık bu zamanlarda diğer aylara göre daha yavaş kilo alırlar
bizimkide kaç aydır aynı kiloda..
bizim kullandığımız balıkyağı octamar...bahesettiğin balıkyağını kullanmadım ama duydum
baık mevsimi geldi arık balığın kendisini yedirmeye çalış...özleikle omega 3 açısından zengin balıkları tercik et
uskumru somon hamsi vs. bunlar daha faydalı olacaktır
sağlıcakla...

evet ben de mayıs annesiyim netten baktığımda ortalamada kilosu boyu benim kızım da aşırı hareketli 5 dk durmaz yerinde zorla gram gram alıyo çok şükür sağlığı yerinde dr kilosunu ayına göre az bulmuştu,ben daha önce minadex isimli vitamin kompleksini kullandım içinde balık yağı da vardı ama yaz ayına gelince dr ağır olur verme dedi. devamlı etraftan çok zayıf çok zayıf diyorlar aslında çok önemsememeye çalışıyorum ama etkileniyorum ister istemez ve bir kaç ay büyükleri var onunla kıyaslıyorlar, yoksa kendi halimde olsam çok sorun etmem normal sayılır kilosu. verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim canım Rabbim evlatlarımızın acısını göstermesin.

Bu kızların hepsi babacı oluyor sanırım bizimkide aynen dediğini gibi herkesten kıskanıyoruz babayı...babam babam diye dolaşıyoruz evin içinde:)))[/QUOTE]

bende kıskanıyorum artık babam diye sarılıp öper aynen evin içinde peşinde sürekli. anne de demiyor inatla ismimle sesleniyor söylenişi zor kelimeleri çok rahat çıkarıyor yada en azından tekrarlıyor ama anne yok

biz zinco mega kullanıyoruz

Canım süt miktarını azaltmayıda denedim olmuyor daha sık uyandı aralardada su veriyorum kendisi bırakmadıkça sanırım yapacak bişey yok aslında uykusuzluk olmasa benimde hoşuma gidiyor her kalktığında koklayıp öpüyorum doyamıyorum oğluşuma çalışan anne olmak ne kadar zormuş

Hoşgeldin melis arkadaşlarında yazdığı gibi kızının kilosu gayet iyi benim oğlumda aynı 10,5 kg geliyor ben hiç balık yağı, vitamin felan vermiyorum bizim çocuk dr. doçent hiç bana önermedi bende vermiyorum.

Ben de çalışıyorum ve uykumu alamayınca çok kötü hissediyorum kendimi. herkes farklı tabi canım, kendin için en iyisini sen bilirsin.

merhaba canım.sabah uykusunun faydası yok ama gece uykusu gelişimi için çok önemli.Benim kızımda aynı yatıyo 7-8 arası uyanıyo..Emzirdiğim için tekrar dalabiliyo.Emzirmeyi bırakınca bence 6 da kalkacak :)))
merhaa canım..dişler hepimizi zorluyo yaa :s:s
Allah kolaylık versin canımmm....

Hoşgeldin melis..Bizim dr. 1 yaşından sonra 3 ayda 500 gr alması lazım demişti..senin bebeğin kilosu çok normal bence...Kiloya hiç takma yaa..bazen boyu uzuyo o ara zayıf görünüyolar...

Nasılsınız arkadaşlar bu aralar giremedim...
biz çok iyiyiz azra hanımın yaramazlıklarının peşinde dolanıyorumm..Bu ara dış kapıyı kendi açabiliyo kilitli tutuyorum kapıyı :))
Ya benim kız şarkı dinlemeye bayılıyo.Sevdiği 3-4 klip var çıkınca kilitleniyo tv ye ama çizgi filim hiç izlemiyoo..Bazen izlesede oyalansa diyorum ama ilgisini çekmiyoo:s:s...sizinkiler izliyomu ???
Birde bende zraya vitamin balıkyağı falan vermiyorum....Öğünlerinde meyvesi eti sütü olduktan sonra fazlasına gerek yok gibi geliyoo..Ama sorayım druna bu ay...18. ay aşılarımız yaklaşıyoo,onun derdi sardıı :s:s

evet artık bende umursamıcam çok şükür sağlığoı yerinde çok iştahlı değil ama yemeside iyi sayılır, işte etraf yok mu etraf hem onlar canımı sıkıyo, önce ayyy ne kadar zayıf diyorlar sonra da neyse bişey olmaz filan yapıyolar sinir oluyorum :)

Ben de çalışıyorum ve uykumu alamayınca çok kötü hissediyorum kendimi. herkes farklı tabi canım, kendin için en iyisini sen bilirsin.

