2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

selam endemm yorumlarınlada aramıza katılman güzell..Bizde kapıyı kilitliyoruz..Bukadar tesadüf olur bende balık özürlüyüm eşimde aynı.. ve bu zamana kadar hiç yedirmedim.Geçen pazar deneyeyim severmi dedim..Balık aldık temizlettik yaparken içim dışıma çıktı ama azra bayıla bayıla yedi..Kendimi kötü hizzettim..Bende pişirdiğim balıktan ayırdım buzluğa tekrar attım bu pazrada yedi..Artık yediricem..SOnra temizliği 1 saat sürsede kendim gibi olsun istemiyorumm..

canım tekrar merhaba..benim oğlum çiğnemeyi bimiyo :KK43:((böyle büyük bi problemim war nasıl aşıcam :KK43:(pütürlü yemiooooo:KK5:

Oğlumda aynı ağzına pütürlü bi yiyecek gelince öğürüyor. Sadece çorba içiyor zamanla alışır diyorlar fakat nasıl bende bilmiyorum belki dişlerimiz çoğaldıkça alışırlar.

Oğlumda aynı ağzına pütürlü bi yiyecek gelince öğürüyor. Sadece çorba içiyor zamanla alışır diyorlar fakat nasıl bende bilmiyorum belki dişlerimiz çoğaldıkça alışırlar.

benim oğlumda canı isterse çok güzel yiyor,ama genelde yememeyi tercih ediyor, pilav dolma vs ağzından çıkarıyor hemen yudumunu...
arkadaşların çocukları ( bu benzetmeyide hiç sevmiyorum) 1 tabak pilav yiyolar benimki öğlen akşam çorba....

benim oğlumda canı isterse çok güzel yiyor,ama genelde yememeyi tercih ediyor, pilav dolma vs ağzından çıkarıyor hemen yudumunu...
arkadaşların çocukları ( bu benzetmeyide hiç sevmiyorum) 1 tabak pilav yiyolar benimki öğlen akşam çorba....

Benim oğlumda aynı öğlen-akşam çorba sadece yediğide tarhana çorbası diğer çorbalarıda yemiyor:KK50:

Benim oğlumda aynı öğlen-akşam çorba sadece yediğide tarhana çorbası diğer çorbalarıda yemiyor:KK50:

yediğini düzgünce yese gam yemicem,
hiç bilmem otursunda ağzını aça aça yemek yesin,
binbir oyun,
lavaboda balkonda suyla vs denemediğimiz yöntem kalmıyor 2 kaşık yicek diye,
böyle zor yiyen var mı benimki gibi merak ediyorum...

binbir oyun,

olmazmı arkadasım olmazmı....deli oluyorum yemek saatlerinde!!önüne bi kova su..çaydanlık tencere vs..ev darmadağın oluyo tabi..tv yada bilgisayar karsısında güzel yiyo.sadece yumurtaya ve kavanoz mama verirsem kendisi ağzını açıyo aksi takdirde binbir eziyet..ağzı diş dolu çıldırıcam.ısırıp tükürüyo yutmak çiğnemek yok.alışır inşallah hemde en kısa zamanda :KK43:((

Son düzenleme:
selammm ...

Corba yedırırken gırmedıgı sekıl kalmayan tek ben degılmısım meger =((((

Merhaba kızlar...
2012 mayıs annelerindenim.
6 aylık olmak üzereyiz ve 4.ayda ek gıdaya başladık.
Yemek yeme konusunda pek hevesli değiliz,sadece yoğurdu görünce kaşığı havada kapıyoruz.
Okuduğum kadarı ile bazılarınızda yeme sorunu var.Ek gıda döneminde yine bu şekilde sorun varmıydı yoksa sonradan mı oldu ?