Bazen dayanamıyorum canım bende işte kahve,nescafe ayılmaya çalışıyorum hafta sonu daha iyi oluyor gündüz oğlum uyuyunca hemen bende yatıyorum 1 saatde olsa uyuyup rahatlıyorum.

Canım Çalışıyormusun hiç takma her çocuğun gelişimi, bünyesi farklı senin tedirgin olduğunu görünce daha çok üstüne geleceklerdir. Önemli olan bebeklerimizin sağlığı. Arkadaşlar bebeklerinize günlük neler yediriyorsunuz miktarları ile yazarmısınız birbirimize fikir olsun belki eksikliklerimiz vardır belki değişik bi tarif olur.

yok canım çalışmıyorum,ben
sabah
1 yumurta pynir domates rendesi mevsimi gerçi geçti bu ara pek vermiyorum,pekmezli bebe bisküvili süt,
ara öğünde
herhangi bir meyveyi püre yada suyunu sıkıp içine yine bebe bisküvisi katıyorum
öğlen
çorba
ikindi
yoğurt+pekmez
akşam
bizim sofrada ne varsa ondan yer
gece yatmadan
pirinçunundan muhallebi yaparım

tabi herzaman düzenli yemez bazen yoğurt yemek istemez bazen meyve yemez ama yedirmeye çalışırım

Bizimde öğünlerimiz aynı sizinki gibi fakat oğlum akşam sofrada olan yemeklerden yemiyor sadece kaşığın ucunda tadıyor gene çorba içiyor senin bebeğin yemeklerden 1 kase felan yiyormu?

selam kızlar...bende mayıs annesiyim okuyorum yazılarınızı bilgi amaçlı iyi oluyo teşekkürler.dış kapıyı açıyo diyince yazmadan edemedim:)benim oğlumda her gidenin arkasından ağlıyo.kapıyı kitlemezsem yandım anında dışarı kaçıyo.merdiven inip çıkmayıda öğrendi ödüm patlıyo..sürekli parmağımı çekiştirip mutfağa götürüyoo bardaktan su içmek bu aralar favorimiz fuu fuu deyip duruyo :) balık yeme özürlüsü bi anneyim ve inanın bu yüzden oğlumda mahrum kaldı..hiç sevmiyorum yapmayı da yemeyide..hamilelik boyunca balık hapı içtim kokusuna tahammülüm yok.balık yağını aşıya gidince bende sorucam.çizgi film hayat kurtarır çoğu zaman arkadasım:))pepee ve reklamlar:))bütün karakterlerinin ismini biliyo beyfendi..mama demez pepe şila zulu der bacaksız:))

Herkese merhaba :))
Kızım 17 ayının içinde ama bıngıldağı henüz kapanmadı.Ne zaman kapanması gerekiyor.Siz D vitamini hangisinden kullanıyorsunuz?? (ya da kullanıyor musunuz)
İyi bayramlar diliyorum;şimdiden.

selam endemm yorumlarınlada aramıza katılman güzell..Bizde kapıyı kilitliyoruz..Bukadar tesadüf olur bende balık özürlüyüm eşimde aynı.. ve bu zamana kadar hiç yedirmedim.Geçen pazar deneyeyim severmi dedim..Balık aldık temizlettik yaparken içim dışıma çıktı ama azra bayıla bayıla yedi..Kendimi kötü hizzettim..Bende pişirdiğim balıktan ayırdım buzluğa tekrar attım bu pazrada yedi..Artık yediricem..SOnra temizliği 1 saat sürsede kendim gibi olsun istemiyorumm..
merhaba canım bizim kapanmış şimdi baktım..sağlık ocağı kontrollerinde söylemiyolarmı?

Bizimde henüz bıngıldağımız kapanmadı canım biz artık ilaç kullanmıyoruz yaşına kadar devit damla verdik sonrada 1 devit ampul kırıp içirdik başkada dr. bi ilaç vermeye gerek yok bekleyeceğiz 2 yaşına kadar kapanır dedi size ne söylüyor dr.nuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…