Turuncu arkadas
Ben sana kızımla olanı anlatayım.
Ben de 4.aydan hafiften meyvelerle başladım. Ama 6.aya kadar başka bir şey vermedim. Sonra yoğurt ve sebzeleri verdim. Yoğurda bayıldı hala da öyle. Ama sebzeleri Cok sevmiyor. Yoğurdu gördü mu ayrımına varıyordu ağzını acıyordu.
Su anda yemek konusunda biz de sıkıntılıyız yani sonradan daha zorlaştı diyebilirim. Büyümeleri büyük etken. Yürüyorlar koşuyorlar. Sen gel otur yemek ye demeye çalışıyorsun. Kıpır kıpırlar. Akılları oyunda dikkatleri dağılıyor. Öyle oturup uslu uslu yemek yemeleri Cok zorlaştı. Cok fazla ısrar etmiyorum. Kızım Cok inatçı. Yemek yemekten daha da soğuycak diye korkuyorum. Bizde durum bu.

Bizimde öğünlerimiz aynı sizinki gibi fakat oğlum akşam sofrada olan yemeklerden yemiyor sadece kaşığın ucunda tadıyor gene çorba içiyor senin bebeğin yemeklerden 1 kase felan yiyormu?

çok sevdiği çorba türlerini 1 kase yer ama canı istemezse hayatta yemez , benim kızım pepee'yi çok sever onun karsısında yemek istemediği yemekleri yedirmeye çalışıyorum ama çoğu kez 1 kaseyi bitirmiyor

binbir oyun,

aynen çoğu kez benim kızıma da çeşit çeşit yöntem deniyoruz ama son zamanlarda pepee'yi indirdim bilgisayara açıyorum yemeğini zorlada olsa yediriyorum ::KK53: annelik zor iş valla

Merhaba arkadaslar...

Bende 2011 Mayis annesiyim.. Kizim hala konuşamıyor..
Anne, güle güle, bitti, diyor sadece.. Bazende anneanne diyor, bu kadar.. Artik sorun yapmaya başladım.. Doktorumuz daha öğrenir kafaniza takmayın diyor.. Ve almanyada yaşadığımız icin, 2 dil öğrendiği icinde zorluk cekebilir dedi dr..
Sizin cocuklariniz ne durumda??

Saygilarimla..

aynen çoğu kez benim kızıma da çeşit çeşit yöntem deniyoruz ama son zamanlarda pepee'yi indirdim bilgisayara açıyorum yemeğini zorlada olsa yediriyorum ::KK53: annelik zor iş valla

:) bende 7 ayliktan 11 ayliga kadar pepeeyi izleterek yemek yedirebiliyordum.. O zamanlar tatsiz tuzsuz püreler yapiyordum.. Nasil bizim yemekten yemege başladığı gibi, bütün sorunlar bitti.. Daha sofra kurulmadan koşa koşa geliyor artik :))

Merhaba arkadaslar...

Anne, güle güle, bitti, diyor sadece.. Bazende anneanne diyor, bu kadar.. Artik sorun yapmaya başladım.. Doktorumuz daha öğrenir kafaniza takmayın diyor.. Ve almanyada yaşadığımız icin, 2 dil öğrendiği icinde zorluk cekebilir dedi dr..

Saygilarimla..

benimkide baba,dede, gel,git, gelcem, gibi şeyler söylüyor, anne bile demiyor hala..
bence gereksiz kafana takıyorsun...

Merhaba kızlar...
Yemek yeme konusunda pek hevesli değiliz,sadece yoğurdu görünce kaşığı havada kapıyoruz.
Okuduğum kadarı ile bazılarınızda yeme sorunu var.Ek gıda döneminde yine bu şekilde sorun varmıydı yoksa sonradan mı oldu ?

bizim başlarda biraz daha kolaydı sevmişti ek gıdaları,
ama 6., 7. aydan sonra (4.ayda ek gıdaya başladık) daha zor oldu
ve hala zor.. yemek saatlerimiz kabus:KK43:
tavsiyem hiç zorlamaman hiçbir zaman
açta olsa istemiyorsa verme yemek..
ben aç kalacak diye hep vermeye çalıştım durum bu

Merhaba arkadaslar...

Saygilarimla..

hoşgeldin aramıza :)

Bence kafana takma her çocuğun gelişimi farklı oluyor.Sizin birde 2 dil kullandığınızdan olabilir.Benim oğlum papağan gibi şuan ne söylesem tekrar ediyor.Derdini anlatabiliyor artık biraz daha rahatladık o yüzden

Günaydınnn kızlar :)

Ben bugün yine işteyim saat 2 de çıkıcam :KK43:

Hepinizin bayramı kutlu olsun.Allah kuzucuklarımızla nice güzel bayramlar nasip etsin.

Öpüyorum hepinizi.

canım tekrar merhaba..benim oğlum çiğnemeyi bimiyo :KK43:((böyle büyük bi problemim war nasıl aşıcam :KK43:(pütürlü yemiooooo:KK5:
merhaba canım.bende azra nezaman alışacak diyodum şuan çok rahat yiyo..kabukları falan hala atıyo..ilk önce çorbalara pütürlü şeylerle alıştır..tel şehriye falan at mesela.küçük çabuk ezilir ve lezzetli...
binbir oyun,
handecim azra 15 aylıkken falan öyleydi..bağırıp çağırıyodum.Dr.umuz sakın ısrarcı olma nedir bu yeöek faşizmi dedi..ben dinledim ve yediği kadar verdim sevdiklerini yedi. yemeden uyuduğuda oldu.ama şimdi ben ne yesem ona bile saldırıyo..Tabak peşinde dolanmanın sonu yok.Heleki bu dönem inatçılar ,kalıcı bi sorun olarak devam eder..
Merhaba kızlar...
merhaba canım.Bizde dönem dönem oluyo.sadece ısrarcı olma diye tavsiyede bulunabilirim...
Merhaba arkadaslar...

Saygilarimla..
Merhaba..bizdede çok sayılı 2 li cümleleri var.acele etme canım..o bi anda konuşur bakar kalırsın :)))
Günaydınnn kızlar :)

Ben bugün yine işteyim saat 2 de çıkıcam :KK43:

Hepinizin bayramı kutlu olsun.Allah kuzucuklarımızla nice güzel bayramlar nasip etsin.

Öpüyorum hepinizi.

günaydın canımm sanada iyi bayramlarr..tatilde mertle bolbol zaman geçirr....

merhaba canım.bende azra nezaman alışacak diyodum şuan çok rahat yiyo..kabukları falan hala atıyo..ilk önce çorbalara pütürlü şeylerle alıştır..tel şehriye falan at mesela.küçük çabuk ezilir ve lezzetli...
handecim azra 15 aylıkken falan öyleydi..bağırıp çağırıyodum.Dr.umuz sakın ısrarcı olma nedir bu yeöek faşizmi dedi..ben dinledim ve yediği kadar verdim sevdiklerini yedi. yemeden uyuduğuda oldu.ama şimdi ben ne yesem ona bile saldırıyo..Tabak peşinde dolanmanın sonu yok.Heleki bu dönem inatçılar ,kalıcı bi sorun olarak devam eder..

merhaba canım.Bizde dönem dönem oluyo.sadece ısrarcı olma diye tavsiyede bulunabilirim...

Merhaba..bizdede çok sayılı 2 li cümleleri var.acele etme canım..o bi anda konuşur bakar kalırsın :)))

günaydın canımm sanada iyi bayramlarr..tatilde mertle bolbol zaman geçirr....

doğru diyosun bizim doktorumuzda kesinlikle ısrar etme diyor,
korkuyorum kilo verecek diye içim rahat etmiyor
ama yanlış olduğunuda biliyorum yaptığımın...
ne kadar sürdü azranın alışması bu sürece..
şimdi ne versen yiyormu?

herkesin kurban ve cumhuriyet bayramını kutlarım...
bizim mesai bitti
keşke hergün böyle olsa:))
evde fırsat bulamayabilirim...
salıya görüşürüzzzzz
bebişlere bayramlıklarını giydirip gezdirelim bol bol:)

handecim sanada hayırlı bayramlar bebeğinle bol gezmeler..
1-2 hafta zorlandık sonrasında kendi istemeye başladı..Birde onlarında damak tadı var ben sabah yumurtasını artık haşlama veremiyorum tavada seviyo..Deneme yanılmayla sevdiği şeyleri buldum..Yememekten zayıflama olsa rejime giren kadınlar olarak anında kilo verirdik..Bizim dr.umuz yemek konusunda 2 ay bişey yemese olmaz bi sorun diyo..Sizin kilonuz sınırdamıki kiloyu dert ediyosun??Artık bayram dönüşü cvp verirsin çıkmışsınn..

X